SpY Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Πρόβλημά τους αν δέχονται 800ρια για πρώτο μισθό.Αν είσαι από πενταετή σχολή +μεταπτυχιακό και δέχεσαι λιγότερα από ότι λέει η συλλογική σύμβαση εργασίας στο επάγγελμά σου,κακό του κεφαλιού σου.Πρέπει να ψάξεις να βρείς κάποιον που να πληρώνει περισσότερα γιατί χαραμίζεις τα επίπονα χρόνια σπουδών.Κανονικά πρέπει να παίρνει 1300 ευρώ μικτά.Δε νομίζω να έχει κρατήσεις 500 ευρώ. Πλεόν De@th L0rd έτσι γίνεται. Και να λέμε ας μην δεχτει να πάει να ψάξει αλλού για δουλειά ωραία ακούγονται αλλα η πραγματικότητα είναι άλλη. Πες οτί εγώ μόλις τελείωσα τις σπουδές μου και ψάχνω να βρώ δουλεια. Πρώτο και βασικότερο ζητάνε ΟΛΟΙ προϋπηρεσία τουλάχιστον 2-3 χρόνια και αν ΑΝ βρεις κάποιος να μην ζητάει σου λέει θα πάρεις αρχικό μισθό τόσα αν δεν θες πάνε σπίτι σου και βρίζε την κοινωνία για το πώς έχει γίνει και ή θα δεχτείς εσύ ή ο επόμενος απο σένα
Praetorianos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ποια η γνωμη σας για το ΤΕΙ Εμποριας και Διαφημισης; Εχω ακουσει πολυ καλα λογια, αμεση απορροφηση απο μεγαλες εταιριες με μισθο γυρω στα 1300++, και αν γινεις ελευθερος επαγγελματιας και εισαι πετυχημενος εχει πολυ καλο χρημα .. 1300χ10 )) Μαλλον αυτο θα δηλωσω να παω...14000 για Θεσσαλονικη (αν και θελω Πληροφορικη δυστηχως δεν το πιανω... 4ο πεδιο γιοκ ) Σαν σχολή δεν ξέρω τι λέει οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω να πας ή όχι αλλά 1300 ευρώ μισθό και μάλιστα από ΤΕΙ στον συγκεκριμένο κλάδο δεν πρόκειται να δεις. Τουλάχιστον στην αρχή γιατί αν είσαι καλός ό,τι και να τελειώσεις το 1300χ10 γίνεται. Συμβουλή πάντως όποιος σου είπε αυτή την μπαρούφα (δεν ξέρω αν είναι συγγενής/φίλος/καθηγητής) είναι το λιγότερο άσχετος να σε συμβουλεύσει για το τι σχολή να ακολουθήσεις.
black_widow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ποια η γνωμη σας για το ΤΕΙ Εμποριας και Διαφημισης; Εχω ακουσει πολυ καλα λογια, αμεση απορροφηση απο μεγαλες εταιριες με μισθο γυρω στα 1300++, και αν γινεις ελευθερος επαγγελματιας και εισαι πετυχημενος εχει πολυ καλο χρημα .. 1300χ10 )) Μαλλον αυτο θα δηλωσω να παω...14000 για Θεσσαλονικη (αν και θελω Πληροφορικη δυστηχως δεν το πιανω... 4ο πεδιο γιοκ ) Τελειώνω Διοίκηση Επιχειρήσεων σε ΤΕΙ , δε θα πρότεινα σε κανέναν να πάει σε τμήματα της ΣΔΟ των ΤΕΙ . Οι λόγοι είναι : κακή οργάνωση, μεγάλο ποσοστό των καθηγητών είναι έκτακτοι και αλλάζουν συνέχεια με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι ύλη θα έχει ένα μάθημα τον επόμενο χρόνο, σε πολλά μαθήματα δεν δίνονται βιβλία ( για την ποιότητα των βιβλίων που δίνονται δε σχολιάζω καν), η διδασκαλία διεξάγεται σε στυλ σχολείου ( παρουσίες, γλυψίματα και τέτοια), όποιος καθηγητής γουστάρει ανακοινώνει την ύλη -πολλοί λένε σημειώσεις από το μάθημα μου , να έρχεστε να κρατάτε , δε βγάζω σημειώσεις, για μην πω για ασχετοσύνη καθηγητών.Καλά για το επίπεδο μαθημάτων τι να πω, παπαγαλία και άγιος ο θεός. Το ΤΕΙ το παράτησα από το τέταρτο εξάμηνο σπουδών ( πηγαίνω μόνο για να δώσω μαθήματα και στα εργαστήρια πήγαινα επειδή ήταν υποχρεωτικά) , συνδύασα κάποια εποχή σπουδές και εργασία και μόλις ήρθε το διάστημα των καταλήψεων σταμάτησα να πηγαίνω στις παραδόσεις και πήγαινα στη δουλειά μόνο. Από τότε διαβάζω σπίτι ξενόγλωσσα συγγράμματα και άρθρα και προσπαθώ μόνη μου να μάθω και διαβάζω ό,τι γουστάρω. Να δώσω κατατακτήριες όταν τελειώσω ή είναι τόσο χάλια το επίπεδο και στα πανεπιστήμια;
