Προς το περιεχόμενο

σχολες με επαγγελματικη αποκατασταση

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όποιο ΤΕΙ έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα διαλέξεις καλό είναι. Από το να μην σπουδάσεις καθόλου...

Στον ιδιωτικό τομέα απόφοιτοι καλών ΤΕΙ προτιμούνται γιατί έχουν χαμηλότερα τον αμανέ από απόφοιτους πανεπιστημίου. Όσον αφορά το τμήμα εμπορίας και διαφήμισης καλό είναι αρκεί να σου αρέσει το αντικείμενο. Πάντως τώρα εν μέσω κρίσης παζάρια για μισθούς δεν γίνονται. Όσοι έχουν προϋπηρεσία προηγούνται και όσα δώσει η εταιρία...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:28 ----------

Πρώτα απ' όλα κατέβα απ' το καλάμι γιατί θα χτυπήσεις. Απόφοιτοι πανεπιστημίων εξωτερικού δουλεύουν σήμερα και με λιγότερα. Έπειτα, αυτά περί "ΤΕΙτζήδων" να τα λες στους κύκλους των φαντασμένων αποφοίτων ΕΜΠ που νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Και 1300 να δώσουν στο απόφοιτο ΕΜΠ, 800 θα πάρει στο χέρι έτσι όπως τα καταφέρατε να πληρώνετε 500€ το μήνα ΤΣΜΕΔΕ. Το τι θα πάρει κάποιος εξαρτάται από τι προϋπηρεσία έχει και πόσο πολύ τον θέλει η εταιρία. Από πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους έχει βρομίσει η αγορά. Κανένας δεν τους θέλει γιατί η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε. Ένας απόφοιτος Εμπορίας και Διαφήμισης που είναι στα κόλπα θα πάρει πακέτο. Ρωτήστε μερικούς στην Procter & Gamble τι χτυπάνε.

Απόλυτα σωστός! Και αν έχεις πτυχίο ΤΕΙ + Μεταπτυχιακό (ΜΒΑ ακόμη καλύτερα) , διεκδικείς ευκολότερα μια αξιοπρεπή θέση, από έναν απόφοιτο του πολυτεχνείου.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ένας απόφοιτος Εμπορίας και Διαφήμισης που είναι στα κόλπα θα πάρει πακέτο. Ρωτήστε μερικούς στην Procter & Gamble τι χτυπάνε.
γνωστη μου αποφοιτη αυτου του τμηματος παιρνει 900€ στην mediamarkt
Δημοσ.
Kαι αν εχεις απολυτηριο λυκειου και διδακτορικο πας κατευθειαν CEO της εταιρειας!!

Ειναι μερικοι απο τα ΤΕΙ απιστευτοι...

Εντωμεταξυ τι σχεση εχει ενας αποφοιτος ΤΕΙ με ΜΒΑ!!! ????

Δημοσ.
Στον ιδιωτικό τομέα απόφοιτοι καλών ΤΕΙ προτιμούνται γιατί έχουν χαμηλότερα τον αμανέ από απόφοιτους πανεπιστημίου

Να σημειώσουμε μόνο ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι μια ενιαία οντότητα. Υπάρχουν εργοδότες που είναι σαφώς καλύτεροι από άλλους ( όλοι προφανώς εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους - όμως αρκετοί έχουν κατανοήσει ότι αν κρατήσεις τον εργαζόμενο ικανοποιημένο θα δουλεύει καλύτερα ... ). Σαφώς η προϋπηρεσία μετράει περισσότερο από όλα, όμως αν ένας εργοδότης έχει να διαλέξει μεταξύ ενός αποφοίτου ΑΕΙ και ενός αποφοίτου ΤΕΙ με την ίδια εμπειρία μην νομίζεις ότι θα διαλέξει πάντα την φτηνότερη επιλογή... Έχω ξαναγράψει επανειλημμένα ότι αν είσαι καλός ότι σχολή και να βγάλεις - εφόσον σου αρέσει και το αντικείμενο - θα πετύχεις... Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα... κατά μέσο όρο ένας απόφοιτος ΑΕΙ έχει σαφώς περισσότερα εφόδια από έναν απόφοιτο ΤΕΙ. Αλλιώς θα δηλώνανε όλοι να πάνε στα ΤΕΙ πρώτα... Στο χέρι του καθενός όμως είναι να ξεφύγει από το μέσο όρο και να διαπρέψει. Και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γύρω μας.

