Προς το περιεχόμενο

Intel Core i3 και i5 official

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογια λογια λογια απο amd. Ενας χρηστης που εχει pentium 4 θα σκασει λεφτακια σε 2 μηνες για να παρει i5. Αυτη την στιγμη παιρνει ενα μικρο μεριδιο στην αγορα η amd κυριως γιατι δεν εχει παρουσιασει τους νεους επεξεργαστες η ιντελ. Μολις βγαλει τους core i5 θα δυσκολεψουν αρκετα τα πραγματα για την amd και αυτο ειναι κακο για εμας τους καταναλωτες.

Δημοσ.
Λογια λογια λογια απο amd. Ενας χρηστης που εχει pentium 4 θα σκασει λεφτακια σε 2 μηνες για να παρει i5. Αυτη την στιγμη παιρνει ενα μικρο μεριδιο στην αγορα η amd κυριως γιατι δεν εχει παρουσιασει τους νεους επεξεργαστες η ιντελ. Μολις βγαλει τους core i5 θα δυσκολεψουν αρκετα τα πραγματα για την amd και αυτο ειναι κακο για εμας τους καταναλωτες.

Αφού "εσείς" ^^ οι καταναλωτές και 200€ παραπανω να είναι η διαφορά στην τιμή Intel θα ψωνίσετε..:P

Tι να είναι 200€ παραπάνω από την κανονική αξία του προιόντος τι να είναι 300€ παραπάνω αν εξαφανιστεί η AMD...Συνηθισμένοι είστε να overπληρώνετε..

Δημοσ.

Από εποχής Athlon μόνο AMD αγόραζα. Και ήμουν και φανατικός. Μετά τους Athlon X2 όμως η AMD καθυστέρησε όσο δεν έπαιρνε την παρουσίαση νέας αρχιτεκτονικής ( παίρνοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε από αυτήν) και νομοτελειακά τον ήπιε από την τεχνολογία core της Intel. Από τότε δε σήκωσε κεφάλι ποτέ και κινδύνεψε (και κινδυνεύει ακόμα) με λουκέτο. Ας πρόσεχαν. Τους στήριξα όσο μπορούσα, αλλά δε θα δώσω και ελεημοσύνη.

Οι phenom θα έπρεπε να είναι ΑΚΟΜΑ πιο φτηνοί για να τους τιμήσω. Αν καταφέρει και βγάλει ανώτερο προϊόν η AMD και πάλι θα σκεφτώ αν θα την προτιμήσω γιατί δε σέβεται τους χρήστες linux και με τις κάρτες γραφικών της φτύνουμε αίμα. Ας πρόσεχε και σε αυτό το θέμα. Θα σεβαστώ και θα αγωνιστώ και θα φανατιστώ κιόλας με εταιρείες που με σέβονται και εμένα ως τελικό χρήστη.

Δημοσ.

Α συγγνώμη νόμιζα ότι δεν το είχες καταλάβει.

Μη βγαίνουμε εκτός θέματος τώρα. Μια γρήγορα αναζήτηση στο linux subforum θα σε πείσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις ATI

Δημοσ.

Μην αγοράζεις ΑΤΙ για Linux χρήση τότες, απλά πράγματα. Κατά τα άλλα να γνωρίζεις ότι η AMD είναι η μόνη μαζί με την Intel που δίνει documentation για τις κάρτες της στους Linux Developers σε αντίθεση με την μυστικοπαθή Nvidia που φτιάχνει τα binary blobs μόνη της.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:26 ----------

Δεν πρόκειται να δυσκολέψει τίποτα, μιας και η μόνη ενδιαφέρον σειρά από τις καινούργιες cpu της Intel ΔΕΝ είναι οι ακριβοί quadcores lynnfield i5, αλλά οι διπύρηνοι i3 με hyperthreading που θα παρουσιαστούν το πρώτο τρίμηνο του 2010. Μέχρι τότες η AMD θα κυριαρχεί στο value κομμάτι της αγοράς για ευνόητους λόγους, μετατοπίζοντας αργότερα τα προϊόντα της στα energy efficient κομμάτια, με quadcores/triplecores/dualcores στα 45W. Και όσον αφορά τα μόνο λόγια που αναφερεις, έχεις καμιά απόδειξη για αυτό; γιατί σε όσα roadmaps έχω δει δεν έχω παρατηρήσει μόνο λόγια.

