stelrp Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Με χιλιάρι UPS από ALEX PACK των 100 ευρώ που μετράει ήδη τρία χρόνια στην πλάτη του, μπορώ και έχω δύο PC και διάφορα άλλα Περιφεριεακά (scanner, innkjet, ασύρματα τηλέφωνα, πολυμηχάνημα και plotter)σε idle mode για τουλάχιστον 30λεπτά, μάλιστα σε αυτό το διάστημα έχω ανοικτό autocad sto ένα και δουλεύω κανονικά 10 λεπτά περίπου μέχρι να σώσω και μετά τα κλείνω ολα και περιμένω. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν έχω καταλάβει γιατί τα UPS που παίρνουμε από ΠΛΑΙΣΙΟ ή eshop συχνά και πανάκριβα δεν κρατάνε πάνω από δέκα λεπτά, το συγκεκριμένο από το ALEX PACK κατασκευάζεται στην Ελλαδα και παρουσιάζει αξιοπερίεργα μεγάλο χρόνο μετά την πτώση της τάσης. Πάντως σίγουρα δεν πρέπει έα UPS να σβήνει έτσι....
user12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα φίλεΕδώ είνια ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να πλασάρουν σάποιο πράμα.... Προφανώς τα 1200VA είναι η συνολική ισχύς του ups (ενεργός και άεργος μαζί) και όχι η καθαρή ισχύ εξόδου του ups (750W) που σημαίνει ότι αντέχει φορτία έως και 750W τα υπόλοιπα 450W που περισσέυουν είναι άεργη ισχύς μαζί με απώλειες μετατροπής (που καταναλώνονται απο το ups για να λειτουργεί). . Τι είναι η ενεργος ισχυς?
linuxovios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 1000VA με κράτησαν (τούμπανο pc με 750άρι τροφοδοτικό + 24άρα + router) πριν από 2 μέρες σε διακοπή ρεύματος σε ώρα gaming. Μάλιστα επειδή κράτησε μόνο 5-7 λεπτά κατάλαβα ότι το ups 4ετίας που έχω, θέλει αλλαγή μπαταριών (παλιά κρατούσε 30-45 λεπτά με πιο χαλαρό εξοπλισμό όμως). Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ένα pc στο autocad να καταναλώνει περισσότερο από ένα pc σε gaming. Άρα έχει πρόβλημα το UPS σου. Συμβουλή : αποσύνδεσε οποιαδήποτε USB ή σειριακή σύνδεση έχεις κάνεις με το ups και το pc. Μήπως και το autocad μπερδεύεται με τα auto shut down features του ups σου. Σύνδεσε μόνο την τροφοδοσία του pc και της οθόνης με το ups και το τελευταίο στην πρίζα του τοίχο. Για δες τώρα μήπως λύθηκες το πρόβλημα.
alex89 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Αν θες βγάλε τη μπαταρία από το ups, πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να δει αν είναι άδεια και αγόρασε από το Γερμανό μία καινούργια. Σε πολλά ups γίνεται αυτό.
bloodraven Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Απ' οτι είδα το UPS σου ειναι Line interactive δηλ.( Ως κύρια πηγή ενέργειας χρησιμοποιεί την ΔΕΗ και ως δευτερεύουσα τις μπαταρίες.) Όταν "Πέσει" η ΔΕΗ ζητά ρεύμα από τις μπαταρίες το οποίο πρέπει να περάσει άπo τα ηλεκτρονικά μερη του UPS να γίνει εναλλασσόμενο και να τροφοδοτήσει το PC. Ασε το Ups να φορτίσει πλήρως, αποσύνδεσε όλα τα φορτία και ενώ είναι ανοικτό βγάλτο από την πρίζα, θα πρέπει να κάνει "μπλιπ μπλιπ" τα λαμπακια του να ειναι αναμμένα και γενικά να λειτουργεί. Εαν δεν λειτουργεί, το πρώτο βήμα είναι να πας για μπαταρίες... Εαν τωρα δουλέυει κανονικά... συνδέεις πάνω του ενα μικρό φορτίο π.χ. ραδιόφωνο, φορτιστή κ.λ.π. Εαν το UPS σταματήσει ... κανε αντικατασταση στις μπαταρίες, επανέλαβε την παραπάνω διαδικασία και εαν εξακολουθεί να κλέινει ,πηγαινε το για αντικατασταση. Εαν λειτουργεί και θες να πειραματιστείς περισσότερο, δοκίμασε μεγαλύτερά φορτία, π.χ. μονο την οθόνη, ή εκτυπωτή και τέλος την κεντρική μονάδα, να δείς μεχρι που σε κρατάει και για πόσο!!! Εξ αποστάσεως, δεν μπορώ να σκεφτώ κατι αλλο για να σε βοηθήσω. [η αντικατασταση των μπαταριών είναι εύκολη υπόθεση, κατά την αγορά των νέων μπαταριών δώσε βάση στα αμπερώρια (Ah) να είναι τα ίδια με των παλιών μπαταριών ] ...
