pournaras Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Στη Σουηδια, συνεχιζουν να ζουνε Σουηδοι;
De@th L0rd Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Στη Σουηδια, συνεχιζουν να ζουνε Σουηδοι; Αν εξαιρέσεις παντός είδους βορειοαφρικανούς,έλληνες, δανούς και πακιστανούς ναι.
afentiko7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Στη Σουηδια, συνεχιζουν να ζουνε Σουηδοι; και στη ζιμπάμπουε υπάρχει κόσμος. Failed
mentoras99 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Πως πανε τα πραγματα στη Σουηδια ρε παιδια? Amorphous τι νέα απο το σουηδικο μέτωπο?
aris1986 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 μπα, εμαθαν τι ειναι "μπουρμπουαρ"; βρηκε μια φιλη μου που δουλευε σε ξενοδοχειο το πορτοφολι ενος γερμανου (με ολες τις καρτες, χρηματα, κτλ.) και αυτος για να την ευχαριστησει της εδωσε "μπουρμπουαρ" 10 λεπτα... Θα ήταν συμβολικό. Πως δινουμε εμεις 10 λεπτα οταν μας κάνουν δώρο κολώνια.
griper Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Σκέφτομαι να φύγω σε 1χρόνο για Αγγλία ή Σουηδία μετά από ψάξιμο αλλά κολλάω στα Σουηδικά. Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει.. 1. Στη Σουηδία για αρχή θα μπορώ να βρω δουλειά μόνο με Αγγλικά ή όπως διάβασα για την Ολλανδία, αν και δέχονται μόνο με Αγγλικά οι περισσότερες εργασίες ζητάνε Ολλανδικά; Είμαι τελειόφοιτος Πληροφορικής αλλά για τον πρώτο καιρό σκέφτομαι να δουλέψω οπουδήποτε(cafe-bar, fast-food, hotel κτλ.) και στη συνέχεια βλέπουμε. 2. Πόσο εύκολο και σε τι χρονικό διάστημα(στο περιπου φυσικά) μπορεί κάποιος να βρει τέτοιου είδους δουλειά στη Σουηδία; 3. Ο κατώτατος μισθός(όχι στα χαρτιά) πόσο είναι; Σε δουλειές όπως αυτές που προανέφερα(fast-food κτλ) δίνουν τον κατώτατο μισθό ή πιο λίγα; Επίσης όταν μιλάμε για τον κατώτατο μισθό, εννοούμε μεικτά ή καθαρά; 4. Τα ενοίκια σε τι τιμές κυμαίνονται όταν μιλάμε για ένα σπίτι(σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο) και ΕΠΙΠΛΟΜΕΝΟ; 5. Να φανταστώ ότι θα πρέπει να πάω Στοκχόλμη, γιατί οπουδήποτε αλλού είναι μικρές και χωρίς ευκειρίες οι πόλεις; Δυστυχώς δεν έχω κανέναν στη Σουηδία και σκεφτόμαστε να φύγουμε 3άτομα που θα μένουμε μαζί. Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Lucifer Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 1) Αν πρόκειται για δουλειά που δεν θα έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, ναι. Οπότε bar/cafe κτλ, τα ξεχνάς γιατί προφανώς θα έρχεσαι σε επαφή με Σουηδούς. Υπάρχει ένα μικρό παράθυρο σε διεθνή ξενοδοχεία, πχ εδώ Κοπεγχάγη, στο Mariott μιλάνε όλοι Αγγλικά και δε χρειάζεται να ξέρεις Δανέζικα. Σε ένα χρόνο πάντως, μπορείς να μάθεις πολύ συνεννοήσιμα Σουηδικά, ειδικά αν ξέρεις Γερμανικά. Η προφορά είναι εύκολη. Στη θέση σου θα κοιτούσα κατευθείαν για δουλειά στον κλάδο σου καθώς δε χρειάζεται καθόλου άλλη γλώσσα από Αγγλικά. 