Προς το περιεχόμενο

Δεν το "σηκωνει" το UPS!!!

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ups 1200VA. Συνδεω πανω του το pc που εχει τροφοδοτικο 650 watt, μια 24αρα οθονη LCD και το ρουτερ (Thοmpson tg 585). Oταν γινεται διακοπη ρευματος και εχω ανοιχτο το autocad σβηνει κατευθειαν, δεν μου δινει ουτε δευτερολεπτο να σωσω κατι. Οταν δεν τρεχει το autocad μου δινει χρονο να σβησω εγω τον υπολογιστη. Μια μερα δοκιμασα να εχω ανοιχτο τον υπολογιστη, να τρεχω το autocad αλλα να εχω αποσυνδεδεμενη την οθονη. Εριξα απο τον πινακα το διακοπτη του ρευματος για το συγκεκριμενο χωρο που ηταν ο υπολογιστης και παλι εσβησε απευθειας το συστημα. Ειναι δυνατον ενα 1200 VΑ UPS να μην μπορει να κρατησει 650 watt συστημα? Το πηγα πισω στο e-shop γιατι θεωρησα οτι υπαρχει βλαβη. Μου το εστειλαν πισω μετα απο λιγες μερες χωρις να ξερω αν υπηρχε καποιο προβλημα ή αν εγινε καποια αλλαγη. Παλι εχω ακριβως τα ιδια. Ειναι δυνατον? Καμια ιδεα? Η μαρκα ειναι Vittenheim. Δεν την εχω ξανακουσει αλλα δυστυχως οταν το πηρα δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο της thermaltake πανω απο 800VA και θεωρησα οτι θα με υπερκαλυπτει αυτο. Τοσο λαθος εκανα? Πρεπει να σκασω παλι 100+ ευροπουλα για 1500αρι? Τρελο μου φαινεται...

Δημοσ.

Ρε φιλε πλακα μου κανεις? Εδω σου λεω εχω ριξει το ρευμα, συνδεω, αποσυνδεω και θα εχω αφησει αφορτιστη την μπαταρια? Ειπαμε...

Δημοσ.
Εχω ενα ups 1200VA. Συνδεω πανω του το pc που εχει τροφοδοτικο 650 watt, μια 24αρα οθονη LCD και το ρουτερ (Thοmpson tg 585). Oταν γινεται διακοπη ρευματος και εχω ανοιχτο το autocad σβηνει κατευθειαν, δεν μου δινει ουτε δευτερολεπτο να σωσω κατι. Οταν δεν τρεχει το autocad μου δινει χρονο να σβησω εγω τον υπολογιστη. Μια μερα δοκιμασα να εχω ανοιχτο τον υπολογιστη, να τρεχω το autocad αλλα να εχω αποσυνδεδεμενη την οθονη. Εριξα απο τον πινακα το διακοπτη του ρευματος για το συγκεκριμενο χωρο που ηταν ο υπολογιστης και παλι εσβησε απευθειας το συστημα. Ειναι δυνατον ενα 1200 VΑ UPS να μην μπορει να κρατησει 650 watt συστημα? Το πηγα πισω στο e-shop γιατι θεωρησα οτι υπαρχει βλαβη. Μου το εστειλαν πισω μετα απο λιγες μερες χωρις να ξερω αν υπηρχε καποιο προβλημα ή αν εγινε καποια αλλαγη. Παλι εχω ακριβως τα ιδια. Ειναι δυνατον? Καμια ιδεα? Η μαρκα ειναι Vittenheim. Δεν την εχω ξανακουσει αλλα δυστυχως οταν το πηρα δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο της thermaltake πανω απο 800VA και θεωρησα οτι θα με υπερκαλυπτει αυτο. Τοσο λαθος εκανα? Πρεπει να σκασω παλι 100+ ευροπουλα για 1500αρι? Τρελο μου φαινεται...

Εξαρτάται τι φορτίο καταναλώνει ο επεξεργαστής σου η κάρτα γραφικών αλλά και τα περιφερικά το autocad δεν είναι και κανένα ελαφρύ πρόγραμμα !!!

Δημοσ.

οσο βαρυ και να ειναι το προγραμμα ειναι εντελος ΚΟΥΦΟ αυτο το πραγμα...το ups το εχεις συνδεμενο με usb/com στο pc?

Δημοσ.

Κοιτα λίγο την πινακίδα του τροφοδοτικού σου ,

Στο Ac input τι λέει ?

