The Godfather. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Παιδιά σας χαιρετώ και πάλι... Σκέφτομαι να πάρω το PS3 και να το συνδέσω στην Samsung Syncmaster T240 που έχω στον υπολογιστή μου μέσω HDMI. Η οθόνη δεν διαθέτει ηχεία, οπότε διερωτούμαι κατά πόσο μπορώ να μεταφέρω τον ήχο στην κάρτα ήχου και να έχω τον ήχο του PS3 στα ηχεία του υπολογιστή. Κάτι ανάλογο δηλαδή που γίνεται και με την κάρτα τηλεόρασης, που φεύγει δλδ καλώδιο από την κάρτα τηλεόρασης και καταλήγει στην κάρτα ήχου. Το PS3 έχει έξοδο optical out, οπότε φαντάζομαι ΑΝ γίνεται αυτό που λέω, θα πρέπει να πάρω μια κάρτα η οποία θα διαθέτει την αντίστοιχη είσοδο. Τώρα έχω ΑΥΤΗ την κάρτα και ψάχνοντας λίγο βρήκα και ΑΥΤΟ. Οπότε σε πρώτη φάση θα ήθελα να μάθω αν αυτό που λέω είναι εφικτό και μετά αν μπορώ να βολευτώ με το module ή αν θα πρέπει να πάρω άλλη κάρτα ήχου. Στην τελευταία περίπτωση είναι καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε προτάσεις. Και μία άλλη απορία σχετικά με την οθόνη... Η οθόνη μου διαθέτει AUDIO OUT και DIGITAL AUDIO OUT. Αυτά τα δύο σε τί χρησιμεύουν? Μήπως μπορώ να έχω από εκεί τον ήχο που καταλήγει στην οθόνη μέσω του HDMI? Ευχαριστώ
Alexisssss Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ποια ηχεια εχεις? Αν εχουν οπτικη συνδεσε τα με οπτικη,και μην μπλεξεις με υπολογιστες. Μπορεις επισης να παιξεις χωρις ηχο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:30 ---------- Και μία άλλη απορία σχετικά με την οθόνη... Η οθόνη μου διαθέτει AUDIO OUT και DIGITAL AUDIO OUT. Αυτά τα δύο σε τί χρησιμεύουν? Μήπως μπορώ να έχω από εκεί τον ήχο που καταλήγει στην οθόνη μέσω του HDMI? Ευχαριστώ Αχ ημουνα βιαστηκος και δε το διαβασα ολο Ναι μαλλον αυτες ειναι οι εξοπδοι του ηχου που μεταφερονται με Hdmi οποτε ναι μαλλον μπορεις να τις χρησιμοποιησεις
The Godfather. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Φίλε σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Έχω τα Χ-530 της Logitech τα οποία δεν διαθέτουν optical input. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μην μπλέξω με κάρτες ήχου και να μπορώ να παίζω χωρίς να έχω αναμμένο τον υπολογιστή... Τώρα που το σκέφτομαι μια καλή λύση θα είναι η αγορά άλλων ηχείων αλλά γεννάται και εδώ μια απορία... Μπορώ, αν έχω ηχεία με optical input, να τα έχω συνδεδεμένα ταυτόχρονα και στον υπολογιστή μέσω της κάρτας ήχου και στο PS3 μέσω optical? Για να μην χρειάζεται να αλλάζω συνέχεια καλώδια...
Alexisssss Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Αδερφε τα ηχεια σου δεν ειχαν μαζι στην συσκευασια ενα ανταπτορακι rca-mini jack? Ενα μαυρο τετραγωνο πραματακι ειναι Λοιπον συνδεεις την audio output της οθονης σου με την rca απο το ανταπτορακι και εκει συνδεεις και τα ηχεια σου με mini jack Μαλλον θα δουλεψει αλλα θα εχεις στερεωφωνικο ηχο...
The Godfather. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Αν και λίγο άσχετος με τις ονομασίες, νομίζω κατάλαβα για ποιο πράγμα μιλάς... Ένα μαύρο τετραγωνάκι που από την μία έχει κόκκινη και λευκή υποδοχή και από την άλλη τις 3 υποδοχές των ηχείων... Πράγματι, με ένα μετατροπέα και αυτό γίνεται η δουλειά, όμως εκτός του ότι χάνω το 5.1, θα πρέπει να αλλάζω συνέχεια τα καλώδια των ηχείων... Ψάχνοντας λίγο, βρήκα ΑΥΤΗ την κάρτα ήχου, η οποία διαθέτει optical input. Οπότε θα ήθελα κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι μπορώ με αυτή την κάρτα να μεταφέρω τον ήχο από το optical του PS3 στα ηχεία του υπολογιστή. Νομίζω έτσι θα έχω και 5.1 με το μειονέκτημα όμως ότι θα πρέπει να έχω αναμμένο τον υπολογιστή, κάτι που προτιμώ από το να πρέπει να αλλάζω συνεχώς τα καλώδια... Έτσι κι αλλιώς, όλες τις ώρες που βρίσκομαι σρο σπίτι, ο υπολογιστής είναι αναμμένος...
gherudos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Φίλε μου κι εγώ αγόρασα μια παρόμοια κάρτα σαν αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802568 και παρόλου που έχει optical in/out δεν λειτουργεί ως αποκωδικοποιητής κι έτσι απαιτεί να έχεις φέτα αποκωδικοποιητή,τώρα για την παραπάνω καρτούλα δεν ξέρω αν θα κάνεις δουλειά,εγώ πάντως την πάτησα...
The Godfather. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ωχ... Δηλαδή το optical in γιατί το έχουν? Φίλε σου είναι εύκολο να μου πεις ποια είναι η κάρτα σου?
The Godfather. Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τελικά ούτε η κάρτα που ανέφερα πιο πάνω κάνει την δουλειά... Διαβάζοντας το Manual διαπίστωσα ότι το optical in χρησιμεύει μόνο για εγγραφή ήχου... Έτσι φαντάζομαι ότι είναι όλες οι κάρτες (δεν βρήκα και πολλές PCI με optical input), όπως και η δικιά σου φίλε... Οπότε η ιδέα με την κάρτα ήχου είναι off the table... Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενισχυτές στοιχίζουν αρκετά, ενώ θα περιέχουν και το ίδιο ρίσκο, μάλλον θα στραφώ στην λύση που είπε ο φίλος Alexisssss πιο πάνω. Να βγάλω δηλαδή τον ήχο από την οθόνη κατ' ευθείαν στα ηχεία... Θα είναι λίγο σπαστικό το να αλλάζω συνεχώς τα καλώδια στο subwoofer, αλλά θα δοκιμάσω μπας και βολευτώ με κάποιο splitter...
gherudos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Όχι,υπάρχουν κάρτες που κάνουν τη δουλειά που θέλουμε αλλά κοστίζουν 100Ε.Ενώ με 200Ε παίρνω καλύτερο home cinema με 5.1 optical in και hdmi: http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?19328 Να τονίσω ότι το έχω το παραπάνω homecinema και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,απλά σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ένα για το δωμάτιό μου για να τελειώνουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.