DeViAnT_Puppet! Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ποια η γνωμη σας για το ΤΕΙ Εμποριας και Διαφημισης; Εχω ακουσει πολυ καλα λογια, αμεση απορροφηση απο μεγαλες εταιριες με μισθο γυρω στα 1300++, και αν γινεις ελευθερος επαγγελματιας και εισαι πετυχημενος εχει πολυ καλο χρημα .. 1300χ10 )) Μαλλον αυτο θα δηλωσω να παω...14000 για Θεσσαλονικη (αν και θελω Πληροφορικη δυστηχως δεν το πιανω... 4ο πεδιο γιοκ ) Εάν σου αρέσει ο κλάδος του μάρκετινγκ, της διοίκησης, της έρευνας, των πωλήσεων και της διαφήμισης τότε θα σου αρέσει και η σχολή. Εάν ζητάς μια σχολή όπου θα κάθεσαι, θα πηγαίνεις μια βόλτα στις εξεταστικές και θα περνάς μαθήματα, τότε αυτή η σχολή και γενικά ο χώρος δεν είναι για σένα.Το επίπεδο της σχολής τώρα, είναι αρκετά καλό για ΤΕΙ και φέτος που εφαρμόστηκε καινούριο πρόγραμμα σπουδών (στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) έχει αναβαθμιστεί αρκετά. Επίσης συζητιέται και εφαρμογή μεταπτυχιακού προγράμματος στην σχολή στο άμεσο μέλλον. Ο επαγγελματικός κλάδος στην Θεσσαλονίκη, και ιδίως αυτός της διαφήμισης είναι σχετικά κορεσμένος. Αν ψαχτείς για Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα εκεί. Άμεση απορρόφηση σε μεγάλες εταιρείες με μισθό 1300+ με ένα απλό πτυχίο ΤΕΙ ξέχνα το δεν υπάρχει. Βέβαια ξέρω περιπτώσεις αποφοίτων του συγκεκριμένου τμήματος που δουλεύουν πλέον σε επιχειρήσεις κολοσσούς σε υψηλές θέσεις, αυτό όμως απαιτεί μεγάλη προσωπική προσπάθεια, γνωριμίες καλές, τρέξιμο και τύχη. Προετοιμάσου να δουλέψεις κυρίως σε τράπεζες όπου θα σε τρέχουν για 800 ευρώ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις εφόσον σου αρέσει ο κλάδος είναι αφού βγάλεις το ΤΕΙ να κάνεις μια αναζήτηση για έναν μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα που σε ενδιαφέρει στο εξωτερικό όπου ο κλάδος γενικά λειτουργεί καλύτερα. Τότε μπορείς να συζητάς για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές.
arxaggelos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Με τη λογική ότι ο καθένας θα πει το μακρύ του, λέω κι εγώ ότι αν αντέχεις και σου αρέσει πραγματικά το δασκαλίκι πάνε ντουγρού παιδαγωγικό (μιλαμε για @@ όμως όχι μ**κίες, και μη μιλήσει κανείς που δεν το έχει κάνει). Δεν ξέρω άλλη δουλειά που στα 22 σου έχεις 1200Ε μισθό με 5 ώρες δουλειά, πολλά κενά και διακοπές, απίστευτες άδειες μητρότητας αν είσαι γυναίκα, δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων, ζεστή καλημέρα σε όλες τις άλλες τράπεζες (ο σίγουρος μισθός talks) ασφάλεια Δημοσίου (καλά αυτό το συζητάμε βέβαια...) κλπ κλπ κλπ Στα αρνητικά φυσικά, όπως είπα, ότι είναι μια δουλειά που μόνο αν την έχεις κάνει ξέρεις ότι τα αξίζεις αυτά που παίρνεις, γιατί έξω από το πάρτυ όλοι μόνο την παραπάνω λίστα ξέρουν και παραθέτουν, και σε κατηγορούν ότι "ξύνεσαι". Προσωπικά ΔΕΝ είμαι δάσκαλος (η τάξη δημοτικού για κάποιος είναι το Καθαρτήριο). Μπορείς επίσης να δεις ξένες φιλολογίες αν είσαι της θεωρητικής, γιατί έχουν πολλές (μα πάρα πολλές) διεξόδους.
