Προς το περιεχόμενο

Να κάνει κανείς αποτρίχωση ή να μην κάνει;...

belfast

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όχι είναι λάθος αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος ότι δηλαδή με το ξύρισμα μεγαλώνουν ή και πληθαίνουν οι τρίχες!Αυτό είναι τσεκαρισμένο από δερματολόγο.Δεν κάνεις εξ άλλου τίποτα στη ρίζα ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Απλώς οι άκρες των τριχών είναι πολύ ευκαμπτες γιατί είναι λεπτές και δεν σε τσιμπάμε, αλλά μετά το ξύρισμα μένει το χοντρό μέρος της τρίχας και είναι μετά σαν βούτσα.Έτσι έχεις την αίσθηση ότι έχουν χοντρύνει οι τρίχες.

Επειδή είμαι λιγάκι "μη μού άπτου" δεν θα ανεχόμουν μετά το ξύρισμα να με ενοχλούν οι τρίχες όταν θα άρχιζαν να ξεπροβάλλουν.

μα το ειπες και μονος σου.. δεν εννοουσα οτι πληθαινουνε. με τον ορο γουρουνοτριχες εννοω τις σκληρες που λες κ εσυ. και δεν λεει να εχεις σκληρες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σχετικα με τον 'νοτιο πολο' ενας κολλητος μου τον αποψύχει αυτη την περιοδο (:D) για λογους υγειας καθως καποιες τριχες, ας το πω απλα, μπηκαν μεσα κ επρεπε να κανει μια χειρουργικη, απλη μεν, επεμβαση..

Πηγαινει σε αισθητικο-χειρουργο.. Οχι σε καποιο απο τα γνωστα κεντρα αισθητικης αλλα σε καποια που γνωριζει.. Η γιατρος ειναι γυναικα κ ενταξει.. Μετα απο λιγη ωρα συνηθιζεις κ δεν σ πειραζει που ειναι γυναικα, λεει ο φιλος μου.. Κ επισης δεν απλωνει κερι και χρατςςςς.. Το κανει με κατι σαν λειζερ (ισως ειναι λειζερ, δεν γνωριζω ακριβως) κ πρεπει να πας μερικες φορες ωστε να φυγουν μονιμα.. Ειναι ακριβη διαδικασια κ προσωπικα πιστευω δεν αξιζει (εκτος αν εισαι λεφτας) παρα μονο για λογους υγειας..

Το λειζερ ειναι η πιο ασφαλής μεθοδος για την περίπτωση της θυλακιτιδας. Με το ξυραφι, το κερι κτλ, ειναι πιθανον να δημιουργηθεί θυλακιτιδα η οποια σε μερικες περιπτώσεις ειναι και πολυ επώδυνη. οσο για το κοστος θα διαφωνήσω. ειναι αναλογα το που θα πας. Εγω κανω σε τρία σημεία και ειχα πληρώσει στο πρωτο κεντρο που πήγαινα 220 ευρω. Τωρα παω σε δερματολόγο κανω τα ιδια σημεια και πληρωνω 50 ευρω. Μεγαλη διαφορα!;) Μη με παρεξηγήσετε απλα σαν γυναικα εχω δοκιμάσει ολους τους τρόπους και πιστεύω οτι το λέιζερ ειναι το καλύτερο.

• Θυλακίτιδα και που εμφανίζεται

Η θυλακίτιδα εκδηλώνεται κυρίως λόγω της χρήσης ξυριστικών μηχανών για αποτρίχωση. Ωστόσο, αρκετοί είνα και οι άνδρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα στο πρόσωπο εξαιτίας του καθημερινού ξυρίσματος. Εκτός από το πρόσωπο και τα πόδια, άλλα σημεία που μπορεί να εκδηλωθεί η φλεγμονή αυτή είναι η πλάτη, το στέρνο, οι ώμοι και το επάνω μέρος των χεριών.

• Θυλακίτιδα και τι προκαλεί

Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι θύλακες εκτελούν τις λειτουργίες τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μόνο όταν τραυματιστούν μπορεί κάποιος ιός, μικρόβιο ή μύκητας να εισβάλει σε αυτούς και να προκαλέσει φλεγμονή. Η τριβή από τα στενά ρούχα και η κακή χρήση των ξυριστικών μηχανών είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες αιτίες τραυματισμού τους, όπως και ο υπερβολικός ιδρώτας. Επίσης φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, οι τραυματισμοί στο δέρμα κά. μπορούν να δημιουργήσουν στους θύλακες αυξημένη ευαισθησία.

• Θυλακίτιδα

Θυλακίτιδα, πρόκειται για μια αρκετά συχνή φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και του γύρω δέρματος. Αν και τα σημάδια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της μόλυνσης, τα πιο συνηθισμένα είναι η ευαισθησία, ο ερεθισμός ή η κοκκινίλα, η φαγούρα και τα σπυράκια με πύον και η λευκή κεφαλή γύρω από το θύλακα των τριχών.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:36 ----------

Ξέχασα να πω οτι με το λειζερ υπαρχει η δυνατοτητα να χτυπήσεις μονο τις μαύρες τρίχες και να μην πειράξεις το χνούδι. με το ξυραφάκι , το κερί κτλ επειδη δεν μπορεις να το κάνεις αυτο αναγκαστικά πειράζεις και το χνούδι όπου και εκεινο με τη σειρα του γίνεται τρίχα. Και εκει που μπορεί να είχες πχ 10 τρίχες μαύρες αποκτάς 20!

Δημοσ.

