nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τα χρόνια αυτά δεν ισχύουν... Εσύ σε ποιό από όλα ήσουν και λες ότι δεν ισχύουν;
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Στη Σάμου και έφυγα γρήγορα. Γιατί έφυγες; Πού να ήσουν και Αθήνα/Πάτρα ή Γιάννενα δηλαδή..
insomniaK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τέλειωσα στην ώρα μου. Τα νούμερα που δίνεις δεν ισχύουν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση σε κανένα μαθηματικό, ο ιεροδιδάσκαλος Φερεντίνος δε σας έχει πει να προσέχετε όταν δίνετε ποσοστά; :+D Συμφωνώ πως εξαρτάται πολύ από τους διδάσκοντες (Παπαϊωάννου rock'd, ο Φερεντίνος αμφιβάλω, για παράδειγμα), όχι από το πανεπιστήμιο, αλλά το σημαντικό είναι ότι εξαρτάται από τους φοιτητές. Το μαθηματικό έχει την (ορθή) ιδιαιτερότητα πως πρέπει να παρακολουθείς αδιάλειπτα. Αυτό δεν το κάνει κανείς φοιτητής, τουλάχιστον για τα πρώτα 2 χρόνια. Όταν πια χρωστάς αλυσίδα τους απειροστικούς ή τις αναλύσεις ή και τα δύο ταυτόχρονα, βάζεις με τη μία +2 χρόνια, άντε αν είσαι καλός και από εκεί και πέρα συνεπής +1.5 χρόνο και αν είσαι λίγο τεμπελούκος +3. Και αυτό ισχύει είτε είσαι Κρήτη, που τη θεωρώ κορυφή και το δυσκολότερο μαθηματικό, με τη Σουζάνα να ζητάει τα μαλλιοκέφαλα της πχ, είτε είσαι Θεσσαλονίκη που με τόσες στατιστικές που μπορείς να πάρεις, ψιλοπερνάς ok. Για την ιστορία, έχω φίλους που τους θεωρώ καλούς μαθηματικούς, που έχουν σπουδάσει: ένας στο μαθηματικό Κρήτης (7 χρόνια), 2 στο Καρλόβασι (5-6χρόνια) και οι δύο έχουν υποτροφία Καραθεοδωρή τώρα, 1 στη Θεσσαλονικη (6 χρόνια, χωρίς να έχει πάει ούτε σε μία παράδοση)the best in stats, αναλυτής/μεγαλοστέλεχος σε πολυεθνική, 1 από Ιωάννινα (5 χρόνια) και έναν από Αθήνα 5.5 χρόνια. Είναι μικρό το δείγμα, αλλά είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Το κοινό όλων (εκτός από έναν) βέβαια είναι ότι εξασκούν τα ιδιαίτερα ως κύρια πηγή εισοδήματος. Για να μην τρομοκρατείται ο κόσμος, όποιος θα πάει στο μαθηματικό πρέπει να ξέρει πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα έχει "υποχρεωτική" παρακολούθηση περίπου 20ώρες και άλλες τόσες μελέτη κάθε εβδομάδα. Στην κάθε εξεταστική, πας για το εξαιρετικά πολύ 3 μαθήματα, δε μιλάω για παιδαγωγικά. Σημ. Δε δηλώνω μαθηματικός και δεν έχω δουλέψει ποτέ μου ως μαθηματικός και δε σκοπεύω να το κάνω, το μόνο κομμάτι των μαθηματικών που μου χρησιμοποιώ από αυτά που διδάχτηκα είναι αριθμητική ανάλυση και στοχαστικές διαδικασίες.