tax_opari91 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 arxaggelos Κοιτα δεν υπαρχει κανενας να εχει κανει ολες τις δουλειες για να μπορει να συγκρινει. Αλλα το να λες οτι η δουλεια του δασκαλου ειναι ζορικη, ε παραειναι.. τι να πουν οι υπολοιποι τοτε. Μερικα πραγματα ειναι εξοφθαλμα. (χωρις να αρνουμαι οτι εχει καποια ευθυνη σα δουλεια αμα θες να την κανει σωστα. Ωστοσο αυτο δε την καθιστα ζορικη.)
arxaggelos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 arxaggelos Κοιτα δεν υπαρχει κανενας να εχει κανει ολες τις δουλειες για να μπορει να συγκρινει. Αλλα το να λες οτι η δουλεια του δασκαλου ειναι ζορικη, ε παραειναι.. τι να πουν οι υπολοιποι τοτε. Μερικα πραγματα ειναι εξοφθαλμα. (χωρις να αρνουμαι οτι εχει καποια ευθυνη σα δουλεια αμα θες να την κανει σωστα. Ωστοσο αυτο δε την καθιστα ζορικη.) OK μαν φαίνεται ότι δεν έχεις πατήσει σε τάξη από τη μεριά του πίνακα και όχι από κάτω, οπότε να σου διευκρινήσω τι εννοώ και να κλείσω και το offtopic. Πρώτον όταν λες Κοιτα δεν υπαρχει κανενας να εχει κανει ολες τις δουλειες για να μπορει να συγκρινει. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και υπογραμμίζω ότι αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν μιλήσουν όσοι δεν είναι εκπαιδευτικοί. Και δεύτερον, όταν μιλάω για δυσκολία δουλειάς κλπ, για όποια δουλειά και να μιλούσα, προφανώς εννοώ αν θέλει να την κάνει κάποιος σωστά, με συνείδηση και όπως πρέπει. Έχεις δίκιο όταν πιστεύεις ότι η δουλειά είναι εύκολη, γιατί παρα μα πάρα πολλοί δάσκαλοι σκυλοβαριούνται και είναι στα π*πάρια τους, και θέλουν κρέμασμα γιατί παράγουν τους στόκους που συναντάς γύρω σου σε ασύλληπτους αριθμούς. Και φυσικά, δίνουν την εντύπωση ότι η δουλειά είναι εύκολη, γιατί ξύνουν τα @@ τους. Κρίμα που οι εκπαιδευτικοί ζεσταίνουμε με τις κωλάρες μας τα γραφεία τους και απαξιώσαμε τόσο το λειτούργημά μας. Από την άλλη έχω εγώ δίκιο όταν λέω ότι η δουλειά είναι δύσκολη, γιατί αν συμπονάς τα παιδιά και θέλεις πράγματικά να δεις αποτέλεσμα, απλά σου βγαίνει ο πάτος. και πάλι σόρι γαι το offtopic αν θέλετε ανοίγουμε άλλο thread.
nektarios Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 arxaggelos Κοιτα δεν υπαρχει κανενας να εχει κανει ολες τις δουλειες για να μπορει να συγκρινει. Αλλα το να λες οτι η δουλεια του δασκαλου ειναι ζορικη, ε παραειναι.. τι να πουν οι υπολοιποι τοτε. Μερικα πραγματα ειναι εξοφθαλμα. (χωρις να αρνουμαι οτι εχει καποια ευθυνη σα δουλεια αμα θες να την κανει σωστα. Ωστοσο αυτο δε την καθιστα ζορικη.) Η κάθε δουλειά έχει τα δικά της προβλήματα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν θετικά (π.χ. κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι) αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι δύσκολα. Να βάλεις 20 - 25 παιδιά να κάτσουν επί 5 -6 ώρες καθημερινά σε μια καρέκλα να σε ακούν ήσυχα και τελικά να εμπεδώσουν αυτό που τους λες δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί που έχουν διοριστεί ως εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να πάρουν απόσπαση σε γραφείο εκπαίδευσης, στο υπουργείο παιδείας και σε άλλους φορείς γιατί ακριβώς δεν αντέχουν τις δυσκολίες αυτές.
