little loulou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 ας μοιραστω την σοφια μου μαζι σας..φακ δεμ οοοοοοοοοοοοοολ!!! καν`τε αυτο που θελετε και χεσ`τε τις επαγγελματικες αποκαταστασεις!!
yin yang Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Για το παιδι με τα 18769 μορια: Μπραβο, θερμα συγχαρητηρια που εισαι σε θεση να μπορεις να επιλεξεις! Μονο την εμπειρια μου θα σου μεταφερω, ο φιλος μου τελειωσε ΒSc στο ΗΜΜΥ ενος απο τα πολυ καλα πανεπιστημια της Αγγλιας ενω συνεχισε για 2MSc (εφυγε εξω εχοντας περασει σε πολυ καλο ΑΕΙ που ομως δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελε-μιλαμε για πορωμενο). Ποιο ηταν το ζουμι απο την 5ετια του? Γουσταρε τρελα, αλλα του βγηκε το λαδι, κατι το οποιο πιστευω αντιπροσωπευει πληρως τις Πολυτεχνικες σχολες και εδω γενικοτερα (ειδικα το ΕΜΠ που εκτιμω σαν γνωσεις που προσφερει). Τι θελω να πω?Τωρα δεν βρισκει δουλεια και επιπλεον τουχει φυγει η μαγκια. Δλδ στα 24 κουρασμενος και ανεργος. Ομως αν σαρεσει κατι οπως αυτος καπου βρισκεις κουραγιο και συνεχιζεις τον αγωνα για το ονειρο σου,αν εχεις κατι συγκεκριμενο στο νου σου.Εσυ ομως? Δε βλεπω ναχεις ιδιεταιρη 'τρελα' για τον κλαδο (μην εχοντας εκφρασει συγκεκριμενη επιλογη- διορθωσε με αν κανω λαθος φυσικα), οποτε καπου στην πορεια μπορει και να καταριεσαι την ωρα και τη στιγμη, ειτε πριν ειτε μετα την αποφοιτηση. Εγω στη θεση σου δε θα πηγαινα πολυτεχνειο. Εκτος και αν εισαι αποφασισμενος και εχεις εξιδικευμενες φιλοδοξιες και οραμα. Απο την αλλη, λες για 3ο πεδιο.. Δλδ δεν απορριπτεις οδοντιατρικη (με βλεψεις για ορθοδοντικη) ή φαρακευτικη (i.e. τα δικα μου τα καλα?) ? Μπορει να μην δουλευεις φουλ στα 22 σου και να μη γυριζεις τον κοσμο (κατι που πιθανον θα βαρεθεις καποια στιγμη- σκεψου και τα παιδια σου αν κανεις) αλλα στα 26 σου το αργοτερο θα εισαι σε θεση να εισαι ανεξαρτητος και να βγαζεις τα προς το ζην. Προσωπικα, τα μονα 3 που δηλωσα στο βιογραφικο ηταν 1.φαρμακευτικη (σπουδασα @UK), 2.κτηνιατρικη (στην οποια περασα εδω) , 3.οπτικο (just in case), οι οποιες ειναι κ οι μονες σχολες που και με ενδιεφεραν τρελα και θεωρουσα ταυτοχρονα αξιοπρεπεις. Περι ορεξεος βεβαια κολοκυθοπιτα. Οσο για το στρατο...Καλο. Εγω αν ειχα τα κοτσια θα σκεφτομουν σοβαρα το φαρμακευτικο ΣΣΑΣ, αλλα εχω προβλημα με το πρωινο ξυπνημα ! Ασε που μια ζωη θασαι 'δορυφορος' του εκαστοτε πιθανον ψυχικα διαταραγμενου. Σε καθε περιπτωση, δυσκολα/ευκολα, αποκατασταση ή μη, ενας ειναι ο κανονας: FOLLOW YOUR HEART. Το μερακι, η υπομονη, η επιμονη και το οραμα ειναι τα μονο που κερδιζουν στο τελος, και οδηγουν και την κοινωνια σε καλυτερα επιπεδα ευρυτερα και μακροσκοπικα. good luck!
