Προς το περιεχόμενο

σχολες με επαγγελματικη αποκατασταση

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στη δουλειά που είμαι τώρα είμαστε κατά κύριο λόγο απόφοιτοι ΑΕΙ και ελάχιστοι από ΤΕΙ. Ένας όμως από το ΤΕΙ είναι απλά η ραχοκοκαλιά του τμήματος, κάνει τη δουλειά πολλά χρόνια και χωρίς αυτόν δεν λειτουργεί τίποτα. Παίρνει φυσικά και τα περισσότερα λεφτά από όλους. Όπως είπα και παραπάνω στο χέρι του καθενός είναι το τι θα κάνει και πως θα εξελιχθεί, ανεξαρτήτως σπουδών - αν είσαι πραγματικά καλός και σου αρέσει το αντικείμενο μπορεί σε ένα ΙΕΚ της πλάκας ή αυτοδίδακτος στο σπίτι να μάθεις περισσότερα από έναν που έχει 3 master.

Τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται;

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται;

Η δουλειά μου αφορά παροχή υπηρεσιών σε μεγάλες εταιρίες και σχετίζεται με τηλεπικοινωνίες δίκτυα και υπολογιστικά συστήματα. Δουλεύω στο κομμάτι του hardware / OS. Είναι αρκετά περίπλοκη δουλειά και απαιτεί ενασχόληση με μεγάλο εύρος αντικειμένων για να γίνει σωστά. Περισσότερα details PM γιατί βγαίνουμε εντελώς εκτός θέματος :-)

Δημοσ.
Καλημερα παιδια. Θα ηθελα να μαθω τι θα γινει με την βαση του εφαρμοσμενου μαθηματικου Κρητης. Ξερετε τιποτα?

Ότι και να σου πει κάποιος θα είναι φήμες/υποθέσεις - πριν τη "νεκροψία" βάσεις δεν υπολογίζονται. Εσύ θα πρέπει να δηλώσεις τις σχολές με τη σειρά που σου αρέσουν ( μην ασχολείσαι με τις βάσεις - δεν έχει νόημα. Καλύτερα να μαζεύεις πληροφορίες για συγκεκριμένες σχολές από άτομα που φοιτούν εκεί , όχι από άσχετους που λένε ότι τους κατέβει, και να αξιολογήσεις τις πληροφορίες αυτές για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα ) και όπου είναι να περάσεις , θα περάσεις :-)

Δημοσ.
Ότι και να σου πει κάποιος θα είναι φήμες/υποθέσεις - πριν τη "νεκροψία" βάσεις δεν υπολογίζονται. Εσύ θα πρέπει να δηλώσεις τις σχολές με τη σειρά που σου αρέσουν ( μην ασχολείσαι με τις βάσεις - δεν έχει νόημα. Καλύτερα να μαζεύεις πληροφορίες για συγκεκριμένες σχολές από άτομα που φοιτούν εκεί , όχι από άσχετους που λένε ότι τους κατέβει, και να αξιολογήσεις τις πληροφορίες αυτές για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα ) και όπου είναι να περάσεις , θα περάσεις :-)

Ok ευχαριστω!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώνουμε ας καταλήξουμε σε αυτά που πολλά αγύριστα κεφάλια εδώ μέσα, θέλουν να ακούσουν :

Οι φοιτητές των ΤΕΙ εισήχθησαν με χαμηλότερη βαθμολογία πανελλαδικών εξετάσεων , πολλοί μάλιστα με βαθμό κάτω από την βάση...και κατά επέκταση χαρακτηρίζονται ως κακοί μαθητές, ανίκανοι για μελέτη , ανίκανοι για επιστήμη, ανίκανοι για υπευθυνες θέσεις εργασίας. Τα 3 χρόνια φοίτησης στο Λύκειο ξεχωρίζουν τους ικανούς από τους ανίκανους. Μετά χάνεται το τρένο...

Στα ΤΕΙ τώρα, τί να λέμε? Δεν διδάσκονται μαθήματα, δεν υπάρχουν συγράμματα, καθόλου σημειώσεις... Εδώ τα ίδια τα βιβλία είναι διαφορετικά από των ΑΕΙ (ναι, να το πιστέψουμε και αυτό, γιατί όχι?). Εν το μεταξύ το επίπεδο των γνώσεων που προσφέρονται είναι μειωμένο συγκριτικά με αυτό των ΑΕΙ. Τί να συζητάμε τώρα?

Για παράδειγμα, άλλη Οικονομετρια θα διδαχθεί ο ΤΕΙτζής, άλλη Οικονομετρια

ο ΑΕΙτζης...δεν πάει να είναι ακριβώς το ίδιο βιβλίο...είπαμε: στα ΤΕΙ η προσφερόμενη γνώση είναι για διανοητικά καθυστερημένους.

Και πάνω από όλα: οι γνώσεις των ΤΕΙ, ουδεμία σχέση με την πράξη! Θεωρία και μόνο θεωρία!

