PeterHeppner Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ο αλλος δρομος ειναι ο σιγουρος...Στρατος, Δασκαλος, Μπατσος...μια ζωη σταθερος μισθος με προαγωγες μονο στον Στρατο... θα ακουστώ cliche αλλά με ρίχνει λιγω που ακούω παιδιά να λένε θα πάω για αστυνομικός επιδή έχει μισθό, θα ήθελά αυτός που με προστεύει να έχει καλήτερα ιδεώδη
black_widow Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μονο τυχη δεν χρειάζεσαι φίλε μου, αλλα μη στα λέω τζάμπα θα τα δεις.Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος είναι δυνατόν να είναι τουρίστας στις σημαντικότερες εξετάσεις της ζωής του? Αν δεν μπόρεσες να κάτσεις ενα χρόνο να διαβάσεις πως περιμένεις οτι θα βγάλεις έστω και ΤΕΙ? Εκτός και αν απατάσαι οτι σε περιμένουν οι πύλες της Βαλχάλα και οχι 4 χρόνια τρεξίματος, διαβάσματος, συναναστροφής με ηλίθιους(καθηγητές και φοιτητές) και μια δοση αποστροφής για το εκπαιδευτικό σύστημα. Τέλος πάντων, σκέψου το καλά τι θα δηλώσεις επειδή θα κριθούν πολλά απο αυτό. Kαι εγώ τουρίστας ήμουνα , για αυτό έδωσα δεύτερη φορά ( την πρώτη φορά είχα πιάσει 13,900 στο 5ο πεδίο , με εύκολα θέματα όμως). Το ευχαριστήθηκα, τις βόλτες μου έκανα, τα γκομενιλίκια μου, τις κοπάνες μου( 17 χρονών τι θα σκέφτεσαι δηλαδή και τη δεύτερη φορά πήγαινα πρωί φροντιστήριο, μετά διάβασμα και μετά βολτίτσα. Μη ξεχνάμε σε τι ηλικίας άτομα απευθυνόμαστε Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ξεσκίστηκε και να μην έπιασε την βάση. Ακόμα και μέτρια προς αδύνατα μυαλά με διάβασμα πιάνουν σίγουρα τη βάση. Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η τύχη αλλά αν διαβάσεις, έστω και σε μέτρια επίπεδα, γράφεις από ένα επίπεδο και πάνω. Συμφωνώ απόλυτα, μπορεί να σταθείς άτυχος σε ένα μάθημα αλλα δε μπορεί να σταθείς άτυχος σε όλα, μη βρίσκουμε δικαιολογίες για τα δικά μας λάθη.
.Passarhs<> Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια εβγαλα 13,036 ειμα ιαπογοητευμενος παρα πολυ, πριν σκεφτω να παω ξανα να δωσω, υπαρχει κατι αξιλογο σ'αυτα τα μορια? Οι γονεις μου δυστιχως εινα ιαυτης της κ*λο-αντηληψης για τα ΤΕΙ. Εχετε να προτειενετε κατι καλο? Και ΤΕΙ. Εγω θα επιλεξω το μελλον μου.. Οχι αυτοι
eu@ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια εβγαλα 13,036 ειμα ιαπογοητευμενος παρα πολυ, πριν σκεφτω να παω ξανα να δωσω, υπαρχει κατι αξιλογο σ'αυτα τα μορια? Οι γονεις μου δυστιχως εινα ιαυτης της κ*λο-αντηληψης για τα ΤΕΙ. Εχετε να προτειενετε κατι καλο? Και ΤΕΙ. Εγω θα επιλεξω το μελλον μου.. Οχι αυτοι ποια κατευθυνση??πεδιο δλδ?
Teaser Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια εβγαλα 13,036 ειμα ιαπογοητευμενος παρα πολυ, πριν σκεφτω να παω ξανα να δωσω, υπαρχει κατι αξιλογο σ'αυτα τα μορια? Οι γονεις μου δυστιχως εινα ιαυτης της κ*λο-αντηληψης για τα ΤΕΙ. Εχετε να προτειενετε κατι καλο? Και ΤΕΙ. Εγω θα επιλεξω το μελλον μου.. Οχι αυτοι Αν κρίνουμε από το nick σου, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Αστυφυλάκων
.Passarhs<> Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 ποια κατευθυνση??πεδιο δλδ? 2 Κ 4. Ευα εισαι και στο ischool.gr?