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τέλειωσα στην ώρα μου. Τα νούμερα που δίνεις δεν ισχύουν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση σε κανένα μαθηματικό, ο ιεροδιδάσκαλος Φερεντίνος δε σας έχει πει να προσέχετε όταν δίνετε ποσοστά; :+D Συμφωνώ πως εξαρτάται πολύ από τους διδάσκοντες (Παπαϊωάννου rock'd, ο Φερεντίνος αμφιβάλω, για παράδειγμα), όχι από το πανεπιστήμιο, αλλά το σημαντικό είναι ότι εξαρτάται από τους φοιτητές. Το μαθηματικό έχει την (ορθή) ιδιαιτερότητα πως πρέπει να παρακολουθείς αδιάλειπτα. Αυτό δεν το κάνει κανείς φοιτητής, τουλάχιστον για τα πρώτα 2 χρόνια. Όταν πια χρωστάς αλυσίδα τους απειροστικούς ή τις αναλύσεις ή και τα δύο ταυτόχρονα, βάζεις με τη μία +2 χρόνια, άντε αν είσαι καλός και από εκεί και πέρα συνεπής +1.5 χρόνο και αν είσαι λίγο τεμπελούκος +3. Και αυτό ισχύει είτε είσαι Κρήτη, που τη θεωρώ κορυφή και το δυσκολότερο μαθηματικό, με τη Σουζάνα να ζητάει τα μαλλιοκέφαλα της πχ, είτε είσαι Θεσσαλονίκη που με τόσες στατιστικές που μπορείς να πάρεις, ψιλοπερνάς ok. Για την ιστορία, έχω φίλους που τους θεωρώ καλούς μαθηματικούς, που έχουν σπουδάσει: ένας στο μαθηματικό Κρήτης (7 χρόνια), 2 στο Καρλόβασι (5-6χρόνια) και οι δύο έχουν υποτροφία Καραθεοδωρή τώρα, 1 στη Θεσσαλονικη (6 χρόνια, χωρίς να έχει πάει ούτε σε μία παράδοση)the best in stats, αναλυτής/μεγαλοστέλεχος σε πολυεθνική, 1 από Ιωάννινα (5 χρόνια) και έναν από Αθήνα 5.5 χρόνια. Είναι μικρό το δείγμα, αλλά είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Το κοινό όλων (εκτός από έναν) βέβαια είναι ότι εξασκούν τα ιδιαίτερα ως κύρια πηγή εισοδήματος. Για να μην τρομοκρατείται ο κόσμος, όποιος θα πάει στο μαθηματικό πρέπει να ξέρει πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα έχει "υποχρεωτική" παρακολούθηση περίπου 20ώρες και άλλες τόσες μελέτη κάθε εβδομάδα. Στην κάθε εξεταστική, πας για το εξαιρετικά πολύ 3 μαθήματα, δε μιλάω για παιδαγωγικά. Σημ. Δε δηλώνω μαθηματικός και δεν έχω δουλέψει ποτέ μου ως μαθηματικός και δε σκοπεύω να το κάνω, το μόνο κομμάτι των μαθηματικών που μου χρησιμοποιώ από αυτά που διδάχτηκα είναι αριθμητική ανάλυση και στοχαστικές διαδικασίες. Θα συμφωνήσω σε αυτά όλα που λές αλλά δεν βλέπω να διαφωνείς πουθενά στα νούμερα που έδωσα. Είπα με νορμάλ παρακολούθηση-διάβασμα..Πας για κάπου εκεί.. Μόνο και μόνο που στα Γιάννενα υπάρχει περιορισμός στα επιλογής..Καταλαβαίνεις γιατί ανεβαίνεις τόσο..Στην Αθήνα όσο και να τα ξύσεις που λέει ο λόγος..τα επιλογής στο 3ο-4ο έτος θα τα έχεις ξεφορτωθεί ΟΛΑ..Στα Γιάννενα αν δεν έχεις τελειώσει τα μισά υποχρεωτικά περίπου παίρνεις 1 επιλογής με το ζόρι σε κάθε εξάμηνο μετά το 3ο έτος. Εννοείται πάντα πως με εντατική παρακολούθηση και διάβασμα(που δεν το κάνουν και όλοι) τα νούμερα μικραίνουν..Αλλά έτσι είναι πάνω κάτω..Αντε να μην είναι στη Σάμο 4 και να είναι 4,5.. Y.Γ O Φερεντίνος κυριλέ είναι...Τον ιεροΜ@κάκα τον Φίλο τον ξέρεις;'H τον Ιεροπ@π@γα Kαρακώστα;
insomniaK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μάλλον παρεξήγησες, δεν υπερασπίζομαι τη Σάμο, σκέψου ότι τέλειωσα και δεν πήγα ποτέ να ορκιστώ... Αυτό που λέω είναι πως όλα τα μαθηματικά μπορούν να βγουν 5 - 6 χρόνια +/- 0.5 - 1 έτος και αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ο φοιτητής πως δε γίνεται να διαβάζει μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις. Και γενικά, το νούμερο μέσος χρόνος αποφοίτησης το θεωρώ μπαρούφα. Και δεν περιέχει καμία χρήσιμη πληροφορία. Σκέψου μόνο σε ποιο έτος αποφάσισες πως θα πάρεις πτυχίο.
