Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εγώ διδάσκω ήδη, εδώ και κάποια χρόνια. :-) Ετοιμάζω δίπλωμα σύνθεσης αυτόν τον καιρό.

Οοοοοο!! Αυτά είναι!!!

Δημοσ.

Το χειρότερο με τον καιρό για μένα πάντως δεν είναι το κρύο (τουλάχιστον για μένα) το χειμώνα (άλλωστε κάνεις και σκι αν γουστάρεις τέτοια φάση), είναι η βροχή το καλοκαίρι. Γιατί όταν την βγάζεις Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο με 15 βαθμούς και βροχή, θα τον ζηλέψεις τον άλλον που κάνει ηλιοθεραπεία και πίνει φραπέ στο Πόρτο Ράφτη ότι και επίδομα παιδιών να σου δίνουν...

Δημοσ.

Ειλικρινά, η βροχή το καλοκαίρι είναι οκ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάποιον νότιο τόσο βόρεια είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός.

Για την ακρίβεια, την πρώτη χρονιά εργασίας στη β. Γερμανία, αυτό που με πείραζε ήταν ότι πήγαινα στο γραφείο με σκοτάδι και έφευγα από το γραφείο με σκοτάδι.

Δημοσ.
Ειλικρινά, η βροχή το καλοκαίρι είναι οκ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάποιον νότιο τόσο βόρεια είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός.

Ε ναι ρε συ μαζί με τη βροχή έχει και συννεφία :-) Για μένα το χειμώνα η συννεφιά κάπως παλεύεται...και το καλοκαίρι δηλαδή, αλλά σε ξενερώνει κάποια στιγμή. Πάντως εντάξει η Βαυαρία έχει την περισσότερη ηλιοφάνεια στη Γερμανία, οπότε είμαστε κάπως καλύτερα φαντάζομαι! :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.
wasn´t talking to you

φξγνδσγφφξοκσ

Ουπς! Σωστός! Με μπέρδεψε το πλυθηντικό, τώρα κατάλαβα που πήγαινε. :-)

Δημοσ.

Πάντως όπως και να το κάνουμε η ζωή στο εξωτερικό έχει δυνατά πλεονεκτήματα. Έχοντας ζήσει και εγώ ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έξω θα ήθελα όταν τελειώσω τη σχολή μου να πάω για μεταπτυχιακό στη Σουηδία και ίσως να κάτσω να δουλέψω ένα διάστημα. Καλή τύχη στην διαμονή σου και μην το βάλεις κάτω γιατί στην αρχή (για κανένα χρόνο) σίγουρα θα δυσκολευτείς. Αν μπορείς γράφε τις εμπειρίες σου γιατί απ'ότι βλέπεις υπάρχει ενδιαφέρον. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασική απάντηση απο ----------------- οταν ακούσουν κουβέντα για ανεπτυγμένες χώρες.."Δέν έχει ήλιο εκεί".. Η Ελλάδα για αυτό πάει μπροστά υποθέτω, επειδή περιμένει τα μπουρμπουάρ το καλοκαίρι απο τους τουρίστες που έρχονται για να δούν ήλιο..

Στο θέμα μας.. Η Σουηδία είναι πανέμορφη χώρα, πάρα πολύ υψηλο βιοτικό επίπεδο, πολύ υψηλοί μισθοί επομένως, πανέμορφες και φιλικές γυναίκες.. Οι Σουηδοί είναι πολύ ανοιχτόμυαλα άτομα και τα αγγλικά είναι σάν δεύτερη γλώσσα στη Σουηδία.. δηλαδή έτσι και πάς μόνο με αγγλικά δέν σε κοιτάνε περίεργα και λένε αυτός είναι τουρίστας... το θεωρούν πολύ φυσικό!.. παρόλα αυτά είναι καλό να μάθεις Σουηδικα.. Τα Σουηδικά είναι πολυ ωραία γλωσσα.. είναι λίγο δύσκολη στην αρχή στην προφορά αλλα σύντομα συνηθιζεις και γραμματικά μοιάζουν πάρα πολύ με τα γερμανικά.. Δυστυχώς στην Ελλάδα δέν υπάρχει ούτε για δείγμα ένα βιβλίο εκμάθησης Σουηδικών με βάση τα ελληνικά..μόνο με βάση αγγλικά ή γερμανικά.. ακόμα και στο γκούγκλ υπάρχουν πολύ καλα λινκ με βασικά Σουηδικά..

