Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκεί πάνω είναι ωραία μέρη να κάνει κανείς παιδί.

Ήμασταν σε κάτι Μακντόναλντς και σκάσανε κάτι παιδάκια με μωρά (δικά τους),οπότε αφού τακτοποιήθηκαν κάνουν μια έτσι και αρχίζουν και ταΐζουν τα μωρούλια τους.Ναι,μητρικό γάλα.

Διαβάσαμε ύστερα για την κρατική μέριμνα για την οικογένεια (πως είναι εδώ;=καμία {μα καμία όμως} σχέση) και στενοχωρηθήκαμε με την κυρούλα μου που δεν ταξιδέψαμε προς τα κει πριν τριάντα χρόνια...

Είναι ανοιχτοί άνθρωποι,αντίθετα με τους φασισταραίους τους Δανούς από κάτω και αν εστιάσετε στη δουλειά σας θα ζήσετε καλά.

Για τις εκκρίσεις μελατονίνης που λέει κι ο frenzy παραπάνω,είναι αντιμετωπίσιμες,υπάρχουν (φυσικές) τεχνικές ενίσχυσης του συναισθησιακού feedback (τσάγια,βότανα και λοιπές αγιουβέρδικες καταστάσεις),αρκεί να είστε μαζί.

Να πάτε.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον @KWSN_Men πάρτε και ένα εισιτήριο για επιστροφή. Γιατι μάλλον για καμια Ελληνική ταβέρνα λάντσα μόνο ΑΝ έχουν απομείνει θέσεις. Όλοι έχουν την εντύπωση ότι αν βγουν έξω θα οικονομάνε με λίγες ώρες δουλειάς και άφθονη προσωπική ζωή. Όλη μέρα θα είναι έξω στις ηλιόλουστες και γεμάτο χαρούμενους και φιλόξενους ξένους που μας παρακαλάνε για δουλεία και ξεφάντωμα στους πολυσύχναστους δρόμους και club τα βράδια.

@Amorphous μην το πάρεις προσωπικά :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα ίδια ακριβώς συζητάμε με την κοπέλα μου εδώ και καιρό, αν και για το πολύ απώτερο μέλλον (σε καμιά 7+ χρόνια). Να πάμε να ζήσουμε Σουηδία για τη μουσική μας.

Πολύ θα ήθελα να μάθαινα πως θα είστε μετά από κανέναν χρόνο εκεί πέρα, γενικά να μάθω την εμπειρία σας. Θα μπορούσε να είναι πολύτιμος οδηγός.

Προς το παρόν, δυστυχώς, δεν έχω πολύτιμες συμβουλές. Εκτός από το να μην ακούτε κανέναν άλλον, να μην σας αποθαρρύνουν και να κάνετε αυτό που έχετε αποφασίσει.

Δημοσ.
Να πάμε να ζήσουμε Σουηδία για τη μουσική μας.

Επειδή δεν είμαι του χώρου, τι έχει η Σουηδία που έλκει εσάς τους μουσικούς;

Δημοσ.

ΠΑΠΑΡΙζου :lol:

Δημοσ.

Αν δεν εχεις ακινητα/εισοδημα στην Ελλαδα μην ασχοληθεις με το Ελληνικο δημοσιο καθολου. Στην Σουηδια το πρωτο πραγμα που θα κανεις ειναι να βγαλετε το αντιστοιχο ΑΦΜ εκει στην εφορια τους για να μπορεις να δουλεψεις. Απο δουλειες με Αγγλικα μονο παιζουν αλλα ειναι το 10% του συνολου, οποτε σαφως καλυτερο να μαθεις τη γλωσσα. Αν σου κοφτει και λιγο και με μαθηματα σε 6 μηνες τα βασικα τα μαθαινεις. Καλη τυχη και μην ακους τις Κασσανδρες!

Δημοσ.

Ένα νέο ξεκίνημα ποτέ δεν είναι εύκολο.

Εφόσον το σκέφτεστε σοβαρά, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να επιχειρήσετε το βήμα.

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου, θα προτιμούσα να πήγαινα ακόμα και αν αυτό αποδεικνυόταν μετέπειτα ως το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ παρά να αφήσω τα χρόνια να περνάνε και στο μυαλό μου να τριγυρίζει συνέχεια η ιδέα " τι θα συνέβαινε άραγε αν τότε που ήμουν 25 είχα τελικά πάει στην Σουηδία......"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Luka till hoppast det går bra.