we_will_rise Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Για το παιδι με τα 18769 μορια: Μπραβο, θερμα συγχαρητηρια που εισαι σε θεση να μπορεις να επιλεξεις! Μονο την εμπειρια μου θα σου μεταφερω, ο φιλος μου τελειωσε ΒSc στο ΗΜΜΥ ενος απο τα πολυ καλα πανεπιστημια της Αγγλιας ενω συνεχισε για 2MSc (εφυγε εξω εχοντας περασει σε πολυ καλο ΑΕΙ που ομως δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελε-μιλαμε για πορωμενο). Ποιο ηταν το ζουμι απο την 5ετια του? Γουσταρε τρελα, αλλα του βγηκε το λαδι, κατι το οποιο πιστευω αντιπροσωπευει πληρως τις Πολυτεχνικες σχολες και εδω γενικοτερα (ειδικα το ΕΜΠ που εκτιμω σαν γνωσεις που προσφερει). Τι θελω να πω?Τωρα δεν βρισκει δουλεια και επιπλεον τουχει φυγει η μαγκια. Δλδ στα 24 κουρασμενος και ανεργος. Ομως αν σαρεσει κατι οπως αυτος καπου βρισκεις κουραγιο και συνεχιζεις τον αγωνα για το ονειρο σου,αν εχεις κατι συγκεκριμενο στο νου σου.Εσυ ομως? Δε βλεπω ναχεις ιδιεταιρη 'τρελα' για τον κλαδο (μην εχοντας εκφρασει συγκεκριμενη επιλογη- διορθωσε με αν κανω λαθος φυσικα), οποτε καπου στην πορεια μπορει και να καταριεσαι την ωρα και τη στιγμη, ειτε πριν ειτε μετα την αποφοιτηση. Εγω στη θεση σου δε θα πηγαινα πολυτεχνειο. Εκτος και αν εισαι αποφασισμενος και εχεις εξιδικευμενες φιλοδοξιες και οραμα. Απο την αλλη, λες για 3ο πεδιο.. Δλδ δεν απορριπτεις οδοντιατρικη (με βλεψεις για ορθοδοντικη) ή φαρακευτικη (i.e. τα δικα μου τα καλα?) ? Μπορει να μην δουλευεις φουλ στα 22 σου και να μη γυριζεις τον κοσμο (κατι που πιθανον θα βαρεθεις καποια στιγμη- σκεψου και τα παιδια σου αν κανεις) αλλα στα 26 σου το αργοτερο θα εισαι σε θεση να εισαι ανεξαρτητος και να βγαζεις τα προς το ζην. Προσωπικα, τα μονα 3 που δηλωσα στο βιογραφικο ηταν 1.φαρμακευτικη (σπουδασα @UK), 2.κτηνιατρικη (στην οποια περασα εδω) , 3.οπτικο (just in case), οι οποιες ειναι κ οι μονες σχολες που και με ενδιεφεραν τρελα και θεωρουσα ταυτοχρονα αξιοπρεπεις. Περι ορεξεος βεβαια κολοκυθοπιτα. Οσο για το στρατο...Καλο. Εγω αν ειχα τα κοτσια θα σκεφτομουν σοβαρα το φαρμακευτικο ΣΣΑΣ, αλλα εχω προβλημα με το πρωινο ξυπνημα ! Ασε που μια ζωη θασαι 'δορυφορος' του εκαστοτε πιθανον ψυχικα διαταραγμενου. Σε καθε περιπτωση, δυσκολα/ευκολα, αποκατασταση ή μη, ενας ειναι ο κανονας: FOLLOW YOUR HEART. Το μερακι, η υπομονη, η επιμονη και το οραμα ειναι τα μονο που κερδιζουν στο τελος, και οδηγουν και την κοινωνια σε καλυτερα επιπεδα ευρυτερα και μακροσκοπικα. good luck! +1000000000000000 απόλυτη ταύτιση !