Έπειτα, αυτά περί "ΤΕΙτζήδων" να τα λες στους κύκλους των φαντασμένων αποφοίτων ΕΜΠ που νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους.Και 1300 να δώσουν στο απόφοιτο ΕΜΠ, 800 θα πάρει στο χέρι έτσι όπως τα καταφέρατε να πληρώνετε 500€ το μήνα ΤΣΜΕΔΕ.

Μάλλον δεν έχει ψάξει καλά το θέμα - σου μιλάω από προσωπική εμπειρία ( ναι πληρώνω στο ΤΣΜΕΔΕ ). Σε σοβαρή επιχείρηση ( που πληρώνει με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ) ένα μέλος του ΤΕΕ βάζει στην τσέπη καθαρά minimum 1200-1250 σαν 1ο μισθό.

Απόλυτα σωστός! Και αν έχεις πτυχίο ΤΕΙ + Μεταπτυχιακό (ΜΒΑ ακόμη καλύτερα) , διεκδικείς ευκολότερα μια αξιοπρεπή θέση, από έναν απόφοιτο του πολυτεχνείου.

Ο μεγαλύτερος αστικός μύθος όλων των εποχών :-) Το μεταπτυχιακό στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μετράει λιγότερο από 6 μήνες προϋπηρεσία. Πήγαινε σε 50 συνεντεύξεις και θα δεις πόσο θα ασχοληθούν με την προϋπηρεσία σου και πόσο με το μεταπτυχιακό και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώνουμε ας καταλήξουμε σε αυτά που πολλά αγύριστα κεφάλια εδώ μέσα, θέλουν να ακούσουν :

Οι φοιτητές των ΤΕΙ εισήχθησαν με χαμηλότερη βαθμολογία πανελλαδικών εξετάσεων , πολλοί μάλιστα με βαθμό κάτω από την βάση...και κατά επέκταση χαρακτηρίζονται ως κακοί μαθητές, ανίκανοι για μελέτη , ανίκανοι για επιστήμη, ανίκανοι για υπευθυνες θέσεις εργασίας. Τα 3 χρόνια φοίτησης στο Λύκειο ξεχωρίζουν τους ικανούς από τους ανίκανους. Μετά χάνεται το τρένο...

Στα ΤΕΙ τώρα, τί να λέμε? Δεν διδάσκονται μαθήματα, δεν υπάρχουν συγράμματα, καθόλου σημειώσεις... Εδώ τα ίδια τα βιβλία είναι διαφορετικά από των ΑΕΙ (ναι, να το πιστέψουμε και αυτό, γιατί όχι?). Εν το μεταξύ το επίπεδο των γνώσεων που προσφέρονται είναι μειωμένο συγκριτικά με αυτό των ΑΕΙ. Τί να συζητάμε τώρα?

Για παράδειγμα, άλλη Οικονομετρια θα διδαχθεί ο ΤΕΙτζής, άλλη Οικονομετρια

ο ΑΕΙτζης...δεν πάει να είναι ακριβώς το ίδιο βιβλίο...είπαμε: στα ΤΕΙ η προσφερόμενη γνώση είναι για διανοητικά καθυστερημένους.

Και πάνω από όλα: οι γνώσεις των ΤΕΙ, ουδεμία σχέση με την πράξη! Θεωρία και μόνο θεωρία!

Στα ΤΕΙ δεν παρακολουθούν οι φοιτητές μαθήματα, είπαμε:

είναι όλοι τους και χαβαλετζήδες. Στα εργαστήρια δε, πού να πατήσουν το πόδι τους? Είναι υποχρεωτικά? , όχι προς θεού. Μην λέμε τέτοια πράγματα.

