Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@Amorphous

Βασικά εγώ θα εργαστώ και θα ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό αρα θα πληρώνω ασφάλιση και φόρους εκτός Ελλάδας και δέν έχω τρελά εισοδήματα απο Ελλάδα.. Την αλλαγή στην εφορία των μονίμων κατοίκων εξωτερικού (Λυκούργου 18, Αθήνα) την κάνεις σε 5 λεπτάκια..απλά τραβαει τα στοιχεια σου στο αντίστοιχο τμήμα και δέν χρειάζεται κάν εξουσιοδότησή σου για το πρόσωπο που αφήνει ώς αντιπρόσωπο.. βασικά οι εφορίες στην Ελλάδα είναι τσίρκο και δέν ξέρω αν στην περιοχή σου σου ζητήσουν κάποια φωτοτυπία διαβατηρίου ή κάτι αλλο..ρώτα το στην εφορία σου..

Κ 'γω πάω για να ζήσω κ να εργαστώ μόνιμα. Αυτό που μου είπες πάντως για την εφορία θα το κοιτάξω, με βοήθησες υπερβολικά!! Σ' ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κλασική απάντηση απο ----------------- οταν ακούσουν κουβέντα για ανεπτυγμένες χώρες.."Δέν έχει ήλιο εκεί".. Η Ελλάδα για αυτό πάει μπροστά υποθέτω, επειδή περιμένει τα μπουρμπουάρ το καλοκαίρι απο τους τουρίστες που έρχονται για να δούν ήλιο..

μπα, εμαθαν τι ειναι "μπουρμπουαρ";

βρηκε μια φιλη μου που δουλευε σε ξενοδοχειο το πορτοφολι ενος γερμανου (με ολες τις καρτες, χρηματα, κτλ.) και αυτος για να την ευχαριστησει της εδωσε "μπουρμπουαρ" 10 λεπτα...

Δημοσ.

Λοιπόν αν και ανταλλάξαμε μερικά πμ προτιμώ να γράψω εδώ την δική μου εμπειρία.

Αρχικά..

5) Οι Σουηδές για κάποιον που έχει ταξιδέψει έστω και λίγο περισσότερο στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι από αδιάφορες εμφανισιακά μέχρι άχαρες στη συμπεριφορά.

Υπερβολή που αγγίζει τα όρια της ύβρις :P

Για μένα, όλα αυτά που διάβασα εδώ για τον καλό καιρό, τους φραπέδες, τις παραλίες κλπ είναι λεπτομέρειες. Το κυριότερο είναι ότι όσο είμαι εδώ νιώθω ότι έχει αναβαθμιστεί η ζωή μου, από τα πιο απλά πράγματα δηλαδή ότι το λεωφορείο θα έρθει στην ώρα του και ο οδηγός θα μου πει καλημέρα μέχρι τα πιο σημαντικά.. Στο πανεπιστήμιο, στην δουλειά, στον δρόμο που παίρνω το ποδηλατάκι μου, παντού.

Γουστάρω που πλέον ζω σε μια χώρα που κανόνας είναι το αυτονόητο. Αυτή η απλή πρόταση περιγράφει τα πάντα. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα άλλο.

Δεν θέλω να αρχίσω τα παραδείγματα όπως π.χ ότι στην ελλάδα έγραφα εξεταστική με 40 βαθμούς και χωρίς aircondition.. Όλοι ξέρουμε πως είναι η ελλάδα. Μια χώρα που φοβάσαι μην τύχει και χρειαστείς κάτι. Έχω βαρεθεί να διαβάζω στο ινσόμνια για το πόσο μπανανία είμαστε.