afentiko7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Μήπως, όμως πρέπει να σκεφτεί πως αν πάει βιολογικό θα ασχολείται με πόδια και ούρα βατράχων, και αν πάει φαρμακευτική για την υπόλοιπη ζωή του, θα κάνει την εξής δημιουργική δουλειά: να προσπαθεί να εξηγήσει σε ηλικιωμένους, πως οι εταιρείες αλλάζουν τις συσκευασίες των φαρμάκων τους. και μια παράκληση. Τα ie, @, uk,δεν είναι ελληνικά. Υπάρχει το πχ, στο, ηβ. αλλα εχω προβλημα με το πρωινο ξυπνημα Τι ώρα δλδ ξυπνάνε στα σσας. 4 το πρωί? καν`τε αυτο που θελετε και χεσ`τε τις επαγγελματικες αποκαταστασεις!! Και αν ξεμείνουμε από φράγκα, ποιος θα μας δώσει?
yin yang Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Συγγνωμη για τα αγγλικα, κεκτημενη ταχυτητα. Στα ΣΣΑΣ εχω ακουσει οτι ειναι στο ποδι απο τις 6. Δεν χρειαστηκε να το διασταυρωσω ποτε οποτε μπορει να λεω βλακειες ,αλλα μου φαινεται πολυ λογικο δεδομενου οτι εισαι στο στρατο. Τελος τα δεδομενα αλλαζουν συνεχεια,καμια δουλεια δεν εχει σιγουρα φραγκα. Οι περισσοτεροι συμφοιτητες μου στην Αγγλια ηταν εκει για να μπορεσει να τους μεταβιβαστει ενα ετοιμο φαρμακειο απο το μπαμπα (κοινο μυστικο). Ποιος μου λεει ομως οτι ο ταδε συμφοιτητης μου που κανει καταναγκαστικο εργο και ακολουθησε τα φραγκα θα βγαζει παραπανω απο μενα που λατρευω να κανω τη γιαγια να καταλαβει τι γινεται στο σωμα της (δυσκολο ) κι ας μην εχω αυτη τη στιγμη στον ηλιο μοιρα ? Καποια στιγμη θα το ανοιξω το ρημαδι και θα νιωσω οτι πετυχαινω τη πορεια που μου χαραξαν τα θελω μου (ανυπομονω!). Και αυτα για το ελευθερο επαγγελμα,που πες ενταξει, καποια λεφτα θα σου δωσει εστω και λιγα,εξαρταται. Στον εκολλαπτομενο υπαλληλο? Μπορεις να του πεις οτι μολις βγει ειναι ενταξει? Πριν 6 χρονια ο ΗΜΜΥ ηταν κορυφη,ετσι ακουγα εγω τουλαχιστον. Ε, γεμισε ο τοπος και ασκοπα,σε μια χωρα που δεν τους χρειαζεται, οποτε οι ελαχιστοι που ζουν γιαυτο (και δεν τους εβγαλαν εκει τα μορια) τωρα ειναι στην ιδια δυσκολη θεση οπως ολοι. 'Η ειναι καλυτερο να τρεμουν στα 45 τους μην τους απολυσουν για καποιον νεωτερο? Η φιλη μου δηλωσε Αγγλικη φιλολογια και ολοι την κοροιδευαν οτι διαλεξε το κορεσμενο. Μαλιστα...Λες και αν διαλεγε παιδαγωγικο θαταν καλυτερο,σαν 'σιγουρη' σχολη.. Κι ομως αυτη θελει να το παλεψει, ακομα και με εκδοσεις θελει να ασχοληθει,γιατι να μην πετυχει? Και να κοιταει τους δασκαλους με τα κυαλια? Μια αλλη φιλη, πηγαινε αφιλοκερδως και εκανε πρακτικη σε μια εταιρια στο αντικειμενο της με πολυ ζηλο. Ναι, εχασε 1 καλοκαιρι,αλλα αυτη ειναι η θυσια της για να ειχε μια ελαχιστη προυπηρεσια,που ζητανε ολοι. Την επαγγελματικη αποκατασταση τη φτιαχνεις εσυ. Ειδικα στα 23-24, με μια αγραφη κολλα μπροστα σου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:58 ---------- Υ.