Septum Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Τι ειδους επιχειρησεις πιστευετε οτι θα ειναι κερδοφορες στο παρον αλλα και στα επομενα χρονια και ποιες χανουν εδαφος.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Τι ειδους επιχειρησεις πιστευετε οτι θα ειναι κερδοφορες στο παρων αλλα και στα επομενα χρονια και ποιες χανουν εδαφος. Με βάση τις ιδεοληψίες μου περί παρακμής σε βαθμό δυστοπίας , Μαστρωπεία, όπλα,πρεζα,κοκα. Με βαση τις ιδεοληψίες μου περί ακμής σε βαθμό ουτοπίας , οτιδήποτε hi-tech πχ σε σχέση με εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες.. Ρεαλιστικα, κατι ενδιαμεσο, χωσε 65% δυστοπια ομως
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 nick[;2780108']Με βάση τις ιδεοληψίες μου περί παρακμής σε βαθμό δυστοπίας ' date=' Μαστρωπεία, όπλα,πρεζα,κοκα. Με βαση τις ιδεοληψίες μου περί ακμής σε βαθμό ουτοπίας , οτιδήποτε hi-tech πχ σε σχέση με εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες.. Ρεαλιστικα, κατι ενδιαμεσο, χωσε 65% δυστοπια ομως[/quote'] Σχετικά με τα παραπάνω στην Ελλάδα Μαστρωπεία: Τώρα που οι Ελληνίδες έχουν γίνει πολύ εύκολες σε σχέση με παλιά, και έχει μπει και εργατικό δυναμικό από ανατολικό μπλοκ, πρέπει να έχουν πέσει πολύ τα κέρδη Όπλα: Υποθέτω ότι είναι κλειστό επάγγελμα. Αν πας να μπεις στον χώρο και φας την δουλειά κάποιου μάλλον θα σε φάει! Ελπίζω να έχεις και ένσημα ανθυγειινής εργασίας. Πρέζα,κόκα: Τι να σου πω! Ξέρω ότι οι έμποροι τα νοθεύουν για να κονομίσουν ακόμα περισσότερο. Στην Αγγλία η καθαρότητα έχει πέσει από το 70% στο 30% (πηγή: BBC http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6178026.stm ), το οποίο σημαίνει τουλάχιστον 233% αύξηση κέρδους σε σχέση με παλιότερα. Ίσως μετά να έχεις τύψεις με το γεγονός ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την νοθεία είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες. Θα σου προτείνω μερικά άλλα κερδοφόρα επαγγέλματα: 1. Καλαμποκάς Έστω ότι πουλάς 20 καλαμπόκια την ώρα (και λίγα σου λέω, ιδιαίτερα αν πας σε πανηγύρια). Το καλαμπόκι αφήνει καθαρό κέρδος πάνω πάνω από 1ευρώ Με 8 ώρες την μέρα (μην κουραστείς με υπερωρίες), βγάζεις 20χ8=160 ευρώ, και με 27 εργάσιμες τον μήνα (με μία μέρα ρεπό την εβδομάδα) πας στα 160χ27= 4320 ευρώ καθαρά (αν σκεφτείς ότι βγάζεις πάνω από 1€, τότε είναι περισσότερα). Δεν σου υπολογίζω τα εξτρά αν βρεις κάποιο καλό στέκι, όπως σε πανυγίρι που σε μία μέρα πουλάς άνετα 1500 καλαμπόκια (=1500+ ευρώ) 2. Καστανάς Το ίδιο με πάνω, κάνε μόνο αναπροσαρμογή στην τιμή που νομίζω είναι πιο πάνω 3. Βοσκός Το κάθε ζωντανό βγάζει τον χρόνο καθαρό κέρδος πάνω από 150€, μπορεί και πάνω από 200. Αγοράζεις στην αρχή μερικά ζωντανά από την λαϊκή (και κανα ασερνικό, ε . Βρίσκεις ένα βοσκοτόπι (είτε σε ένα βουνό, είτε νοικιάζεις). Τα πρώτα χρόνια θα τα αφήσεις να αβγατίσουν Σε μερικά χρόνια γίνονται 1000, οπότε θα βγάζεις 150.000 το χρόνο. 4. Οικοδόμος Υπάρχει γενικώς κρίση αυτή την περίοδο, αλλά επειδή γενικά προτιμάνε τους Έλληνες (αρκεί να είναι εργατικοί) υπάρχει δουλειά. Μεροκάματο από 20 ευρώ + ασφάλεια με το καλημέρα, πάνω από 100 ευρώ + ασφάλεια για τους τεχνίτες (τζάκια, επένδυση με πέτρα, κτλ). Ενημερωτικά η ασφάλεια είναι σχεδόν ίση με τον μισθό. 5. Μελισσοκόμος Δεν θέλει ανάλυση. Σαν τον βοσκό, αλλά με μέλισσες. Θέλει γνώσεις, αλλά υπάρχουν τα απαραίτητα βιβλία.
