gremlin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 καλησπέρα σε όλους! προσπαθώντας να λύσω κάποια θεματάκια με το νέο μου σύστημα και τα win7, σκέφτομαι ανεξάρτητα να προχωρήσω στην αγορά κάποιου καλού σετ ηχείων. όταν λέω "καλού" αναφέρομαι πρώτα στην ποιότητα ήχου και δευτερευόντως στην ένταση...για χρήματα μιλάμε από 60 ευρώ μέχρι 130-140...αναφέρω τους εξής συλλογισμούς μου α) οθόνη έχω την samsung T240HD, η οποία επειδή έχει dvb-t δέκτη έχει προφανώς και ηχεία...2 3watt ΤΗΧ ηχεία που προς το παρόν έχουν καλή ποιότητα απόδοσης...σκέφτομαι λοιπόν αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω παρέα με ότι σύστημα ηχείων αγοράσω (η κάρτα υποστηρίζει μέχρι 7.1.....) β) θέλω σετ χ.1, κοινώς με subwoofer....μάλλον για 2.1 αλλά είμαι ανοιχτός στο θέμα 5.1 αν υπάρχει κάποια καλή πρόταση στα χρήματα που διαθέτω. γ) σε 2.1 σκέφτομαι είτε JBL spyrο/spot/creature II είτε Harman Kardon soundsticks 2.1...(τα τελευταία έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από τα JBL αλλά είναι στο φάσμα τιμών που σκέφτομαι και επίσης θεωρούνται κορυφή....νομίζω τουλάχιστον...)...να σκεφτώ τίποτα σε logitech ή creative?? έχοντας τα 2.1 μπορώ λοιπόν να τσοντάρω και τα 2 της samsung ή είναι καγκουριά??? δ) σε 5.1 θα βόλευε κάτι με ασύρματους πίσω δορυφόρους γιατί δεν θέλω να έχω πολύ καλώδιο να τριγυρνάει (έστω και αν με λίγο ζόρι θα καταφέρω να τα "εξαφανίσω" κάτω από τίποτα χαλιά.....αλλά νομίζω ξεπερνάω το χρηματικό όριο αν θέλω ασύρματα κόλπα...οπότε σε ξερά 5.1 έχετε να προτείνετε κάτι που σε ποιότητα να ξεπερνάει τα 2.1 που πρότεινα???
grimpr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ξέχνα τις μάπες PC-Speakers και πήγαινε κατευθείαν σε hifi λύσεις, κυκλοφορούν εξαιρετικά speakers και amps σε καλές τιμές, ιδίως στα μεταχειρισμένα, μην είσαι κορόιδο, εκμεταλλέυσου τα κορόιδα των hifi που αναβαθμίζουν κάθε τρεις και λίγο, ειδικά στην Αγγλία που βρίσκεσαι και θα βγεις κερδισμένος.
mchrisober Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 grimp νομιζω οτι με το ποσο που διαθετει μονο σε λυση που θελει αυτος μπορει να παει. Εγω προτεινω 5.1 και αφηνεις την οθονη στην ακρη. Βεβαια να ξερεις οτι αυτο που δινεις αυτο περνεις οποτε μην περιμενεις με 120 ευρο να ακους παπαδες..
gremlin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 grimp νομιζω οτι με το ποσο που διαθετει μονο σε λυση που θελει αυτος μπορει να παει. Εγω προτεινω 5.1 και αφηνεις την οθονη στην ακρη. Βεβαια να ξερεις οτι αυτο που δινεις αυτο περνεις οποτε μην περιμενεις με 120 ευρο να ακους παπαδες.. σίγουρα παπάδες δεν θα ακούω, αλλά από την άλλη για παράδειγμα τα harman kardon εχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές (2.1 βέβαια)... @grimp το είχα σκεφτεί αρχικά αλλά θεωρώ πως αν ξεκινήσω το ψάξιμο θα καταλήξω να δίνω παραπάνω χωρίς τελικά να τα έχω απόλυτα ανάγκη για ένα δωμάτιο...θέλω κάτι που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες ενός υπολογιστή...δηλαδή ταινίες, μουσικούλα...άσε που έχω στο πρόγραμμα ένα καλό σύστημα για το σαλόνι με κανα kef ηχειάκι...γιαυτό για το δωμάτιο keep it low
grimpr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Έχεις σκεφτεί αντι για speakers να αγοράσεις ακουστικά; Στα ίδια λεφτα αγοράζεις ανώτερα ακουστικά απο τυπικά pc-speakers.
gremlin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Έχεις σκεφτεί αντι για speakers να αγοράσεις ακουστικά; Στα ίδια λεφτα αγοράζεις ανώτερα ακουστικά απο τυπικά pc-speakers. προτιμώ ηχεία για να μπορώ να ακούω μουσική όταν θα χαζεύω, θα διαβάζω ένα βιβλίο και όχι απαραίτητα όταν θα είμαι μπροστά από την οθόνη... με βλέπω να καταλήγω στα harman τελικα΄...
