ripperakos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Η Πρυτανεία του ΕΜΠ, προχώρησε στην απόφαση να χορηγεί πλέον στους αποφοίτους παράλληλα µε το δίπλωµα και πιστοποιητικό σπουδών ισοδύναµο µε MASTER εµβάθυνσης στις επιστήµες του µηχανικού που θεραπεύονται σε κάθε Σχολή... http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1645&Itemid=105 Πως κρίνετε αυτή την κίνηση; Με την ίδια λογική όποιος τελειώνει ΤΕΙ ή BACHELOR εξωτερικού + MASTER πρέπει να θεωρείται αναλογικά ισάξιος με μηχανικό Πολυτεχνείου 5ετούς φοίτησης;
afentiko7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Η δυνατότητα προσαύξησης των προσόντων που συνεκτιµώνται στην αγορά εργασίας (µοριοδότηση στις προσλήψεις ΑΣΕΠ), καθώς επίσης και η διεκδίκηση επιδοµάτων στις θέσεις εργασίας των µηχανικών στο δηµόσιο τοµέα. από το λινκ, που έδωσε ο ριπεράκος. Ετσι, εμείς οι του εμπ, είμαστε τρίποδες. Αλήθεια, οι αριστεροί φοιτητοπατέρες (γόνοι μεγαλογιατρών και μεγαλοεργολάβων), πως την είδαν αυτήν την κίνηση, που ουσιαστικά "υποβαθμίζει" τα πτυχία των άλλων σχολών? Εκεί, δεν υπάρχει ταξική "συνείδηση" και αντ/σται, από τη συνείδηση της μάσας? Γιατί ως γνωστών, τα μεγάλα τζάκια, πάνε εμπ, ιατρική, νομική, τα μικρότερα, στην περιφέρεια και τα κατώτερα δεν μπαίνουν πουθενά.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ναι, ολοι οσοι ειναι στο εμπ ειναι απο μεγαλα τζακια. ασε μας ρε ομνι. Σε ποιες αλλες σχολες εχει 5 χρονια σπουδες και γαμησι μαθηματα δηλ. για να δικαιουνται και αυτοι να τους αναγνωριζεται ως μαστερ? 60 μαθηματα και σχεδον ολα θελουν μια βασικη ενασχοληση εστω για να παρεις 5.
valemon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Και με τα άλλα πολυτεχνεία τι γίνεται? Δεν είναι 5 χρόνια η φοίτηση?
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ε ας δοθεί η κατάλληλη έγκριση να γίνεται και στα άλλα.
pappous_soulis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 nick[;2779996']Σε ποιες αλλες σχολες εχει 5 χρονια σπουδες και γαμησι μαθηματα δηλ. για να δικαιουνται και αυτοι να τους αναγνωριζεται ως μαστερ? 60 μαθηματα και σχεδον ολα θελουν μια βασικη ενασχοληση εστω για να παρεις 5. CEID και Ηλεκτρολόγοι Πάτρας. (για παράδειγμα) Και οι δυο 5ετής, πολυτεχνικές.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ναι, κάντε και εσείς κάτι για αυτό. Αναφερόμουν σε μη-πολυτεχνικές. Το οτι εγινε αυτη η αρχη απο το ΕΜΠ ανοιγει το δρομο να γινει κατι τετοιο κ στα υπολοιπα πολυτεχνεια
ripperakos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Λογικά θα κάνουν το ίδιο και οι Γεωπονικές που είναι πάλι 5 χρόνια...
imr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 εγω που εκανα 7 χρονια να παρω πτυχιο παιρνω και phd?