Στα ΤΕΙ δεν παρακολουθούν οι φοιτητές μαθήματα, είπαμε:

είναι όλοι τους και χαβαλετζήδες. Στα εργαστήρια δε, πού να πατήσουν το πόδι τους? Είναι υποχρεωτικά? , όχι προς θεού. Μην λέμε τέτοια πράγματα.

Στα παραπάνω θα μπορούσαμε μάλιστα να προσθέσουμε ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι άτομα με δείκτη χαμηλότερης νοημοσύνης από τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν 0 μειωμένες επαγγελματικές προοπτικές σε αντίθεση με αυτές των απόφοιτων ΑΕΙ, πόσο μάλλον των πολυτεχνικών σχολών.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι σκουπίδια στα μάτια των εργοδοτών. Εξάλλου θα είναι πρωτάρηδες σε εργασιακό περιβαλλον...μιας και ο κώλος τους δεν ίδρωσε ούτε ένα 6μηνο σε πρακτική εργασία...που έκαναν όμως αυτοί των ΑΕΙ.

Δεν μάθαμε και το άλλο. Ότι τα μεταπτυχιακά τα δικαιούνται μόνο οι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν παν να προκυρήσουν μεταπτυχιακά προγραμματα εδώ και λίγα χρόνια τα ίδια τα ΤΕΙ. Σκουπίδια και αυτά τα προγράμματα!

Δεν παν εδώ και χρόνια να δέχονται και πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, απόφοιτους ΤΕΙ? Γιατί να μπορούν να μπουν? Εξάλλου, ο απόφοιτος ΤΕΙ είναι ανίκανος να αποκτήσει πτυχίο/ πιστοποίηση αγγλικής. Πολύ περισσότερο ένα GMAT αν χρειαστεί. Ο δε βαθμός του πτυχίου του θα είναι γύρω στο 5 σε κάθε περίπτωση.

Και ξαναρωτάω: γιατί να προσλάβει ο εργοδότης τον ΤΕΙτζη? Έχει λόγο?

Ούτε δεκάρα παραπάνω δεν θα πληρωθεί ο ΤΕΙτζής απο τον ΑΕΙ.

Τέλος, αν ο γιος μου εισαχθεί σε ΤΕΙ, θα τον αποκληρώσω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία σε μια οικογένεια από γιο ή κόρη σε ΤΕΙ. Έτσι δε, και ο πατέρας ή η μανα είναι απόφοιτοι ΤΕΙ ή μικρού πολυτεχνίου, τότε μιλάμε για τον ορισμό της κακομοιριάς.

Παρακαλώ ο διαχειριστής* να κλειδώσει το θέμα. Τί αλλο να πουν οι κακόμοιροι οι ΤΕΙτζήδες?\

*Ο διαχειριστής να είναι απόφοιτος ΑΕΙ

Eπίσης εμείς των ΤΕΙ είμαστε "ανορθόγραφοι, ανίκανοι να κάνουμε ακόμα και απλές εργασίες και φυσικά σιγά μη μας βάλουν να τους περιγράψουμε καμία επιχειρησιακή διαδικασία ή να τους λύσουμε κανένα μαθηματικό πρόβλημα". Ε τι δε θα το άκουγα και αυτό!:devil: Για όλα φταίνε οι ΤΕΙτζήδες, τέλος!!!

Είμαι η πρώτη που παραδέχομαι ότι το τμήμα στο οποίο σπουδάζω έχει αρκετά προβλήματα, δεν έχουμε σε όλα τα μαθήματα βιβλία , αρκετοί καθηγητές δεν αξίζουν κ.λ.π.Αλλά το να φτάνουμε σε σημείο να ισοπεδώνουμε ανθρώπους μόνο και μόνο από το που σπουδάζουν και να τους χωρίζουμε σε κατηγορίες είναι τραγικό.Μη μας πείτε κιόλας ότι όλα στα ΑΕΙ είναι τέλεια και το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό και όλοι βρίσκουνε τις φοβερές δουλειές κ.λ.π. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, και αντί να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα μας ως χώρα τσακωνόμαστε μεταξύ μας οι ΤΕΙτζήδες-ΑΕΙτζήδες, ΙΕΚτζήδες κ.ο.κ ποιος την έχει μεγαλύτερη...τη μόρφωση.:P

Υ.Γ. Στις Πανελλαδικές εξετάσεις έβγαλα 16 αλλά τι να κάνεις, οι ΤΕΙτζήδες δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα...:X

Επίσης άκουσα οτι στα ΤΕΙ υπάρχουν και πολλοί gay :-D

Δημοσ.
Επίσης άκουσα οτι στα ΤΕΙ υπάρχουν και πολλοί gay :-D

Και οι gay είναι αναγκαίοι...:devil: Πλάκα πλάκα έχει αρκετούς στο ΤΕΙ που είμαι και γενικά το επίπεδο είναι άστα να πάνε, ευτυχώς υπάρχουν και οι ΣΤΕΦίτες και ανεβάζουν λίγο το επίπεδο των αντρών του ΤΕΙ.Άσχετο βέβαια με το topic.:-D

Επίσης φαίνεται δεν διαβάσε κανείς πολύ καλά το προηγούμενο post μου και προφανώς δεν έδωσε κανείς καμία σημασία στη μοναδική λέξη με bold στο κείμενο... Και όποιος διαφωνεί με τα όσα έγραψα εκεί κατά μέσο όρο είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου ( ή δεν ξέρει τι είναι ο μέσος όρος :-) )

Σχετικά με το μέσο όρο που λες και εγώ συμφωνώ, δε διαφώνησα συγκεκριμένα με σένα .