Προσωπικά ήρθα εδώ σαν μέτριος φοιτητής πληροφορικής και τώρα κάνω πρακτική με τα τριπλά από όσα θα έπαιρνα στην ελλάδα. Και δεν κάνω χαμαλοδουλειές και άλλες πίπες αλλά πολύ χρήσιμα πράγματα και γενικά το εργασιακό περιβάλλον είναι τέλειο. Άμα αρχίσω να περιγράφω όλοι οι πληροφορικοί ινσόμνιακς θα έχουν αλλεπάλληλους οργασμούς:P. Ψιλοάσχετο αυτό βέβαια, αλλά επειδή βλέπω ενδιαφέρον γενικά και από άλλους ο βοράς είναι παράδεισος όσον αφορά την τεχνολογία.. Και φαντάζομαι ακόμα περισσότερο στην Σουηδία από ότι εδώ. Δηλαδή για τους φοιτητές πληροφορικής, εννοείται ότι είναι ευκολότερο να βρεις δουλειά. Απλή λογική, αφού οι θέσεις εργασίας είναι πολύ περισσότερες.. Μόνο τις μεγάλες εταιρείες να πάρεις το καταλαβαίνεις αυτό. Τώρα για άλλο επάγγελμα δεν έχω ιδέα. Από ότι μου είπαν πάντως μόνο πληροφορική έχεις ελπίδα να δουλέψεις χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.

Το αν θα τα καταφέρεις φυσικά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και για μένα το ξεκαθαρίζω, το μικρότερης σημασίας ήταν το αν έξω βρέχει, ή έχει ήλιο, ενώ για άλλους αυτό είναι το πιο σημαντικό.. Χαρακτηριστικά θυμάμαι φίλο μου που έφυγε πριν δυο βδομάδες, όταν τον ρωτούσα γιατί φεύγεις ρε συ.. μου κάνει.. εγώ άμα δεν πιω το καφεδάκι μου στην ναυαρίνου, δεν..

Όταν έφτασα εδώ, στην κρήτη είχαμε 40 βαθμούς και εδώ είχαν 10 και ήταν και με τα κοντομάνικα. Πέρασα τρεις μήνες χειμώνα από -10 μέχρι -20 και με ελάχιστο ήλιο αλλά τι να πω, δεν μου καίγεται καρφάκι για τον καιρό. Άμα έχεις καλή παρέα τότε θα βρεις τρόπους να περνάς καλά ακόμα και με -20.. Ο ήλιος βγαίνει για λίγο το χειμώνα μόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φτάνει και σε σένα. Όλη την ώρα συννεφιά και γενικά δεν θυμάμαι να τον είδα καθόλου. Κάτι βράδια του δεκέμβρη τρέχεις και παρακαλάς μην έχεις χάσει το λεωφορείο γιατί μέχρι να έρθει το επόμενο θα έχεις γίνει παγοκολόνα. Αλλά ενώ ακούγεται πίκρα, για μένα δεν ήταν γιατί είχα τους κολλητούς μου δίπλα. Και σε όσους φεύγουν και χάνουν τον ήλιο της ελλάδας, εγώ κατά βάθος πιστεύω είναι το παρεάκι που τους λείπει πιο πολύ. Γιατί η καλή παρέα μεταμορφώνει και τις πιο χάλια στιγμές. Για μένα ο χειμώνας ήταν μια τέλεια περιπέτεια. Μου άρεσε το χιόνι μου άρεσε το σκι η σάουνα στους 100 και οι βουτιές στις παγωμένες λίμνες. Μου άρεσε που πήραμε το αμάξι και πήγαμε μέχρι τέρμα θεού κολυμπήσαμε στον αρκτικό κύκλο. Αλλά εκεί που πας εσύ είναι πολύ πιο κάτω.. Πιο κάτω και από την στοκχόλμη. Εσύ είσαι στο ύψος της δανίας σχεδόν. Οπότε ίσως να μην είναι τόσο extreme. Επίσης θα δεις απίστευτα τοπία. Πράσινο και λίμνες να παθαίνεις πλάκα. Θέλω να πω ότι όταν είμαι κρήτη όλη μέρα στις παραλίες την βγάζω. Αλλά παράλληλα εκτιμώ και την ομορφιά που έχει το χιόνι. Είναι κάτι το διαφορετικό. Γουστάρω που είναι διαφορετικά εδώ. Γενικά ο εγκέφαλος πωρώνεται με τις αλλαγές πιστεύω. Θέλει να δει το διαφορετικό. Αλλά εδώ είναι και η παγίδα. Τον πρώτο καιρό, όλα σου φαίνονται τέλεια, όπως όταν πρωτοερωτεύεσαι. Μετά όμως το καινούριο γίνεται πλέον συνήθεια και οι παλιές συνήθειες που είχες στην ελλάδα αρχίζουν να σου λείπουν. Το καφεδάκι στη ναυαρίνου είναι που κάνει τους περισσότερους να γυρίζουν πίσω. Και ο ήλιος, όχι μόνο ως ήλιος, αλλά και ως ανάμνηση όλων αυτών που άφησες πίσω.