JohnEngineer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μετα ρωτάμε γιατι η Ελλάδα έχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει.. Το όνειρο του δημόσιου και το δόγμα "τα ξύνω και πληρώνομαι" που κρατάει απο την οθωμανική αυτοκρατορία ακόμα.. είναι μέρος της νοοτροπίας μας όσο και ο αέρας που αναπνέουμε και μετά φταίνε οι πολιτικοί και το σύστημα... Ότι δουλειά και να κάνετε, την καλύτερη σχολή και να βγάλετε θα ξεκινήσετε με 800 και 900 ευρώ και θα είστε κυριολεκτικά χαμάληδες.. τα 1200 που λέει κάποιος θα τα πιάσετε μετά απο 4-5 χρόνια και άν... οι εργασιακες σχέσεις έχουν ξεφτιλιστεί... πιστεύω σε 2-3 χρονάκια να πηγαίνετε και στο περίπτερο να πέρνετε τσιγάρα του αφεντικού σας.. ΕΚΤΟΣ και είστε λαμόγια ή έχετε άκρες ή τα έχει ο μπαμπάς.. Το αντίδοτο στην κατάσταση αυτή είναι η εργασία στο εξωτερικό... φεύγουν έξω κόσμος και κοσμάκης... Η Ελλάδα πλέον έχει διαλυθεί και θα κάνει πολύ πολύ καιρό να δεί φώς στο τούνελ.. άν έχει μείνει και κανένας Εληνας φυσικά μέχρι τότε..
slipknot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια εβγαλα 13,036 ειμα ιαπογοητευμενος παρα πολυ, πριν σκεφτω να παω ξανα να δωσω, υπαρχει κατι αξιλογο σ'αυτα τα μορια? Οι γονεις μου δυστιχως εινα ιαυτης της κ*λο-αντηληψης για τα ΤΕΙ. Εχετε να προτειενετε κατι καλο? Και ΤΕΙ. Εγω θα επιλεξω το μελλον μου.. Οχι αυτοι Με τις περσινές βάσεις πιάνεις κάποια ΤΕΙ Πληροφορικής στην επαρχία και διάφορα άλλα ΤΕΙ που ίσως σε ενδιαφέρουν όπως Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Αυτοματισμού, Μηχανολογίας. Βρες κάπου τις βάσεις και ψάξ' το. Στο μηχανογραφικό όμως δήλωσε ό,τι θες εσύ ακόμα κι αν δε το πιάνεις. Οι βάσεις μπορεί να αλλάξουν.
tsavi1991 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση τι θα διαλεγατε μαθηματικο οικονομικο ή πληροφορικη?
slipknot Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Οικονομικό, αν σε ενδιαφέρει βεβαίως. coreygyala, άδειασε το pm box σου, είναι full και δε δέχεται άλλα μηνύματα
Jabbar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Οι εποχές έχουν αλλάξει ... Δεν υπάρχουν σχολές με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση πλέον. Η κοινωνία εξελίσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς που δεν μπορείς να προβλέψεις αν το Χ συγκεκριμένο επάγγελμα θα έχει ζήτηση σε 5 χρόνια αρκετή για να απορροφήσει την προσφορά. Η λύση είναι απλή: Ο καθένας πρέπει να επιλέγει σπουδές που να τον εκφράζουν. Αν πας για οικονομικά και δεν σου αρέσουν καθόλου τα οικονομικά - δεν θα κάνεις κατά πάσα πιθανότητα σωστά τη δουλειά σου και κατά συνέπεια δεν θα πετύχεις. Αν σου αρέσουν τα οικονομικά πάρα πολύ και ασχοληθείς με αυτά σοβαρά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά που θα σου εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει αυτόματα με την απόκτηση του πτυχίου - χρειάζεται αγώνας και ψάξιμο μετά ( τα οικονομικά ήταν ένα παράδειγμα - τα ίδια ισχύουν για όλες τις ειδικότητες ). Τα χρήματα έρχονται σιγά σιγά. Ότι δουλειά και να κάνεις - αν την κάνεις σωστά και παράγεις έργο - κάποια στιγμή θα αμοιφθείς. Αν όχι από τον τρέχοντα εργοδότη - από κάποιον ανταγωνιστή του. Όπως ο έξυπνος ( κατά μια έννοια και πονηρός ) εργοδότης εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο για να βγάλει περισσότερα χρήματα - έτσι και ο εργαζόμενος μπορεί να εκμεταλλευτεί τον εργοδότη κάποια στιγμή. Ίσως μερικοί να μην μπορούν να το πιστέψουν αυτό το τελευταίο - όμως συμβαίνει πολύ συχνά στον ιδιωτικό τομέα ( αναφέρεται συχνά και σαν μεταγραφή ) Βέβαια στην Ελλάδα υπάρχει το δημόσιο - το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Επειδή όμως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και επειδή στα 30+ χρόνια που διαρκεί η καριέρα του καθενός η μονιμότητα και η χαλαρότητα που προσφέρει αυτή τη στιγμή το δημόσιο ενδέχεται να εξαφανιστούν - η επιλογή σχολής με κριτήριο την πιθανότητα διορισμού στο δημόσιο δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο σίγουρη. Σήμερα μπορεί οι δάσκαλοι να διορίζονται άμεσα - αυτό σε 5 χρόνια όμως μπορεί να αλλάξει δραματικά ( μπορεί και όχι ). Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Και τελος, όπως έχει ήδη ειπωθεί , δεν κάνει η σχολή τον φοιτητή - ο φοιτητής κάνει τη σχολή. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον παράγοντας που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται - αν στη σχολή το 95 % είναι αδιάφοροι και έχουν περάσει στην τύχη εκεί, ίσως λείψουν τα αναγκαία ερεθίσματα για να αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις. Το περιβάλλον πολλές φορές βοηθάει πολύ στο να γίνουμε καλύτεροι. P.S. Μην τρομάζετε από όσα λέγονται για διάβασμα κλπ. - σαφώς και χρειάζεται διάβασμα και κόπος σε πολλές σχολές - ο χρόνος όμως είναι υπεραρκετός και για διασκέδαση και για χαβαλέ - εφόσον γίνεται σωστή διαχείρηση ( been there recently - done that! )
imr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 +1000 στο απο πανω ποστ Η καλυτερη σχολη ειναι αυτη που σε αρεσει. Αν σου αρεσει θα γινεις καλος Αν γινεις καλος θα πετυχεις Οσο για το δημοσιο μην περιμενετε και επιλεγετε μια σχολη μονο για αυτο ΠΧ το παιδαγωγικο ειναι της μοδας τωρα καθως διοριζονται ευκολα, αλλα σε 4 χρονια που θα τελειωσεις την σχολη? Η μονη σιγουρη δουλεια ειναι αστυνομικες/στρατιωτικες σχολες αλλα ειναι και ο τομεας που πρεπει να σου αρεσει οπωσδηποτε!!, αλλιως τι ζωη θα κανεις τα επομενα 30+ χρονια με μια δουλεια που δεν σου αρεσει?
sgptqu Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δεν εχει νοημα να συζηταμε για σιγουρες δουλιες.εχει παει κανεις απο εσας σε καποια υπηρεσια δημοσιου για οποιοδηποτε λογο και να εχει δει εστω και ενα ευτυχισμενο εργαζομενο?σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις,ομως καμια ''ευκολια'' δεν ερχεται χωρις καποιο τιμημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Ρε παιδια εβγαλα 13,036 ειμα ιαπογοητευμενος παρα πολυ, πριν σκεφτω να παω ξανα να δωσω, υπαρχει κατι αξιλογο σ'αυτα τα μορια? Οι γονεις μου δυστιχως εινα ιαυτης της κ*λο-αντηληψης για τα ΤΕΙ. Εχετε να προτειενετε κατι καλο? Και ΤΕΙ. Εγω θα επιλεξω το μελλον μου.. Οχι αυτοι Όποιο ΤΕΙ έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα διαλέξεις καλό είναι. Από το να μην σπουδάσεις καθόλου... Στον ιδιωτικό τομέα απόφοιτοι καλών ΤΕΙ προτιμούνται γιατί έχουν χαμηλότερα τον αμανέ από απόφοιτους πανεπιστημίου. Όσον αφορά το τμήμα εμπορίας και διαφήμισης καλό είναι αρκεί να σου αρέσει το αντικείμενο. Πάντως τώρα εν μέσω κρίσης παζάρια για μισθούς δεν γίνονται. Όσοι έχουν προϋπηρεσία προηγούνται και όσα δώσει η εταιρία... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:28 ---------- Sorry αλλα αυτες τις μαλ****ς ποιος σου τις λέει? Εδω Πολυτεχνίτες με μεταπτυχιακα και πρωτο μισθο τσιμπάνε 800αρια και στον ΤΕΙτζη θα δώσουν 1300 με το καλημέρα? Προσγειώσου και μην ακούς τον καθένα που σου πουλάει την τρέλλα του. Πρώτα απ' όλα κατέβα απ' το καλάμι γιατί θα χτυπήσεις. Απόφοιτοι πανεπιστημίων εξωτερικού δουλεύουν σήμερα και με λιγότερα. Έπειτα, αυτά περί "ΤΕΙτζήδων" να τα λες στους κύκλους των φαντασμένων αποφοίτων ΕΜΠ που νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Και 1300 να δώσουν στο απόφοιτο ΕΜΠ, 800 θα πάρει στο χέρι έτσι όπως τα καταφέρατε να πληρώνετε 500€ το μήνα ΤΣΜΕΔΕ. Το τι θα πάρει κάποιος εξαρτάται από τι προϋπηρεσία έχει και πόσο πολύ τον θέλει η εταιρία. Από πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους έχει βρομίσει η αγορά. Κανένας δεν τους θέλει γιατί η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε. Ένας απόφοιτος Εμπορίας και Διαφήμισης που είναι στα κόλπα θα πάρει πακέτο. Ρωτήστε μερικούς στην Procter & Gamble τι χτυπάνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.