Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αγορά Laptop Sony ή HP Pavillion

petros33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή ενός Laptop.Μετά την από πολύ καιρό που περίμενα επιτέλους βγήκαν μερικά καινούργια μοντέλα και έτσι ήρθε η ώρα της αγοράς.

Τα μοντέλα μεταξύ των οποίων είμαι είναι τα εξής:

1) Sony Vaio VGN-FW41M/H http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1291483&Manufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21

2) HP Pavilion dv7-2050ev Espresso http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&product=1263900&keyword=2050

3) HP Pavilion dv7-2080ev Espresso http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&product=1263919&keyword=2080

Tο θέμα είναι απλό τα 2 πρώτα μοντέλα είναι σχεδόν ίδια από άποψη χαρακτηριστικών οπότε το ερώτημα είναι Sony ή HP(οσο αναφορά ποιότητα κατασκευης,αξιοπιστία,οθόνη,service);

Και το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το αν αξίζει να δώσω 300 euro παραπάνω για το 4πύρηνο HP που έχει και μεγαλύτερη cache memory kai 64-bit windows vista(μήπως είναι πολύ το 4πύρηνο για laptop και θα ζεστένεται; )

Η χρήση του υπολογιστή θα είναι σαν desktop replacement(ιντερνετ,autocad,office,καμιά ταινία) και φυσικά θα παίζω και παιχνίδια.Σκοπός μου είναι να το κρατήσω το λαπτοπ μια τετραετία τουλάχιστον.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και οι απόψεις σας θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Δημοσ.

Εγω φιλε μαλλον θα πηγαινα για το sony λογω αναλυσης στην οθονη και εμφανισης (αυτα τα σχεδιακια στα καινουργια hp δε μ'αρεσουν καθολου) κατα τ'αλλα τα 2 πρωτα που σκεφτεσαι δεν εχουν ιδιαιτερες διαφορες.

Δε βρισκω λογο να παρεις το 4πυρηνο, με 2πυρηνο μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου.

Δημοσ.

Κι εγώ το Sony θα διάλεγαλόγω οθόνης κι αξιοπιστίας περισσότερο.Κι επειδή γούστα είναι αυτά εμένα μ'αρέσει το καλούπι του HP αλλά καλύτερα Sony.

Αν και για desktop replacement κάνει περισσότερο το ΗΡ 2080 λόγω επεξεργαστή περισσότερο (σαν επεξεργαστής θα αντέξει καλύτερα μια τετραετία....το λάπτοπ δεν ξέρω...)

Δημοσ.
Κι εγώ το Sony θα διάλεγαλόγω οθόνης κι αξιοπιστίας περισσότερο.Κι επειδή γούστα είναι αυτά εμένα μ'αρέσει το καλούπι του HP αλλά καλύτερα Sony.

Αν και για desktop replacement κάνει περισσότερο το ΗΡ 2080 λόγω επεξεργαστή περισσότερο (σαν επεξεργαστής θα αντέξει καλύτερα μια τετραετία....το λάπτοπ δεν ξέρω...)

μια χαρά είναι και τα 3...εγώ θα σου έλεγα να πας στο 3 λόγω επεξεργαστή... παρ'όλα αυτά επειδή έσυ θα το χαρείς κάνε μια βόλτα σε κάποιο μαγαζί που τα έχουν και δες τα από κοντα.

Δημοσ.

βασικα ποσο σημαντικες ειναι οι επιδοσεις για σενα;

επισης θεωρω κακη την περιοδο που πας να παρεις λαπτοπ δεδομενου οτι τον σεπτ-οκτ βγαινουν νεα μοντελα στην αγορα..

ισως τοτε δεις στα ιδια λεφτα 4πυρινο.αν σε παιρνει τρεναρε το

προσωπικα θεωρω κορυφαια τα σονυ (την συγκεκριμενη σειρα ) οποτε στα ιδια χρηματα καλυτερα .

βεβαια το καλο με τα ΗΡ ειναι πως πλεον το σερβις το εχει και το πλαισιο,που σημαινει πως εχεις ενα σερβις κοντα σου παντα

για σονυ εχεις επισης πολυ καλο σερβις αλλα ειναι εξωτερικο και μιλαμε για μια αναμονη 4-5 μερες

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι ακόμα, επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει υπολογιστή τετραπύρηνο, υπάρχει σημαντική διαφορά σε σχέση με έναν διπύρηνο; Δηλαδή θα δω διαφορά σε normal χρήση(office,autocad,gis,σερφαρισμα στο ιντερνετ) ή σε κάποιο παιχνίδι που είναι απαιτητικό ή απλά ο τεραπύρηνος είναι για πολύ απαιτητκή εργασία(επεξεργασία video,multitasking και άλλα τέτοια).

