djmike Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 ας μιλήσω κι εγω για τη γεωπονικη που τη ξέρω καλά..... δύσκολη - πολύ δύσκολη η γεωπονική Αθήνας.... για επαγγελματική αποκατάσταση υπάρχουν ευκαιρείες και καλές από το να ανοίξεις μαγαζί κλπ μέχρι σε εταιρείες φαρμάκων, σε εταιρείες συμβούλων, σε πιστοποιητικούς φορείς, σε απεντομώσεις, στο ευρύτερο δημόσιο (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, Διευθύνσεις Γεωργίας, ΕΘΙΑΓΕ) κλπ Οι συμβάσεις των γεωπόνων είναι αρκετά καλές και σε ετιαρείες οι παροχές είναι πού καλές.... καλοί μισθοί, καλά αυτοκίνητα κλπ Βέβαια σε οποιδήποτε επάγγελμα δεν πετυχαίνουν όλοι αλλά πολύ μικρός αριθμός . Αυτό που χρειάζεται είναι ικανότητες, τύχη, γνωριμίες και πάλι τύχη!!! Και γενικά μιλώντας για τα πανεπιστήμια προσοχή στους καθηγητές γιατί η βασική καθοδήγηση που δίνουν τα μεταπτυχιακά που προτείνουν κλπ απευθύνονται κυρίως στο να γίνεις καθηγητής που δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματικό χώρο......
frenzy Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Το γεωπονικο δεν ξερω ποσο δυσκολο ειναι αλλα σιγουρα δεν εχει και την καλυτερη επαγγελματικη αποκασταση. Το είπε και κάποιος άλλος πριν. Ξέρετε κάτι συγκεκριμένο, γιατί με μερικούς παραγωγούς που είχα μιλήσει παλιότερα μου παραπονιόντουσαν πως οι γεωπόνοι τους τρώγανε όλο το κέρδος. Βέβαια δεν ξέρω πως είναι η αγορά εργασίας τώρα, γι' αυτό ρωτάω.
Garnele Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Από κοντινό οικογενειακό πρόσωπο που τελείωσε γεωπονία -κάμποσα χρονάκια πριν- πάντως, ξέρω ότι πληρώνεται υπερβολικά καλά δουλεύοντας σε μια εταιρία με φυτοφάρμακα, δουλειά γραφείου το χειμώνα και το καλοκαίρι το ίδιο με εξαίρεση τις επισκέψεις στα χωράφια. Για τα λεφτά, το ίδιο άκουσα και από κάποιον πιο πρόσφατο πτυχιούχο.
Critter Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια, σιγουρα υπαρχουν καλές θεσεις για ολες τις ειδικοτητες και δεν εχει νοημα να λενε μεμονομενες περιπτωσεις. Το ζητημα ειναι ποσες ειναι αυτες οι καλες θεσεις και γενικοτερα πόσες ειναι οι θέσεις στο σύνολο τους (ακομα και χαμηλομισθες αν ειναι). Για να βρεις πια σχολή έχει τη μεγαλύτερη αποκατασταση πρεπει να διαιρεσεις την προσφορα θεσεων με τη ζητηση θεσεων και να βγαλεις ένα συντελεστη. Το θέμα ειναι, όσο ευκολα βρισκει ο οικονομολογος, βρισκει ο κομπιουτερας?οσο ευκολα βρισκει ο κομπιουτερας βρισκει ο γεωπονος? Οσο ευκολα βρισκει ο γεωπονος βρισκει ο βιβλιοθηοικονομος? (τυχάια η σειρα και η συγκριση γινεται ασχετα με τους μισθους...συζηταμε κατα ποσο μπορει καποιος να αποκατασταθει εστω και με 600€). Πάντως στην Ελλαδα ειναι γεγονος οτι οι Κομπιουτεραδες (ΑΚΟΜΑ) έχουν τη μερίδα του λέοντος (δεν ξέρω όμως για ποσο ακομα). Anyway....Για μενα αν σου αρεσει κάτι πολυ, χαμενος δεν πας. Το θεμα ειναι αν δεν ξερεις τι να κανεις το βαθμο σου ή εχεις κολληματα να περασεις σον και καλα σε ΑΕΙ και σπουδασεις κατι που τελικα δεν σε γεμίζει και ταυτοχρονα δεν εχει ευκολη επαγγ. αποκατασταση, τοτε εχεις προβλημα.
G_Zisis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Παιδιά,στο μαθηματικό ο φοιτητής κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαλέγει κάποια ειδίκευση (πχ καθηγητής κλπ)?Αν ναι πείτε μου ποιες είναι αυτές.
Blondeamon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Τιποτα δε διαλεγει, απλα πρεπει να περασει τα 20 υποχρεωτικα του μαθηματα και καμια ακομη 10αρια απο τα επιλογης.
