Προς το περιεχόμενο

σχολες με επαγγελματικη αποκατασταση

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πείτε μου την γνώμη σας, παιδαγωγικό ή νηπιαγωγών?Βέβαια βασική προϋπόθεση ότι το ένα είναι στην πόλη μου και το άλλο όχι.Βοήθεια!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:32 ----------

Πείτε μου την γνώμη σας, παιδαγωγικό ή νηπιαγωγών?Βέβαια βασική προϋπόθεση ότι το ένα είναι στην πόλη μου και το άλλο όχι.Βοήθεια!!Δώστε μου μια πρόταση για άμεση αποκατάσταση με το που θα τελειώσω.Ελπίζω να διαλέξω το καλύτερο /QUOTE]
  • Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σχετικα με αυτα που μου ειπε ο καθηγητης μου...Το ατομο ειναι χημικος και ο αδερφος εχει τελειωσει ΗΜΤΥ στην πατρα με μεταπτυχειακο σχετικα με την ενεργεια...Εχουν ανοιξει ενα εργοστασιο με φοτοβολταικα στη βορεια Ελλαδα(δεν θυμαμαι ακριβως που) και τωρα ετοιμαζονται να ανοιξουν και ενα στα Χανια....Πιστευω οτι οι συμβουλες σε αυτο το τομεα που θελω να εργαστω ειναι πολυ σημαντικες...Τον ρωτησα για τους μηχανολογους μηχανικους και μου ειπε οτι αυτοι που προτιμουνται για τετοια θεματα ειναι οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι...

Για τέτοια θέματα φίλε μου,προτιμούνται αυτοί που κατέχουν το αντικείμενο και όχι συγκεκριμένα απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί...

Να ξέρεις ότι οι μηχανολόγοι μηχανικοί ασχολούνται με όλο το φάσμα και όλες τις μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,δεν μιλάμε μόνο π.χ. για φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες!Αρκεί φυσικά στην πορεία των σπουδών να ακολουθήσεις την κατάλληλη κατεύθυνση!;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:09 ----------

E ήθελα να πω στο φίλο ότι σε σχέση με άλλες σχολές ίσως έχει την περισσότερη δουλειά.

Φυσικά και δε μ αρέσει το ΗΜΜΥ,τι,κανένα καίδι είμαι.Τυχαία βρέθηκα εδώ.Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι μακράν από οποιαδήποτε άποψη πολιτκός είναι το best.Tώρα να ξαναδώσω ξανά πανελλήνιες....άστο...μεγάλη ιστορία...

Αρε εσείς στο πολιτικών να ξέρατε πόσο κωλόφαρδοι είστε...

Ας βγει τέλος πάντων κανέναν πολιτικός να με υποστηρίξει,αυτός θα ξέρει.

Αν είσαι μεγάλοεργολάβος,ασχολείσαι με την πολιτική κ.λπ. σαφώς και ένα τέτοιο πτυχίο θα σου δώσει το "κάτι παραπάνω"...όμως αν ανήκεις στην ανωτέρω κατηγορία δεν μπαίνεις καν στον κόπο...

Στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών,ειδικά των Πολυτεχνείων,τα προγράμματα σπουδών είναι αναχρονιστικά,πολλά μαθήματα είναι ψιλοάσχετα όσων αφορά το τι ισχύει στην αγορά εργασίας και σαν αντικείμενο δεν θα το έλεγες ενδιαφέρον,το αντίθετο μάλιστα...γι'αυτό λοιπόν το λόγο αργούν οι φοιτητές του να πάρουν πτυχίο και δυσκολεύονται...

Αποφοιτόντας,έχοντας ελάχιστες πρακτικές γνώσεις και "0" προϋπηρεσία,θα σε φάνε λάχανο εκεί έξω...με λίγα λόγια,το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή ώντας φοιτητής εκεί είναι να πιάσεις παρτίδες με παρατάξεις κ.λπ. μπας και βρεις καμιά θεσούλα στο δημόσιο...

Αν θεωρείς ότι η σχολή έχει προοπτικές επειδή βγαίνεις "καρεκλοκένταυρος" από εκεί μέσα,τι να πω...