Δημοσ.

eu@,διάβασε αυτό το άρθρο που μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις για σχολές που θα σου προσφερουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Δημοσ.

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση μεγάλη ζήτηση τα παιδαγωγικά.

Εντάξει ρε φίλε θα παίρνεις λεφτά και θα τα ξύνεις, αυτό όμως σε τι θα σε οφελήσει;

Εννοώ, για τα λεφτά μόνο ζούμε; Το να είσαι δάσκαλος, πραγματικά δε νομίζω οτι σου προσφέρει τίποτα, κάθε μέρα πρωί μέχρι το μεσημέρι για 30 χρόνια κάνεις το ίδιο πράγμα, δε μαθαίνεις τίποτα νέο, δε δημιουργείς

Πραγματικά αυτό με την επαγγελματική αποκατάσταση επίσης δε μπορώ να καταλάβω. Παντού υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση αρκεί να μη τα περιμένουμε όλα έτοιμα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο το δημόσιο, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας από τον οποίο με λίγο μυαλό και μεράκι μπορείς να βγάλεις ΤΑ λεφτά.

Τέλος πάντων, την άποψή μου παρέθεσα, δική σας είναι η ζωή, κάνετε ότι επιθυμείτε.

Δημοσ.

Οι περισσοτερες δουλειες ετσι ειναι darksize..

Ο γιατρος καθε μερα εχει ασθενεις ο μηχανικος καθε μερα εργοταξιο,ο δικηγορος τις ιδιες υποθεσεις κατα 98%,δεν νομιζω οτι υπαρχει ποικιλια στη δουλεια αυτη ειναι αραια και που..

Μετα τα 1-2 πρωτα χρονια στη δουλεια ολα σου φαινονται τα ιδια στις περισσοτερες ειδικοτητες.

Δημοσ.

Μόνο που όσον αφορά τα παιδαγωγικά αλλιώς θα είναι να έχεις όλα τα κουτσούβελα πάνω απ' το κεφάλι σου όταν θα είσαι 28 και αλλιώς όταν θα είσαι 50.

Δημοσ.

Γνωρίζω φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων,πραγματικά δεν ξέρω ούτε έναν που να πήγε επειδή του άρεσε...και σκέφτομαι ρε π@@στη μου,αυτούς θα ακούει ο γιός/κόρη μου αύριο-μεθάυριο όταν θα πάει σχολείο;Γι'αυτό τα ιδιωτικά σχολεία ζούν και βασιλεύουν στην Ελλάδα και αυξάνουν και τα δίδακτρα κάθε χρόνο!Στα τέτοια τους,αφού πάλι πληρότητα θα έχουν!...

Δημοσ.
Γνωρίζω φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων,πραγματικά δεν ξέρω ούτε έναν που να πήγε επειδή του άρεσε...και σκέφτομαι ρε π@@στη μου,αυτούς θα ακούει ο γιός/κόρη μου αύριο-μεθάυριο όταν θα πάει σχολείο;Γι'αυτό τα ιδιωτικά σχολεία ζούν και βασιλεύουν στην Ελλάδα και αυξάνουν και τα δίδακτρα κάθε χρόνο!Στα τέτοια τους,αφού πάλι πληρότητα θα έχουν!...

Γιατί οι δάσκαλοι/καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων από ποιές σχολές βγαίνουν και είναι καλύτεροι; Γενικά ο μέσος έλληνας εκπαιδευτικός αυτή τη στιγμή είναι κάτω του μετρίου και είναι καθαρά θέμα τύχης που θα πέσεις - δημόσιο ή ιδιωτικό δεν λέει κάτι.

Δημοσ.
Γιατί οι δάσκαλοι/καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων από ποιές σχολές βγαίνουν και είναι καλύτεροι; Γενικά ο μέσος έλληνας εκπαιδευτικός αυτή τη στιγμή είναι κάτω του μετρίου και είναι καθαρά θέμα τύχης που θα πέσεις - δημόσιο ή ιδιωτικό δεν λέει κάτι.

Φίλε Jabbar,δεν ξέρω από που βγαίνουν αλλά ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι εκεί,ανα πάσα στιγμή παίρνουν το μπούλο!Και τεμπέλης να είναι,θα τον διώξουν μια θα τον διώξουν δυο,κάποτε ακόμη κι αυτός θα βάλει μυαλό!

Σαφώς και υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία μπ@@@@έλα,αλλά ο σωστός επιχειρηματίας προσφέρει και καλές υπηρεσίες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...