adi32 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 απλα διαλεγει κατευθυνση στα επιλογης Θεωρητικα ή εφαρμοσμενα
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Παιδιά,στο μαθηματικό ο φοιτητής κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαλέγει κάποια ειδίκευση (πχ καθηγητής κλπ)?Αν ναι πείτε μου ποιες είναι αυτές. Για το Μαθηματικό Αθήνας: Απλά διαλέγεις κατεύθυνση εφαρμοσμένων ή θεωρητικών μαθηματικών (οι περισσότεροι παίρνουν εφαρμοσμένα). Και από κει και πέρα, πρέπει να περάσεις: 14 υποχρεωτικά μαθήματα 5 ΠΚΕΜ ή ΠΚΘΜ (εφαρμοσμένα και θεωρητικά αντίστοιχα) 5 ΚΕΜ και ΚΘΜ (μοιρασμένα σαν 3+2 ανάλογα την κατεύθυνση) 3 ΔΔΜ (διδακτικής) 2 ΔΦ (φυσικής) 2 Ελεύθερα και σύνολο 36 μαθήματα. ΠΚΕΜ=Περιορισμένος Κατάλογος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ΠΚΘΜ=Περιορισμένος Κατάλογος Θεωρητικών Μαθηματικών ΚΕΜ=Κατάλογος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ΚΘΜ=Κατάλογος Θεωρητικών Μαθηματικών ΔΔΜ=Δέσμη Διαδακτικής των Μαθηματικών ΔΦ=Δέσμης φυσικής Φοιτητής του μαθηματικού αθήνας. Δυστυχώς edit: Α, υπάρχουν και 3 άλλες προαιρετικές κατευθύνσεις (μια από τις 2 πάνω παίρνεις υποχρεωτικά. Αυτές αν θέλεις, σαν επιπλέον. - Ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά. (τις επόμενες 2 δεν τις θυμάμαι ακριβώς αλλά στο περίπου: ) - Ειδίκευση στην στατιστική. - Ειδίκευση στη διδακτική.
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Στην Σάμο δεν έχουν κατευθύνσεις στο μαθηματικο. Έχουν 19 υποχρεωτικά και μετά πρεπει να περάσεις 10 ΚΕΥ(κατεπιλογην υποχρεωτικα) και 5-6 Ε (επιλογης) δηλ συνολο πάλι 35 μαθήματα αλλά χωρις κατευθύνσεις. Η σχολή του μαθηματικού στη Σάμο αν εξαιρέσεις οτι είναι σε νήσι, είναι πάρα πολύ καλή και αυστηρή.
G_Zisis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κι εγώ για Αθήνας ενδιαφέρομαι να μάθω. Η κάθε κατεύθυνση πού σε προσανατολίζει?Δηλαδή τι διαφορά έχει αν επιλέξεις εφαρμοσμένων ή θεωρητικών μαθηματικών?Και σε ποιο έτος επιλέγεις τις κατευθύνσεις? Γιατί δυστυχώς?Δύσκολη σχολή,ε?Τι έτος είσαι,αν επιτρέπεται?
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Επιλεγεις αναλογα τι μαθηματα διαλεγεις, δεν ειναι οτι το δηλωνεις καπου σαν ορο απαραβατο Αν δεις οτι δεν μπορεις να περασεις τα εφαρμοσμενα μπορεις μετα να δηλωνεις θεωρητικα Τα εφαρμοσμενα εχουν να κανουν με στατιστικη πιθανοτητες κλπ Στα πιο πολλα απο αυτα σου λενε να γραφεις με ανοικτες σημειωσεις και παλι μπορει να παρεις 0 Θελει παρα πολυ διαβασμα ΟΛΟ το χρονο και να παρακολουθεις συνεχεια και να εχεις τις σημειωσεις του καθε καθηγητη Αρχικα εμεις δεν παρακολουθουσαμε πολυ και λεγαμε θα διαβασουμε απο το βιβλιο Οπότε πηγαμε να γραψουμε ξεροντας τελεια το βιβλιο και πηραμε 0 Μετα μαθαινεις οτι πρεπει να εχεις απειρα σκονακια να εχεις απειρες σημειωσεις, απειρες ασκησεις, να ξερεις την καθε τρελλα του καθε καθηγητη κλπ για να περασεις Μπορει για ενα μαθημα να μεινεις χρονια ολοκληρα Πιθανως να μην υπαρχει πιο δυσκολη σχολη απο αυτη της Αθηνας Αν δεν εχεις την τρελλα του Μαθηματικου και του καθηγητη μην πας καθολου Κατι τετοια θα βλεπεις συνεχεια
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Σάμος ftw!(Θα τελειώσεις σε 4χρόνια κατά 90%) Μετά Θεσσαλονίκη(Θα τελειώσεις σε 5χρόνια κατά 90%) Μετά Αθήνα(Θα τελειώσεις σε 6 χρόνια κατά 90%) Μετά Πάτρα(Θα τελειώσεις σε 7 χρόνια κατά 90%) Μετά Γιάννενα(Την 8ετία την έχεις..) Βέβαια παντού υπάρχουν εξαιρέσεις..Δεν είναι απόλυτα τα νούμερα...Αλλά για νορμάλ παρακολούθηση-διάβασμα κάπως έτσι πάνε τα νούμερα για...το ίδιο ακριβώς πτυχίο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:07 ---------- Πιθανως να μην υπαρχει πιο δυσκολη σχολη απο αυτη της Αθηνας Ψήσου να κάνουμε ανταλλαγή να έρθεις Γιάννενα :-D:-D
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Να λειπει το βυσσινο Δεν παιρνω ορκο για τη δυσκολια αλλα απο οτι θυμαμαι αυτο λεγανε (Εχω τελειωσει εδω και χρονια και οι εφιαλτες ακομα παραμενουν)
insomniaK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Σάμος ftw!(Θα τελειώσεις σε 4χρόνια κατά 90%)Μετά Θεσσαλονίκη(Θα τελειώσεις σε 5χρόνια κατά 90%) Μετά Αθήνα(Θα τελειώσεις σε 6 χρόνια κατά 90%) Μετά Πάτρα(Θα τελειώσεις σε 7 χρόνια κατά 90%) Μετά Γιάννενα(Την 8ετία την έχεις..) Τα χρόνια αυτά δεν ισχύουν...
smilefreeware Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Υπάρχει και της Κρήτης. Εχουμε στατιστική ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.