Ξέρω πολλά παιδιά που παρακαλάνε να μπουν σε σχολές όπως η δική σου,μην τα ισοπεδώνεις όλα...τα παιδιά που δεν έχουν έτοιμες περιουσίες κ.λπ. να τους περιμένουν ψάχνουν σχολή που θα τους δώσει εφόδια και γνώσεις για να εργαστούν και να ζήσουν μια άνετη ζωή,όχι αν θα υπογράφουν ένα τοπογραφικό παραπάνω!:P

Υ.Γ. Έχεις υπόψη σου πόσο έχει πάει το ΤΣΜΕΔΕ;:lol:

Δημοσ.
Πείτε μου την γνώμη σας, παιδαγωγικό ή νηπιαγωγών?Βέβαια βασική προϋπόθεση ότι το ένα είναι στην πόλη μου και το άλλο όχι.Βοήθεια!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:32 ----------

Πείτε μου την γνώμη σας, παιδαγωγικό ή νηπιαγωγών?Βέβαια βασική προϋπόθεση ότι το ένα είναι στην πόλη μου και το άλλο όχι.Βοήθεια!!Δώστε μου μια πρόταση για άμεση αποκατάσταση με το που θα τελειώσω.Ελπίζω να διαλέξω το καλύτερο /QUOTE]

εξαρταται τα μορια που εχεις συγκεντρωσει βρε Ναταλακι κιολας!!πιανεις παιδαγωγικο?ειναι πολυ πιο ψηλα απο νηπιαγωγων!:-)

Δημοσ.

Στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών,ειδικά των Πολυτεχνείων,τα προγράμματα σπουδών είναι αναχρονιστικά,πολλά μαθήματα είναι ψιλοάσχετα όσων αφορά το τι ισχύει στην αγορά εργασίας και σαν αντικείμενο δεν θα το έλεγες ενδιαφέρον,το αντίθετο μάλιστα...γι'αυτό λοιπόν το λόγο αργούν οι φοιτητές του να πάρουν πτυχίο και δυσκολεύονται...

Αποφοιτόντας,έχοντας ελάχιστες πρακτικές γνώσεις και "0" προϋπηρεσία,θα σε φάνε λάχανο εκεί έξω...με λίγα λόγια,το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή ώντας φοιτητής εκεί είναι να πιάσεις παρτίδες με παρατάξεις κ.λπ. μπας και βρεις καμιά θεσούλα στο δημόσιο...

Αν θεωρείς ότι η σχολή έχει προοπτικές επειδή βγαίνεις "καρεκλοκένταυρος" από εκεί μέσα,τι να πω...

Ξέρω πολλά παιδιά που παρακαλάνε να μπουν σε σχολές όπως η δική σου,μην τα ισοπεδώνεις όλα...τα παιδιά που δεν έχουν έτοιμες περιουσίες κ.λπ. να τους περιμένουν ψάχνουν σχολή που θα τους δώσει εφόδια και γνώσεις για να εργαστούν και να ζήσουν μια άνετη ζωή,όχι αν θα υπογράφουν ένα τοπογραφικό παραπάνω!:P

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το "μην τα ισοπεδώνεις όλα" ήταν η χαριστική βολή, αν μη τι άλλο!

Δημοσ.

Εχω πιάσει 18050 και πιστεύω -με βάση τις περσινές ότι έχω πιάσει νηπιαγωγών Αθήνα & παιδαγωγικά Επαρχία.Τι να διαλέξω δεν ξέρω να μείνω ή να φύγω?Με ποιό άραγε , θα έχω πιο γρήγορη αποκατάσταση!

Δημοσ.

αν ησουν αναμεσα σε φιλοσοφικη και παιδαγωγικο ή νηπιαγωγων 8α σου ελεγα σιγουρα φιλοσοφικη γιατι μπορεις να μπεις σε καποιο φροντηστηριο μεχρι να διοριστεις..τωρα ομως και τα δυο εχουν πανω κατω την ιδια αποκατασταση..

Δημοσ.
Εχω πιάσει 18050 και πιστεύω -με βάση τις περσινές ότι έχω πιάσει νηπιαγωγών Αθήνα & παιδαγωγικά Επαρχία.Τι να διαλέξω δεν ξέρω να μείνω ή να φύγω?Με ποιό άραγε , θα έχω πιο γρήγορη αποκατάσταση!