Γ στα παραπανω: Δεν τουπα εγω να παει σε κανενα βιολογικο ή φαρμακευτική. Αλλωστε στην Ελλαδα καμια σχολη εκτος της ιατρικης δε θεωρω επιστημη. Ουτε βεβαια φαρμακοποιος, πρεπει να εισαι πολυ ρομαντικος για να μην βλεπεις το επαγγελμα ως μπακαλικο, πρεπει να θελεις να αλλαξεις κατι ενω ξερεις οτι δε θα μπορεσεις 99%. Στην Αγγλια ο καθηγητης μου μετα την πτυχιακη μου προτεινε να ασχοληθω με ερευνα. Πολυ δημιουργικο,οχι? Εγω ηθελα άλλα ομως,λιγοτερα δημιουργικα και πιο καθημερινα. Εκαστος στο ειδος του, εσυ δινεις αξια σ'αυτο που κανεις. Τελοσπαντων, εκτος θεματος.
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δεν έχω διαβάσει τις απαντήσεις για να δω προς τα που κεινείται η συζήτηση αλλά έχω να σου συμβουλεύσω το εξής ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΗΜΜΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.Είμαι 3ο έτος ΗΜΜΥ(μπλιαχ) τώρα και ξέρω. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βγεις κατακουρασμένος από πολύ διάβασμα και αργότερα θα μαμιέσαι όλη τη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή,κλεισμένος σε ένα δωματιάκι για 1000 το πολύ ευρώ...Φίλε πιστεψε με είναι απίστευτος μαζοχισμός να ασχοληθείς με αυτά τα επαγγέλματα.Ξέρω σε εντυπωσιάζουν και έχεις κλίση πάνω στη χρήση Η/Υ αλλά αυτά που κάνεις στα πανεπιστήμια..δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι είναι.. Χωρίς δεύτερη σκέψη τράβα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. Μακράν η πιο μαμάτη σχολή από όποια άποψη και αν τη δεις. 1)Πολύ ωραίο αντικείμενο σπουδών.Ακόμη και οι πιο δύστροποι τελικά ανακαλύπτουν ότι τους αρέσει. 2)Λίγο διάβασμα,λίγο παρακολουθήσεις,λίγο και να το χεις(που απ ότι διάβασα σου αρέσουν και τα μαθηματικά/φυσική) να σαι σίγουρος ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να την τελειώσεις σε 5 χρόνια και να ζήσεις τη φοιτητική ζωή σου.Οχι σαν εμάς που όλη την εβδομάδα είμαστε στη τσίτα απ τις πολλές εργασίες+διάβασμα(χειρότερα από πανελλήνιες)...άσε άσε πικρή ιστορία.. 3)Αργότερα βρίσκεις δουλειά είτε σε ιδιωτική εταιρεία είτε στο δημόσιο,είτε ανοίγεις δικό σου γραφείο,είτε ακόμη και ως καθηγητής(ναι,οικογενειακός μας φίλος διδάσκει στο τει).Οτι γουστάρεις.Και να ξέρεις ότι άμα το κυνηγήσεις και το γουστάρεις θα κάνεις καριέρα,και θα χεις και υψηλές οικονομικές απολαβές(μη μου πείτε πάλι για τη μερσεντες..έλεος).Σαν προγραμματιστής τώρα,πες μου τι εξέλιξη να έχεις?όχι πεσ μου.Μια ζωή τα αγγαροπρογράμματα της εταιρείας θα κάνεις που μεταξύ μας μη νομίζεις ότι θα σε έχουν και πολλύ σε υπόληψη.