linuxovios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 [η αντικατασταση των μπαταριών είναι εύκολη υπόθεση, κατά την αγορά των νέων μπαταριών δώσε βάση στα αμπερώρια (Ah) να είναι τα ίδια με των παλιών μπαταριών ] ... Αν είναι περισσότερα, καλύτερα δεν είναι ?
lak10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Παιδια θελω να παρω ενα UPS το τροφοδωτικο μου ειναι 500W στα +12v βγαζει 15 και 16A ποιο UPS με καλυπτει? οριστε τα χαρακτηριστικα του τροφοδωτικου General Data: PSU-Type: ATX 12V 2.2 comp. Output: 480 W AC Input: 115/230 V Fan: 1x 12 cm Fan speed: 1.200 RPM Fan Control: temperature controlled Noise Level: ca. 20-24 dB PFC: passiv Power Cord: standard (D) Certificates: CE Connectors: 20+4 PIN (MB): 1x, length: 400 mm Small 4PIN (HDD/FDD): 1x, length: 800 mm Big 4PIN (HDD/FDD): 2x 400 mm, 2x 600 mm S-ATA: 1x 400 mm, 1x 600 mm 4PIN 12V (MB): 1x, length: 450 mm 6PIN PCI-Express: 1x, length: 350 mm +3,3V +5V +12V +12V -12V -5V +5VSB 32,0A 31,0A 15,0A 16,0A 0,8A - 2,0A
serbabis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Τι είναι η ενεργος ισχυς? Ενεργός Ισχύς είναι η "πραγματική" ισχύ που χρησιμοποιεί μία συσκευή (η ωφέλιμη δηλαδή)για να προσφέρει έργο και όχι αυτή που καταναλώνει (πραγματική ισχύς). Δηλαδή αν έχουμε ένα ups 1200VA/600W σημαίνει ότι μπορεί να σηκώσει φορτία έως 600VA!!! Σε αυτή την περίπτωση το ups έχει συντελεστή ισχύος n = W/S*100 = 600/1200*100 = 50% Αυτό σημαίνει ότι στην έξοδο του UPS βγάζει ισχύ για 600VA φορτίο και ΟΧΙ 1200VA που είναι το ονομαστικό λειτουργίας του ups. Αν πάρουμε όμως ένα ups 1200VA/900W τότε αμέσως βλέπουμε ότι n = 900/1200*100 = 75% (το φορτίο που μπορεί να τροφοδοτήσει είναι ισχύος έως 900VA) Συμπέρασμα: Η διαφορές στα δύο ανωτέρω παραδείγματα είναι η εξής: 1. Η τιμή αγοράς (το ups με n = 50% είναι πολύ φτηνότερο) 2. Η κατανάλωση στην ΔΕΗ παραμένει η ίδια και στις δύο περιπτώσεις ενώ αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα στην έξοδό τους!!! 3. Τα οικονομικά UPS τα πληρώνουμε κάθε μέρα για ισχύ που δεν χρησιμοποιούμε...
plato Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Το ξερω οτι το εχω κουρασει το θεμα αλλα δικη μου εκτιμηση μετα απο πειραματισμους ειναι ή οτι φταινε οι μπαταριες ή ειναι απατεωνια τα 750 w που αναγραφονται. Οπως ειπε ενας φιλος πριν λιγο δεν γινεται να παιζει παιχνιδι με 750αρι τροφοδοτικο, 24αρα οθονη και 5 λεπτα να κραταει η μπαταρια κι εγω απλως ανοιγοντας το autocad με 650αρι τροφοδοτικο να μην μου δινει δευτερολεπτο. Χωρις να τρεχει τιποτα, απλα στην επιφανεια εργασιας μου δινει χρονο να κλεισω τον υπολογιστη συν κατι ψιλα. Γυρω στο λεπτο δηλαδη. Επαναλαμβανω οτι αναφερεται εγγυηση στις μπαταριες για ενα χρονο και δεν ξερω τι σκατα κανανε στο eshop και μου το εστειλαν πισω χωρις καμια εξηγηση του τι συνεβη. Μπορει απλα να το συνδεσαν εκει, να ειδαν οτι χωρις να τρεχει τιποτα κραταει λιγο και να το εστειλαν πισω. Δεν ξερω... Οπως επισης δεν ξερω και τι να κανω. Να παω σε 1500αρι και να σκασω πανω απο 150 ευρω? Αν μου κρατουσε το συστημα χωρις την οθονη εστω για ενα λεπτο τρεχοντας autocad θα επαιρνα αλλο ενα μονο για την οθονη κι ας παει στο διαολο. Αλλα δεν σηκωνει ουτε το συστημα σκετο, δηλαδη ουτε 650 w, που ΔΕΝ ειναι σε καμια των περιπτωσεων τοσα τα καταναλισκομενα απο το συστημα μου αφου ως γνωστο αλλο η θεωρητικη και αλλο η πραγματικη ισχυς του τροφοδοτικου αλλα και δεν ειμαι σε φουλ φορτιο ρε παιδια απλα ανοιγοντας autocad, μην τρελαθουμε!