Μα γιατί δεν πηγαίνεις να συμβουλευτείς έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού;;:rolleyes:

Είναι πολύ σημαντική η απόφαση που πρέπει να πάρεις και πρέπει να είσαι σίγουρη για το επάγγελμα που θα επιλέξεις!

Ό,τι κι αν σου πούμε εμείς, ένας σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού θα σε βοηθήσει σίγουρα περισσότερο!!!!:-)

Καλά αποτελέσματα!:-)

Δημοσ.

ή και στο φροντηστηριο με την καθηγητρια σου!!σιγουρα εκεινη σε ξερει κιολας και 8α ειναι πολυτιμη η συμβουλη της!! =Ρ

Δημοσ.
Για τέτοια θέματα φίλε μου,προτιμούνται αυτοί που κατέχουν το αντικείμενο και όχι συγκεκριμένα απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί...

Να ξέρεις ότι οι μηχανολόγοι μηχανικοί ασχολούνται με όλο το φάσμα και όλες τις μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,δεν μιλάμε μόνο π.χ. για φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες!Αρκεί φυσικά στην πορεία των σπουδών να ακολουθήσεις την κατάλληλη κατεύθυνση!;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:09 ----------

Αν είσαι μεγάλοεργολάβος,ασχολείσαι με την πολιτική κ.λπ. σαφώς και ένα τέτοιο πτυχίο θα σου δώσει το "κάτι παραπάνω"...όμως αν ανήκεις στην ανωτέρω κατηγορία δεν μπαίνεις καν στον κόπο...

Tι να πω ρε φίλε.Σε κάποια πράματα ίσως έχεις δίκιο.Αλλά

Σκέψου όμως πόσες σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ υπάρχουν πάνω στον τομέα πληροφορικής.

Κάθε χρόνο βγαίνουν χιλιάδες άτομα που ασχολούνται πχ με τηλεπικοινωνίες και ζητούν δουλειά σε εταιρείες.Είναι λίγο τρομακτικό και ανταγωνιστικό.Ενώ σε εσάς μόνο η σχολή του πολυτεχνείου και ένα τει,σιγά.Και ξέρεις ,άλλο είναι να δουλεύεις σε δημόσιο και άλλο σε εταιρεία(πόσο μάλλον για ίδια λεφτά περίπου).Στο ένα ξέρεις

ό,τι και να γίνει δε θα σε απολύσουν και ένα σιγουρο μισθό θα τον έχεις.Στο άλλο άμα 50αρίσεις δεν το χουν στο τίποτα να σε διώξουν και να πάρουν τον πιο νέο.Τεχνολογία είναι αυτή,ο νέος σίγουρα θα την ξέρει καλύτερα.Ξέρεις εσύ κανένα 50αρη που να δουλεύει με τηλεπικονωνιακά συστήματα?Όλοι σε αυτη την ηλικία τα παρατάνε και ασχολούνται με κάτι άλλο.Ενώ πολιτικοί σε αυτή την ηλικία ή θα έχουν μια σταθερή γαμάτη θέση στο δημόσιο ή θα έχουν ανοίξει δικό τους γραφειάκι χωρίς να έχουν πάνω από το κεφάλι τους αφεντικό ,χωρίς άγχος απόλυσης και θα κάνουν τη δουλίτσα μια χαρά.Αστο ρε φίλε τι να λέμε τώρα είναι μακράν πιο γαμάτη δουλειά.

Τώρα όσον αφορά το αντικείμενο εγώ πάλι είχα μεγάλο πάθος να χτίζω πολυκατοικίες.Μου άρεσαν τα πάντα σ αυτό το επάγγελμα.Από το πως συνεργάζεσαι με ανθρώπους(όχι να είσαι κλεισμένος μόνος εσύ και το pc) μέχρι το πως κάνεις τις στατικές μελέτες κτλπ.Γενικά έχω δει τα μαθήματα σας και έχω να πω ότι είναι σκέτη κάβλα.όλο μαθηματικά,φυσική,γεωμτρία,στατική,μηχανική και λίγο αρχιτεκτονική..άσε άσε σκέτη πόρωση..Πόσες φορές έχω βρεθεί στη βιβλιοθήκη και μόλις σταματάω το διάβασμα από π.χ.Java(μπλιάχ,μπλιάχ) πιάνω εκεί γύρω κανένα βιβλιαράκι να ξεφυλλίσω για ρευστομηχανική κτλπ.Απόλαυση.