Δημοσ.

Και εγώ μεταξύ των 2 πρώτων είμαι καθώς ετοιμάζομαι για αγορά:

> Sony λόγω οθόνης, εμφάνισης (υποκειμενικό) και ποιότητας κατασκευής.

> HP λόγω ηχείων και εγγύησης αλλά και η χρηματική διαφορά.

προσωπικά θα πάω μια βόλτα να τα δω από κοντά κυρίως γιατί αυτό που φοβάμαι στο HP είναι η φωτεινότητά του. Πάντως το Sony το συγκεκριμένο το φέρνει αποκλειστικά το Πλαίσιο όπως μου επιβεβαίωσε και ανταγωνιστικό κατάστημα και σαν τιμή θεωρώ ότι είναι πολύ καλή. Δύσκολη επιλογή...

Δημοσ.

τα ηχεια παντως στο σονυ ειναι γμσετα...

εχω το λιγο παλιοτερο μοντελο αλλα εμφανησιακα ειναι ιδιο...

το ενα ηχειακι μου καηκε

και εκτος του οτι... σε ποιοτητα ήχου τo ΗP του αδερφού μου 3 χρονων εχει πολυ καλύτερη απ το δικο μου

κατα τα αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.. και απο θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλα.

μονο κακο ειναι τα ηχειακια και η πολυ μετρια καρτα γραφικων...

αν δε σε νοιαζουν αυτα παρτο

Δημοσ.
μονο κακο ειναι τα ηχειακια και η πολυ μετρια καρτα γραφικων...

Και τα 3 μοντελα που σκεφτεται ο φιλος εχουν την ιδια καρτα γραφικων η οποια μαλιστα ειναι πολυ καλη.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα, η 4650 αποδίδει κάπου μεταξύ 9700 GT και 9700 GTS ξεπερνώντας αρκετά τόσο την 9600 GT όσο και την αντικαταστάτριά της την GT 130M.

To HP Pavilion dv7-2050ev Espresso αποτελεί και την δική μου επιλογή όμως η φωτεινότητα της οθόνης εξακολουθεί να παραμένει πολύ χαμηλή, αν και LED Backlit.

Το είδα την περασμένη εβδομάδα στο Πλαίσιο, Μώλλ και απογοητεύθηκα αν και πήγα με την πιστωτική ανά χείρας έτοιμος να το αγαράσω.

Μόνη μου ελπίδα η πιθανότητα να δούλευε ο υπολογιστής σε Balanced ή Power saver mode και όχι σε High Performance καθώς έχω διαβάσει ότι τα τελευταίας γενιάς φορητά μειώνουν την φωτεινότητα όταν η ενέργεια παρέχεται από την μπαταρία και στις 2 παραπάνω επιλογές.

Αυτή την Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξαναεπισκεφτώ το Μώλλ και θα ενημερώσω δεόντως.

Δημοσ.

Πάντως μετά από επίσκεψη μου σε διάφορα μαγαζιά όπου και είδα και τα 3 μοντέλα έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1) Η ποιότητα κατασκευής του sony δεν θεωρώ ότι είναι τόσο καλύτερη απο τα hp, σε κάποια σημεία ναι μεν υπερέχει(πληκτρολόγιο,οθόνη) αλλα γενικά στα ίδια είναι. Ιδιαίτερα με προβλημάτισε το σημείο που βρίσκεται το πορτάκι του dvd και η κάτω επιφάνεια του sony, πίεζες και έμπαινε μέσα....πολύ ψεύτικο.

2) Η οθόνη του sony είναι καλύτερη από hp.Εχει κάποια αντανάκλαση αυτή των hp, δεν ξέρω αν επηρεάζουν και τα πολλά φώτα στα μαγαζιά. Ηχεία καλύτερα το hp,πληκτρολόγιο καλύτερο το sony.

3) Παρατήρησα το εξής που μου επιβεβαίωσε και ο πωλητής ότι η κάρτα γραφικών στο sony χρησιμοποιεί όλη την ώρα την μνήμη ram του υπολογιστή με την λειτουργία hyper memory κάτι το οποίο κάνει τον υπολογιστή πιο αργό,όπως πιστεύω. Αυτό δεν συμβάινει στα hp.

Εν τέλει μάλλον καταλήγουμε σε hp ( μόνος μικρός προβληματισμός η οθόνη και από εμένα) και απλά αυτό που μένει είναι αν θα πάμε στον τετραπύρηνο ή στον διπύρηνο.