Blondeamon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Βγάλαμε και τους δασκάλους δύσκολη δουλεια....ε ρε γλέντια. Ρε φιλάρα και μονο που κάθεσαι 4 μήνες τον χρόνο ενω εμείς 1 το πολύ και δουλεύει 25 ώρες τη βδομάδα ενω εμείς 40+ θέλει και συζήτηση? Για να μη συγκρίνω πόσα παίρνεις εσυ και πόσα παίρνω εγώ και ο κάθε πολυτεχνίτης με msc που καταλήγει να γίνεται τεχνικός.(τα πρωτα 5 χρόνια ευτυχως μονο) Δεν θελω να γίνω επιθετικός αλλα ακόμα και ο πιο συνεπής δάσκαλος δεν θα φτάσει ποτέ σε κούραση τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο.Στην τελική, ούτε θα σε απόλυσει κανένας ούτε θα σε ελέγξει αντίθετα με μας που ανα πάσα στιγμή κοιτάμε το πεζοδρόμιο.
tax_opari91 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δεν θελω να γίνω επιθετικός αλλα ακόμα και ο πιο συνεπής δάσκαλος δεν θα φτάσει ποτέ σε κούραση τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο. pretty much sums it up.. που θα λεγε κ η δασκαλα μου των αγγλικων
Deponakias Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Παιδια ξερετε τιποτα για την σχολη αυτοματισμου και κυριως στην χαλκιδα?? Γιατι μαλλον προς τα εκει με βγαζει ο δρομος....
arxaggelos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Παιδες δεν θα τα ξαναλέω...μόνο σας παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το post μου, γιατι εγώ δεν σύγκρινα τη δουλειά του δσκάλου με καμία, γιατί έχω κοινή λογική να μην κρίνω μια δουλειά αν δεν την έχω κάνει. Και φυσικά ΔΕΝ είπα ότι είναι η πιό δυσκολη του κόσμου. Ίσα ίσα αν είχατε την ευγενή καλοσύνη να δείτε και το πρηγούμενο ποστ μου δεν θα απαντούσατε έτσι, γιατί θα βλέπατε ότι εγώ πρώτος είπα τα άπειρα θετικά της δουλειάς, οπότε μην γράφετε άσφαιρα post παρακαλώ. Είπα ότι είναι παλούκι υπό συγκεριμένες προϋποθέσεις, a.k.a. αν γίνεται σωστά, που δυστυχώς δεν γίνεται.Απλά δεν μου αρέσει να παρεξηγούνται αυτά που λέω. Όσο για το σχόλιο ακόμα και ο πιο συνεπής δάσκαλος δεν θα φτάσει ποτέ σε κούραση τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο σόρρυ, αλλά είσαι υπερβολικά απόλυτος και είμαι σε θέση να ξέρω ότι κάνεις και τεράστιο λάθος. Το bold το πρόσθεσα επίτηδες για να αποφύγω κι άλλες παρεξηγήσεις. Όσο για τις δασκάλες αγγλικών tax_opari91, έχεις δίκιο, αλλα ας μην ανοίξω καλύτερα το πληκτρολόγιό μου....... Πόσους μήνες κάθομαι???? Εγώ man δουλεύω όλους τους μήνες μου, και μην μιλάς προσωπικά χωρίς να ξέρεις pls. Κι όσο για τον έλεγχο και την απόλυση, αφορά όλους τους ΔΥ, μην τα βάζεις με τους εκπαιδευτικούς μόνο. Και μάθε και ότι διαφωνώ κάθετα με αυτό το καθεστώς.