Στα παραπάνω θα μπορούσαμε μάλιστα να προσθέσουμε ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι άτομα με δείκτη χαμηλότερης νοημοσύνης από τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν 0 μειωμένες επαγγελματικές προοπτικές σε αντίθεση με αυτές των απόφοιτων ΑΕΙ, πόσο μάλλον των πολυτεχνικών σχολών.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι σκουπίδια στα μάτια των εργοδοτών. Εξάλλου θα είναι πρωτάρηδες σε εργασιακό περιβαλλον...μιας και ο κώλος τους δεν ίδρωσε ούτε ένα 6μηνο σε πρακτική εργασία...που έκαναν όμως αυτοί των ΑΕΙ.

Δεν μάθαμε και το άλλο. Ότι τα μεταπτυχιακά τα δικαιούνται μόνο οι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν παν να προκυρήσουν μεταπτυχιακά προγραμματα εδώ και λίγα χρόνια τα ίδια τα ΤΕΙ. Σκουπίδια και αυτά τα προγράμματα!

Δεν παν εδώ και χρόνια να δέχονται και πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, απόφοιτους ΤΕΙ? Γιατί να μπορούν να μπουν? Εξάλλου, ο απόφοιτος ΤΕΙ είναι ανίκανος να αποκτήσει πτυχίο/ πιστοποίηση αγγλικής. Πολύ περισσότερο ένα GMAT αν χρειαστεί. Ο δε βαθμός του πτυχίου του θα είναι γύρω στο 5 σε κάθε περίπτωση.

Και ξαναρωτάω: γιατί να προσλάβει ο εργοδότης τον ΤΕΙτζη? Έχει λόγο?

Ούτε δεκάρα παραπάνω δεν θα πληρωθεί ο ΤΕΙτζής απο τον ΑΕΙ.

Kαι επι της ουσίας: διαφορετικά υπογράφει, σφραγίζει, αντιγράφει, πληκτρολογεί, υπολογίζει, λουφάρει... ο απόφοιτος ΑΕΙ, διαφορετικά ο ΤΕΙτζης.

Τέλος, αν ο γιος μου εισαχθεί σε ΤΕΙ, θα τον αποκληρώσω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία σε μια οικογένεια από γιο ή κόρη σε ΤΕΙ. Έτσι δε, και ο πατέρας ή η μανα είναι απόφοιτοι ΤΕΙ ή μικρού πολυτεχνίου, τότε μιλάμε για τον ορισμό της κακομοιριάς.

Γιατρός, δικηγόρος ή μηχανικός ο γαμπρός μου. Σίγουρα απόφοιτος ΑΕΙ. Τουλάχιστον ΑΕΙ Θεολογίας... Οι υπόλοιποι δρόμο.

Παρακαλώ ο διαχειριστής* να κλειδώσει το θέμα. Τί αλλο να πουν οι κακόμοιροι οι ΤΕΙτζήδες?\

*Ο διαχειριστής να είναι απόφοιτος ΑΕΙ

Δημοσ.

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώνουμε ας καταλήξουμε σε αυτά που πολλά αγύριστα κεφάλια εδώ μέσα, θέλουν να ακούσουν :

Οι φοιτητές των ΤΕΙ εισήχθησαν με χαμηλότερη βαθμολογία πανελλαδικών εξετάσεων , πολλοί μάλιστα με βαθμό κάτω από την βάση...και κατά επέκταση χαρακτηρίζονται ως κακοί μαθητές, ανίκανοι για μελέτη , ανίκανοι για επιστήμη, ανίκανοι για υπευθυνες θέσεις εργασίας. Τα 3 χρόνια φοίτησης στο Λύκειο ξεχωρίζουν τους ικανούς από τους ανίκανους. Μετά χάνεται το τρένο...

Στα ΤΕΙ τώρα, τί να λέμε? Δεν διδάσκονται μαθήματα, δεν υπάρχουν συγράμματα, καθόλου σημειώσεις... Εδώ τα ίδια τα βιβλία είναι διαφορετικά από των ΑΕΙ (ναι, να το πιστέψουμε και αυτό, γιατί όχι?). Εν το μεταξύ το επίπεδο των γνώσεων που προσφέρονται είναι μειωμένο συγκριτικά με αυτό των ΑΕΙ. Τί να συζητάμε τώρα?