Αλλά όπως σου είπα εγώ ήρθα εράσμους. Είχα παρέα φοιτητές και γενικά γινόταν χαβαλές, είχες τρόπο να διασκεδάζεις. Τώρα τους τελευταίους 3 μήνες έχουν φύγει όλοι και είναι πίκρα μόνο με τους φιλανδούς. Φαντάσου αν κάθε 5 έλληνες που συναντάς μπορείς να κάνεις παρέα με τον 1, με τους βόρειους θες 100 για να βρεις έναν.. Γενικά πολύ κλειστοί τύποι και κάπως βαρετοί. Αλλά έχουν και θετικά φυσικά. Τίμιοι και ειλικρινείς. Πέντε φορές έχω χάσει το πορτοφόλι μου και τις πέντε μου το γύρισαν την άλλη μέρα στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης όσους έχω ρωτήσει φοιτητές από την στοκχόλμη μου λένε ότι είναι βαρετή πόλη. Ούτε μπάλα δεν βλέπουν. Μόνο icehockey. Μεγάλη πίκρα. Όχι για σένα φαντάζομαι, αλλά για το αγόρι σου. Αν είχα έρθει χωρίς παρέα θα είχα αυτοκτονήσει εδώ πέρα. Για μένα πολύ βασικό που πας με το αγόρι σου. Θέλω να το τονίσω αυτό. Γενικά να φύγεις και να πας εξωτερικό να μείνεις τελείως μόνος σου χμ δεν ξέρω πολύ δύσκολο. Εκτός από τους κολλητούς μου είχα έρθει και εγώ με την κοπέλα μου εδώ. Αλλά αυτή δεν μπορούσε να ανανεώσει πέρα από το εξάμηνο και έφυγε. Γενικά έχω χάσει πολλά πρόσωπα που αγαπάω. Σκληρή ζωή. Αλλά έχω κάνει και πολλούς τέλειους φίλους.

Επίσης όσα έγραψε ο λούσιφερ είναι σωστά. Είναι πολύ ακριβά, πίνουν πολύ κλπ. Εκτός από το σπίτι. Έχω βρει φθηνό και τέλειο σπίτι. Βέβαια θα μου πεις δεν μένεις στην στοκχόλμη, στο τάμπερε μένεις. Σωστό, αλλά και εδώ πολύ ακριβά είναι όλα, αλλά τα σπίτια βλέπω είναι σε λογικές τιμές.