εγω παντως θα ελεγα να μην κανεις...αμα μπεισ σε αυτη τη διαδικασια δεν θα ξεμπλεξεις ποτε...εκτος πια και αν ειναι τοσο αντιαισθητικο..απλα μερικες φορες εμεις τα βλεπουμε πιο τραγικα τα πραγματα απ οτι ειναι..εκτος των αλλων,αντρας εισαι,δεν εχουμε απαιτηση να κανετε αποτριχωση,στις τριχες θα κολλησουμε????...

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι άλλο , δεν τρολάρω ρωτάω σοβαρά .

ξέρουμε οτι οι γυναίκες ξυρίζουν το αιδοίο τους, τελευταία ακούω συνεχώς οτι επίσης οι άνδρες ξυρίζουν και τους ορχεις/παπ@ρι τους ; Γενικώς πρόκειται για κάποια τάση , ή είναι θέμα υγιεινής;Εχω μπερδευτεί. :)

Δημοσ.

Είναι θέμα σεβασμού στη δικιά σου πρώτον και είναι πολύ πιο ωραία αίσθηση όταν τέλος πάντων η γλώσσα αυτό εκεί.

ΙΜΟ.

Δημοσ.
να ρωτήσω κάτι άλλο , δεν τρολάρω ρωτάω σοβαρά .

ξέρουμε οτι οι γυναίκες ξυρίζουν το αιδοίο τους, τελευταία ακούω συνεχώς οτι επίσης οι άνδρες ξυρίζουν και τους ορχεις/παπ@ρι τους ; Γενικώς πρόκειται για κάποια τάση , ή είναι θέμα υγιεινής;Εχω μπερδευτεί. :)

προσωπικα το ειδα και αισθητικα και αν καποιος αρχισει εκει το ξυρισμα μετα εχει πλακα και ειναι πιο style imao.

Δημοσ.
Είναι θέμα σεβασμού στη δικιά σου πρώτον και είναι πολύ πιο ωραία αίσθηση όταν τέλος πάντων η γλώσσα αυτό εκεί.

ΙΜΟ.

Αυτό.

Επίσης αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της συγκεκριμένης περιοχής..

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τύποι σαν τον λούσιφερ και τον κρις δημιουργούν ρεύμα και έτσι εμένα μου έτυχε η περίπτωση αν δεν το ξυρίσεις δεν έχει "γλώσσα αυτό εκεί"

Δημοσ.

Πετε κάτι ρεεε!

Πήγα κι εκοψα κάτι τρίχες με το ξυράφι και τώρα καίω εκεί γμτ.Κάτι να βάλω να δροσιστεί η περιοχή?Και είναι και ζέστη και με τον ιδρώτα γίνεται..Βεζούβιος! από το κάψιμο και τη κοκκινίλα.Λάβα σκέτη.

Κανένα γιατροσόφι?Κάπου είδα να λέει κομπρέσες με διάλυμα κοινής ασπιρίνης.

dimitroula29 μου γειά σου, πες καμμιά κρέμα ή κάτι άλλο αφού εσύ έχεις ασχοληθεί με το θέμα αποτρίχωση και θα ξέρεις τι βάζουμε μετά..

Ευχαριστώ προλαταβολικά.

Δημοσ.

aftershave σοβαρα! balsam όμως όχι κάτι με οινοπνευμα :-)

και το talk (πως λέγεται) η πούδρα που βάζουν στα παιδάκια πρέπει να βοηθάει.

Δημοσ.
Πετε κάτι ρεεε!

Πήγα κι εκοψα κάτι τρίχες με το ξυράφι και τώρα καίω εκεί γμτ.Κάτι να βάλω να δροσιστεί η περιοχή?Και είναι και ζέστη και με τον ιδρώτα γίνεται..Βεζούβιος! από το κάψιμο και τη κοκκινίλα.Λάβα σκέτη.

dimitroula29 μου γειά σου, πες καμμιά κρέμα ή κάτι άλλο αφού εσύ έχεις ασχοληθεί με το θέμα αποτρίχωση και θα ξέρεις τι βάζουμε μετά..

Ευχαριστώ προλαταβολικά.

αν εχεισ nivea βαλε,θα σε ανακουφισει

Δημοσ.
για τον νοτειο πολο να πας σε μια αισθητικο. θα σε βαλει στα 4 λογικα (μην πανικοβαλεσαι) θα απλωσει το κερι και μετα με μια ταινια χρατς και τελος. ειναι το σημειο που ποναει λιγοτερο απ ολα οποτε μην ανησυχεις. και δεν θα φυγεις κουνιστος

Είπες να μην πανικοβάλεται, ομώς και μόνο στη σκέψη εγώ ανατρίχιασα :P

Και για να καταλάβω δηλαδή! Με αυτό το λέιζερ νιώθεις τίποτα; Όταν τελειώσεις μήπως θα αισθάνεσαι διακορευμένος; χαχα

Επειδή είναι και ευαίσθητη περιοχή :P

Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ περίεργο! Υπάρχει κανένας που το έχει δοκιμάσει; :P

Δημοσ.
Πετε κάτι ρεεε!

Ευχαριστώ προλαταβολικά.

Μπορείς να βάλεις ταλκ ή Bepanthol. Καλέ γιατί ξυρίστηκες!:-)Χίλιες φόρες κερί!;)Τι να σε κάνω είσαι και μακρυά!:lol: Αν δεις οτι επιδεινώνεται κανε μια βόλτα απο το φαρμακείο να το δουν.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:07 ----------

Να ρωτήσω!Sorry κιόλας! Μπορείς να μου πεις γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς. Σε ποιο σημείο ξυρίστηκες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...