serbabis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα παιδιά Λοιπόν έχω το εξής μηχάνημα: Athlon 1200 (FSB 133MHz), 768 MB Ram και θέλω να κάνω την εξής εφαρμογή, 1. Να είναι όλη την ημέρα αναμένος με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας 2. Αν γίνεται να του προσθέσω σε PCI αν είναι δυνατό reader που να πέρνει reader SD card ώστε να bootarei το Λειτουργικό. (άν έχετε κάνει κάτι ανάλογο πλζ πόστ ιτ ) 3. Ποιά βασικά προγραματάκια θα χρησιμοποιήσω για να μπορώ να επεμβένω σε αυτό remote... Το ανωτέρω σύστημα μετά την εγκατάστασή του σκεύτομαι να μην έχει ποτέ πληκτρολόγιο και οθόνη ενώ σε περίπτωση που κολλήσει ή σβήσει με ένα restart να επανέρχεται στην αρχηκή κατάσταση λειτουργίας. Σκεύτομαι να χρησιμοποιήσω για λειτουργικό Ubuntu μάλλον το 8.04 LTS Server Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια και αναμένω ιδέες γα να ξεκινήσω σύντομα εργασίες...
macabre_sunsets Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Θα σου πρότεινα να βάλεις Debian καθώς νομίζω πως είναι πιο ελαφρύ από το Ubuntu (απλά μου έχει κολλήσει αυτή η εντύπωση). Έπειτα, γιατί ψάχνεις για SD reader? Ίσως θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου με μια Compact Flash και έναν adapter Compact Flash -> IDE, ώστε να φαίνεται σαν ένας κανονικός σκληρός δίσκος (4gb νομίζω για το λειτουργικό θα είναι υπέραρκετα!, εφόσον βάλεις και έναν 2ο-3ο σκληρό σαν storage). Βέβαια δεν ξέρω από αντοχή στον χρόνο και γράψε/σβήσε πόσο θα σε βγάλει. Όταν λες να επεμβαίνεις τι εννοείς? Μπορείς να κάνεις τα πάντα από την κονσόλα (ναι ξέρω δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αμα μάθεις τα 5 πραματάκια που θέλεις δεν θα παιδευτείς), αλλιώς πας σε web interface λύσεις όπως το webmin που μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα (διορθώστε με αμα κάνω λάθος, καθώς ποτέ δεν το χώνεψα αυτό το πρόγραμμα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψάξεις για web interface συγκεκριμένων "προγραμάτων" (πχ για samba ή για ftp ή οτιδήποτε άλλο). Σχεδόν όλα τα pc έχουν επιλογή στο Bios να ανάβουν μετά από των απώλεια ρεύματος. Απλά να προσέξεις να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για σφάλματα (όπως η απουσία πληκτρολογίου) που ενδέχεται να εμποδίσουν το bootάρισμα του λειτουργικού. Edit: Λολ δεν είδα ότι είσαι εσύ. Άσε τον server και έλα για trackmania
serbabis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Θα σου πρότεινα να βάλεις Debian καθώς νομίζω πως είναι πιο ελαφρύ από το Ubuntu (απλά μου έχει κολλήσει αυτή η εντύπωση). Έπειτα, γιατί ψάχνεις για SD reader? Ίσως θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου με μια Compact Flash και έναν adapter Compact Flash -> IDE, ώστε να φαίνεται σαν ένας κανονικός σκληρός δίσκος (4gb νομίζω για το λειτουργικό θα είναι υπέραρκετα!, εφόσον βάλεις και έναν 2ο-3ο σκληρό σαν storage). Βέβαια δεν ξέρω από αντοχή στον χρόνο και γράψε/σβήσε πόσο θα σε βγάλει.Όταν λες να επεμβαίνεις τι εννοείς? Μπορείς να κάνεις τα πάντα από την κονσόλα (ναι ξέρω δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αμα μάθεις τα 5 πραματάκια που θέλεις δεν θα παιδευτείς), αλλιώς πας σε web interface λύσεις όπως το webmin που μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα (διορθώστε με αμα κάνω λάθος, καθώς ποτέ δεν το χώνεψα αυτό το πρόγραμμα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψάξεις για web interface συγκεκριμένων "προγραμάτων" (πχ για samba ή για ftp ή οτιδήποτε άλλο). Σχεδόν όλα τα pc έχουν επιλογή στο Bios να ανάβουν μετά από των απώλεια ρεύματος. Απλά να προσέξεις να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για σφάλματα (όπως η απουσία πληκτρολογίου) που ενδέχεται να εμποδίσουν το bootάρισμα του λειτουργικού. Edit: Λολ δεν είδα ότι είσαι εσύ. Άσε τον server και έλα για trackmania LOL όμως ρε Μητσάρα? Πάμε για track mania τώρα γιατί το απόγευμα βλέπω ότι θα έχεις δουλειά χαχαχαχα Όποιος έχει εναλακτικές προτάσεις δεκτές
grimpr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=306565&highlight=unraid&page=6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.