Το χειρότερο με τον καιρό για μένα πάντως δεν είναι το κρύο (τουλάχιστον για μένα) το χειμώνα (άλλωστε κάνεις και σκι αν γουστάρεις τέτοια φάση), είναι η βροχή το καλοκαίρι. Γιατί όταν την βγάζεις Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο με 15 βαθμούς και βροχή, θα τον ζηλέψεις τον άλλον που κάνει ηλιοθεραπεία και πίνει φραπέ στο Πόρτο Ράφτη ότι και επίδομα παιδιών να σου δίνουν...
Πολύ σωστό αυτό που λες. Ο χειμώνας είναι οκ γιατί το χιόνι είναι πολύ καλύτερο από την βροχή. Όσο για το καλοκαίρι έχεις ένα δίκιο, ξέρεις όμως τι άλλο; Στην ελλάδα δεν θα πίνεις μόνο καφέ. Θα πρέπει μέσα στους 30++ και να πας να δουλέψεις και να παρκάρεις και να διαβάσεις για τις εξετάσεις και και και και όλα αυτά είναι μεγάλη πίκρα. Οπότε εγώ θα πάρω τώρα άδεια και θα πάω να απολαύσω την ξαπλώστρα μου στην ελληνική παραλία και δεν θα έχω όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Τελικά να έρθει κανείς εδώ πάνω ή όχι; Πιστεύω ο καθένας το ξέρει μέσα του. Εγώ είμαι σίγουρος ότι για να φτάσεις να διαλέξεις σουηδία ξέρεις τι κάνεις. Εξάλλου 2 χρόνια το ψάχνεις. Τέλος απλά να επιβεβαιώσω ότι μέχρι και οι παππούδες (δεν είναι υπερβολή) ξέρουν αγγλικά.

Για τις διαδικασίες δεν σου έγραψα. Επειδή μου είπες ότι σου φάνηκαν πολλά για την φιλανδία αν και δεν τις έχω κάνει, έχω εδώ δίπλα έναν έλληνα που από όσο θυμάμαι όταν μου έλεγε, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Θα τον ξαναρωτήσω όμως.

Α τώρα θυμήθηκα και κάτι άλλο. Έχουμε ένα μέλος στο ινσόμνια τον sotirakis.net που σπουδάζει στην στοκχόλμη. Άμα θες στείλε του ένα pm. Και κάτι άλλο. By far η καλύτερη περίοδος εδώ είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο. Πριν κλείσω να πω ότι στο παραπάνω ποστ έβαλα σχεδόν όλα όσα αρνητικά μπορούσα, γιατί είμαι σίγουρος ότι για να διαλέξεις να έρθεις εδώ πάνω τα θετικά τα έχεις ήδη ακούσει.

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου, θα προτιμούσα να πήγαινα ακόμα και αν αυτό αποδεικνυόταν μετέπειτα ως το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ παρά να αφήσω τα χρόνια να περνάνε και στο μυαλό μου να τριγυρίζει συνέχεια η ιδέα " τι θα συνέβαινε άραγε αν τότε που ήμουν 25 είχα τελικά πάει στην Σουηδία......"
+1 και από μένα. Και στην τελική όποιος θέλει γυρνάει πίσω.

Ελπίζω όσα έγραψα να φανούν χρήσιμα αν όχι σε σένα που πας σουηδία, γενικότερα, και αν κάποιος θέλει βοήθεια γενικά για εράσμους η και φιλανδία είμαι όλος αυτιά .. :-)

Δημοσ.

Στα περί σουηδέζων δε μένω, γούστα, αλλά αναφορικά με αυτό:

Αλλά εκεί που πας εσύ είναι πολύ πιο κάτω.. Πιο κάτω και από την στοκχόλμη. Εσύ είσαι στο ύψος της δανίας σχεδόν. Οπότε ίσως να μην είναι τόσο extreme.

αναφέρω απλώς πως την τελευταία φορά που ήμουν γκέτε, είχε παγώσει η θάλασσα. Όχι τα κανάλια, αυτά οκ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ. Όλες οι ακτές του αρχιπελάγους παγωμένες.

Δημοσ.

@dark_banishing

Σέβομαι την γνώμη σου σε αυτά που γράφεις και φυσικά εξαρτάται το τί άτομο είναι ο καθένας και πώς έχει μεγαλωσει..αλλα και πάλι όλα αυτα που γράφεις για μοναξιά, απαραίτητη παρέα, κτλ δέν είναι κανόνας, είναι η προσωπική σου γνώμη... θέλω να πώ υπάρχουν άτομα που είναι τόσο αηδιασμένα απο την ελληνική καθημερινότητα που όχι μόνο παρέα δέν θέλουν.. θέλουν να φύγουν και να μήν ξαναμιλήσουν και στην ζωή τους ποτέ ελληνικά... Παρεπιπτόντως έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία, στενοί φίλοι κτλ είναι μόνο ψυχολογικά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο που έχει συμβιβαστεί με μια υποκειμενική πραγματικότητα..

