Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κλασική απάντηση απο ----------------- οταν ακούσουν κουβέντα για ανεπτυγμένες χώρες.."Δέν έχει ήλιο εκεί".. Η Ελλάδα για αυτό πάει μπροστά υποθέτω, επειδή περιμένει τα μπουρμπουάρ το καλοκαίρι απο τους τουρίστες που έρχονται για να δούν ήλιο..

Στο θέμα μας.. Η Σουηδία είναι πανέμορφη χώρα, πάρα πολύ υψηλο βιοτικό επίπεδο, πολύ υψηλοί μισθοί επομένως, πανέμορφες και φιλικές γυναίκες.. Οι Σουηδοί είναι πολύ ανοιχτόμυαλα άτομα και τα αγγλικά είναι σάν δεύτερη γλώσσα στη Σουηδία.. δηλαδή έτσι και πάς μόνο με αγγλικά δέν σε κοιτάνε περίεργα και λένε αυτός είναι τουρίστας... το θεωρούν πολύ φυσικό!.. παρόλα αυτά είναι καλό να μάθεις Σουηδικα.. Τα Σουηδικά είναι πολυ ωραία γλωσσα.. είναι λίγο δύσκολη στην αρχή στην προφορά αλλα σύντομα συνηθιζεις και γραμματικά μοιάζουν πάρα πολύ με τα γερμανικά.. Δυστυχώς στην Ελλάδα δέν υπάρχει ούτε για δείγμα ένα βιβλίο εκμάθησης Σουηδικών με βάση τα ελληνικά..μόνο με βάση αγγλικά ή γερμανικά.. ακόμα και στο γκούγκλ υπάρχουν πολύ καλα λινκ με βασικά Σουηδικά..

Επομένως Σουηδία με 1000 και μακάρι να μπορέσεις να μείνεις εκεί για πάντα.. θα έρχεσαι Ελλάδα μετά για διακοπές και θα λυπάσαι τον κοσμάκι εδώ στο πώς ζεί..

Εγώ πάντως συμφωνώ σε αυτά που λες! Με τα χίλια όμως! Κ όπως ξαναείπα ο καθένας με τα μυαλά του. Όλες οι χώρες έχουν τα θετικά τους κ τα αρνητικά τους, τα ακραία τους κ τα διάφορα τους, πάντως αντικειμενικά η Σουηδία είναι πολύ μπροστά από την Ελλάδα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ! Τώρα ο καθένας τι στάνταρ έχει, τι μπορεί να καταφέρει, τι προτιμάει κ πόσο όρεξη έχει να κάνει κ να πάει κάπου είναι δικό του θέμα! Όποιος θεωρεί την Ελλάδα καλύτερη, μένει απλά εδώ! Όποιος θέλει κάτι υποκειμενικά καλύτερο για τον εαυτό του κ είναι ικανός να στήσει κάτω τον κώλ* του να το πετύχει, φεύγει όπως κ 'γω.

Από την στιγμή που ο καθένας έχει την γνώμη του δεν χρειάζεται εδώ μέσα να μαλώνουμε για να περάσουμε την κακία, αρνητικότητα, ειρωνία, δική μας γνώμη! Έβαλα ένα θέμα με για να ρωτήσω παρόμοιες εμπειρίες! Να αρνητικά κ θετικά Ελλάδας κ Σουηδίας τα ξέρω! Ευχαριστώ.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πάντως όπως και να το κάνουμε η ζωή στο εξωτερικό έχει δυνατά πλεονεκτήματα. Έχοντας ζήσει και εγώ ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έξω θα ήθελα όταν τελειώσω τη σχολή μου να πάω για μεταπτυχιακό στη Σουηδία και ίσως να κάτσω να δουλέψω ένα διάστημα. Καλή τύχη στην διαμονή σου και μην το βάλεις κάτω γιατί στην αρχή (για κανένα χρόνο) σίγουρα θα δυσκολευτείς. Αν μπορείς γράφε τις εμπειρίες σου γιατί απ'ότι βλέπεις υπάρχει ενδιαφέρον. :-)

Ναι εννοείται μόλις πάω κ περάσει λίγος καιρός με τις διαδικασίες, θα ανοίξω θέμα. Κ ξαναλέω, όποιος θέλει το mail μου μπορεί να το ζητήσει! :-)

Δημοσ.

