pournaras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ενδιαφερον...το προσωπικο μου φενεται πολυ μικρο παντως για τοσο μεγαλη επιχειρηση Δεν εχει και την τρελη εργασια, αν θεωρησεις οτι αρμεγμα συτιση κλπ, γιονοται σχεδον αυτοματα, αλλα απο την αλλη (οπως δειχνει η σελ 26), δεν εχει και το τρελο κερδος, με καλυτερο τα 23 χιλ ευρω, ητοι λιγο πιο κατω απο 2.000 ευρω το μηνα ακαθαριστα (μιας και θα σε φορολογησει και σαν ιδιωτη, θα πληρωσεις και ασφαλεια...). Για ενα κεφαλαιο εστω και μονο των 300 χιλιαδων (με την επιδοτηση, και οχι ολο των 700 χιλιαδων), και παλι λιγα ειναι, αν θεωρησεις οτι ολα αυτα ειναι οπως προανεφερα σε ιδανικες συνθηκες, θεωροντας οτι δεν θα παθεις καμμια ζημια.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ότι έχει σχέση με τους αλλοδαπούς. Και όποιος κάνει και κονέ με Κινέζο παίρνει μπόνους. Ιδιαίτερα επικερδής θα είναι η επιχείρηση "Βαρβάρα" για όποιον αποφασίσει να ανοίξει σινεμά-τσοντάδικο με light τσόντα μόνο για Πακιστανούς. Αν βλέπετε δορυφορικά κανάλια καταλαβαίνετε γιατί.
Critter Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Οτιδηποτε επιχειρηματκα κοινο και να κανεις στην Ελλαδα αν το κανεις με σωστη οργανωση,διοικηση και διαχειρηση, θα γινεις πλουσιος. Και αυτο γιατι πολυ απλα στην Ελλαδα κανενας επιχειρηματιας δεν ξέρει να τα κανει αυτα τα πραγματα. Πολυ σπανια εχω συνεργαστει με επαγγελματια με ολη τη σημασια της λεξεως. Προσωπικα έχω μια ιδεα για μια πολυ κοινη επιχειρηση αλλα με πολυ καινοτομικη διαχειρηση,πολιτικη πωλησεων, διαφήμιση κτλ οπου αν ειχα αυτη τη στιγμη 100.000€, σε 5 χρονια θα τα ειχα κανει 10.000.000 (μελετημένα)...Έλα ομως που δεν τα έχω. Υ.Γ: Υποσημειωση οτι στον κλάδο που θα δραστηριοποιούταν η επιχείρηση, θεωρω οτι το 99% των υπαρχόντων επιχειρήσεων δουλέυει στασιμα και σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστό λαθος. Στασιμη επιχειρηση = μελλοντικά ξοφλημένη επιχείρηση...πόσο μάλλον οταν δουλευει και λάθος.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Οτιδηποτε επιχειρηματκα κοινο και να κανεις στην Ελλαδα αν το κανεις με σωστη οργανωση,διοικηση και διαχειρηση, θα γινεις πλουσιος. Και αυτο γιατι πολυ απλα στην Ελλαδα κανενας επιχειρηματιας δεν ξέρει να τα κανει αυτα τα πραγματα.Πολυ σπανια εχω συνεργαστει με επαγγελματια με ολη τη σημασια της λεξεως. Προσωπικα έχω μια ιδεα για μια πολυ κοινη επιχειρηση αλλα με πολυ καινοτομικη διαχειρηση,πολιτικη πωλησεων, διαφήμιση κτλ οπου αν ειχα αυτη τη στιγμη 100.000€, σε 5 χρονια θα τα ειχα κανει 10.000.000 (μελετημένα)...Έλα ομως που δεν τα έχω. Υ.Γ: Υποσημειωση οτι στον κλάδο που θα δραστηριοποιούταν η επιχείρηση, θεωρω οτι το 99% των υπαρχόντων επιχειρήσεων δουλέυει στασιμα και σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστό λαθος. Στασιμη επιχειρηση = μελλοντικά ξοφλημένη επιχείρηση...πόσο μάλλον οταν δουλευει και λάθος. Γι αυτό ακριβώς οι περισσότερες κλείνουν κ μετά κλαίγονται σαν τα κοριτσάκια.Μα είναι δυνατόν να διοικούνται εταιρίες εκατομμυρίων ευρώ από αδαείς και να περιμένουν να κάνουν κ προκοπή;Δες απολύσεις με πρόσχημα τη κρίση.Αντιγράφουν βιοτεχνίες του κ@λου,με μονοψήφιο αριθμό προσωπικού τις τακτικές μεγαθηρίων που τους κόπηκαν παραπάνω από τα μισά έσοδα.Αυτό είναι λογικό όταν ο κάθε νεόπλουτος από δάνεια θέλει να κυκλοφοράει με τη μερτσέντα...
