Προς το περιεχόμενο

σχολες με επαγγελματικη αποκατασταση

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
dark_banishing κοίτα έχεις δίκιο,ο καθένας μπορεί να σπουδάσει ότι θέλει και να του αρέσει και σε κάποιον άλλον να μην το ενδιαφέρει καθόλου.Απλά εγώ θεωροώ το επάγγελμα πληροφορικής γενικά μια αποτυχία και του πολιτικ το λιγότερο χειρότερο από οποιδήποτε άλλο.Γενικά στα topics μου προσπαθούσα να πείσω το παληκάρι που άρχισε το θέμα εφόσον έβγαλε 18+ μόρια να φύγει καρφί για πολιτικός και τα σύγκρινα λίγο και με πληροφορικές.

Τέσπα,άντε να την βγάλω κάποτε και ούτε πρόκειται να ξανασχοληθώ με "τεχνολογία".Με το τελευταίο πράγμα που θα ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον είναι όλα αυτά τα πληροφοριακά.Άντε να δούμε τι θα κάνουμε,βλέπεις σε αυτόν τον ΜΠΙΠ τόπο που ζούμε το θέμα σπουδών είναι θέμα τύχης,πολύ λίγοι δυστυχώς καταφέρνουν να πάνε εκεί που θέλουν.Ευτυχώς εκεί στη Φιλανδία δε θα έχετε αυτά τα ηλίθια συστήματα πανελλήνιων/πανφιλανδικών εξετάσεων και ο καθένας θα επιλέγει τη σχολή που τον ενδιαφέρει όπως έκανες και εσύ και μπράβο σου ,όχι τζόκερ όπως εδώ.

Ε όποιος είναι πολιτικός εδώ μέσα ας μου στείλει μηνυματάκι γιατί θέλω να τον ρωτήσω κάτι.

Kαλά αφου δε σ'αρέσει,γιατί δεν ξανάδινες,η δεν έκανες 10%?Το "επάγγελμα της πληροφορικής" είναι ένας πολυ λανθασμένος όρος.Η πληροφορική είναι επιστήμη με τεράστιο φάσμα(ερευνητικό,ακαδημαικό.πρακτικό),και αποτελεί αντικείμενο πολλών και διαφορετικών επαγγελμάτων.Τώρα αν εσένα δε σ'αρέσει η σχολή και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι πραγματέευται,καλό θα ταν μην γενικεύεις την επιστήμη και να μην ισοπεδώνεις τα πάντα...φαντάσου να χα περάσει έγω πολιτικός μηχανικός και επειδή δεν μ'άρεσε,και δεν είχα το θάρρος να παραδεχθώ το λάθος μου,και τα @@ να το διορθώσω μεσω 10%/πανελληνιων να έλεγα,"πηγαίντε όλοι γιατροί,οι πολιτικοί είναι μπάζα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης"...;)

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

manic, ή χημικος μηχανικος που σ'αρεσει ή οπτικος, αμα θες τοσο πολυ επαγγελματικη αποκατασταση και δεν εχεις κομπλεξ με τα μορια (μα γιατι ολοι εγκλωβιζονται με τα πολλα μορια δεν το καταλαβαινω?????????). Οσο για μηχανικος Η/Υ πλανασαι πλανην οικτρα οτι εχει πραγματικα σοβαρη επαγγελματικη αποκατασταση, οποτε να τη λουστεις και να μη σαρεσει θα καταληξεις σαν τον chocolate, και τελος ουτε ισως θα εχεις την ορεξη να παλεψεις εργασιακα γιαυτην την επιστημη για να πετυχεις.

Δημοσ.
manic, ή χημικος μηχανικος που σ'αρεσει ή οπτικος, αμα θες τοσο πολυ επαγγελματικη αποκατασταση και δεν εχεις κομπλεξ με τα μορια (μα γιατι ολοι εγκλωβιζονται με τα πολλα μορια δεν το καταλαβαινω?????????). Οσο για μηχανικος Η/Υ πλανασαι πλανην οικτρα οτι εχει πραγματικα σοβαρη επαγγελματικη αποκατασταση, οποτε να τη λουστεις και να μη σαρεσει θα καταληξεις σαν τον chocolate, και τελος ουτε ισως θα εχεις την ορεξη να παλεψεις εργασιακα γιαυτην την επιστημη για να πετυχεις.

οπτικος? (απο που κ' ως που). Τι να σου πω μου λενε ολοι να μην παω (καλα δεν ειμαι και ερωτευμενος με την σχολη απλα την προτιμω απο τις αλλες) γτ δεν βρισκεις δουλεια (βεβαια εγω θελω να φυγω απο την ελλαδα αλλα δεν ξερω τι παιζει στο εξωτερικο)

Δημοσ.
οπτικος? (απο που κ' ως που). Τι να σου πω μου λενε ολοι να μην παω (καλα δεν ειμαι και ερωτευμενος με την σχολη απλα την προτιμω απο τις αλλες) γτ δεν βρισκεις δουλεια (βεβαια εγω θελω να φυγω απο την ελλαδα αλλα δεν ξερω τι παιζει στο εξωτερικο)

Οπτικος επειδη πανω απο το 80% οσων πανε ειναι επειδη τους φερνει ο δρομος (τα <14000 μορια τους δλδ),και ο ανταγωνισμος με εναν συνειδητοποιημενο θα ειναι μεγαλος. Το επαγγελμα ειναι τελειως στο φτυσιμο,λογω των χαμηλων του μοριων κ επειδη ειναι ΤΕΙ ενω προσφερει πολυ καλη αποκατασταση,στα δικα μου ματια. Ευκολη σχολη, πανευκολη δουλεια, απλα ενα μαγαζι,και αν εισαι επιχειρηματικο μυαλο μπορεις να βγαλεις πολλα.

Αν παλι θες επιστημη ντε και καλα, το εξωτερικο ειναι εκει που θα αναγνωριστει η αξια σου (στην Αγγλια ερχονται αντιπροσωποι εταιριων στις παρουσιασεις των εργασιων και ψαρευουν υποψηφιους συνεργατες). Απλα να ξερεις οτι αν 4-5 χρονια εξω παλευονται (και σου μιλαει ενα ατομο που πραγματικα περασε καλα εξω και δεν ηθελε να γυρισει στην ελληνικη πραγματικοτητα), μετα απο ενα διαστημα ερχεται ο κορεσμος και σου λειπει ο αυθορμητισμος της Ελλαδας.

Ειναι επιλογη σου: ή κατι πεζο και με δουλεια (γιατι στην Ελλαδα τα πεζα εχουν επι των πλειστων δουλεια εφοσον ο Ελληνας εχει το μετα-κατοχικο συνδρομο του 'παμε να γινουμε επιστημονες ΟΟΟΟΟΛΟΙ') ή επιστημονας και στην αναζητηση. Και τα δυο ειναι αξιοπρεπη και αποδεκτα κατα τη γνωμη μου. Αρκει να βρεις το στοιχειο σου, και αυτο το στοιχειο να μην το καθορισουν τα μορια σου αλλα εσυ ο ιδιος. Στα 18000+ μορια εχεις την ευκαιρια να μπορεις να επιλεξεις το οποιοδηποτε χωρις να φαινεσαι γελοιος με την επιλογη σου, οπως πχ πολλοι που με 14000 ψαχνουν μανιωδως ΑΕΙ να τους χωρεσει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χωρίς να έχω δει καθόλου το υπόλοιπο thread . Ψηφίζω άφοβα στρατιωτικές σχολές .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...