Το μόνο που τους νοιάζει είναι να δουλεύει και τέλος.Και όπως είπε από πάνω ο ying yang θα χεις και το άγχος σου να μην σε απολύσουν στα 45 για κανένα νεώτερο. 4)Σκέψου ότι άμα το δηλώσεις περνάς θεσσαλονίκη.Η πιο όμορφη πόλη.Τι να τρέχεις τώρα με καράβια από εδώ και εκεί.Πήγαινε στην ερωτική πόλη να δεις τι θα πει εμπειρίες.Αυτά που θα ζήσεις στα νεανικά σου χρόνια θα τα θυμάσαι μια ζωή.Ωραία η θάλλασσα αλλά άστην μόνο για το καλοκαιράκι. Ξέρω,δεν έχεις σημασία που σπουδάζεις αλλά αφούσ ου δίνεται η δυνατότητα μην τη χαραμίσεις φίλε μου.Ξέρεις τι είναι να σπουδάζεις πολιτικών μηχανικών στη θεσσαλονίκη?Είναι να σαι άρχοντας. Εντάξει κοίτα.Αυτή η σχολή είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις εφόσον γουστάρεις και αντικείμενο(φυσικομαθηματικά)αλλά εσύ διαλέγεις.Μπορώ να σου που πολλούς λόγους ακόμη γιατί να διαλέξεις πολιτικός και άλλους τόσους να μη διαλέξεις ΗΜΜΥ,αλλά βαριέμαι τωρα..
papageo10 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Λοιπον φαινεται οτι εχω καταληξει σε αυτο που θελω πιο πολυ...Μετα την ΣΜΑ που υπαρχει πολυ μικρη πιθανοτητα να την πιασω θα βαλω το "Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών" στην Πατρα...Το αντικειμενο που θελω να ασχοληθω ειναι αυτο της ενεργειας...Ετσι επιλεγοντας αυτην την σχολη μπορω να παρω τον κλαδο της ηλεκτρικης ενεργειας...Συμφωνα με ενα καθηγητη μου το μονοπολειο της ΔΕΗ δεν θα υπαρχει σε λιγα χρονια καθως εχουν αρχησει και ανοιγονται εργοστασια παραγωγης ενεργειας....Με συνεπεια καινουργιες θεσεις εργασιας...Ο τομεας της ενεργειας ειναι κατι που μου αρεσει πολυ και θελω να πιστευω οτι θα εχει μελλον... Μετα σκεφτομαι να βαλω πολιτικους μηχανικους στην Πατρα... Οι αποψεις σας.... Υ.Γ Διαβασα αυτα που ειπατε σχετικα με τους ΗΜΜΥ....Σιγουρα δεν ειναι το ονειρο μου να καθομαι σε ενα υπολογιστη καθε μερα...Αλλα απο οτι εχω ακουσει στον τομεα της ενεργειας αυτη που προτιμουνται ειναι οι ηλεκτρολογοι και οχι οι μηχανολογοι κ.τ.λ
Blondeamon Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Επίσης, μην ακούς ποτε τους καθηγητές σου.Έχουν καταστραφει άτομα και άτομα απο ¨φωστήρες" τέτοιους. Η ΔΕΗ μια ζωη μονοπώλιο θα είναι, και αν δεν ειναι εσυ θα είσαι στη σύνταξη τότε. Κάνε αυτο που σου αρέσει, αν θέλεις ενέργεια γιατι να πας Μηχανικος Υπολογιστών και οχι Μηχανικός Ενέργειας που υπάρχει τέτοιο πολυτεχνείο? Επειδή έβγαλες 18.000 μόρια και η σχολή απαιτεί 15.000? Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις αυτο που θέλεις διάλεξε την αντίστοιχη σχολή και οχι αυτη που σου δίνουν τα μέγιστα μόρια σου.