afentiko7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 nick[;2779996']Ναι' date=' ολοι οσοι ειναι στο εμπ ειναι απο μεγαλα τζακια. ασε μας ρε ομνι. Σε ποιες αλλες σχολες εχει 5 χρονια σπουδες και γαμησι μαθηματα δηλ. για να δικαιουνται και αυτοι να τους αναγνωριζεται ως μαστερ? 60 μαθηματα και σχεδον ολα θελουν μια βασικη ενασχοληση εστω για να παρεις 5.[/quote'] ναι το 90% προερχονται από εύπορες οικογένειες, με 2 και 3 καθηγητές για κάθε μάθημα. Τα ίδια και για τους γιατρούς, δικηγόρους. Το ότι υπάρχει ελληνική πατέντα, να είναι 5οετείς σχολές για απόκτηση bsc, δε σημαίνει πως ο ένας χρόνος, γίνεται μάστερ. Η μετά τον 4ο χρόνο, κάνεις ανοιχτό μεταπτυχιακό (πρόσεξε, δεν είναι ιδιωτικό ίδρυμα να πει παίρνω μόνο εμπιτες) ή κάνεις 4 χρόνια τις βασικές σπουδές. Τώρα αν πας σε ενα αφεντικό στα 22 με μαστερ που σημαίνει αυξηση πάνω από 25% του βασικού, μάλλον θα γελάσει (γιατί θα προτιμήσει να πάρει κάποιον χωρίς μεταπτυχιακό, μια που θα του βγάζεις την ίδια δουλειά). Οπότε αυτό έγινε, πραξικοπηματικά, σταλινικά, από τη γνωστή αριστερή κλίκα, που κυβερνάει τα πανεπιστήμια και που στόχος της είναι η διόγκωση του δημόσιου τομέα. Ασχετο και στο φυσικό, χημικό, μαθηματικό κάνουν 8-9 χρόνια να βγάλουν τη σχολή και με χάλια βαθμό. Εγώ όσους ηλεκτρολόγους ξέρω κάτω από 8, δεν βγάζει κανείς ΜΟ. Το σκονάκι και η αντιγραφή, πάει σύννεφο, στο εμπ, αυτό το πανεπιστήμιο, που το ζηλεύει το μιτ.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Το 90% που λες ειναι υπερβολικο.Υπερ-υπερβολικο. Ελπιζω να το κανεις συνειδητα ;] Ενα ~30% το πολυ να ανηκει στην κατηγορια που λες. Το master βοηθαει στο οτι σου αναγνωριζεται στο εξωτερικο στην περιπτωση που θες να κανεις διδακτορικο. To να πας εξω,και στο μεταπτυχιακο σου να κανεις πραγματα το οποιο ηδη ξερεις,μονο και μονο για να εχεις χαρτι μεταπτυχιακου, ειναι καπως... 8 Μ.Ο δεν ειναι υπερβολικα δυσκολο να βγαλεις, απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι στην διπλωματικη παιρνουν η 9 η 10. Σκονακι κ αντιγραφη υπαρχει σαφως,οχι τοσο οσο αλλου παντως. Ακομα και σκονακι να κανεις, με αυτα που βαζουν πρεπει να ξερεις τι σου γινεται. Σκονακι κανουν καναν τυπο οι περισσοτεροι, αντε κ καμμια λυμμενη ασκηση. ΚΛΑ-ΙΝ δηλαδη . Το εμπ, εχοντας δει τι κατασταση σε αλλες σχολες(π.χ ΑΣΟΕ) είναι πολύ καλύτερο. Ασχετο και στο φυσικό, χημικό, μαθηματικό κάνουν 8-9 χρόνια να βγάλουν τη σχολή και με χάλια βαθμό. Εγώ όσους ηλεκτρολόγους ξέρω κάτω από 8, δεν βγάζει κανείς ΜΟ. Και τι λεει αυτο ? οτι ειναι πιο δυσκολα απο ΕΜΠ ? εδω ρε συ καποια απο τα μαθηματικα που γινονται στο ΕΜΠ ειναι δυσκολοτερα απο αυτα που κανουν στο μαθηματικο (θεματα που μπαινουν σε εξετασεις κλπ).
insomniaK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Τα έχω ξαναγράψει κάπου, δεν έχει καμία ισχύ αυτό το "μάστερ", παρά μόνο όταν κάνουν αίτηση για μάστερ στο εξωτερικό για να τους πάρουν πιο εύκολα. Την ίδια πρακτική ακολουθεί και το γεωπονικό εδώ και αρκετά χρόνια. Και πάμε στο μυστικό, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ως τίτλος δίνεται μετά από την περάτωση μεταπτυχιακών σπουδών, σύμφωνα με το νόμο αλλά με δικά μου λόγια. Επομένως, αυτό το αποφάσισε το εμπ, απλά και μόνο για να πιεσθεί ο νομοθέτης να αναγνωρίζεται το επίδομα μεταπτυχιακών αλλά και αντίστροφα, ο νομοθέτης πιέζει προς τα κάτω για να γίνει αποδεχτό το 3+1 (+2 σε αυτήν την περίπτωση). Γενικά, κίνηση εντυπωσιασμού είναι.