Επομένως Σουηδία με 1000 και μακάρι να μπορέσεις να μείνεις εκεί για πάντα.. θα έρχεσαι Ελλάδα μετά για διακοπές και θα λυπάσαι τον κοσμάκι εδώ στο πώς ζεί..

Επεξ/σία από Lucifer
Δημοσ.
Κλασική απάντηση απο κομπλεξικους κρυφοφασίστες γυφτοέλληνες οταν ακούσουν κουβέντα για ανεπτυγμένες χώρες..

[...]

θα έρχεσαι Ελλάδα μετά για διακοπές και θα λυπάσαι τον κοσμάκι εδώ στο πώς ζεί..

Προτείνω Lexotanil αν και πολλοί λένε ότι τα Hipnocedon είναι εξίσου αποτελεσματικά

Δημοσ.
Κλασική απάντηση απο --------------------------------- οταν ακούσουν κουβέντα για ανεπτυγμένες χώρες.."Δέν έχει ήλιο εκεί".. Η Ελλάδα για αυτό πάει μπροστά υποθέτω, επειδή περιμένει τα μπουρμπουάρ το καλοκαίρι απο τους τουρίστες που έρχονται για να δούν ήλιο..

Στο θέμα μας.. Η Σουηδία είναι πανέμορφη χώρα, πάρα πολύ υψηλο βιοτικό επίπεδο, πολύ υψηλοί μισθοί επομένως, πανέμορφες και φιλικές γυναίκες.. Οι Σουηδοί είναι πολύ ανοιχτόμυαλα άτομα και τα αγγλικά είναι σάν δεύτερη γλώσσα στη Σουηδία.. δηλαδή έτσι και πάς μόνο με αγγλικά δέν σε κοιτάνε περίεργα και λένε αυτός είναι τουρίστας... το θεωρούν πολύ φυσικό!.. παρόλα αυτά είναι καλό να μάθεις Σουηδικα.. Τα Σουηδικά είναι πολυ ωραία γλωσσα.. είναι λίγο δύσκολη στην αρχή στην προφορά αλλα σύντομα συνηθιζεις και γραμματικά μοιάζουν πάρα πολύ με τα γερμανικά.. Δυστυχώς στην Ελλάδα δέν υπάρχει ούτε για δείγμα ένα βιβλίο εκμάθησης Σουηδικών με βάση τα ελληνικά..μόνο με βάση αγγλικά ή γερμανικά.. ακόμα και στο γκούγκλ υπάρχουν πολύ καλα λινκ με βασικά Σουηδικά..

Επομένως Σουηδία με 1000 και μακάρι να μπορέσεις να μείνεις εκεί για πάντα.. θα έρχεσαι Ελλάδα μετά για διακοπές και θα λυπάσαι τον κοσμάκι εδώ στο πώς ζεί..

1) Οι χαρακτηρισμοί να λείπουν γιατί ο γράφων φασίστας γυφτοευρωπαίος θα σε στείλει διακοπές στην ηλιόλουστη και χαμηλού αβιοτικού επιπέδου Banland.

2) Τα παλικάρια που αναφέρθηκαν στον ήλιο ΜΕΝΟΥΝ στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν κάνεις και εσύ το ίδιο, αλλά αν είχες παρακολουθήσει την πορεία των ποστ τους ή αν έκανες τον κόπο να ρωτήσεις πριν τους βαφτίσεις "γυφτοέλληνες", θα ήξερες πως έχουν πολύ καλή συναίσθηση των υπέρ της (υπέροχης!) χώρας στην οποία ζουν.

3) Η Σουηδία είναι πανέμορφη χώρα, όπως και η Ιταλία, η Σλοβενία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ελλάδα.

4) Το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό με τα Σκανδιναβικά standards: έχουν σχετικά χαμηλό ποσοστό αυτοκτονίας, είναι πιο συγκρατημένοι από τους Άγγλους όταν μεθάνε κάθε Σαββατοκύριακο και κατουράνε την πόρτα σου, οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί, όπως και τα ενοίκια, η τιμή των τσιγάρων, των οινοπνευματωδών και των εστιατορίων με το ανύπαρκτο φαγητό και τη χρέωση του οδοντίατρου. Επίσης ενδέχεται να υπάρχει έως και ασανσέρ στα καινούρια διαμερίσματα ενώ αν δεν είναι και πολύ καλή/κεντρική η περιοχή, ίσως και να μπορέσει κανείς να νοικιάσει διαμέρισμα ολόκληρο και όχι δωμάτια με κοινόχρηστη κουζίνα ή και μπάνιο στην τιμή που εδώ έκλεινε 2 στούντιο.