Δημοσ.
Μην αγοράζεις ΑΤΙ για Linux χρήση τότες, απλά πράγματα. Κατά τα άλλα να γνωρίζεις ότι η AMD είναι η μόνη μαζί με την Intel που δίνει documentation για τις κάρτες της στους Linux Developers σε αντίθεση με την μυστικοπαθή Nvidia που φτιάχνει τα binary blobs μόνη της.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:26 ----------

Δεν πρόκειται να δυσκολέψει τίποτα, μιας και η μόνη ενδιαφέρον σειρά από τις καινούργιες cpu της Intel ΔΕΝ είναι οι ακριβοί quadcores lynnfield i5, αλλά οι διπύρηνοι i3 με hyperthreading που θα παρουσιαστούν το πρώτο τρίμηνο του 2010. Μέχρι τότες η AMD θα κυριαρχεί στο value κομμάτι της αγοράς για ευνόητους λόγους, μετατοπίζοντας αργότερα τα προϊόντα της στα energy efficient κομμάτια, με quadcores/triplecores/dualcores στα 45W. Και όσον αφορά τα μόνο λόγια που αναφερεις, έχεις καμιά απόδειξη για αυτό; γιατί σε όσα roadmaps έχω δει δεν έχω παρατηρήσει μόνο λόγια.

Πως ακριβως κυριαρχει με 12% μεριδιο στην αγορα και οταν ακομα ειναι οι παναρχαιοι core 2 duo και quad? Με την εισοδο των core i5 και i3, το μεριδιο της amd θα πεσει ακομα περισσοτερο.

Υ.Γ Και 196 δολαρια δεν ειναι πολλα λεφτα. Εδω κοστιζει 235 ευρο ο 955 phenom που θα ειναι σιγουρα χειροτερος απο τον core i5 2.66.

Δημοσ.

196 δολάρια Αμερικής, ισούται με 200-220 ευρώ Ελλάδας για τον ποιο φτηνό i5 δίχως Hyperthreading, μην μπερδεύεις τα πράγματα.

299b9v.jpg

5wk0zm.jpg

Ξαναλέω μιας και δεν το καταλαβαίνεις για λόγους που όλοι έχουν καταλάβει, μέχρι την έλευση των i3 διπύρηνων, η AMD θα πουλάει συστήματα βασισμένα στον τριπύρηνο AMD 720BE (120 ευρώ) σε DDR3/AM3 κρατώντας τα ποσοστά κέρδους της, η πραγματική απειλή για την AMD είναι οι διπύρηνοι i3 με Hyperthreading που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2010. Μέχρι τότες θα έχει παρουσιάσει την energy efficient σειρά της με quadcores/triplecores/dualcores στα 45W.

Κλείνω εδώ γιατί παραδέχομαι ότι και το έχω προσωπικά παρακάνει, αλλά και ότι η κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα μέχρι στιγμής. Πέραν από λόγους Hype και διαφημισης με σκοπό να προδιαθέσουν το αγοραστικό κοινό για άσκοπες κατά την γνώμη μου αναβαθμίσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, διάφορα sites και διάφοροι που έχουν κέρδος από αυτήν την ιστορία λόγω του επαγγέλματος τους, δεν έχει κανένα νόημα να καθόμαστε να συζητάμε. Ραντεβού μετά τις διακοπές.

Να και μερικά realworld benchmarks για το "γυφτάκι" που λέγεται AMD αλλά και για τους Q9xxx της Intel. Δικαιολόγησε τώρα αγορά/αναβάθμιση σε i5 σε αυτούς που είναι ήδη σε quadcore πλατφορμα.

sgsdmv.jpg

2rlzuc1.jpg

2j47nme.jpg

2reo4t3.jpg

255m7pv.jpg

xlgkeu.jpg

Δημοσ.

Το συμπέρασμα που κατ' εμέ βγαίνει, είναι πως, ότι και να πάρει κανείς πλέον, γρήγορα πάει :Ρ ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...