Δημοσ.
Πάντως μετά από επίσκεψη μου σε διάφορα μαγαζιά όπου και είδα και τα 3 μοντέλα έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1) Η ποιότητα κατασκευής του sony δεν θεωρώ ότι είναι τόσο καλύτερη απο τα hp, σε κάποια σημεία ναι μεν υπερέχει(πληκτρολόγιο,οθόνη) αλλα γενικά στα ίδια είναι. Ιδιαίτερα με προβλημάτισε το σημείο που βρίσκεται το πορτάκι του dvd και η κάτω επιφάνεια του sony, πίεζες και έμπαινε μέσα....πολύ ψεύτικο.

2) Η οθόνη του sony είναι καλύτερη από hp.Εχει κάποια αντανάκλαση αυτή των hp, δεν ξέρω αν επηρεάζουν και τα πολλά φώτα στα μαγαζιά. Ηχεία καλύτερα το hp,πληκτρολόγιο καλύτερο το sony.

3) Παρατήρησα το εξής που μου επιβεβαίωσε και ο πωλητής ότι η κάρτα γραφικών στο sony χρησιμοποιεί όλη την ώρα την μνήμη ram του υπολογιστή με την λειτουργία hyper memory κάτι το οποίο κάνει τον υπολογιστή πιο αργό,όπως πιστεύω. Αυτό δεν συμβάινει στα hp.

Εν τέλει μάλλον καταλήγουμε σε hp ( μόνος μικρός προβληματισμός η οθόνη και από εμένα) και απλά αυτό που μένει είναι αν θα πάμε στον τετραπύρηνο ή στον διπύρηνο.

τετραπύρηνο μόνο και μόνο για το γεγονός πως (θεωρητικά μιλώντας πάντα) θα σου κρατήσει λίγο παραπάνω... αν και ετσι όπως έχουν γίνει οι φορητοί σε λίγο καιρό θα τους αλλάζουμε πιο γρήγορα και από τα κινητά.. εσύ για τι χρήση τον θες? όχι τπτ αλλά θα τα σκάσεις που θα τα σκάσεις να κάνεις την καλύτερη (δεδομένου των αναγκών σου) απόσβεση...

Δημοσ.

Φίλε efrastie το laptop θα το έχω για βασικό μου υπολογιστή. Η χρήση του θα είναι office(word και excel),autocad,gis,σερφαρισμα στο internet,φυσικά παιχνίδια(πιστεύω πως η κάρτα ενδείκνεται) και καμία ταινία.Σε καμια περίπτωση δεν θα είναι ανοιχτο το laptop όλη μέρα και επίσης δεν θα γίνονται όλα τα παραπάνω μαζί..Για αυτό και η απορία μου είναι αν στα παραπάνω θα δω διαφορά στον τετραπύρηνό;;ή απλά σε βαθος χρόνου που τα προγράμματα θα είναι πιο απαιτητικά τότε θα μου φανεί χρήσιμος;;

Δημοσ.

Kαλημερούδια φίλοι μου.

Τα 2 HP μας τελείωσαν από Πλαίσιο!

petros33 σχετικά με την επιλογή 2πύρηνου στα 2,5GHz ή 4πύρηνου στα 2GHz προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις 300 Ευρώ παραπάνω γιά λιγότερη ταχύτητα και περισσότερη ισχύ την οποία δεν θα την χρησιμοποιήσεις ούτε στο ελάχιστο γιά τις εφαρμογές που αναφέρεις.Επίσης λάβε υπόψη σου και τις παραμέτρους της αυξημένης κατανάλωσης ενέργειας και της μεγαλύτερης παραγωγής θερμότητας που συνεπάγεται η λειτουργία του ακριβότερου επεξεργαστή.

Αυτό που περιμένω να έρθει Ελλάδα και θα το χτυπήσω άμεσα μετά την σχετική απογοήτευση του ΗΡ είναι αυτό http://uk.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Qosmio-X300-15T/1066097/toshibaShop/false/

Θα έρθει μέσα στο επόμενο δίμηνο γύρω στα 1300-1400 Ευρώ και είναι πάρα πολύ καλό γιά τις προδιαγραφές του. ίδωμεν:-)

Δημοσ.

Αυτό που περιμένω να έρθει Ελλάδα και θα το χτυπήσω άμεσα μετά την σχετική απογοήτευση του ΗΡ είναι αυτό http://uk.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Qosmio-X300-15T/1066097/toshibaShop/false/

Θα έρθει μέσα στο επόμενο δίμηνο γύρω στα 1300-1400 Ευρώ και είναι πάρα πολύ καλό γιά τις προδιαγραφές του. ίδωμεν:-)

Δεν καταργείται το μοντέλο???? Το Χ300??? Το Πλαίσιο το Χ300-130 το έχει βγάλει από το site της και από τους καταλόγους. Νομίζω ότι βγαίνει το Χ305

http://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X305

Πάντος το μηχάνημα που αναφέρεις είναι πολύ καλό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...