5) Οι Σουηδές για κάποιον που έχει ταξιδέψει έστω και λίγο περισσότερο στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι από αδιάφορες εμφανισιακά μέχρι άχαρες στη συμπεριφορά.

6) Τα Σουηδικά είναι απλώς ανεκτή γλώσσα για τα δικά μου αισθητικά κριτήρια, όπως κάθε γλώσσα η οποία δεν είναι καθαρόαιμη και με ποικιλία ήχων και φθόγγων. Περί ορέξεως.

7) Δεν ξέρω που ακριβώς μένεις και γενικά τι τύπος ανθρώπου είσαι, αλλά μερικοί άνθρωποι, δε γουστάρουν να νυχτώνει το χειμώνα απ' τις 4, να βρέχει σαν πούστης το καλοκαίρι και να έχουν μόνο ένα διβδόμαδο καλού καιρού (=μπουφανάκι μόνο τη νύχτα) τον Απρίλη - Μάιο. Προσωπικά, βγάζω καντήλες με τον ήλιο και το φως της Ελλάδας, αλλά το καλοκαίρι θα ήθελα να έχω την επιλογή να λέω "ας πάω ως το Christianshavn με καμιά μπύρα" και όχι να κηρύσσω αργία την ημέρα ηλιοφάνειας όπως γίνεται στην Ισλανδία και πιο άτυπα, στην υπέροχη Κοπεγχάγη.

Δημοσ.
Προτείνω Lexotanil αν και πολλοί λένε ότι τα Hipnocedon είναι εξίσου αποτελεσματικά

Οποιαδήποτε βενζοδιαζεπίνη καλή είναι.

Δημοσ.

Βασικά ότι έγραψα και αντικαταστάθηκε απο ------ δέν ήταν κάποιος αρνητικός χαρακτηρισμός ή ακόμα περισσότερο προσβολή.. Για όνομα του Θεού! Απλώς δέν υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα καταλληλότερες λέξεις για να περιγράψουν την πλειοψηφία των Ελλήνων και την νοοτροπία μας σάν λαός.. Αν έχετε αμφιβολία δέν έχετε παρα να πάτε σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος της Ευρώπης και να ρωτήσετε τί γνώμη έχουν για την Ελλάδα..

Το ερώτημα είναι.. Οι ξένοι λαοί είναι ξενέρωτοι ή εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------?

Δημοσ.

μια ξενερωσια την εχουν αλλα εχουν και πιο πολυ τα μυαλα στο κεφαλι τους γι αυτο πανε μπροστα..... ααααχ αντε να τελειωσω να κατεβω ελλαδα να κανω κανα μπανιο :lol:

Δημοσ.

Πρόσφατα ένα φιλικό μου ζευγάρι μετακόμισε μόνιμα στην Αμερική. Αυτός γιατρός και η γυναίκα του νοσοκόμα. Γύρω στα 35 ετών ο καθένας χωρίς παιδιά. Άντεξαν σχεδόν ένα εξάμηνο.

Τους ρούφηξαν το αίμα. Χωρίς καλαμάκι. 15+ ώρες δουλειάς καθημερινά στο νοσοκομείο. Καλά λεφτά από την δουλειά (με 15+ ώρες λογικό ήταν) πολλά έξοδα για σπίτι κ.τ.λ., μεγάλη ανασφάλεια λόγο της κρίσης, αρκετά μεγαλύτερη εγκληματικότητα.

Τώρα το τι ισχύει στην Σουηδία...

Δημοσ.

Φίλε μου είμαι Φινλανδία εδώ και ένα χρόνο και πλέον έχω αποφασίσει να μείνω μόνιμα.. Εμείς ήρθαμε παρέακι εδώ έλληνες φοιτητές erasmus και είχαμε πει αν μας αρέσει καθόμαστε αλλιώς την κοπανάμε.. Δεν έχει και τόσο σχέση με σένα που το έχεις πάρει απόφαση δηλαδή. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις για την φινλανδία γιατί από ότι είδα την απόφαση σου την έχεις πάρει. Βέβαια δεν πιστεύω ότι έχουν και πολλές διαφορές σαν χώρες εκτός από την γλώσσα που όπως είπες τα σουηδικά είναι πιο εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...