Τώρα για τις Σουηδέζες που λέει και ο άλλος ότι είναι άχαρες και άκομψες απο κεί να καταλάβεις... Άστο, ουδέν σχόλιο.. Οι Σουηδέζες είναι κατα κοινή ομολογία οι πιό όμορφες γυναίκες στην Ευρώπη, πολύ μορφωμένες, με χιούμορ και μιλάς μαζί τους εύκολα.. Οι Σουηδοί να μήν ξεχνάμε ότι ανέκαθεν ήταν απομονωμένοι σάν λαός.. σε καμιά περίπτωση όμως δέν έχουν ξενοφοβία.. Είναι και γαμώ τα άτομα...

Οι φραπέδες, οι παραλίες, οι ναργηλέδες και τα τσιφτετέλια που όλοι ξέρουμε απο πού κρατάνε ανήκουν στο γενικότερο πλαίσιο της παιδείας που έχουν οι Έλληνες..

Η Σουηδία μαζί με την Ελβετία έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να μήν πάει κάποιος απο Ελλάδα και να του φανούν ακριβά? Αλλά δέν είναι ακριβά όταν ξεκινήσεις να δουλεύεις εκεί.. Σε αναλογία μισθών, βιοτικό επίπεδο και αγοράς η Ελλάδα είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ χώρα της Ευρώπης.. Ειδικά για την Αθήνα είναι η χειρότερη μεγαλούπολη της Ευρώπης σε ποιότητα ζωής.. χειρότερη μετά είναι η Μόσχα..

Δημοσ.

Ετσι λοιπον για να παω κοντρα στο ρευμα η καλυτερη χωρα για να ζεις ειναι η Ελλαδα και η καλυτερη πολη η Αθηνα :-)

edit... και να προσθεσω οτι μπροστα στις μεσογειακες γυναικες οι σουηδεζες ειναι κρυα τηλεγραφοξυλα!

γνωμες ειναι αυτες

Δημοσ.

Έλα, επειδή κάποιοι διαβάζουν τα στατιστικά του in.gr και νομίζουν πως έχουν βγει από τη χώρα δε σημαίνει πως πρέπει να εκθειάζουμε και όλες τις πτυχές της ζωής στην Ελλάδα! =ρ

Δημοσ.

Λούσιφερ, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά βγήκε απόφαση ότι εφόσον δε σου αρέσουν οι Σουηδέζες, είσαι Ελληνάρας με παιδεία Ελληνάρα.

Δημοσ.
καλυτερη χωρα για να ζεις ειναι η Ελλαδα και η καλυτερη πολη η Αθηνα :-)

ok, θα πέθαινα για αυτή τη χώρα, αλλά η αθήνα είναι το πιο ασχημο, μίζερο, καταθλιπτικό, βρόμικο μέρος που έχω επισκευθεί

Δημοσ.

Την πολη δεν την κανουν τα σπιτια, αλλά οι ανθρωποι... και δεν εννοω γενικα οτι οι Αθηναιοι (ο θεος να τους κανει) ειναι και γαμω τα παιδια αλλα οτι οι ανθρωποι που μετρανε στη ζωη μου ειναι εκει...

Δημοσ.

Πιστεύω ο καθένας το ξέρει μέσα του. Εγώ είμαι σίγουρος ότι για να φτάσεις να διαλέξεις σουηδία ξέρεις τι κάνεις. Εξάλλου 2 χρόνια το ψάχνεις.

