o_magazatoras Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 ...σημερα θα φοραγαμε αλυσιδεςστα ποδια και θα δουλευαμε υπο την απειλη μαστιγιου.... Γιατί,είναι διαφορετικά τα πράγματα σήμερα απ' αυτά που περιγράφεις;Στις περιπτώσεις που υπάρχει δουλειά,btw...
gf030 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Γιατί,είναι διαφορετικά τα πράγματα σήμερα απ' αυτά που περιγράφεις;Στις περιπτώσεις που υπάρχει δουλειά,btw... Οχι, καπως ετσι ειναι, μα φαντασου ποσο χειροτερα θα ηταν τα πραγματα αν καποιοι δεν ειχαν αγωνιστει δινοντας ακομα και τη ζωη τους.... Για το οτι επιστρεφουμε σιγα σιγα στον εργασιακο μεσαιωνα δεν φταιει μονο η παγκοσμιοποιηση, το κακο κεφαλαιο, τα κακα αφεντικα. Ευθυνη εχουμε ολοι μας ειτε μεμονομενα ειτε συνολικα που δεχομαστε να μας μαμανε χωρις αντιδραση, χωρις διεκδικηση, χωρις το ρισκο να χασουμε τη δουλιτσα μας, περιμενοντας παντα τους αλλους να κανουν κατι για μας.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δε ξερω αν αξίζει το κοπο μια καταγγελία στο ΣΔΟΕ κτλ.. Το πιο απλό που θα μπορουσες να κανεις εαν δεν εχεις καμιά υποχρέωση ειναι να τιυ ριξεις καμια φάπα η κανένα καφέ στη μάπα. ΑΠλά και λιτά. Υ.Γ εγώ αυτο θα έκανα
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δε ξερω αν αξίζει το κοπο μια καταγγελία στο ΣΔΟΕ κτλ..Το πιο απλό που θα μπορουσες να κανεις εαν δεν εχεις καμιά υποχρέωση ειναι να τιυ ριξεις καμια φάπα η κανένα καφέ στη μάπα. ΑΠλά και λιτά. Υ.Γ εγώ αυτο θα έκανα Με αυτό δε θα καταλάβει τίποτα πέρα από τη στιγμιαία ντροπή.Ενώ αν του καούν μερικές χιλιάδες ευρώ μπορεί να αλλάξει τακτική.Και χέστηκε αν ο κόσμος είναι μικρός.Δε νομίζω να πάρει τον ανταγωνιστή του και να πεί "Η τάδε υπάλληλος είναι καρφί".Αυτός ήταν καλύτερος δηλαδή οταν απέλυε κ σακάτευε τους υπαλλήλους στις υπερωρίες; Ο ελληνάρας πονάει μόνο στη τσέπη.Πουθενά αλλού.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Με αυτό δε θα καταλάβει τίποτα πέρα από τη στιγμιαία ντροπή.Ενώ αν του καούν μερικές χιλιάδες ευρώ μπορεί να αλλάξει τακτική.Και χέστηκε αν ο κόσμος είναι μικρός.Δε νομίζω να πάρει τον ανταγωνιστή του και να πεί "Η τάδε υπάλληλος είναι καρφί".Αυτός ήταν καλύτερος δηλαδή οταν απέλυε κ σακάτευε τους υπαλλήλους στις υπερωρίες;Ο ελληνάρας πονάει μόνο στη τσέπη.Πουθενά αλλού. Σε μια παλια περιπτωση μου αυτο εγινε. Του εκανα τα μουτρα κρεας γιατι με εκλεβε ανοιχτα και απροκαλυπτα και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις. Δεν με πληρωνε οσα επρεπε γιατι παντα κατι "εβρισκε" οτι του "χρωστουσα" (απο το οτι δεν κατουρησα αρκετα γρηγορα και μπηκε πελατης στο μαγαζι και εφυγε ως εγω να γυρισω μεχρι να μου κραταει 10 ευρα για καθε εξτρα χιλιομετρο που εκανε το αμαξι οταν με εστελνε σε εξωτερικη δουλεια και δεν εβρισκε τα χιλιομετρα ακριβως οπως τα περιμενε). Ε μετα απο περιπου 2 μηνες τετοιας αντιμετωπισης και καθως και "νεος" εκεινη την περιοδο δεν αντεξα, πηγα πανω στο γραφειο του και του ζητησα τα δεδουλευμενα. Δεν μου τα εδωσε φυσικα οποτε και αποφανθηκα στην επιθεωρηση εργασιας. Καθως ημουν "μαθητευομενος" δεν μπορουσαν να κανουν και πολλα παντως μιας και στα χαρτια ηταν ενταξει ο τυπος αλλα μονο εκει. Ε αυτο ηταν, ανεβηκα στο γραφειο του αλλη μια φορα και απλα η πρωτη μου κουβεντα ηταν να του φερω εναν φακελο στη μαπα και μετα να τον αρπαξω απο το λαιμο και να τον σκορπησω γυρω γυρω στο γραφειο. Δεν μου εκανε μυνηση αν και ημουν προετοιμασμενος για κατι τετοιο. Ουτε θυμαμαι τι του ελεγα την ωρα που τον κοπανουσα. Αυτο που εκανε ομως ηταν να παρει τηλεφωνο σε ολους τους συνεργατες του και να τους πει για τα "καμωματα" μου. Το μετανοιωσα φυσικα απο τοτε ασχετα αν το καταχαρηκα.