parkos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ξέχνα τις μάπες PC-Speakers και πήγαινε κατευθείαν σε hifi λύσεις, κυκλοφορούν εξαιρετικά speakers και amps σε καλές τιμές, ιδίως στα μεταχειρισμένα, μην είσαι κορόιδο, εκμεταλλέυσου τα κορόιδα των hifi που αναβαθμίζουν κάθε τρεις και λίγο, ειδικά στην Αγγλία που βρίσκεσαι και θα βγεις κερδισμένος. μεσα κι εγω αν δε βρισκεσαι οντως UK κι εχεις και δικο σου μεσο να τα μεταφερεις....μπορεις να βρεις απιστευτα ηχεια μεσω ebay (ενδεικτικα B&w 601 ,602 με stands, 603 απο 1 λιρα)
yiannis_1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 προτιμώ ηχεία για να μπορώ να ακούω μουσική όταν θα χαζεύω, θα διαβάζω ένα βιβλίο και όχι απαραίτητα όταν θα είμαι μπροστά από την οθόνη... με βλέπω να καταλήγω στα harman τελικα΄... Αμα τα θες για μουσική δεν πας για 2.1 - 5.1 Πας για 2 ποιοτικά ηχεία. Συμφωνώ με τον grimpr. Ελάχιστα ηχεία για pc συγκρίνονται σε ποιότητα με hifi λύσεις. Τα M-audio ας πούμε λένε. Εγω εχω τα Creative Megaworks Τ20 για μουσικούλα στο desktop και τα Logitech Χ-530 5.1 στο HTPC για surround σε καμιά ταινιούλα. Και τα Logitech τίμια είναι αλλά αντικειμενικά τώρα μουσική δεν ακούς σωστά απο τα δορυφοράκια των 5.1 - 2.1 με 2,1" drives και το μπούμ μπούμ του woofer κουράζει στο 5λεπτο και σκεπάζει ηχητικά φάσματα που θες να ακούσεις αλλά δε γίνεται λόγο υποδεέστερων δορυφόρων...
gremlin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 κοίτα που με διαολίζουν :-) γιατί όντως λονδίνο μένω..
@topos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Tα jbl pc ηχειακια προσωπικα δεν με ψησανε(spyro/creature). Tα harman kardon ειναι καλη λυση, για χαμηλες σχετικα εντασεις παντα.. Τα z-2300 χανουν λιγο σε απολυτη ποιοτητα αλλα ειναι αρκετα πιο δυνατα... Οπως και να εχει οτι ηχεια και να βαλεις δεν θα θελεις να ξανακουσεις τιποτα απο τα ηχειακια της οθονης,οποτε μην σε προβληματιζει καθολου αν μπορεις να τα συνδεσεις..
G_Zisis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Εγώ πάντως έχω τα z-2300 και τα θεωρώ πολύ καλά.Μπορεί να μην είμαι και κανάς audiophile,αλλά άμα ήταν μάπα,θα το καταλάβαινα.
mchrisober Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 ρε παιδια, σχετικο ειναι το ποσο καλα ακουγετε κατι, πχ εαν ακους σε ενα ηχοσυστημα τον 100 ευρο και πας σε εναν των 1000, πιστευω θα ακουσεις διαφορα. Ετσι ειναι και στα ηχεια, παντα λεω την αποψη μου. Εγω θα προτεινα στο φιλο κατι φθηνο για το Pc. Εαν θελει ακτι πιο ποιοτηκο αναμφησβητητα παει και σε πιο ακριβες λυσεις.
iced Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Καποια στιγμη ακουσα κατι bose 2.1 sta fnac και επαθα σοκ παιδια. Ναι αλλα εχουν 300Ε οσο καποια πολυ καλα 5.1 για pc. Οτι πληρωνεις παιρνεις
freestyoler93 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 z2300..εχουν ωραιο μπασο και αμα εχεις και μια καλη καρτα ηχου βαρανε ωραια..
nspattak Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα φίλε μου, στο θέμα του ήχου είμαι πολύ ευαίσθητος! Ειδικά αφού είσαι στην Αγγλία θα σου προτείνω τα εξής δυο: ενισχυτής : audio cambridge A1mk3 ηχεία : audio cambridge S30 θυμάμαι από πέρισι την εξής προσφορά (που τη θεωρώ κορυφαία): http://www.richersounds.com/product/amplifiers-receivers/cambridge-audio/a1-version-3/camb-a1v3-blk τα δεύτερα είναι αυτά εδω: http://www.richersounds.com/product/bookshelf-speakers/cambridge-audio/s30/camb-s30 απο ebay ή άλλα σχετικά μαγαζιά της αγγλίας θα τα βρεις κ φτηνότερα λογικά. δεν απορίπτω τις άλλες γνώμες, αλλά δεδομένου του μικρού χώρου που έχεις κ ότι αυτά που σου προτείνω τα έχω πιστεύω ότι αν δεν είναι απαγορευτικά ακριβά, απλά πάρτα κ τελείωσες... Δεν έχω ακούσει ΚΑΝΕΝΑ σετ ηχείων για υπολογιστή που να το θεωρώ αξιοπρεπές (εκτός ίσως από κάτι περίεργα JBL) κ σε καμία περίπτωση δεν ακούγονται όπως αυτά που σου λέω. Και μιλάμε για πασιπροφανείς διαφορές, δεν είμαι κανένας περίεργος αρθογράφος του ήχου που ακούει κλασσική και jaz. Θα με θυμηθείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.