2) Δεν έχω ιδέα, αλλά απ΄όσο ξέρω δεν παίζει κάποιος επιβαρυντικός παράγοντας (όπως πχ ξενοφοβία καλή ώρα) και γενικά η Σουηδία έχει πολλούς Έλληνες φοιτητές και κατοίκους. Σε φάση, η γλώσσα δεν θα αποτελεί εμπόδιο, οπότε όσο και οπουδήποτε αλλού. 3) Υπολόγισε κάτι λιγότερο από 1500 (καθαρά). Χαμηλότερο δε θα πάρεις, εκτός αν δουλεύεις part time. (Ακριβείς τιμές δεν ξέρω, ξέρω απλώς ότι είναι λίγο πιο κάτω από Δανία). 4) Ανάλογα την περιοχή. Αν για ένα 40άρι τετραγωνικά υπολογίζεις ένα 400άρι-500άρι, είσαι πιο ακριβός από το μέσο όρο, αλλά μιας και το θες επιπλωμένο. Σε αυτή την τιμή κοιτάς βέβαια για σπίτι χωρίς κοινόχρηστα, ρεύματα, νερά, θέρμανση και ασύρματο νετ είναι μέσα. 5) Να πας Στοκχόλμη γιατί είναι κούκλα και μόνο με πολύ ζόρι Γκέτεμποργκ. Από 'κει και μετά, κοιτάς για δουλειά Κοπεγχάγη και μένεις Malmo/Lund (Σουηδία) που είναι 20 λεπτά με το τραίνο.
arxaggelos Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Να πας Στοκχόλμη γιατί είναι κούκλα και μόνο με πολύ ζόρι Γκέτεμποργκ. Από 'κει και μετά, κοιτάς για δουλειά Κοπεγχάγη και μένεις Malmo/Lund (Σουηδία) που είναι 20 λεπτά με το τραίνο. Το Lund είναι φοιτητούπολη, και πολύ πιθανό να κόψεις φλέβες από τη βαρεμάρα το καλοκαίρι. Ειχα πάει σε συνέδριο τέλη Ιουνίου και δεν κουνιόταν φύλλο. Είναι όμως πολύ όμορφο και γραφικό, και, φυσικά, καταπράσινο. Τόσο που σου δίνει στα νεύρα
Lucifer Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Ναι, αλλά Κοπεγχάγη 20 λεπτά. Επιπλέον σιγά τη ζωή που θα κάνει γενικά στη Σκανδιναβία. Τους πρώτους 2 μήνες θα λιώσει τις σόλες και τα τραίνα και μετά σπίτι με το pc.
griper Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Πρώτα απ'όλα σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αν πρόκειται για δουλειά που δεν θα έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, ναι. Οπότε bar/cafe κτλ, τα ξεχνάς γιατί προφανώς θα έρχεσαι σε επαφή με Σουηδούς. Εχω μια απορία: διάβασα ότι η Σουηδία έχει και θέλει να έχει μετανάστες. Φαντάζομαι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν θα ξέρουν Σουηδικά παρά μόνο ίσως Αγγλικά. Πολλοί μετανάστες που δεν έχουν πτυχία ή ακόμη δεν γνωρίζουν ούτε την Αγγλική γλώσσα πως καταφέρνουν να δουλέψουν και να ορθοποδήσουν αφού σε δουλειές τύπου cafe bar, fast-food κτλ. δεν μπορούν να δουλέψουν; Μπορείς να μου πεις κάποιες δουλειές στις οποίες μπορεί να δουλέψει κάποιος μετανάστης μόνο με Αγγλικά και ας υποθέσουμε ότι δεν έχει κανένα πτυχίο. Εσυ σε ποιο μέρος ζεις; Σε ένα χρόνο πάντως, μπορείς να μάθεις πολύ συνεννοήσιμα Σουηδικά, ειδικά αν ξέρεις Γερμανικά. Δυστυχώς Γερμανικά δεν ξέρω καθόλου και τα φοβάμαι κιόλας γιατί απ'όσο ακούω και καταλαβαίνω είναι δύσκολη γλώσσα. Οπότε για αρχή 100% έχουμε μόνο τα Αγγλικά μας Στη θέση σου θα κοιτούσα κατευθείαν για δουλειά στον κλάδο σου καθώς δε χρειάζεται καθόλου άλλη γλώσσα από Αγγλικά. Μακάρι να μπορούσα να ανταπεξέλθω