Καλη τυχη.

Tack så mycket !!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:52 ----------

Εκεί πάνω είναι ωραία μέρη να κάνει κανείς παιδί.

Ήμασταν σε κάτι Μακντόναλντς και σκάσανε κάτι παιδάκια με μωρά (δικά τους),οπότε αφού τακτοποιήθηκαν κάνουν μια έτσι και αρχίζουν και ταΐζουν τα μωρούλια τους.Ναι,μητρικό γάλα.

Διαβάσαμε ύστερα για την κρατική μέριμνα για την οικογένεια (πως είναι εδώ;=καμία {μα καμία όμως} σχέση) και στενοχωρηθήκαμε με την κυρούλα μου που δεν ταξιδέψαμε προς τα κει πριν τριάντα χρόνια...

Είναι ανοιχτοί άνθρωποι,αντίθετα με τους φασισταραίους τους Δανούς από κάτω και αν εστιάσετε στη δουλειά σας θα ζήσετε καλά.

Για τις εκκρίσεις μελατονίνης που λέει κι ο frenzy παραπάνω,είναι αντιμετωπίσιμες,υπάρχουν (φυσικές) τεχνικές ενίσχυσης του συναισθησιακού feedback (τσάγια,βότανα και λοιπές αγιουβέρδικες καταστάσεις),αρκεί να είστε μαζί.

Να πάτε.

"o_magazatoras" Έτσι ακριβώς, το κράτος εκεί στηρίζει τον πολίτη κ δεν τον θυμάται μόνο πριν τις εκλογές. Να 'σαι καλά!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:54 ----------

Τα ίδια ακριβώς συζητάμε με την κοπέλα μου εδώ και καιρό, αν και για το πολύ απώτερο μέλλον (σε καμιά 7+ χρόνια). Να πάμε να ζήσουμε Σουηδία για τη μουσική μας.

Πολύ θα ήθελα να μάθαινα πως θα είστε μετά από κανέναν χρόνο εκεί πέρα, γενικά να μάθω την εμπειρία σας. Θα μπορούσε να είναι πολύτιμος οδηγός.

Προς το παρόν, δυστυχώς, δεν έχω πολύτιμες συμβουλές. Εκτός από το να μην ακούτε κανέναν άλλον, να μην σας αποθαρρύνουν και να κάνετε αυτό που έχετε αποφασίσει.

Εννοείται θα ενημερώσω όταν θα μείνω αρκετό χρονικό διάστημα εκεί για το πως είναι τα πράγματα! Όποιος θέλει ας μου ζητήσει κ το μειλ μου, δεν παίζει πρόβλημα από 'μένα αν μιλήσω για οτιδήποτε αφορά την Σουηδία, με χαρά μου !!

Δεν αποθαρρύνομαι από τίποτα, δεν μπήκα εδώ να ζητήσω την γνώμη κανενός για το αν θα πάω ή δεν θα πάω, καθένας κουμάντο στην ζωή του! Σε υπέρ ευχαριστώ!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:00 ----------

Αν δεν εχεις ακινητα/εισοδημα στην Ελλαδα μην ασχοληθεις με το Ελληνικο δημοσιο καθολου. Στην Σουηδια το πρωτο πραγμα που θα κανεις ειναι να βγαλετε το αντιστοιχο ΑΦΜ εκει στην εφορια τους για να μπορεις να δουλεψεις. Απο δουλειες με Αγγλικα μονο παιζουν αλλα ειναι το 10% του συνολου, οποτε σαφως καλυτερο να μαθεις τη γλωσσα. Αν σου κοφτει και λιγο και με μαθηματα σε 6 μηνες τα βασικα τα μαθαινεις. Καλη τυχη και μην ακους τις Κασσανδρες!

Ναι τα γνωρίζω αυτά που λες απλά έχω εισόδημα κ περιουσία στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπλέξω τις δύο χώρες. Ότι είναι για στην Σουηδία θα το κάνω στην Σουηδία κ το αντίθετο!