+1 στον JohnEnginner κ ένα παλικαρι που είπε πριν να το κάνεις για να μην αναρωτιέσαι μετά από χρόνια.

καλύτερα να το δοκιμάσεις παρά να μείνεις με την απορία.

εμπειρίες δεν έχω αλλά πολύ θα ήθελα να το είχα τολμήσει όταν μπορούσα. (συγκεκριμένα για Σουηδία - την πάω με 1000 )

Δημοσ.

Αν θεωρείτε γύφτους και ελεεινούς τους Έλληνες που να δείτε τους Γάλλους,κινούνται σε άλλο επίπεδο γυφτιάς

Δημοσ.
+1 στον JohnEnginner κ ένα παλικαρι που είπε πριν να το κάνεις για να μην αναρωτιέσαι μετά από χρόνια.

καλύτερα να το δοκιμάσεις παρά να μείνεις με την απορία.

εμπειρίες δεν έχω αλλά πολύ θα ήθελα να το είχα τολμήσει όταν μπορούσα. (συγκεκριμένα για Σουηδία - την πάω με 1000 )

:lol::lol: Ποτέ δεν είναι αργά!

Δημοσ.
Εγώ πάντως συμφωνώ σε αυτά που λες! Με τα χίλια όμως! Κ όπως ξαναείπα ο καθένας με τα μυαλά του. Όλες οι χώρες έχουν τα θετικά τους κ τα αρνητικά τους, τα ακραία τους κ τα διάφορα τους, πάντως αντικειμενικά η Σουηδία είναι πολύ μπροστά από την Ελλάδα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ! Τώρα ο καθένας τι στάνταρ έχει, τι μπορεί να καταφέρει, τι προτιμάει κ πόσο όρεξη έχει να κάνει κ να πάει κάπου είναι δικό του θέμα! Όποιος θεωρεί την Ελλάδα καλύτερη, μένει απλά εδώ! Όποιος θέλει κάτι υποκειμενικά καλύτερο για τον εαυτό του κ είναι ικανός να στήσει κάτω τον κώλ* του να το πετύχει, φεύγει όπως κ 'γω.

Από την στιγμή που ο καθένας έχει την γνώμη του δεν χρειάζεται εδώ μέσα να μαλώνουμε για να περάσουμε την κακία, αρνητικότητα, ειρωνία, δική μας γνώμη! Έβαλα ένα θέμα με για να ρωτήσω παρόμοιες εμπειρίες! Να αρνητικά κ θετικά Ελλάδας κ Σουηδίας τα ξέρω! Ευχαριστώ.

Πραγματικά, είμαι σίγουρος ότι ξέρεις παραπάνω από όλους όσους έχουν ζήσει στο εξωτερικό και δεν έχουν πάει μόνο διακοπές (κι αν!) και φυσικά όλοι αυτοί που δεν εκθειάζουν τα πράγματα είναι γυφτοέλληνες.

ΟΚ!

ΥΓ: Εγώ πάντως σαν ανίδεος γυφτοέλληνας βλέπω τραβηγμένο να σηκωθεί αλλάξει κάποιος χώρα μόνο και μόνο για το metal, μην έχοντας προηγούμενες εμπειρίες από ζωή στο εξωτερικό (και δουλειά στο εξωτερικό, πιθανόν κι από δουλειά εδώ αν κρίνω από την ωραμότητα της σκέψης).

Δημοσ.

Φίλε KWSN_Men, κι εγώ περίπου όπως σκέφτηκες κι εσύ σκέφτηκα, αλλά στο σημείο που άρχισε η συζητήση να παίρνει τροπή τύπου "είστε γυφτοέλληνες και κομπλεξικοί" (κάτσε να θυμηθώ λίγο πώς ήταν οι κομπλεξικοί που έχω γνωρίσει ως τώρα στη ζωή μου... search... α, ναι, χμ) και υπονοούμενα τύπου "όποιος κάθεται στην Ελλάδα είναι τεμπέλης και τα ξύνει, ενώ όποιος θέλει να στρώσει τον κ*λο του πάει Σουηδία" (σημείωση: και εγώ σκοπεύω κάποια στιγμή να φύγω, αλλά δεν το κάνω "ιδεολογία του Ευρωπαίου") και όλα τα σχετικά, σκέφτηκα το εξής: Ας τα βγάλει ο καθένας πέρα με τα μυαλά που κουβαλάει, γιατί αυτά του αξίζουν. Ό,τι, δηλαδή, λέει και η Amorphous, απλά με άλλη διατύπωση και από άλλη σκοπιά.