Για παράδειγμα, άλλη Οικονομετρια θα διδαχθεί ο ΤΕΙτζής, άλλη Οικονομετρια

ο ΑΕΙτζης...δεν πάει να είναι ακριβώς το ίδιο βιβλίο...είπαμε: στα ΤΕΙ η προσφερόμενη γνώση είναι για διανοητικά καθυστερημένους.

Και πάνω από όλα: οι γνώσεις των ΤΕΙ, ουδεμία σχέση με την πράξη! Θεωρία και μόνο θεωρία!

Στα ΤΕΙ δεν παρακολουθούν οι φοιτητές μαθήματα, είπαμε:

είναι όλοι τους και χαβαλετζήδες. Στα εργαστήρια δε, πού να πατήσουν το πόδι τους? Είναι υποχρεωτικά? , όχι προς θεού. Μην λέμε τέτοια πράγματα.

Στα παραπάνω θα μπορούσαμε μάλιστα να προσθέσουμε ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι άτομα με δείκτη χαμηλότερης νοημοσύνης από τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν 0 μειωμένες επαγγελματικές προοπτικές σε αντίθεση με αυτές των απόφοιτων ΑΕΙ, πόσο μάλλον των πολυτεχνικών σχολών.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι σκουπίδια στα μάτια των εργοδοτών. Εξάλλου θα είναι πρωτάρηδες σε εργασιακό περιβαλλον...μιας και ο κώλος τους δεν ίδρωσε ούτε ένα 6μηνο σε πρακτική εργασία...που έκαναν όμως αυτοί των ΑΕΙ.

Δεν μάθαμε και το άλλο. Ότι τα μεταπτυχιακά τα δικαιούνται μόνο οι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν παν να προκυρήσουν μεταπτυχιακά προγραμματα εδώ και λίγα χρόνια τα ίδια τα ΤΕΙ. Σκουπίδια και αυτά τα προγράμματα!

Δεν παν εδώ και χρόνια να δέχονται και πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, απόφοιτους ΤΕΙ? Γιατί να μπορούν να μπουν? Εξάλλου, ο απόφοιτος ΤΕΙ είναι ανίκανος να αποκτήσει πτυχίο/ πιστοποίηση αγγλικής. Πολύ περισσότερο ένα GMAT αν χρειαστεί. Ο δε βαθμός του πτυχίου του θα είναι γύρω στο 5 σε κάθε περίπτωση.

Και ξαναρωτάω: γιατί να προσλάβει ο εργοδότης τον ΤΕΙτζη? Έχει λόγο?

Ούτε δεκάρα παραπάνω δεν θα πληρωθεί ο ΤΕΙτζής απο τον ΑΕΙ.

Τέλος, αν ο γιος μου εισαχθεί σε ΤΕΙ, θα τον αποκληρώσω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία σε μια οικογένεια από γιο ή κόρη σε ΤΕΙ. Έτσι δε, και ο πατέρας ή η μανα είναι απόφοιτοι ΤΕΙ ή μικρού πολυτεχνίου, τότε μιλάμε για τον ορισμό της κακομοιριάς.

Παρακαλώ ο διαχειριστής* να κλειδώσει το θέμα. Τί αλλο να πουν οι κακόμοιροι οι ΤΕΙτζήδες?\

Eπίσης εμείς των ΤΕΙ είμαστε "ανορθόγραφοι, ανίκανοι να κάνουμε ακόμα και απλές εργασίες και φυσικά σιγά μη μας βάλουν να τους περιγράψουμε καμία επιχειρησιακή διαδικασία ή να τους λύσουμε κανένα μαθηματικό πρόβλημα". Ε τι δε θα το άκουγα και αυτό!:devil: Για όλα φταίνε οι ΤΕΙτζήδες, τέλος!!!