π.χ. το δικό μου ειναι 450Watt ΑΛΛΑ Ac input=>>> 240 Volt 4.5 ampere** 240*4,5= 1080VA

**δηλαδή σε πλήρη χρήση θα τραβάει 4,5Α .Ενα 1200 Ups με καλύπτει

(ενα 650VA που ειχα συνδεσει οταν κοπικε το ρευμα πήρε φωτια και μόλις που πρόλαβα να το βγάλω απο το σπίτι!!!!)

Το Ups κλείνει γιατί ζητάς μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας απο αυτή που μπορεί να δώσει,

Και για να μήν παρει φωτιά σαν το δικό μου το made in China, καλά κανει και κλεινει το κακόμοιρο.

Τα VA(voltampere) που μετράνε τα ups είναι εμπορικό κόλπο για να τσιμπάμε ...

Δημοσ.
Κοιτα λίγο την πινακίδα του τροφοδοτικού σου ,

Στο Ac input τι λέει ?

π.χ. το δικό μου ειναι 450Watt ΑΛΛΑ Ac input=>>> 240 Volt 4.5 ampere** 240*4,5= 1080VA

**δηλαδή σε πλήρη χρήση θα τραβάει 4,5Α .Ενα 1200 Ups με καλύπτει

(ενα 650VA που ειχα συνδεσει οταν κοπικε το ρευμα πήρε φωτια και μόλις που πρόλαβα να το βγάλω απο το σπίτι!!!!)

Το Ups κλείνει γιατί ζητάς μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας απο αυτή που μπορεί να δώσει,

Και για να μήν παρει φωτιά σαν το δικό μου το made in China, καλά κανει και κλεινει το κακόμοιρο.

Τα VA(voltampere) που μετράνε τα ups είναι εμπορικό κόλπο για να τσιμπάμε ...

AC input 115V/ 230V 8/4A 47~63Hz

Ειναι δυνατον να ζηταω περισσοτερο ρευμα με αυτο το τροφοδοτικο? Το ups εχει υποδοχη για κανονικη πριζα στην οποια εχω συνδεσει το καλωδιο τροφοδοσιας του υπολογιστη. Αντι δηλαδη να συνδεω τον υπολογιστη στην πριζα του τοιχου, μπαινει πανω στο ups. Με λιγα λογια να το παρω αποφαση οτι δεν εχει καποιο προβλημα το ups αλλα απλα πρεπει να παω σε μεγαλυτερο και ποσο μεγαλυτερο? Μου φαινεται περιεργο παντως. Οι υπολογιστες με 800αρια τροφοδοτικα τι ups παιρνουν τοτε? Για προτινεται κατι ρε παλικαρια γιατι ειναι καινουριο το ατιμο και θα παει χαμενο...

Nα τονισω οτι το ups γραφει 1200VA/750 watt. Δεν ειναι και τοσο εμπορικο το 750 watt. Και σε φουλ φορτιο να ειμαι (που δεν ειμαι με καμια Παναγια ανοιγοντας απλως το autocad) και καμια 90αρια watt να τρωει η οθονη (85 λεει το βιβλιαρακι της) παλι θα επρεπε να με βγαζει ανετα. Εκτος αν ειναι απατεωνια το 750 watt που αναγραφεται ξεκαθαρα στην σελιδα του e-shop απο οπου και εκανα την αγορα.

Δημοσ.
AC input 115V/ 230V 8/4A 47~63Hz

Nα τονισω οτι το ups γραφει 1200VA/750 watt. Δεν ειναι και τοσο εμπορικο το 750 watt. Και σε φουλ φορτιο να ειμαι (που δεν ειμαι με καμια Παναγια ανοιγοντας απλως το autocad) και καμια 90αρια watt να τρωει η οθονη (85 λεει το βιβλιαρακι της) παλι θα επρεπε να με βγαζει ανετα. Εκτος αν ειναι απατεωνια το 750 watt που αναγραφεται ξεκαθαρα στην σελιδα του e-shop απο οπου και εκανα την αγορα.

Καλησπέρα φίλε

Εδώ είνια ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να πλασάρουν σάποιο πράμα....

Προφανώς τα 1200VA είναι η συνολική ισχύς του ups (ενεργός και άεργος μαζί) και όχι η καθαρή ισχύ εξόδου του ups (750W) που σημαίνει ότι αντέχει φορτία έως και 750W τα υπόλοιπα 450W που περισσέυουν είναι άεργη ισχύς μαζί με απώλειες μετατροπής (που καταναλώνονται απο το ups για να λειτουργεί).

Αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις στην δεή 1200W και χρησιμοποιείς μόνο τα 750!!!

Σε παλιότερη συζήτηση που είχα αναπτύξει το θέμα ups εξηγούσα για την απόδοση του ups και πως αυτή μετριέται: n(απόδοση%)=S(1200VA)/P(750W)*100=63% περίπου.