Δημοσ.
"όποιος κάθεται στην Ελλάδα είναι τεμπέλης και τα ξύνει, ενώ όποιος θέλει να στρώσει τον κ*λο του πάει Σουηδία"

Δεν αρκεί να θέλεις απλά πρέπει να είσαι ικανός να στρώσεις το κ*λο σου κάτω,το λέει καθαρά στο Post.

Δημοσ.
Φίλε KWSN_Men, κι εγώ περίπου όπως σκέφτηκες κι εσύ σκέφτηκα, αλλά στο σημείο που άρχισε η συζητήση να παίρνει τροπή τύπου "είστε γυφτοέλληνες και κομπλεξικοί" (κάτσε να θυμηθώ λίγο πώς ήταν οι κομπλεξικοί που έχω γνωρίσει ως τώρα στη ζωή μου... search... α, ναι, χμ) και υπονοούμενα τύπου "όποιος κάθεται στην Ελλάδα είναι τεμπέλης και τα ξύνει, ενώ όποιος θέλει να στρώσει τον κ*λο του πάει Σουηδία" (σημείωση: και εγώ σκοπεύω κάποια στιγμή να φύγω, αλλά δεν το κάνω "ιδεολογία του Ευρωπαίου") και όλα τα σχετικά, σκέφτηκα το εξής: Ας τα βγάλει ο καθένας πέρα με τα μυαλά που κουβαλάει, γιατί αυτά του αξίζουν. Ό,τι, δηλαδή, λέει και η Amorphous, απλά με άλλη διατύπωση και από άλλη σκοπιά.

Γι' αυτό και εγώ πιστεύω ότι το Lexotanil και το Hipnosedon που αναφέρθηκαν δε φτάνουν αλλά θα συνιστούσα και ένα κοκτέιλ με Aloperidin και Zyprexa (και Topamac για να μην τους κάτσει ο εξευρωπαϊσμός βαρύς).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:13 ----------

Δεν αρκεί να θέλεις απλά πρέπει να είσαι ικανός να στρώσεις το κ*λο σου κάτω,το λέει καθαρά στο Post.

Ενώ όποιος είναι ικανός πάει στην Σουηδία επειδή έχει πολλούς μεταλλάδες...

:lol:

Δημοσ.

χαίρομαι που βλέπω το λαϊκό δικαστήριο του ινσόμνια να έχει και αυτό θερινά τμήματα όπως και η βουλή

Δημοσ.
χαίρομαι που βλέπω το λαϊκό δικαστήριο του ινσόμνια να έχει και αυτό θερινά τμήματα όπως και η βουλή

Ενώ αυτοί που λένε τα ίδια με εσένα δεν είναι λαϊκοί δικαστές, απλά τα λένε σωστά, ειδικά όταν προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς.

http://www.thefreedictionary.com/hypocrisy

Δημοσ.

τα λινκ για υποκρισίες αλλού

κοίτα να κάνεις εσύ το σωστό και όχι να πιάνεσαι από το τί έκανε ο άλλος

πληροφορίες ζήτησε το άτομο όχι τη γνώμη μας άν κάνει καλά ή όχι.

Δημοσ.
τα λινκ για υποκρισίες αλλού

Προτιμώ τα τα βάζω εκεί που την εντοπίζω.

κοίτα να κάνεις εσύ το σωστό και όχι να πιάνεσαι από το τί έκανε ο άλλος

Όπως εσύ για παράδειγμα;

πληροφορίες ζήτησε το άτομο όχι τη γνώμη μας άν κάνει καλά ή όχι.

Α δε συμφώνησε και επαύξησε με τα περί γυφτοελλήνων που δεν ξέρουν πέρα από τη μύτη τους; Γιατί εγώ αυτό βλέπω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...