Είμαι η πρώτη που παραδέχομαι ότι το τμήμα στο οποίο σπουδάζω έχει αρκετά προβλήματα, δεν έχουμε σε όλα τα μαθήματα βιβλία , αρκετοί καθηγητές δεν αξίζουν κ.λ.π.Αλλά το να φτάνουμε σε σημείο να ισοπεδώνουμε ανθρώπους μόνο και μόνο από το που σπουδάζουν και να τους χωρίζουμε σε κατηγορίες είναι τραγικό.Μη μας πείτε κιόλας ότι όλα στα ΑΕΙ είναι τέλεια και το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό και όλοι βρίσκουνε τις φοβερές δουλειές κ.λ.π. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, και αντί να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα μας ως χώρα τσακωνόμαστε μεταξύ μας οι ΤΕΙτζήδες-ΑΕΙτζήδες, ΙΕΚτζήδες κ.ο.κ ποιος την έχει μεγαλύτερη...τη μόρφωση.:P

Υ.Γ. Στις Πανελλαδικές εξετάσεις έβγαλα 16 αλλά τι να κάνεις, οι ΤΕΙτζήδες δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα...:X

Δημοσ.
Ειστε λιγο κομπλεξικοι η μου φαινεται?

Aν σε ικανοποιεί να νομίζεις ότι είμαστε κομπλεξικοί, όπως νομίζεις...:-D

Το θέμα του topic είναι "σχολές με επαγγελματική αποκατάσταση" όχι αν οι ΤΕΙτζήδες ή οι ΑΕΙτζήδες είναι καλύτεροι.

Δημοσ.

Τωρα εγω θελω να ρωτησω κατι ασχετο με την ανωτερη συζητηση αλλα σχετικη με το θεμα θελω να απαντηση καποιος σχετικος ποιες επαγγελματικες προοπτικες του χημικου μηχανικου αρχικα στην ελλαδα αλλα κυριοτερα για εξωτερικο (αμα και ποτε θα μεταναστευσω να γλυτωσω απο αυτην την ελληνικη κοινωνια....!!!!)

υγ: πλζ ας απαντησει καποιος σχετικος με το θεμα γτ αλλου ακουω μαυρα χαλια και αλλου εξαιρετικα εχω μπερδεψει τα μπουτια μου

Δημοσ.

Οφτοπικ: Τελικά ο 5ος χρόνος στα πολυτεχνεία/πολυτεχνικές σχολές ως τι θεωρείται? Έχω ακούσει ότι Ελλάδα στο αναγνωρίζουν ως master αλλά εξωτερικό σε θεωρούν ότι έχεις τελειώσει σχολή 4ετούς φοίτησης(τσάμπα ο 5ος)...

Οντοπικ: Πιστεύω και εγώ ότι αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, αν το αγαπάς και αν δεν το κάνεις απο αγγαρεία τότε θα διαπρέψεις και, αργά η γρήγορα, οι κόποι σου θα ανταμοιφθούν. Γι αυτό πρέπει να διαλέγουμε σχολές που εμείς θέλουμε και όχι που οι άλλοι μας επιβάλλουν.... Ενδεχομένως μερικές εξαιρέσεις όταν κάποιος έχει στρωμένη δουλειά αλλά και πάλι, οι σχολές που διαλέγουμε είναι ,ως επί το πλείστον, αποφάσεις που αφορούν την υπόλοιπή μας ζωή.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:08 ----------

Τωρα εγω θελω να ρωτησω κατι ασχετο με την ανωτερη συζητηση αλλα σχετικη με το θεμα θελω να απαντηση καποιος σχετικος ποιες επαγγελματικες προοπτικες του χημικου μηχανικου αρχικα στην ελλαδα αλλα κυριοτερα για εξωτερικο (αμα και ποτε θα μεταναστευσω να γλυτωσω απο αυτην την ελληνικη κοινωνια....!!!!

υγ: πλζ ας απαντησει καποιος σχετικος με το θεμα γτ αλλου ακουω μαυρα χαλια και αλλου εξαιρετικα εχω μπερδεψει τα μπουτια μου

Τσέκαρε 2 βιντεάκια, silicon run(περισσότερο αναφέρεται σε χημικούς μηχανικούς) και silicon run 2 είναι από τα εργαστήρια της ιντελ. Έχει πληροφορίες σχετικά με το πώς φτιάχνονται τα τσιπάκια κτλ. Χοντρικά οι χημικοί μηχανικοί είναι bitches των πληροφορικάριων (πάνω στα συγκεκριμένα θέματα), ψάχνουν να βρούν νέα υλικά, χημικές ενώσεις κτλ που θα βοηθήσουν στη δημιουργία chip που να ταιριάζουν περισσότερο στις προδιαγραφές και απαιτήσεις των πληροφορικάριων. Αυτά για Ελλάδα ξέχνα τα....