ikaruga24 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Οτι εχει σχεση με γυναικες και εκμεταλευση αυτων (οχι στο σφυρι, ειμαστε και νομοταγεις ανθρωποι) και των συνηθειων τους.
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 ΣΘα σου προτείνω μερικά άλλα κερδοφόρα επαγγέλματα: 1. Καλαμποκάς Έστω ότι πουλάς 20 καλαμπόκια την ώρα (και λίγα σου λέω, ιδιαίτερα αν πας σε πανηγύρια). Το καλαμπόκι αφήνει καθαρό κέρδος πάνω πάνω από 1ευρώ Με 8 ώρες την μέρα (μην κουραστείς με υπερωρίες), βγάζεις 20χ8=160 ευρώ, και με 27 εργάσιμες τον μήνα (με μία μέρα ρεπό την εβδομάδα) πας στα 160χ27= 4320 ευρώ καθαρά (αν σκεφτείς ότι βγάζεις πάνω από 1€, τότε είναι περισσότερα). Δεν σου υπολογίζω τα εξτρά αν βρεις κάποιο καλό στέκι, όπως σε πανυγίρι που σε μία μέρα πουλάς άνετα 1500 καλαμπόκια (=1500+ ευρώ) 2. Καστανάς Το ίδιο με πάνω, κάνε μόνο αναπροσαρμογή στην τιμή που νομίζω είναι πιο πάνω 3. Βοσκός Το κάθε ζωντανό βγάζει τον χρόνο καθαρό κέρδος πάνω από 150€, μπορεί και πάνω από 200. Αγοράζεις στην αρχή μερικά ζωντανά από την λαϊκή (και κανα ασερνικό, ε . Βρίσκεις ένα βοσκοτόπι (είτε σε ένα βουνό, είτε νοικιάζεις). Τα πρώτα χρόνια θα τα αφήσεις να αβγατίσουν Σε μερικά χρόνια γίνονται 1000, οπότε θα βγάζεις 150.000 το χρόνο. 4. Οικοδόμος Υπάρχει γενικώς κρίση αυτή την περίοδο, αλλά επειδή γενικά προτιμάνε τους Έλληνες (αρκεί να είναι εργατικοί) υπάρχει δουλειά. Μεροκάματο από 20 ευρώ + ασφάλεια με το καλημέρα, πάνω από 100 ευρώ + ασφάλεια για τους τεχνίτες (τζάκια, επένδυση με πέτρα, κτλ). Ενημερωτικά η ασφάλεια είναι σχεδόν ίση με τον μισθό. 5. Μελισσοκόμος Δεν θέλει ανάλυση. Σαν τον βοσκό, αλλά με μέλισσες. Θέλει γνώσεις, αλλά υπάρχουν τα απαραίτητα βιβλία. Πολυ απλοϊκες εκτιμησεις, (εκτος και τις εγραψες χιουμοριστικα, οποτε καλο ειναι να βαζεις και κανενα smile διπλα).
vision Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 άμα είναι έτσι είναι να γίνουμε όλοι βοσκοί ρε μεγάλε να βγάζουμε 150 χιλιάρικα χαλαρά και γρήγορα... τα δικά μου τα πρόβατα θα τα βάψω κεραμιδοκοραλοπορτοκαλί..