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Παντρεύεσαι μια πλούσια και ησυχάζεις. Και μετά έχεις την πλούσια για αφεντικό,σχεδόν 24/7. Ε μετά βρίσκεις κ μια φτωχή που την κάνεις πλούσια εσύ σιγά-σιγά...
Praetorianos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Προσωπικα έχω μια ιδεα για μια πολυ κοινη επιχειρηση αλλα με πολυ καινοτομικη διαχειρηση,πολιτικη πωλησεων, διαφήμιση κτλ οπου αν ειχα αυτη τη στιγμη 100.000€, σε 5 χρονια θα τα ειχα κανει 10.000.000 (μελετημένα)...Έλα ομως που δεν τα έχω. Γι' αυτό υπάρχουν οι Venture Capitalists. Εφόσον έχεις τόση πίστη στην ιδέα σου φαντάζομαι θα μπορείς να την πουλήσεις αρκετά καλά ώστε να χρηματοδοτηθείς. Ευτυχώς το τωρινό σύστημα κάνει σχετικά εύκολα εφικτό κάτι τέτοιο :p
Critter Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Γι' αυτό υπάρχουν οι Venture Capitalists. Εφόσον έχεις τόση πίστη στην ιδέα σου φαντάζομαι θα μπορείς να την πουλήσεις αρκετά καλά ώστε να χρηματοδοτηθείς. Ευτυχώς το τωρινό σύστημα κάνει σχετικά εύκολα εφικτό κάτι τέτοιο :p Αστα, τα ξερουμε τα venture capital funds. Έχω συμμετασχει σε ημεριδες παρουσιασης τους και εχω κανει γενικες συζητησεις μαζι τους. Εγώ για ψιλολαμογακια τους εκοψα και ας λενε οτι δεν σου κλεβουν τις ιδέες. Ασε που όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν οτι έχεις 2-3% πιθανοτητα να τους αρεσει τοσο η ιδέα σου ωστε να σε χρηματοδοτησουν και συν τοις άλλοις παραδεχτηκαν οτι εχουν υπαρξει φορες που δεν χρηματοδοτησαν και μετα χτυπαγαν το κεφαλι τους στον τοιχο αφου οι επιδοξοι επιχειρηματιες βρηκαν τα λεφτα απο αλλου και χτυπησανε κερδη ατελείωτα. Επισης τα VCF δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικη καινοτομια και οχι στη διαχειρηστικη που δινω εγω. Αυτο που σκεφτομαι ειναι μια επιχειρηση που ηδη υπαρχει αλλα δουλευει με τελειως διαφορετικο τρόπο. Επομενως απο τη μια θα τους μπει και απο την άλλη θα τους βγεί. Περιμενουν να ακουσουν ενα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ που δεν εχουν ξανακουσει. Η κρίση πάντως δεν τους χάλασε .
Praetorianos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ναι ρε, δεν στο είπα για να στο παίξω έξυπνος στις ορολογίες. Γνωρίζω τι λαμόγια είναι και το τι όρους θέλουν για να σε βοηθήσουν να στήσεις κάτι (δεν βάζουν τα λεφτά τους όπου όπου). Ωστόσο υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις που αξίζει να δοκιμάσεις. Εξάλλου αν πέσεις σε κάποιον γνώστη ξέρει ότι μια ιδέα δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη να είναι πρωτότυπη για να πετύχει. Υπήρχαν search engines και πριν το Google, εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης και πριν το Facebook, e-shops και πριν το Amazon. Ψήσε και κανα φιλαράκι να σε βοηθήσει..
Critter Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ναι ρε συ, το καταλαβα οτι δεν το ειπες για να το παιξεις εξυπνος. Εδωσες απλα μια ιδέα. Βασικα η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να εχω νταβατζη πάνω απο το κεφαλι μου. Απο την άλλη επειδη ζω προσγειωμένος στο έδαφος ξερω οτι η εταιρια (υπο την έννοια οτι θα πρεπει να εχω συνεταίρο) ειναι μια πολυ δυσκολη υποθεση.Σπανια να βρεις συνεργατη που θα ταιριαξεις. Εδω αδελφια τσακωνονται σε δουλειες μεταξυ σου. Η αποψη μου ειναι πως οτι μπορεις να κανεις μονος σου, πρεπει να το κανεις μονος σου. Απο εκει και πέρα, δεν αποκλειω αν βρω καποιον καταλληλο να προχωρησω σε εταιρια...Για να δουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.