Ελπίζω όσα έγραψα να φανούν χρήσιμα αν όχι σε σένα που πας σουηδία, γενικότερα, και αν κάποιος θέλει βοήθεια γενικά για εράσμους η και φιλανδία είμαι όλος αυτιά .. :-)

Ναι, έχουμε αποφασίσει πλέον για Σουηδία! Χαίρομαι που σου έχουν καθήσει όλα καλά εκεί πάνω! Κ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που κάθησες κ ασχολήθηκες κ έγραψες τόσα πολλά!! Εννοείται ότι η εμπειρία σου με βοήθησε! Να 'σαι καλά!!! :-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:45 ----------

θέλω να πώ υπάρχουν άτομα που είναι τόσο αηδιασμένα απο την ελληνική καθημερινότητα που όχι μόνο παρέα δέν θέλουν.. θέλουν να φύγουν και να μήν ξαναμιλήσουν και στην ζωή τους ποτέ ελληνικά... Παρεπιπτόντως έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία, στενοί φίλοι κτλ είναι μόνο ψυχολογικά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο που έχει συμβιβαστεί με μια υποκειμενική πραγματικότητα..

Yep! Είσαι μέσα σε αυτά που πιστεύω κ 'γω (ΕΓΩ, δεν μιλάω για κανέναν άλλον)! Κ όλα αυτά είναι κ ένας λόγος για τον οποίο φεύγω!

Δημοσ.

σιγά μην αφήσουμε την Ελλάδα να τρέχουμε στους παγους επειδή δίνουν καλά επιδόματα.. εμείς είμαστε ελληνες, αγαπάμε την ελλάδα και τις Ελληνίδες!

ρε άντε από δω, φλωροι Σουηδοί και κρυοκολες σουηδεζες, που θα μας τη πούνε και από πάνω τα παλτα..

στην Αλάσκα δε πληρώνεις δημοτικά τέλη έχω ακούσει..ευκαιρία είναι

Δημοσ.
σιγά μην αφήσουμε την Ελλάδα να τρέχουμε στους παγους επειδή δίνουν καλά επιδόματα.. εμείς είμαστε ελληνες, αγαπάμε την ελλάδα και τις Ελληνίδες!

ρε άντε από δω, φλωροι Σουηδοί και κρυοκολες σουηδεζες, που θα μας τη πούνε και από πάνω τα παλτα..

στην Αλάσκα δε πληρώνεις δημοτικά τέλη έχω ακούσει..ευκαιρία είναι

Ποιος σε ρώτησε? Ελληνάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
@dark_banishing

Σέβομαι την γνώμη σου σε αυτά που γράφεις και φυσικά εξαρτάται το τί άτομο είναι ο καθένας και πώς έχει μεγαλωσει..αλλα και πάλι όλα αυτα που γράφεις για μοναξιά, απαραίτητη παρέα, κτλ δέν είναι κανόνας, είναι η προσωπική σου γνώμη... θέλω να πώ υπάρχουν άτομα που είναι τόσο αηδιασμένα απο την ελληνική καθημερινότητα που όχι μόνο παρέα δέν θέλουν.. θέλουν να φύγουν και να μήν ξαναμιλήσουν και στην ζωή τους ποτέ ελληνικά...

Αν κάποιος είναι τόσο αποφασισμένος δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτα.. Έρχεται με την μια εδώ.

Δεν ήθελα να γράψω ένα ποστ που όλα να φαίνονται παραδεισένια. Προσπάθησα να βάλω και τα αρνητικά μέσα. Αν και για μένα από πολλές απόψεις είναι παράδεισος εδώ. Αλλά αναφέρθηκα και σε πράγματα που εμένα δεν με απασχολούν τόσο, όπως ο καιρός, γιατί τα μισά ποστ εδώ για τον ήλιο είναι.

Επεξ/σία από dark_banishing
Δημοσ.
...είχε παγώσει η θάλασσα. Όχι τα κανάλια, αυτά οκ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ. Όλες οι ακτές του αρχιπελάγους παγωμένες.

Έλληνες λαθρομετανάστες....

μετά από 3 χρόνια κουπί.... :fear:

gotbrg.jpg

:o

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...