Σχετικά με τα βιντεο, απ' όσο γνωρίζω σχεδιαστής μάσκας στην Ελλάδα τρώει με χρυσά κουτάλια αν και λίγες οι "θέσεις εργασίας".

Youtube νομίζω έχει μόνο το silicon run 2(VLSI etc)

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά δεν σας είπαμε και καμπούρηδες καλά είναι και τα ΤΕΙ, πιθανώς ορισμένα τμήματα να έχουν και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από ορισμένα τμήματα ΑΕΙ.

Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο ούτε υποδομές έχουν, ούτε το επίπεδο των καθηγητών είναι το ίδιο (όχι πάντα βέβαια) και το κυριώτερο είναι το επίπεδο των φοιτητών που έχουν περάσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως το κόμπλεξ ορισμένων. Μιλούσα τις προάλλες με έναν καινούριο γνωστό μου και προσπαθούσε να πείσει κάτι γκομενες ότι είναι πολιτικός μηχανικός, βέβαια την πάτησε γιατί τον ξεσκέπασαν και αποδείχτηκε ότι είχε τελειώσει ΤΕΙ Δομικών Έργων. Σαν να έχεις τελειώσει Νηπειαγωγών και να προσπαθείς να περάσεις για καθηγητής.

Και μην ξανακούσω κανέναν να τα λέει σκέτο ΤΕΙ για θα έχουμε ντράβαλα.

ΑΤΕΙ είναι το σωστό

Δημοσ.
Οφτοπικ: Τελικά ο 5ος χρόνος στα πολυτεχνεία/πολυτεχνικές σχολές ως τι θεωρείται? Έχω ακούσει ότι Ελλάδα στο αναγνωρίζουν ως master αλλά εξωτερικό σε θεωρούν ότι έχεις τελειώσει σχολή 4ετούς φοίτησης(τσάμπα ο 5ος)...

μπα..........

Δημοσ.

Για τα παιδιά από πάνω με τα σχόλια για το ΤΕΙ:

Στη δουλειά που είμαι τώρα είμαστε κατά κύριο λόγο απόφοιτοι ΑΕΙ και ελάχιστοι από ΤΕΙ. Ένας όμως από το ΤΕΙ είναι απλά η ραχοκοκαλιά του τμήματος, κάνει τη δουλειά πολλά χρόνια και χωρίς αυτόν δεν λειτουργεί τίποτα. Παίρνει φυσικά και τα περισσότερα λεφτά από όλους. Όπως είπα και παραπάνω στο χέρι του καθενός είναι το τι θα κάνει και πως θα εξελιχθεί, ανεξαρτήτως σπουδών - αν είσαι πραγματικά καλός και σου αρέσει το αντικείμενο μπορεί σε ένα ΙΕΚ της πλάκας ή αυτοδίδακτος στο σπίτι να μάθεις περισσότερα από έναν που έχει 3 master.

Επίσης φαίνεται δεν διαβάσε κανείς πολύ καλά το προηγούμενο post μου και προφανώς δεν έδωσε κανείς καμία σημασία στη μοναδική λέξη με bold στο κείμενο... Και όποιος διαφωνεί με τα όσα έγραψα εκεί κατά μέσο όρο είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου ( ή δεν ξέρει τι είναι ο μέσος όρος :-) )

Τωρα εγω θελω να ρωτησω κατι ασχετο με την ανωτερη συζητηση αλλα σχετικη με το θεμα θελω να απαντηση καποιος σχετικος ποιες επαγγελματικες προοπτικες του χημικου μηχανικου αρχικα στην ελλαδα αλλα κυριοτερα για εξωτερικο (αμα και ποτε θα μεταναστευσω να γλυτωσω απο αυτην την ελληνικη κοινωνια....!!!!)

Η χημική βιομηχανία στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα προηγμένη και συνήθως χρειάζεται καιρός να βρεις δουλειά. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με τις φαρμακοβιομηχανίες κλπ. Είναι ένας φίλος μου απόφοιτος χημικός μηχανικός και ζορίστηκε πολύ να βρει δουλειά στο αντικείμενό του.

