Προς το περιεχόμενο

Παραμετροποίηση Zyxel 662h static-global

masteripper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

ψάνχω παντου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Έχω 1 static IP (2xx.ab.xxx.xxx) και 1 block απο 16 global IP (2yy.yyy.yyy.y01 -16) απο Forthnet

Προς το παρόν το δίκτυο δουλεύει μέσα απο την Wan IP & port forward αλλα χρειάζομαι να αντιστοιχίσω μια Global Ip σε 1 internal IP (server)

Σύμφωνα με τις οδηγίες έχω 3 κανόνες σε Full Feature

1. 1-1 GlobalIP1 ---> Internal IPxxx (2yy.yyy.yyy.y02) ----> (192.168.xxx.xxx)

2. M-1 InternalIPz - internalIPzzz ----> StaticIP(2xx.ab.xxx.xxx)

3. Server ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...------> StaticIP(2xx.ab.xxx.xxx)

Λοιπόν πολύ απλά δεν παίζει.....δεν μπορώ να κάνω Ping σε κανένα Global IP...καμμιά ιδέα???

Αυτό που μου κάνει εντύπωση ...δεν ξερω αν είναι σωστό .... είναι όταν κάνω Tracert σε 1 Global IP πάντα κολλάει στο κεντρικό Gateway της Forthnet.

Λογικα δεν θα έπρεπε αφου είναι αντιστοιχισμένα στη Static Ip να "φτάνουν" στο τελευταίο σημείο πριν την Global(?)

Υποψιν οτι η static κανει Ping κανονικά

Δημοσ.

για να παιξει το πραγματικο δικτυο σε forthnet κανεις το παρακατω.px static ip 194.219.227.10

πραγματικο δικτυο 62.1.130.40 εως 48

την 40 δεν την βαζεις πουθενα την 41 την δινεις στον ρουτερ την 42 στο server την 43 σε καποιο αλλο Pc και παει λεγοντας μεχρι να τελειωσει το δικτυο.θα μπορεις να κανεις Ping τα παντα και οταν καποιο πηγαινει στο http://www.whatismyip.com θα βλεπει απο το range του δικτυου/απαραιτητη προυποθεση κλεινεις το nat στον ρουτερ αλλιως θα φαινεται σαν fake το δικτυο.και κλεινεις και το firewall.αν τωρα θες τα μισα να βγαινουν με fake ip''s και τα αλλα μισα με πραγματικες το zyxel δεν ξερω αν το κανει.

Δημοσ.

Εαν κατάλαβα καλά ,κλείνω το NAT και δουλεύω πραγματικό δίκτυο.

Αυτό με το Full Feature τότε για ποιο λόγο να υπάρχει.

Εκεί κολλάω.Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ζυχελ υποτίθεται αντιστοιχίζει global Ip -> Local IP Που είναι αυτό που θέλω.Στην επόμενη βδομάδα θα το δοκιμάσω αυτό που προτείνεις όχι τίποτα άλλο για να δώ αν η Forthnet έχει σωστά ρυθμισμένο το Block των Global IP.

Δημοσ.

να το χουν ρυθμισει λαθος λιγο δυσκολο.με full feautre ισως ειναι και για πραγματικες και για fake ip μαζι.αυτο το εχω δει με cisco μονο/για τα αλλα ρουτερακια απλα κλεινεις νατ την δευτερη Ip την δινεις στο ρουτερ και μετα τις υπολοιπες στα Pc

Δημοσ.

Ok .οπως είπα θα το τσεκάρω απο βδομάδα γιατί θα πρέπει να κόψω το Internet απ'όλη την εταιρεία.Θα ενημερώσω

Δημοσ.

οκ απλα α.προσεχε με firewall roiuter kai pc .και β.αν το εχεις κανει σωστα οταν θα βγεις στο ιντερνετ με πραγματικη ip και πας στοsite που σου ειπα δεν θα βλεπεις την static πλεον αλλα την πραγματικη ip απο το δικτυο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...