serbabis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Το ξερω οτι το εχω κουρασει το θεμα αλλα δικη μου εκτιμηση μετα απο πειραματισμους ειναι ή οτι φταινε οι μπαταριες ή ειναι απατεωνια τα 750 w που αναγραφονται. Οπως ειπε ενας φιλος πριν λιγο δεν γινεται να παιζει παιχνιδι με 750αρι τροφοδοτικο, 24αρα οθονη και 5 λεπτα να κραταει η μπαταρια κι εγω απλως ανοιγοντας το autocad με 650αρι τροφοδοτικο να μην μου δινει δευτερολεπτο. Χωρις να τρεχει τιποτα, απλα στην επιφανεια εργασιας μου δινει χρονο να κλεισω τον υπολογιστη συν κατι ψιλα. Γυρω στο λεπτο δηλαδη. Επαναλαμβανω οτι αναφερεται εγγυηση στις μπαταριες για ενα χρονο και δεν ξερω τι σκατα κανανε στο eshop και μου το εστειλαν πισω χωρις καμια εξηγηση του τι συνεβη. Μπορει απλα να το συνδεσαν εκει, να ειδαν οτι χωρις να τρεχει τιποτα κραταει λιγο και να το εστειλαν πισω. Δεν ξερω... Οπως επισης δεν ξερω και τι να κανω. Να παω σε 1500αρι και να σκασω πανω απο 150 ευρω? Αν μου κρατουσε το συστημα χωρις την οθονη εστω για ενα λεπτο τρεχοντας autocad θα επαιρνα αλλο ενα μονο για την οθονη κι ας παει στο διαολο. Αλλα δεν σηκωνει ουτε το συστημα σκετο, δηλαδη ουτε 650 w, που ΔΕΝ ειναι σε καμια των περιπτωσεων τοσα τα καταναλισκομενα απο το συστημα μου αφου ως γνωστο αλλο η θεωρητικη και αλλο η πραγματικη ισχυς του τροφοδοτικου αλλα και δεν ειμαι σε φουλ φορτιο ρε παιδια απλα ανοιγοντας autocad, μην τρελαθουμε! Άν σου σβήνει την ώρα που είσαι συνδεμένος με το ρεύμα τότε δεν φταίν οι μπαταρίες 100% διότι η τροφοδοσία γίνεται απ' ευθείας μέσω αυτο-μετασχηματιστή... Το να ανοίγεις όμως Αutocad και να σβήνει έτσι απλά είναι λίγο κουλό!!! Δηλαδή άμα ανοίξεις office τι γίνεται? Λογικά για κάποιο λόγο κόβει το ups για να προστατευθεί. ΥΓ Τελικά τις checkarises τις μπαταρίες?
plato Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Άν σου σβήνει την ώρα που είσαι συνδεμένος με το ρεύμα τότε δεν φταίν οι μπαταρίες 100% διότι η τροφοδοσία γίνεται απ' ευθείας μέσω αυτο-μετασχηματιστή... Το να ανοίγεις όμως Αutocad και να σβήνει έτσι απλά είναι λίγο κουλό!!! Δηλαδή άμα ανοίξεις office τι γίνεται? Λογικά για κάποιο λόγο κόβει το ups για να προστατευθεί. ΥΓ Τελικά τις checkarises τις μπαταρίες? Oχι φιλε, λαθος καταλαβες. Εννοουσα με το που πεφτει το ρευμα σβηνει αμεσως. Δεν μου δινει η μπαταρια καθολου χρονο κατα τη διαρκεια διακοπης ρευματος. Φυσικα οσο υπαρχει ρευμα ολα ειναι οκ με οτι και να ανοιξω...
gianniskriti Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Με χιλιάρι UPS από ALEX PACK των 100 ευρώ που μετράει ήδη τρία χρόνια στην πλάτη του, μπορώ και έχω δύο PC και διάφορα άλλα Περιφεριεακά (scanner, innkjet, ασύρματα τηλέφωνα, πολυμηχάνημα και plotter)σε idle mode για τουλάχιστον 30λεπτά, μάλιστα σε αυτό το διάστημα έχω ανοικτό autocad sto ένα και δουλεύω κανονικά 10 λεπτά περίπου μέχρι να σώσω και μετά τα κλείνω ολα και περιμένω. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν έχω καταλάβει γιατί τα UPS που παίρνουμε από ΠΛΑΙΣΙΟ ή eshop συχνά και πανάκριβα δεν κρατάνε πάνω από δέκα λεπτά, το συγκεκριμένο από το ALEX PACK κατασκευάζεται στην Ελλαδα και παρουσιάζει αξιοπερίεργα μεγάλο χρόνο μετά την πτώση της τάσης. Πάντως σίγουρα δεν πρέπει έα UPS να σβήνει έτσι.... φιλαράκο γνωρίζεις αν το έχουν ακόμα? είναι στην μόνιμη γκάμα προϊόντων τους ή το είχαν σε κάπιο φυλλάδιο και τώρα πια έχει τελειώσει? μαρκα NEXT είναι? μπορείς να δώσεις κι άλλες πληροφορίες πλιζ? ευχαριστώ
serbabis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Φίλε εν μας είπες μια λεπτομέρεια!!! Το καντράν όταν πέφτει το ρεύμα μήπως σου βγάζει "Overload"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.