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 άμα είναι έτσι είναι να γίνουμε όλοι βοσκοί ρε μεγάλε να βγάζουμε 150 χιλιάρικα χαλαρά και γρήγορα...τα δικά μου τα πρόβατα θα τα βάψω κεραμιδοκοραλοπορτοκαλί.. Δεν είναι ούτε χαλαρά, ούτε γρήγορα. Για μερικά χρόνια μέχρι να μεγαλώσει το κοπάδι, ο βοσκός ζεί από το κοπάδι. Δηλαδή τρώει κρέας όταν σφάξει, πίνει γάλα από τα ζώα του και για οτιδήποτε άλλο συνήθως κάνει τράμπα κρέας. Ξυπνάς άγρια χαράματα, στο πόδι όλη την ώρα μην σου σκορπίσουν, προσοχή στον δρόμο μην γίνει ατύχημα, κτλ. Κοντά στον Βόλο, σε ένα μεγάλο βοσκότοπο, ο βοσκός έχει Hummer. Το μεγάλο μοντέλο. Βέβαια δεν ξέρει ούτε ο ίδιος πόσα ζωντανά έχει, αλλά καλά πάνε οι δουλειές.
Apoll Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ξέρεις όμως πόση δουλειά έχουν 1000 πρόβατα; Κανείς δεν λέει ότι στην αγροτική αγορά εργασίας δεν υπάρχουν λεφτά..... Απλά θέλει οργάνωση και μεράκι, και φυσικά δεν είναι για αρπαχτές. Ξέρω αρκετούς που έκαναν περιουσίες τα τελευταία 15 χρόνια και με κατσίκια. Και δεν έφτασαν καν τα 1000. 500 είχαν και σήκωσαν ένα σωρό πολυκατοικίες. Απλά ήταν όλη η οικογένεια μέσα στην οικογενειακή εργασία. (Πατέρας, γίοι, κόρες, και πλέον εγγόνια κλπ).
Swimmer21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Πολυ απλοϊκες εκτιμησεις, (εκτος και τις εγραψες χιουμοριστικα, οποτε καλο ειναι να βαζεις και κανενα smile διπλα). Δεν νομιζω να το λεει για πλακα!
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δεν νομιζω να το λεει για πλακα! Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν ειναι αστειο
Swimmer21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν ειναι αστειο :lol:
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Και για να το σοβαρεψουμε λιγο, ας δουμε λιγο πιο αναλυτικα μια επιχειρηση προβατων (και ποσο καιρο θες να βγαλεις hummer) http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=4&url=http%3A%2F%2Fwww.econ.uoi.gr%2Fepixirimatikotita%2Fparousiaseis%2F2006-07%2Fparagogi_proviou_galaktos.ppt&ei=eug7SpOjKM7KjAeIypUP&usg=AFQjCNH4rYJEOBianCOE-9piAZpR0a11PA&sig2=5rtXgpakgyohZ0TSOy8pdA Εχει αρκετο ενδιαφερον απο την 16η σελιδα και κατω (ολες εχουν αλλα εκει ειναι το ζουμι γιατι δειχνει τα οικονομικα στοιχεια, παντα σε ιδανικες συνθηκες, χωρις αρρωστιες, επιδημιες, κρισεις κλπ)
Evgenios1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Κοντά στον Βόλο, σε ένα μεγάλο βοσκότοπο, ο βοσκός έχει Hummer. Το μεγάλο μοντέλο. Βέβαια δεν ξέρει ούτε ο ίδιος πόσα ζωντανά έχει, αλλά καλά πάνε οι δουλειές. Με τι χορτο βοσκει τα ζωντανα? Και τι ζωντανα? Σιγουρα εχεις δικαιο, τι θελει ενας ανθρωπος (τα βασικα) (?) βενζινη και φαϊ !!! Το πρωτο δε περναει απο το χερι σου αλλα το δευτερο..... 1 κιλο ντοματες 1 ευρω....
Septum Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Και για να το σοβαρεψουμε λιγο, ας δουμε λιγο πιο αναλυτικα μια επιχειρηση προβατων (και ποσο καιρο θες να βγαλεις hummer) http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=4&url=http%3A%2F%2Fwww.econ.uoi.gr%2Fepixirimatikotita%2Fparousiaseis%2F2006-07%2Fparagogi_proviou_galaktos.ppt&ei=eug7SpOjKM7KjAeIypUP&usg=AFQjCNH4rYJEOBianCOE-9piAZpR0a11PA&sig2=5rtXgpakgyohZ0TSOy8pdA Εχει αρκετο ενδιαφερον απο την 16η σελιδα και κατω (ολες εχουν αλλα εκει ειναι το ζουμι γιατι δειχνει τα οικονομικα στοιχεια, παντα σε ιδανικες συνθηκες, χωρις αρρωστιες, επιδημιες, κρισεις κλπ) Ενδιαφερον...το προσωπικο μου φενεται πολυ μικρο παντως για τοσο μεγαλη επιχειρηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.