Οι ικανοποιητικές τιμές απόδοσης πρέπει να είναι από βαριά 87% - και 97%

βέβαια οι τιμές ξεφεύγουν λιγάκι σε αυτά τα ups αλλά στον χρόνο η εξηκονόμηση ενέργειας που κάνεται αποσβήνει την αρχικήτου τιμή (σε σχέση με το ρεύμα που θα πληρώνατε άσκοπα στην δεη).

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου πιστεύω ότι πολύ απλά έχουν αρχίσει να ψοφάνε οι μπαταρίες του ups και απλά όταν τρέχεις βαριά πράγματα που ζητάει περισόττερο ρεύμα το pc δεν αντέχει καθόλου. Συνήθως τα 1200 έχουν 2 μπαταρίες που πρέπει να αλλαχθούν. Aπλά οι μπαταρίες δεν καλύπτονται από εγγύηση γιαυτό και στο επέστρεψαν

Δημοσ.
Εγώ φίλε μου πιστεύω ότι πολύ απλά έχουν αρχίσει να ψοφάνε οι μπαταρίες του ups και απλά όταν τρέχεις βαριά πράγματα που ζητάει περισόττερο ρεύμα το pc δεν αντέχει καθόλου. Συνήθως τα 1200 έχουν 2 μπαταρίες που πρέπει να αλλαχθούν. Aπλά οι μπαταρίες δεν καλύπτονται από εγγύηση γιαυτό και στο επέστρεψαν

Αναφερει οτι για την μπαταρια εχει ενα χρονο εγγυηση ενω για το ups 2 χρονια. Αρα εχει εγγυηση αλλα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:36 ----------

Μόνον την κεντρική μονάδα αν βάλεις, πόσο χρόνο κρατάει (αν κρατάει) το ups;

Χθες αποσυνδεσα τα παντα, το αφησα 6 ωρες να φορτισει κι εβαλα πανω μονο την κεντρικη μοναδα με ανοιχτο το autocad, χωρις οθονη εκανε κατι περιεργους ηχους οταν εριξα το ρευμα (εκτος του χαρακτηριστικου μπιπ εννοω) και κρατησε περιπου 10 δευτερολεπτα. Ψαξε βρες...

Δημοσ.
Την απάντηση στην έδωσα παραπάνω γιατί... διάβασε λίγο ποιο προσεχτικά το πόστ μου. :)

Το διαβασα αυτο που εγραψες φιλε. Ισως εγω να μην καταλαβαινω αλλα ας ξαναρωτησω. Αν υποτιθεται οτι μου δινει θεωρητικα 750 w και το τροφοδοτικο μου επισης θεωρητικα ειναι 650 w πώς ειναι δυνατον οταν εχω απλως ανοιχτο το autocad (δεν ειναι σε full load εκεινη την στιγμη ο υπολογιστης απλα τραβαει κατι παραπανω) να μην μου σηκωνει το συστημα? Αναφερομαι στην περιπτωση που εχω αποσυνδεδεμενη την οθονη φυσικα. Το ups ειναι τοσο απατεωνια που μου δινει πραγματικη ισχυ λιγοτερη και απο 600w? Αν ειναι ετσι τι μπορω να κανω? Να πληρωσω 250-300 ευρω για ups? Να κρατησω αυτο για την οθονη και να παρω αλλο μεγαλυτερο για τον υπολογιστη μονο? Ειμαι σε περιοχη με συχνες διακοπες ρευματος (Ηρακλειο Κρητης) και θελω εκτος απο προστασια του συστηματος να εχω εστω 10 δευτερολεπτα να σωσω την εργασια μου στο autocad,3ds max κτλ.

Δημοσ.

Προφανώς οι κύριοι που το δοκιμάσανε δεν το δοκιμάσανε επαρκώς και θεώρησαν ότι όλα είναι καλά. Ο θόρυβος που λες ήταν ένας ηλεκτρικός θόρυβος σαν αυτόν που ακούγεται στους μετασχηματιστές υψηλής τάσεις τις δεή? Επιμένω πάντως ότι είναι οι μπαταρίες

Δημοσ.
Προφανώς οι κύριοι που το δοκιμάσανε δεν το δοκιμάσανε επαρκώς και θεώρησαν ότι όλα είναι καλά. Ο θόρυβος που λες ήταν ένας ηλεκτρικός θόρυβος σαν αυτόν που ακούγεται στους μετασχηματιστές υψηλής τάσεις τις δεή? Επιμένω πάντως ότι είναι οι μπαταρίες

Τον θορυβο θα τον παρομοιαζα με διαφορικο που θελει αλλαγη. Οχι ηλεκτρικος ηχος. Κατι γκρ γκρ εκανε. Δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...