yin yang Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Ο chocolate κατι θα ξερει παραπανω, βλεποντας τα απο μεσα. Βεβαια το 'μπλιαχ' του στην αρχη ισως να μην κανει αντικειμενικη τη συμβουλη του,αλλα γενικα συμφωνω σε οσα λεει. Παντως το πανεπιστημιο θελει αρκετη δουλεια, ειδικα στην Ελλαδα που τους ξεζουμιζει ολους,οποτε πρεπει απο τωρα να ξερεις οτι για να ξεχωρισεις και να μην εισαι στα 5αρια (και αρα να εχεις μεγαλυτερο ευρος επιλογης και ελιγμων, πχ να χωθεις σε προγραμματα, να παρεις μεταπτυχιακα) θελει δουλιτσα. Γιαυτο φαντασου τον εαυτο σου με ενα βιβλιο μπροστα κ μετα με μια μελετη μπροστα και σκεψου αν θα καταριεσαι! Μια εναλλακτικη καλη λυση ειναι επισης να πας μηχανολογος μηχανικος,με προοπτικη να κανεις ειδικευση μετα τις σπουδες σε θεματα πηγων εναλλακτικης ενεργειας. Αν μη τι αλλο, αυτο ειναι το μελλον de facto. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:53 ---------- Χεχε, τωρα ειδα αυτα που ειπες για την ενεργεια και χαρηκα. Ο φιλος μου παντως απο ΗΜΜΥ αυτο στοχευε να κανει, να ασχοληθει με ενεργειες αρχικα. Κατσαμε και ειδαμε μαζι τα μεταπτυχιακα, και εκει που ασχολιοταν με μικροεπεξεργαστες, ξαφνικα επρεπε να κανει στροφη προς αλλο κλαδο φυσικης. Ετσι αποφασισε να ειδικευτει στις επικοινωνιες, ωστε να μην πασαλειβει, αλλα να εμβαθυνει και να ειδικευτει. Μετα απο το 3ο-4ο ετος κουραστικων σπουδων αρχιζεις και το ξανασκεφτεσαι για καινουρια αντικειμενα. Κατι που εκανα οταν δηλωνα (αν και για μενα ηταν αρκετα ξεκαθαρα στο μηχανογραφικο) ηταν να μπαινω στις σελιδες των πανεπιστημιων και να βλεπω κατα ποσο τα μαθηματα ανταποκρινονται σε αυτα που θελω να μαθω στη ζωη μου.Ισως,λεω ισως,βοηθησει.
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Ρε είναι κανεις εδώ μέσα πολιτικός ή να σπουδάζει για να μας δώσει και αυτός τα φώτα του? Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανέναν σε αυτό το forum.Όλοι πληροφορικάριοι είμαστε...
slipknot Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 CHOcolATE(+50%), μέσα από τα posts σου φαίνεται πως δεν σου αρέσει και τόσο η σχολή σου. Είναι άτοπο να παραπονιέσαι για ξέσκισμα απ' τη στιγμή που σπουδάζεις ΗΜΜΥ. Όλες οι σχολές απαιτούν ενασχόληση εκτός κι αν θες να πάρεις κουτσά στραβά το πτυχίο. Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών δεν είναι πανάκεια, αν τη γουστάρεις τόσο ξαναδώσε πανελλήνιες και πέρνα εκεί. Ας σπουδάσει τέλος πάντων ο καθένας ό,τι γουστάρει, όχι ό,τι έχει σίγουρα φράγκα. Σε μερικά χρόνια, όταν τελειώσει τη σχολή μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει.