Τι λες για αυτά,πολιτικός είσαι?

Δημοσ.

Chocolate,καποιος τοσο αρνητικα ή θετικα προκατειλημμενος μονο ουσιαστικες συμβουλες δεν μπορει να δωσει σε καποιον τελειοφοιτο που,οπως πολλοι σ'αυτην την ηλικια, δεν ξερει που παν' τα τεσσερα απο καριερες κτλ. Τα γεγονοτα, οι ζυγισμενες αποψεις και οι εμπειριες βοηθουν, τα καταλοιπα οχι.

Δημοσ.
Τώρα όσον αφορά το αντικείμενο εγώ πάλι είχα μεγάλο πάθος να χτίζω πολυκατοικίες.Μου άρεσαν τα πάντα σ αυτό το επάγγελμα.Από το πως συνεργάζεσαι με ανθρώπους(όχι να είσαι κλεισμένος μόνος εσύ και το pc) μέχρι το πως κάνεις τις στατικές μελέτες κτλπ.Γενικά έχω δει τα μαθήματα σας και έχω να πω ότι είναι σκέτη κάβλα.όλο μαθηματικά,φυσική,γεωμτρία,στατική,μηχανική και λίγο αρχιτεκτονική..άσε άσε σκέτη πόρωση..Πόσες φορές έχω βρεθεί στη βιβλιοθήκη και μόλις σταματάω το διάβασμα από π.χ.Java(μπλιάχ,μπλιάχ) πιάνω εκεί γύρω κανένα βιβλιαράκι να ξεφυλλίσω για ρευστομηχανική κτλπ.Απόλαυση.

Τι λες για αυτά,πολιτικός είσαι?

Φίλε μου η java όπως και όλες οι άλλες γλώσσες προγραμματισμού είναι απλά ένα εργαλείο, όπως απλά ένα εργαλείο είναι και το πινέλο για τον ζωγράφο. Η ομορφιά δεν βρίσκεται στο πινέλο αλλά στο τελικό αποτέλεσμα. Ο προγραμματισμός προσφέρει κατά τον ίδιο τρόπο με την ζωγραφική και όλες τις άλλες τέχνες την χαρά της δημιουργίας, κάτι που εσύ μπορεί να μην καταλαβαίνεις, αλλά καλό θα ήταν να μην μηδενίζεις.

Αυτό το διάστημα κάνω πρακτική φτιάχνοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρά παιδιά και χαίρομαι κάθε φορά που κάνουμε testing να τα βλέπω να χαμογελούν. Αυτό που λες ότι χτίζοντας πολυκατοικίες (..) έχεις επαφή με ανθρώπους είναι η μισή αλήθεια, αφού επαφή με ανθρώπους έχω και όταν πάω να αγοράσω τυρόπιτα αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το θέμα είναι τι είδους επαφή είναι αυτή. Μέσα από ένα μικρό παιχνίδι μπορώ να περάσω μηνύματα κλπ και παρόλο που η επαφή δεν είναι άμεση με τον χρήστη, είναι εκατό φορές πιο ουσιώδης.

Επιπλέον η πληροφορική έχει τομείς με πολύ ενδιαφέρον πέρα από τον προγραμματισμό: νευρωνικά δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, υπολογιστική όραση, ιατρική πληροφορική, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα κλπ κλπ. Και όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα για τον ίδιο ακριβώς λόγο που εσένα σε απωθούν: είναι η αιχμή της τεχνολογίας και κάτι που εξελίσσεται συνεχώς, τα ζεις στο 100% και νιώθεις την αδρεναλίνη στο φουλ. Αν αυτά δεν σου φαίνονται ενδιαφέροντα σε πληροφορώ ότι είναι ενδιαφέροντα για πολλούς άλλους στους οποίους επίσης δεν αρέσει να χτίζουν σπίτια, αλλά δεν έχουν πάρει τα φορουμ κατεδαφίζοντας (..) τα πάντα.