StavrosD Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Που θα ψάξεις για δουλειά, στην επαρχία ή σε μεγάλη πόλη; Στην επαρχία η γεωπονική έχει πολύ ψωμί, αρκεί να έχεις όρεξη για τρέξιμο. Αν έχεις όρεξη ανοίγεις ένα μαγαζί με αγροτικά προϊόντα, ανθοκομικά κτλ, και ζεις άνετα. Αν είσαι σε μεγάλη πόλη ή αν σε ενδιαφέρει το εξωτερικό, καλύτερα μαθηματικό.
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μάλλον παρεξήγησες, δεν υπερασπίζομαι τη Σάμο, σκέψου ότι τέλειωσα και δεν πήγα ποτέ να ορκιστώ... Αυτό που λέω είναι πως όλα τα μαθηματικά μπορούν να βγουν 5 - 6 χρόνια +/- 0.5 - 1 έτος και αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ο φοιτητής πως δε γίνεται να διαβάζει μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις. Και γενικά, το νούμερο μέσος χρόνος αποφοίτησης το θεωρώ μπαρούφα. Και δεν περιέχει καμία χρήσιμη πληροφορία. Σκέψου μόνο σε ποιο έτος αποφάσισες πως θα πάρεις πτυχίο. Δεν λέω για μέσο όρο αποφοίτησης.Συμφωνώ ότι πρόκειται για μπαρούφα και το πότε θα τελειώσει ο καθένας εξαρτάται από τον ίδιο και μόνο απλά σου λέω ότι η διαφορά στο σύστημα της κάθε σχολής (και δεν λέω για δυσκολία γιατί είναι τελείως υποκειμένικο αυτό το θέμα) αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα.. Ένας στην Αθήνα που τα ματώνει κανονικά τα πρώτα 2 χρόνια θα έχει περάσει 1υποχρεωτικό και 7-8 επιλογής(Τα μισά περίπου επιλογής) και ένας στα Γιάννενα θα περάσει 1 υποχρεωτικό και επιλογής δεν θα μπορεί να πάρει κανένα ακόμη αν δεν περάσει άλλα 5-6 υποχρεωτικά..Με λίγα λόγια στα Γιάννενα αν στα πρώτα 2 χρόνια κλασσικά κάτσει και τα ξύσει..ξεφέυγει για 8ετία χαλαρά μετά..Εννοείται ότι το κάνει και αλλού αυτό αλλά θέλει προσπάθεια πραγματικά..
insomniaK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Συμφωνούμε διαφωνώντας νομίζω, μην καταστρέφουμε το νήμα του παιδιού.
tolis_01 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κι εγώ για Αθήνας ενδιαφέρομαι να μάθω. Η κάθε κατεύθυνση πού σε προσανατολίζει?Δηλαδή τι διαφορά έχει αν επιλέξεις εφαρμοσμένων ή θεωρητικών μαθηματικών?Και σε ποιο έτος επιλέγεις τις κατευθύνσεις? Γιατί δυστυχώς?Δύσκολη σχολή,ε?Τι έτος είσαι,αν επιτρέπεται? Χμ, πάνω κάτω από την αρχή διαλέγεις κατεύθυνση. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην εφαρμοσμένη χρειάζεται να πάρεις πειρσσότερα πρακτικά μαθήματα (Αριθμιτική Ανάλυση, Πιθανότητες κλπ), ενώ στην άλλη θεωρητικά (δεν έχω ασχοληθεί ). Νομίζω ότι 9 στους 10 φοιτητές του μαθηματικού αθήνας θα διαλέξουν εφαρμοσμένη κατεύθυνση γιατί η άλλη έχει πιο περίεργα μαθήματα. Μολις διάνυσα το 6ο έτος και έχω δρόμο μπροστά μου
smilefreeware Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ωρε παίδες να ρωτήσω κάτι O Φερεντίνος (στατιστική) και ο Φίλος (Διαφορικές) είναι καθηγητές στα Ιωάννινα ?
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ωρε παίδες να ρωτήσω κάτι O Φερεντίνος και ο Φίλος είναι καθηγητές στα Ιωάννινα ? Γιατί ρωτάς;
smilefreeware Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Γιατί κάαααποτε τους είχα βοηθούς στα μαθήματα που ρώτησα.
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Γιατί κάαααποτε τους είχα βοηθούς στα μαθήματα που ρώτησα. :lol::lol: Εξελίχθηκαν από τότε πολύ! Ναι καθηγητές είναι και ο Φερεντίνος είναι και πρόεδρος της σχολής.. Παλικάρια και τα δύο...
smilefreeware Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τουλάχιστον τότε ο Φερεντίνος ήταν φυσιολογικός άνθρωπος, τώρα δεν ξέρω. Σχετικά φρέσκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.