σε κάποια εταιρία που έχει σχέση με την πληροφορική αλλά δε νιώθω έτοιμος, ούτε ποντάρω σε τέτοια δουλεια στη Σουηδία. Βλέπεις οι σπουδές στην Ελλάδα, η νοοτροπία, ακόμη και η πρακτική που κάνω δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσω να εξελιχθώ μόνος μου αλλά δυστυχως δεν υπάρχει χρόνος γιατί θα φύγω για στρατό και μετά κατευθείαν για Σουηδία(αν όλα πάνε καλα!) Οπότε ξεχνάμε κάποια δουλειά στο αντικειμενο μου για αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για την απόφαση...Η δουλειά! Υπολόγισε κάτι λιγότερο από 1500 (καθαρά). Χαμηλότερο δε θα πάρεις, εκτός αν δουλεύεις part time Τόσα πολλά;; Θα το ψάξω για ακριβείς τιμές αλλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ισχύουν και όχι όπως γίνεται εδώ να σε εκμεταλλεύονται και να σου δίνουν ψίχουλα και ακόμη πιο λίγα και από τον επίσημο κατώτατο βασικό μισθό. Ανάλογα την περιοχή. Αν για ένα 40άρι τετραγωνικά υπολογίζεις ένα 400άρι-500άρι, είσαι πιο ακριβός από το μέσο όρο, αλλά μιας και το θες επιπλωμένο. Σε αυτή την τιμή κοιτάς βέβαια για σπίτι χωρίς κοινόχρηστα, ρεύματα, νερά, θέρμανση και ασύρματο νετ είναι μέσα. 400-500(ευρώ?? εννοείς) φαντάζομαι για επιπλωμένο λες, ετσί; Το τελευταίο δεν το κατάλαβα..εννοείς ότι στα 400-500 θα συμπεριλαμβάνονται κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, θέρμανση και ασύρματο νετ; Κάτι όπως το council tax που υπάρχει στην Αγγλία υπάρχει στη Σουηδία;
Morticia Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Πρώτα απ'όλα σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Εχω μια απορία: διάβασα ότι η Σουηδία έχει και θέλει να έχει μετανάστες. Φαντάζομαι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν θα ξέρουν Σουηδικά παρά μόνο ίσως Αγγλικά. Πολλοί μετανάστες που δεν έχουν πτυχία ή ακόμη δεν γνωρίζουν ούτε την Αγγλική γλώσσα πως καταφέρνουν να δουλέψουν και να ορθοποδήσουν αφού σε δουλειές τύπου cafe bar, fast-food κτλ. δεν μπορούν να δουλέψουν; Μπορείς να μου πεις κάποιες δουλειές στις οποίες μπορεί να δουλέψει κάποιος μετανάστης μόνο με Αγγλικά και ας υποθέσουμε ότι δεν έχει κανένα πτυχίο. Εσυ σε ποιο μέρος ζεις; Δυστυχώς Γερμανικά δεν ξέρω καθόλου και τα φοβάμαι κιόλας γιατί απ'όσο ακούω και καταλαβαίνω είναι δύσκολη γλώσσα. Οπότε για αρχή 100% έχουμε μόνο τα Αγγλικά μας Μακάρι να μπορούσα να ανταπεξέλθω σε κάποια εταιρία που έχει σχέση με την πληροφορική αλλά δε νιώθω έτοιμος, ούτε ποντάρω σε τέτοια δουλεια στη Σουηδία. Βλέπεις οι σπουδές στην Ελλάδα, η νοοτροπία, ακόμη και η πρακτική που κάνω δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσω να εξελιχθώ μόνος μου αλλά δυστυχως δεν υπάρχει χρόνος γιατί θα φύγω για στρατό και μετά κατευθείαν για Σουηδία(αν όλα πάνε καλα!) Οπότε ξεχνάμε κάποια δουλειά στο αντικειμενο μου για αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για την απόφαση...