Επιπλέον σε όποια αξιοπρεπή σχολή και να περάσεις διάβασμα θα ρίξεις, είτε αυτό είναι μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός εργαστηρίου, είτε στη βιβλιοθήκη πάνω από το βιβλίο, είτε μπροστά από το pc. Οπότε αν μπεις κάπου που δεν σ αρέσει όντως πολύ πιθανόν να το μετανιώσεις. Δεν σχολιάζω καν ότι ο προγραμματιστής δεν έχει εξέλιξη -είναι τελείως ανέκδοτο..

Τέλος το τι κατάσταση θα επικρατεί σε 30-40 χρόνια καλό είναι να το έχει κανείς υπόψιν, αλλά είναι δύσκολο να το προβλέψεις γιατί το διάστημα είναι τρομαχτικά μεγάλο.. Οπότε το αν εσύ θα είσαι αραχτός στο γραφείο σου, ή εγώ θα κάνω κλικ κλικ και θα φτιάχνω σπίτια κανείς δεν το ξέρει.

Λοιπόν όλα τα παραπάνω εντελώς φιλικά, σου εύχομαι να βρεις τρόπο να ξεμπερδέψεις με την σχολή σου και να κάνεις και εσύ αυτό που σ αρέσει..

Δημοσ.

ρε chocolate, με το συμπάθιο, αφού δε σ αρέσει η πληροφορική, με το ζόρι σε βάλανε στους ημμυ?

Πάντως αν ήσουν σε οποιοδήποτε αμερικανικό πανεπιστήμιο (ή και κολλέγιο), θα μπορούσες άνετα να πάρεις μεταγραφή σε άλλο τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου.

τα ζεις στο 100% και νιώθεις την αδρεναλίνη στο φουλ

:shock:

Δημοσ.

dark_banishing κοίτα έχεις δίκιο,ο καθένας μπορεί να σπουδάσει ότι θέλει και να του αρέσει και σε κάποιον άλλον να μην το ενδιαφέρει καθόλου.Απλά εγώ θεωροώ το επάγγελμα πληροφορικής γενικά μια αποτυχία και του πολιτικ το λιγότερο χειρότερο από οποιδήποτε άλλο.Γενικά στα topics μου προσπαθούσα να πείσω το παληκάρι που άρχισε το θέμα εφόσον έβγαλε 18+ μόρια να φύγει καρφί για πολιτικός και τα σύγκρινα λίγο και με πληροφορικές.

Τέσπα,άντε να την βγάλω κάποτε και ούτε πρόκειται να ξανασχοληθώ με "τεχνολογία".Με το τελευταίο πράγμα που θα ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον είναι όλα αυτά τα πληροφοριακά.Άντε να δούμε τι θα κάνουμε,βλέπεις σε αυτόν τον ΜΠΙΠ τόπο που ζούμε το θέμα σπουδών είναι θέμα τύχης,πολύ λίγοι δυστυχώς καταφέρνουν να πάνε εκεί που θέλουν.Ευτυχώς εκεί στη Φιλανδία δε θα έχετε αυτά τα ηλίθια συστήματα πανελλήνιων/πανφιλανδικών εξετάσεων και ο καθένας θα επιλέγει τη σχολή που τον ενδιαφέρει όπως έκανες και εσύ και μπράβο σου ,όχι τζόκερ όπως εδώ.

Ε όποιος είναι πολιτικός εδώ μέσα ας μου στείλει μηνυματάκι γιατί θέλω να τον ρωτήσω κάτι.

Δημοσ.
dark_banishing [...] Ευτυχώς εκεί στη Φιλανδία δε θα έχετε αυτά τα ηλίθια συστήματα πανελλήνιων/πανφιλανδικών εξετάσεων και ο καθένας θα επιλέγει τη σχολή που τον ενδιαφέρει όπως έκανες και εσύ και μπράβο σου ,όχι τζόκερ όπως εδώ.

Το εύστοχο σχόλιο είναι εύστοχο.

Δημοσ.

επειδη ειμαι σε τεραστιο δηλλιμα μια βοηθεια τι να διαλεξω για 1η επιλογη (που πιθανοτατα εκει θα μπω γιατι εχω και απο τα 2 διαφορα 470+ μορια)

χημικων μηχανικων πατρας (το γουσταρω αλλα δεν εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση) ή μηχανικων Η/Υ πατρας (δεν το πολυ γουσταρω αλλα εχει επαγγελματικη αποκατασταση)???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...