Δημοσ.
Καλά ρε παιδιά δεν σας είπαμε και καμπούρηδες καλά είναι και τα ΤΕΙ, πιθανώς ορισμένα τμήματα να έχουν και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από ορισμένα τμήματα ΑΕΙ.

Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο ούτε υποδομές έχουν, ούτε το επίπεδο των καθηγητών είναι το ίδιο (όχι πάντα βέβαια) και το κυριώτερο είναι το επίπεδο των φοιτητών που έχουν περάσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως το κόμπλεξ ορισμένων. Μιλούσα τις προάλλες με έναν καινούριο γνωστό μου και προσπαθούσε να πείσει κάτι γκομενες ότι είναι πολιτικός μηχανικός, βέβαια την πάτησε γιατί τον ξεσκέπασαν και αποδείχτηκε ότι είχε τελειώσει ΤΕΙ Δομικών Έργων. Σαν να έχεις τελειώσει Νηπειαγωγών και να προσπαθείς να περάσεις για καθηγητής.

Και μην ξανακούσω κανέναν να τα λέει σκέτο ΤΕΙ για θα έχουμε ντράβαλα.

ΑΤΕΙ είναι το σωστό

1)Υποδομές διαθέτουν πιο νέες και πιο καλοσυντηρημένες απ'των Πανεπιστημίων,π.χ. ξέρω πολλά τμήματα Πανεπιστημίων (της επαρχίας) τα οποία δεν έχουν που να κάνουν εργαστήρια...

2)Οι καθηγητές διαφέρουν στο ότι είναι "φυντάνια" κι όχι καρεκλάκιδες κι όχι στις σπουδές τους,όλοι διδάκτορες είναι πλέον...

3)Στο επίπεδο των φοιτητών θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου,είναι η μεγάλη ζημιά που μας έχουν κάνει η νοοτροπία του Έλληνα και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις...

4)Το κόμπλεξ φίλε μου τους (βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω γιατί δεν έχω) έχει δημιουργηθεί από τους Πανεπιστημιακούς και Πολυτεχνίτες συναδέλφους τους και το κατανοώ,ως ένα σημείο βέβαια...

5)Στην περίπτωση του γνωστού σου,σαφώς και οι γκόμενες διαθέτουν απύθμενη βλακεία και άγνοια,αλλά ακόμη πιο βλάκας είναι ο γνωστός σου,για τον λόγο ότι εμείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ έχουμε ως μοναδικό πιθανό "αβαντάζ" τις γνώσεις μας (ούτε σφραγίδες ούτε διπλώματα κ.λπ.) και θα έπρεπε να το ξέρει καλά αυτό...

Να σε ρωτήσω πάνω σε αυτό,πολιτικός μηχανικός τελείωσες;Για πες μου,γιατί ο Πολυτεχνίτης υπογράφει Η/Μ ώντας άσχετος επί του αντικειμένου και ο απόφοιτος ΤΕΙ μετά βίας αυτό που σπούδασε επί 4 έτη;:P

6)Ο όρος "ΑΤΕΙ" είναι λάθος...στη χώρα μας υπάρχουν τα ΑΕΙ,τα οποία απαρτίζονται από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (επομένως τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ),είναι περιττό να κολλάς το "Α" δίπλα...;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:32 ----------

Χεχε...:devil:

Μην πέφτεις στο επίπεδο ορισμένων!;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:36 ----------

Τωρα εγω θελω να ρωτησω κατι ασχετο με την ανωτερη συζητηση αλλα σχετικη με το θεμα θελω να απαντηση καποιος σχετικος ποιες επαγγελματικες προοπτικες του χημικου μηχανικου αρχικα στην ελλαδα αλλα κυριοτερα για εξωτερικο

Εδώ φίλε μου δεν παίζει σχεδόν τίποτα,ξέρω γιατί συνεργάζομαι με τα Ελληνικά Πετρέλαια...βγάζουν μια στις τόσες προκύρηξη και θέλουν π.χ. 2-3 χημικούς μηχανικούς με 2 απαραίτητες γλώσσες και minimum 5 χρόνια προυπηρεσίας στον τάδε κλάδο κ.λπ. κ.λπ. οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...