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 CHOcolATE(+50%), μέσα από τα posts σου φαίνεται πως δεν σου αρέσει και τόσο η σχολή σου. Είναι άτοπο να παραπονιέσαι για ξέσκισμα απ' τη στιγμή που σπουδάζεις ΗΜΜΥ. Όλες οι σχολές απαιτούν ενασχόληση εκτός κι αν θες να πάρεις κουτσά στραβά το πτυχίο. Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών δεν είναι πανάκεια, αν τη γουστάρεις τόσο ξαναδώσε πανελλήνιες και πέρνα εκεί. Ας σπουδάσει τέλος πάντων ο καθένας ό,τι γουστάρει, όχι ό,τι έχει σίγουρα φράγκα. Σε μερικά χρόνια, όταν τελειώσει τη σχολή μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει. E ήθελα να πω στο φίλο ότι σε σχέση με άλλες σχολές ίσως έχει την περισσότερη δουλειά. Φυσικά και δε μ αρέσει το ΗΜΜΥ,τι,κανένα καίδι είμαι.Τυχαία βρέθηκα εδώ.Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι μακράν από οποιαδήποτε άποψη πολιτκός είναι το best.Tώρα να ξαναδώσω ξανά πανελλήνιες....άστο...μεγάλη ιστορία... Αρε εσείς στο πολιτικών να ξέρατε πόσο κωλόφαρδοι είστε... Ας βγει τέλος πάντων κανέναν πολιτικός να με υποστηρίξει,αυτός θα ξέρει.
kirileman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Το επάγγελμα του πολ.μηχανικού (όπως και του αρχιτέκτονα) είναι από τα πιο κορεσμένα, όχι τώρα που που ο κλάδος των κατασκευών περνάει τρομερή κρίση αλλά εδώ και χρόνια.
slipknot Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 E ήθελα να πω στο φίλο ότι σε σχέση με άλλες σχολές ίσως έχει την περισσότερη δουλειά.Φυσικά και δε μ αρέσει το ΗΜΜΥ,τι,κανένα καίδι είμαι.Τυχαία βρέθηκα εδώ.Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι μακράν από οποιαδήποτε άποψη πολιτκός είναι το best.Tώρα να ξαναδώσω ξανά πανελλήνιες....άστο...μεγάλη ιστορία... Αρε εσείς στο πολιτικών να ξέρατε πόσο κωλόφαρδοι είστε... Ας βγει τέλος πάντων κανέναν πολιτικός να με υποστηρίξει,αυτός θα ξέρει. Το να προτείνεις σε κάποιον να μην σπουδάσει πληροφορική και ταυτόχρονα να παραδέχεσαι πως δε σου αρέσει η σχολή σου και βρέθηκες τυχαία εκεί είναι λιγάκι unfair. Δε ξέρω πως κατέληξες εκεί γιατί δε σε γνωρίζω προσωπικά, υποθέτω όμως ότι συνέβη κάτι απ' τα κλασσικά, "έβγαλα παραπάνω μόρια άρα γιατί να τα χαραμίσω σε σχολή με μικρή βάση", "ας σπουδάσω αυτό γιατί έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση" κλπ Αν κάποιος δε γουστάρει αυτό που θα σπουδάσει δε πρόκειται να πετύχει είτε σπουδάσει ΗΜΜΥ, είτε Πολιτικός Μηχανικός.
papageo10 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Σχετικα με αυτα που μου ειπε ο καθηγητης μου...Το ατομο ειναι χημικος και ο αδερφος εχει τελειωσει ΗΜΤΥ στην πατρα με μεταπτυχειακο σχετικα με την ενεργεια...Εχουν ανοιξει ενα εργοστασιο με φοτοβολταικα στη βορεια Ελλαδα(δεν θυμαμαι ακριβως που) και τωρα ετοιμαζονται να ανοιξουν και ενα στα Χανια....Πιστευω οτι οι συμβουλες σε αυτο το τομεα που θελω να εργαστω ειναι πολυ σημαντικες...Τον ρωτησα για τους μηχανολογους μηχανικους και μου ειπε οτι αυτοι που προτιμουνται για τετοια θεματα ειναι οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.