coreygaylas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Εάν σου αρέσει ο κλάδος του μάρκετινγκ, της διοίκησης, της έρευνας, των πωλήσεων και της διαφήμισης τότε θα σου αρέσει και η σχολή. Εάν ζητάς μια σχολή όπου θα κάθεσαι, θα πηγαίνεις μια βόλτα στις εξεταστικές και θα περνάς μαθήματα, τότε αυτή η σχολή και γενικά ο χώρος δεν είναι για σένα.Το επίπεδο της σχολής τώρα, είναι αρκετά καλό για ΤΕΙ και φέτος που εφαρμόστηκε καινούριο πρόγραμμα σπουδών (στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) έχει αναβαθμιστεί αρκετά. Επίσης συζητιέται και εφαρμογή μεταπτυχιακού προγράμματος στην σχολή στο άμεσο μέλλον. Ο επαγγελματικός κλάδος στην Θεσσαλονίκη, και ιδίως αυτός της διαφήμισης είναι σχετικά κορεσμένος. Αν ψαχτείς για Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα εκεί. Άμεση απορρόφηση σε μεγάλες εταιρείες με μισθό 1300+ με ένα απλό πτυχίο ΤΕΙ ξέχνα το δεν υπάρχει. Βέβαια ξέρω περιπτώσεις αποφοίτων του συγκεκριμένου τμήματος που δουλεύουν πλέον σε επιχειρήσεις κολοσσούς σε υψηλές θέσεις, αυτό όμως απαιτεί μεγάλη προσωπική προσπάθεια, γνωριμίες καλές, τρέξιμο και τύχη. Προετοιμάσου να δουλέψεις κυρίως σε τράπεζες όπου θα σε τρέχουν για 800 ευρώ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις εφόσον σου αρέσει ο κλάδος είναι αφού βγάλεις το ΤΕΙ να κάνεις μια αναζήτηση για έναν μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα που σε ενδιαφέρει στο εξωτερικό όπου ο κλάδος γενικά λειτουργεί καλύτερα. Τότε μπορείς να συζητάς για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Αυτο για τα 1300 σιγουρα ειναι υπερβολη και το πιστεψα στον υπερενθουσιασμο της στιγμης...το διαβασα σε ενα blog. Μ αρεσουν πολυ ολα αυτα που ανεφερες και εχω αρκετο μερακι να ασχοληθω, δεν ψαχνω μια σχολη να τα ξυνω Θεσσαλονικη θα παω, εχω 3τεκνο...και ο χρονος θα δειξει για το μεταπτυχιακο.. Τελικα παιδια ο πιο σημαντικος παραγοντας ειναι η Τυχη...σε συνδυασμο με Σκληρη Δουλεια κανει θαυματα. Ακουσα απο πολλα παιδια που ξεσκιστηκαν να διαβαζουν ολη τη χρονια και δεν επιασαν ουτε τη βαση...και εγω που ημουν full τουριστας επιασα ενα 10,5 ... καθαρη τυχη...οπως ειναι και το μελλον μας Αν θες να πας ψηλα, θα φας τα μουτρα σου, ειτε στη σκληρη δουλεια ειτε σε αποτυχιες...αλλα θα προσπαθησεις να πιασεις αυτο το μικρο ποσοστο επιτυχιας, κανοντας τα αδυνατα δυνατα..K αν δεν τα καταφερεις θα ξαναπροσπαθησεις.. Ο αλλος δρομος ειναι ο σιγουρος...Στρατος, Δασκαλος, Μπατσος...μια ζωη σταθερος μισθος με προαγωγες μονο στον Στρατο... Παντου ομως ειναι δυσκολα και θελεις πανω απο ολα Τυχη και Μερακι
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μονο τυχη δεν χρειάζεσαι φίλε μου, αλλα μη στα λέω τζάμπα θα τα δεις.Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος είναι δυνατόν να είναι τουρίστας στις σημαντικότερες εξετάσεις της ζωής του? Αν δεν μπόρεσες να κάτσεις ενα χρόνο να διαβάσεις πως περιμένεις οτι θα βγάλεις έστω και ΤΕΙ? Εκτός και αν απατάσαι οτι σε περιμένουν οι πύλες της Βαλχάλα και οχι 4 χρόνια τρεξίματος, διαβάσματος, συναναστροφής με ηλίθιους(καθηγητές και φοιτητές) και μια δοση αποστροφής για το εκπαιδευτικό σύστημα. Τέλος πάντων, σκέψου το καλά τι θα δηλώσεις επειδή θα κριθούν πολλά απο αυτό.
gerr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Τελικα παιδια ο πιο σημαντικος παραγοντας ειναι η Τυχη...σε συνδυασμο με Σκληρη Δουλεια κανει θαυματα. Ακουσα απο πολλα παιδια που ξεσκιστηκαν να διαβαζουν ολη τη χρονια και δεν επιασαν ουτε τη βαση... Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ξεσκίστηκε και να μην έπιασε την βάση. Ακόμα και μέτρια προς αδύνατα μυαλά με διάβασμα πιάνουν σίγουρα τη βάση. Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η τύχη αλλά αν διαβάσεις, έστω και σε μέτρια επίπεδα, γράφεις από ένα επίπεδο και πάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.