Καλη τυχη και μην ακους τις Κασσανδρες!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ουρές να θες από "Κασσάνδρες" αλλά .... ο καθένας στο είδος του κ στις επιλογές του!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:03 ----------

Ένα νέο ξεκίνημα ποτέ δεν είναι εύκολο.

Εφόσον το σκέφτεστε σοβαρά, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να επιχειρήσετε το βήμα.

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου, θα προτιμούσα να πήγαινα ακόμα και αν αυτό αποδεικνυόταν μετέπειτα ως το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ παρά να αφήσω τα χρόνια να περνάνε και στο μυαλό μου να τριγυρίζει συνέχεια η ιδέα " τι θα συνέβαινε άραγε αν τότε που ήμουν 25 είχα τελικά πάει στην Σουηδία......"

Αααακριβώς....είσαι μέσα στο μυαλό μου! Thanks!!

Επεξ/σία από Amorphous
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σεβασμό σε πολιτιστικά θέματα. Όχι ιδιαίτερα η Σουηδία, αρκετές άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που καταστρέφουνε (όταν τους πιάσουν τα "λοιπόν, από που θα ξεζουμίσουμε φράγκα σήμερα;") και το τελευταίο που φτιάχνουνε, είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτισμό, αισθητική κτλ.

Τώρα γιατί η εναλλακτική χώρα είναι η Σουηδία και όχι κάποια άλλη, δεν έχω απάντηση. Ίσως δεν είμαστε καλά ενημερωμένοι για τα αρνητικά της. Ίσως πάλι είναι από τις καλύτερες χώρες για να ζήσει κανείς αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Το θέμα με τις σκανδιναβικές χώρες είναι ότι βάζουν την μουσική μέσα στα σχολεία, την στηρίζουν κ την παράγουν! Από τους Σουηδούς Abba μέχρι τους Σουηδούς Opeth (όπου την μία μιλάμε για ποπ κ την άλλη μιλάμε για death progressive ας πούμε), υπάρχει ποικιλία κ μπορεί το κράτος να στηρίξει κ να προωθήσει κ να βοηθήσει τους μουσικούς. Όλα τα παιδάκια εκεί είναι καλύτεροι μουσικοί από ενήλικες εδώ γιατί υπάρχει μουσική παιδεία κ βαρύτητα. Υπάρχουν μουσικές σκηνές, συναυλίες, διοργανώσεις, φεστιβάλ!!!

Επιλέξαμε προσωπικά Σουηδία γιατί η Νορβηγία είναι πιο παραδοσιακή/συντηρητική χώρα, η Φινλανδία έχει λίγο δύσκολες διαδικασίες παραμονής κ πολύ δυσκολότερη γλώσσα, μετρήσαμε θετικά κ αρνητικά κ καταλήξαμε έτσι. Έχουμε ρίξει πολύ ψάξιμο κ καιρός να πάμε ένα μεγάλο βήμα παραπέρα γιατί καλή η θεωρία αλλά πάμε επιτέλους στην πράξη! Αυτό θέλουμε!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:16 ----------

Σεβασμό σε πολιτιστικά θέματα. Όχι ιδιαίτερα η Σουηδία, αρκετές άλλες χώρες.

Συμφωνώ! Το έθεσες με μια πρόταση σωστά!

Δημοσ.
οταν λεμε εισαστε μουσικοι, για τι επιπεδο μιλαμε;

πχ.τι σπουδες; μπορειτε να διδαξετε;

Πήγαινα πιάνο 8 χρόνια κ το παράτησα στο πτυχίο αρμονίας (είναι μεγάλη κ πικρή ιστορία), στην μπάντα τραγουδάω. Έχω εμπειρία κ εγώ κ ειδικά ο δικός μου. Δεν μπορώ να διδάξω γιατί δεν έχω πτυχίο αλλά θέλω στο μέλλον να πάρω το πτυχίο μου στο πιάνο. Μακάρι!

Επισκέπτης
Δημοσ.
οταν λεμε εισαστε μουσικοι, για τι επιπεδο μιλαμε;

πχ.τι σπουδες; μπορειτε να διδαξετε;

Εγώ διδάσκω ήδη, εδώ και κάποια χρόνια. :-) Ετοιμάζω δίπλωμα σύνθεσης αυτόν τον καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...