afentiko7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 nick[;2780044']Το 90% που λες ειναι υπερβολικο.Υπερ-υπερβολικο. Ελπιζω να το κανεις συνειδητα ;] Ενα ~30% το πολυ να ανηκει στην κατηγορια που λες.. Ναι' date=' το υπόλοιπο 70%, είναι παιδιά τίμιων εργατών και μεταναστών, που με χίλιες δυσκολίες, έκαναν το ακατόρθωτο. Το master βοηθαει στο οτι σου αναγνωριζεται στο εξωτερικο στην περιπτωση που θες να κανεις διδακτορικο. To να πας εξω,και στο μεταπτυχιακο σου να κανεις πραγματα το οποιο ηδη ξερεις,μονο και μονο για να εχεις χαρτι μεταπτυχιακου, ειναι καπως... Στην αγγλία κάνεις διδακτορικό και με απλό πτυχίο. 8 Μ.Ο δεν ειναι υπερβολικα δυσκολο να βγαλεις, απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι στην διπλωματικη παιρνουν η 9 η 10. Η πτυχιακή γιατί να μετράει πάνω από 2 μαθήματα, δεν το καταλαβαίνω. Οπότε, γίνεται γι' αυτό το λόγο, για να προωθηθούν οι εμπιτες, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου Και τι λεει αυτο ? οτι ειναι πιο δυσκολα απο ΕΜΠ ? εδω ρε συ καποια απο τα μαθηματικα που γινονται στο ΕΜΠ ειναι δυσκολοτερα απο αυτα που κανουν στο μαθηματικο (θεματα που μπαινουν σε εξετασεις κλπ). Κοίτα, βάσεις διάβασα από το εμπ. Αλλά assembly, έβλεπα τα θέματα και γελούσα. Εξαρτάται τον προφέσσορα.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δεν υπάρχει ξεχωριστό μάθημα assembly. Υπάρχει η επιστήμη των υπολογιστών,4ου εξαμήνου, όπου η assembly είναι απλά ένα μέρος. Υπαρχουν και τα συστηματα Μικρουπολογιστων, 6ου εξαμηνου, ροης Υ. Η μαθηματα οπως ειναι οι Compilers, οπου η εργασια ειναι .. να φτιαξεις εναν compiler. Ναι, το υπόλοιπο 70%, είναι παιδιά τίμιων εργατών και μεταναστών, που με χίλιες δυσκολίες, έκαναν το ακατόρθωτο. Κυρίως είναι παιδιά της μεσαίας τάξης , η σπανιότερα, της μικρομεσαίας. Η διπλωματικη μετράει το 20% του βαθμου,και συνηθως εχει αρκετη δουλεια και τρεξιμο.
Jabbar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Η δική μου διπλωματική μου πήρε 2 χρόνια ( είμαι ηλεκτρολόγος μηχ/κός από το ΕΜΠ ) και δημοσιεύτηκε σε διεθνές συνέδριο ένα paper που προέκυψε αυτή. Γιατί λοιπόν να μη μετρήσει παραπάνω απο 2 μαθήματα; Εκτός αν χρειαζόμαστε ένα χρόνο για κάθε μάθημα. Εγώ ξέρω κάπου 200 ηλεκτρολόγους από τη χρονιά μου τι βαθμό έχουν μέσο όρο... ούτε το 30% δεν έχει πάνω από 8. Το bonus τις διπλωματικής υφίσταται αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζετε... ( Quiz για τσακάλια: Τι βαθμό πρέπει να έχεις μέσο όρο στα μαθήματα για να βγάλεις ακριβώς 8 αν πάρεις 10 στη διπλωματική που μετράει το 20% ? ) Και οι σχετικά μεγαλύτεροι βαθμοί σε σχέση με άλλες σχολές οφείλονται στην προαιρετική εξέταση για βελτίωση βαθμολογίας που μπορείς να κάνεις 1 φορά για κάθε μάθημα εφόσον το περάσεις με την 1η φορά. Όποιος ασχολείται λοιπόν και θέλει να μάθει, έχει δυνατότητα να βγάλει και καλό βαθμό ( μακάρι το σύστημα αυτό να υπήρχε παντού ) Όσον αφορά την ταξική σύνθεση της σχολής , τουλάχιστον στα δικά μου χρόνια ( 1999+ ) ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήταν από εύπορες οικογένειες. Άμα είσαι "στόκος" τα φροντιστήρια δεν κάνουν τίποτα.... όσα και να κάνεις. Όσο για το master από τη μία είναι ένα είδος δικαίωσης για κάποιους που έλιωσαν για να πάρουν το πτυχίο τους, από την άλλη είναι άδικο για όσους έλιωσαν για να βγάλουν την 4η σχολή τους ( γιατί σαφώς υπάρχουν 4ετείς σχολές με αντίστοιχη δυσκολία και πολυτεχνικές σχολές που είναι σαφώς ευκολότερες ). Το μόνο που μετράει στο τέλος όμως είναι το τι ξέρεις και τι μαθαίνεις μετά τη σχολή... Με ή χωρίς master λίγα πράγματα αλλάζουν στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Δυστυχώς στην Ελλάδα το master είναι μόδα και νομίζουν όλοι ότι άμα κάνουν ένα οποιοδήποτε master θα σωθούν. Πολύς ντόρος για το τίποτα... αν δεν θες να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Στη δουλειά άλλα πράγματα μετράνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.