Η δουλειά! Τόσα πολλά;; Θα το ψάξω για ακριβείς τιμές αλλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ισχύουν και όχι όπως γίνεται εδώ να σε εκμεταλλεύονται και να σου δίνουν ψίχουλα και ακόμη πιο λίγα και από τον επίσημο κατώτατο βασικό μισθό. 400-500(ευρώ?? εννοείς) φαντάζομαι για επιπλωμένο λες, ετσί; Το τελευταίο δεν το κατάλαβα..εννοείς ότι στα 400-500 θα συμπεριλαμβάνονται κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, θέρμανση και ασύρματο νετ; Κάτι όπως το council tax που υπάρχει στην Αγγλία υπάρχει στη Σουηδία; griper συγγνώμη εάν σε απογοήτευσα για Αγγλία απλά όπου κι αν πας δεν θα βρεις την γη της επαγγελίας... βλέπε Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα... Φαντάσου πώς επιβιώνσεις στην Ελλάδα. Ε, στο εξωτερικό είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Έχεις σπουδάσει? Τί πτυχίο έχεις?
griper Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 griper συγγνώμη εάν σε απογοήτευσα για Αγγλία απλά όπου κι αν πας δεν θα βρεις την γη της επαγγελίας... βλέπε Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα... Φαντάσου πώς επιβιώνσεις στην Ελλάδα. Ε, στο εξωτερικό είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Έχεις σπουδάσει? Τί πτυχίο έχεις? Οχι, δεν με απογοήτευσες για Αγγλία, απλά συνεχίζω να ψάχνω και αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ Αγγλίας και Σουηδίας. Τελειώνω Πληροφορική και Επικοινωνίες στις Σέρρες και καλοκαίρι θα κάνω εντατικά μαθήματα Αγγλικών για Proficiency. Αλλά το θεωρώ ΠΟΛΥ δυσκολο να βρω έστω κατευθείαν δουλειά στον τομέα μου για τους λόγους που προανέφερα και προσπαθώ να βρω τρόπους πως να κινηθώ για να βρω οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να βγάζω χρήματα στην αρχή..Η αδερφή μου τελειώνει και εκείνη βρεφονηπιοκόμος, η κοπέλα μου ΙΕΚ για ειδική αγωγή και θα φύγουμε όλοι μαζί του χρόνου αλλά όπως καταλαβαίνεις το θέμα είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ...που όμως;; Είναι πραγματικά στο μόνο που κολλάω..Εσύ που μένεις; Καμιά ιδέα για δουλειές χωρίς πτυχία και για σουηδία με την Αγγλική γλώσσα μόνο;
gerr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δεν βοηθάει γενικά αλλά πιστεύω δεν είναι spamming. λινκ griper κοίτα εδώ και ιδιαίτερα στο discuss. Γράφουν και αρκετοί που έχουν προσωρινή δουλειά μέχρι να μάθουν τη γλώσσα, οπότε κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Να σε διαβεβαιώσω ότι τα Αγγλικά πάνω τα μιλάνε άψογα παντού.
jimcomccabe Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 μπορείτε να μου προτείνετε ενα καλο βιβλιο εκμάθησης σουηδικών με βάση τα αγγλικά?
leukonas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 jimcomccabe ρίξε μια ματία εδώ δεν είναι ακριβώς βιβλίο αλλά έχει αρκετά πράγματα για να κάνεις μια καλή αρχή. Αν θέλεις οπωσδήποτε βιβλίο στείλε μου ένα pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα