oneofthem Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 γεια και πάλι, σε συνέχεια του προηγουμένου, έχω ένα παλιό inhouse λογισμικό (δλδ γραμμένο από έλληνες προγραμματιστές κατά παραγγελία) που δυστυχώς χρειάζομαι για τη δουλειά μου, το οποίο κατάφερα με κόπο (είναι κομματιασμένο..) να το τρέξω σε winxpx32 (eng), (όλα αυτά σε VM που έβαλα με πολύ βοήθεια από τον parsifal) το πρόβλημα: είναι ότι το πρόγραμμα ξεκινάει σε windowed ms-dos emu (σαν cmd)- παράθυρο και τα γράμματα είναι "κινέζικα" δλδ μάλλον ελληνικά που δεν αναγνωρίζει (πάντως στο cmd μπορώ να γράψω ελληνικά κανονικά με αλλαγή γλώσσας) υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω για το encoding όπως κάνουμε στους browser πχ, ή χρειάζομαι ελληνικά xp (που δεν έχω ούτε για δείγμα..)? ή κάτι άλλο? ευχαριστώ για το χρόνο σας
Bspus Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Επειδη δεν εχω καταλαβει, τα windows xp ειναι το host, δηλαδη το κανονικο σου λειτουργικο ή το guest, δηλαδη αυτο που τρεχει το VM? Οταν λες windowed ms dos emu τι εννοεις? Μηπως καποιο προγραμμα σαν το dosbox? Αυτα δεν χρειαζονται VM. H πιο ευκολη λυση θα ηταν να τρεξεις windows 98 στο VM. Φανταζομαι σε τετοιο περιβαλλον το προγραμμα θα τρεχει σωστα. Αν παλι εχεις προβληματα γλωσσας θα τα ειχες και σε πραγματικο περιβαλλον windows 98 Πριν τα κανεις αυτα, εκει που εισαι δοκιμασε την εντολη chcp απο γραμμη εντολων να δουμε τι codepage εχεις. Ισως να χρειαζεσαι την 737 για να τρεξουν παλια προγραμματα στα ελληνικα. Αν δωσεις chcp 737 θα στην αλλαξει
100 010 00 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Bspus..... εννοει dosiko προγραμμα απο οτι καταλαβα και μαλλον πρεπει να σεταρει το autoexec, οπως καναμε παλιοτερα σε eurofasma, dos kefalaio k.l.p.
oneofthem Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, sry που τα έγραψα μπερδεμένα (βλέπε ώρα δημοσίευσης) VM έβαλα επειδή το πρόγραμμα δεν έπαιζε στο λειτουργικό μου, αλλά αναφορικά το έγραψα και μόνο τα win xp x32 pro (eng) είναι το guest λειτουργικό, πάνω στα οποία έβαλα το πρόγραμμα για να το τρέξω (αφού δεν τρέχει καθόλου στο άλλο, το host os) τώρα για το ms-dos mode, καταρχήν είναι άσχετο με το VM (δλδ δεν έβαλα VM για να τρέξω κάτι σε DOS, VM έβαλα για να τρέξω τα xp x32) ναι εννοούσα κάτι αντίστοιχο του dos-box που έχουν ενσωματωμένο το windows (τα guest xp x32 δλδ) - κάπου είναι κρυμμένο αλλά νομίζω υπάρχει ακόμη ένας εξομοιωτής dos που παίζει παλιά προγράμματα, απλά δε λειτουργεί σωστά συνήθως οπότε δεν το χρησιμοποιεί κανείς αλλά anyway ανοησίες έγραψα το πρωί, δεν είναι dos, απλά η μορφή του είναι τέτοια, δλδ απλά είναι κείμενο σε μάυρη οθόνη σαν dos, δλδ μάλλον καμιά σχέση με dos.. ωχ τώρα βλέπω ότι την έχω βάλει και στο τίτλο την dos "ιδέα μου".. anyway τώρα οι ερωτήσεις μου: H πιο ευκολη λυση θα ηταν να τρεξεις windows 98 στο VM. Φανταζομαι σε τετοιο περιβαλλον το προγραμμα θα τρεχει σωστα. Αν παλι εχεις προβληματα γλωσσας θα τα ειχες και σε πραγματικο περιβαλλον windows 98 θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω αν και είναι πολύ δύσκολο να βρω windows 98 σε cd που να εμπιστεύομαι αρκετά για να περάσω στο server και ενστικτωδώς το ίδιο πιστεύω κι εγώ ότι τα 98 μάλλον είναι θα ήταν σωστό περιβάλλον (ανεξάρτητα από τη γλώσσα) αλλά γιατί θα ταν καλύτερα όμως? Αν παλι εχεις προβληματα γλωσσας θα τα ειχες και σε πραγματικο περιβαλλον windows 98 ναι αυτό είναι το θέμα, πως το λύνω το πρόβλημα είναι θέμα ρύθμισης των windows ή είναι θέμα ελληνικών ή αγγλικών windows?
100 010 00 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μπορει να μην ειναι DOS DOS , αλλα ντοσοειδες, (cobol, k.l.p.), δλδ, παλι dos ειναι. Στο παραθυρο που δουλευει το προγραμμα σου δουλευεις και με ποντικι? ή με alt, k.l.p. πληκτρα?
oneofthem Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 όχι ποντίκι δεν παίζει, πλήκτρολόγιο κανονικά ένα περίεργο είναι ότι έχει assigned κάποια F πλήκτρα για κάποιες βασικές λειτουργίες (δλδ έξω από το menu επιλογών) και δεν φαίνεται να λειτουργούν (το πληκτρολόγιο είναι usb), δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτό πάλι
parsifal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δες τα παρακάτω παλαιότερα θέματα: [WinXP] Βοήθεια με ελληνική DOS εφαρμογή Eλληνικα σε dos εφαρμογή ,σε περιβάλλον WIN XP! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1014029#post1014029
oneofthem Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 τα διάβασα αλλά δεν βρήκα άκρη, εκτός του ότι είναι πέρα από τις γνώσεις μου το θέμα, δεν παίζει και το dosbox (corrupted installer λέει) για να το πιάσω από κάπου και να αρχίσω να καταλαβαίνω θα ρωτήσω τον brother που το χει συναντήσει το θέμα και βλέπουμε λύση πρέπει να βρω οπωσδήποτε οπότε όταν τη βρω θα τη γράψω εδώ
alkisg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ανέβασε εικόνα λειτουργίας του προγράμματος, καθώς και λίστα από τα αρχεία που περιέχει. Να ένας τρόπος να πάρεις τη λίστα: http://dirhtml.enware.info/ Επίσης, ανέβασε το περιεχόμενο όσων .BAT αρχείων έχει. Αυτό γιατί π.χ. αν δούμε ότι έχει μέσα κάτι .BGI αρχεία, σημαίνει ότι χρησιμοποιεί fonts της Borland, οπότε η μέθοδος για να έχουν ελληνικά είναι πολύ διαφορετική από ότι αν π.χ. τρέχει το extkb.com.
100 010 00 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 καλως τον...... παντως Αλκη το extkb.com μου εκανε δουλεια σε ολα τα dosika
oneofthem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 ευχαριστώ για τις απαντήσεις και sry για την αργοπορία, αλλά πνίγομαι γενικότερα δοκίμασα να περάσω τα 98 σε VM για να τελειώνουμε αλλά δεν πρόλαβα να ρυθμίσω μέχρι τέλους τα δίκτυα για να του περάσω και τα προγράμματα (που είναι στο host) και να δοκιμάσω αν θα παίξουν σωστά τα ελληνικά πως το βγάλαν αυτό το τέρας (98) δεν ξέρω, μου πήρε 6 ώρες για να τα περάσω σωστά, η πίστη μου βγήκε εν τω μεταξύ πέρασε και ο αδερφός μου από εδώ και το φτιαξε στα xp τελικά (VM πάλι) ακριβώς δεν ξέρω πως έγινε γιατί απλά έκανε μια ρύθμιση στα properties και στα regional settings που είχα κάνει προηγουμένως κι εγώ apply (και μου την είπε κιόλας δλδ γιατί δεν το έκανα ενώ την είχα κάνει) απλά μάλλον γιατί είχα περάσει κάποια αρχεία εν τω μεταξύ ψάχνοντας το θέμα στο internet, μάλλον τώρα δούλεψε ξανακάνοντας apply, δεν ξέρω για αυτό και δεν έχω να σας γράψω ακριβώς τη λύση, έχω δοκιμάσει χίλια πράγματα δεν ξέρω ποιο έκανε τη δουλειά - θα χρειαστώ περαιτέρω τη βοηθειά σας όμως για παράδειγμα πως γίνεται να μεγαλώσω το παράθυρο του προγράμματος, μεγαλώνοντας και το περιεχόμενο όταν βάζω full screen απλά μεγαλώνει το παράθυρο σε full αλλά το περιεχόμενο μένει όπως ήταν - επίσης κάτι μου λέει ότι θα χρειαστώ να εξάγω δεδομένα κατευθείαν από το πρόγραμμα γιατί από dos δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πάρω ώστε να τα περάσω κάπου αλλού
smilefreeware Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Κλικ πάνω αριστερά στο Dos παράθυρο και "Προεπιλογές" Ταb γραμματοσειρές και Lucida Console εκεί διάλεξε αριθμό από τη λίστα (18-20-24 κλπ). Θα μεγαλώσει το παράθυρο όσο θέλεις, όχι fullscreen. Επίσης "Διάταξη" και βάλε 80 , 25 . Για εξαγωγή δεδομένων τι θες ακριβώς ? Data που παράγει και σώζει το πρόγραμμα στο δίσκο ή να πάρεις κομμάτι από την οθόνη ?
oneofthem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 ευχαριστώ πάρα πολύ και για τη γρήγορη απάντηση για το μέγεθος το έκανα και δούλεψε, πολιτισμός εξαγωγή δεδομένων εννοώ ότι το πρόγραμμα για παράδειγμα διαβάζει/περιέχει δεδομένα κειμένου, για παράδειγμα σε λίστες κλπ, πατάς enter σε μια επιλογή για παράδειγμα και σου δίνει τα στοιχεία σε κείμενο - μέσα στο dos παράθυρο πάντα πως μπορώ αυτά τα δεδομένα (δεν εννοώ προγραμματιστικά δεδομένα data αλλά πραγματικά δεδομένα της δουλειάς έτσι) να τα πάρω ώστε για παράδειγμα να τα βάλω στο office και να κάνω επιτέλους τη δουλειά μου ο άνθρωπος πρέπει να "ανοίξω" τα αρχεία (που δεν έχω ιδέα πως), μπορώ να πάρω τα δεδομένα μέσα από το command παράθυρο απευθείας με μια dos εντολή ή πρέπει οπωσδήποτε να φάω τη ζωή μου περνόντας τα χειροκίνητα
smilefreeware Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Κλικ πάνω αριστερά στο Dos παράθυρο και "Επεξεργασία/Σημάδι" Με το ποντίκι μάρκαρε την περιοχή που θες. Enter για αντιγραφή του μαρκαρισμένου.
oneofthem Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 είσαι θεός, τώρα που σε βρήκα θα σου κάνω κι άλλες ερωτήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.