vag3d Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 :O Οτι και να πω είναι λίγο...!!! Κουράγιο μόνο και υπομονή...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Ε αυτο ηταν, ανεβηκα στο γραφειο του αλλη μια φορα και απλα η πρωτη μου κουβεντα ηταν να του φερω εναν φακελο στη μαπα και μετα να τον αρπαξω απο το λαιμο και να τον σκορπησω γυρω γυρω στο γραφειο. +++1 Θα θελα να το δώ αυτό! Μετα σε εδιωξε; Πάντως πολύ γκεουλιστικο - αδερφιστικό να πέρνει τους συνεργάτες του και να λέει τι του εκανες. Ελεηνό!
PavelX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δηλαδη την συμβουλευεις να τον αφησει ατιμωρητο;Και γιατι ειναι ντροπη να διεκδικησει ολα οσα νομιμα δικαιουται; Για να βγαλει το ονομα του "καλου παιδιου" και να εχει παντα δουλεια, εστω και με αυτες της συνθηκες, ενω καποιοι αλλοι που καταγγελουν και διεκδικουν - για το καλο ολων - να μενουν ανεργοι; Όπως ήρθαν τα πράματα, ναι αυτό την συμβουλεύω. Μετά την απόλυση θυμήθηκαν όλοι τις καταγγελίες; Όταν δούλευαν εκεί γιατί δεν μιλούσαν; (δεν αναφέρομαι στην Lina P, γενικά ρωτάω). Αν και εσύ gf030 είσαι από τους μάγκες που ενώ είναι σε μια δουλειά κάνουν τουμπεκί και μόλις τους διώξουν κάνουν καταγγελίες, να χαρώ εγώ υποκρισία. Αν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία, την κάνει όσο εργάζεται σε μια επιχείριση, με το ρίσκο της απόλυσης. Όσοι "αγωνίστηκαν" όπως λες, το έκαναν πριν χάσουν τις δουλειές τους, για να μην τις χάσουν. Εκ του "ασφαλούς" (ή στην περίπτωσή μας, μετά την απόλυση) η μαγκιά μας περισσεύει. Να φαν' κ' οι κότες ναούμ. @edit: Ο ikaruga24 ήταν όντως μάγκας που ενώ δούλευε πήγε στην επιθεώρηση. +1000
ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Ε αυτο ηταν, ανεβηκα στο γραφειο του αλλη μια φορα και απλα η πρωτη μου κουβεντα ηταν να του φερω εναν φακελο στη μαπα και μετα να τον αρπαξω απο το λαιμο και να τον σκορπησω γυρω γυρω στο γραφειο. +++1 Θα θελα να το δώ αυτό! Μετα σε εδιωξε; Πάντως πολύ γκεουλιστικο - αδερφιστικό να πέρνει τους συνεργάτες του και να λέει τι του εκανες. Ελεηνό! Αυτοι οι ανθρωποι φιλε ειναι καργα θρασυδειλοι. Παταν πολυ για να δουνε μεχρι που μπορουν να φτασουν πατωντας. Αν ηταν πολλοι αυτοι που "δεν μασαν" απο τετοια να εισαι σιγουρος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα. Παντως για να πω και την αληθεια δεν μου εκανε και μεγαλη ζημεια. Τωρα αυτος το εχει κλεισει το μαγαζακι και υσηχασε και υσηχασανε και μελλοντικα θυματα απο ενα λιγοτερο λαμογιο εκει εξω. Παντως οχι δεν με εδιωξε μετα το μακελιο. Απλα καθοταν και πιανοτανε και απλα εφυγα απο το γραφειο σαν κυριος. Η γραμματεας του πηγαινε νερα μετα. Ε την επομενη μερα με πηρε τηλεφωνο η ιδια να περασω να παρω την πενιχρη αποζημειωση μου και την απολυση. Αυτος φυσικα δεν ηταν οταν πηγα να τα παρω.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Χαχα καλή φάση πάντως! Θέλουν ενα χεράκι ξύλο πάντως θα ηταν καλυτερα τα πραγματα γενικά.. Μου τι σπάει που ακούω οσους θυμώνουν που δουλεύουν 2-3 ωρες παραπάνω χωρις να πληρόνται και αλλες 1-2 ωρες για κλεισιμο κ καλα του μαγαζιού.Γιατι δεν κάνουν τιποτα για αυτο. Επισης χρειάζεται εξτρα προσωπικό και αναλαμβάνει την δουλειά ένας για οσους λειπουν. Και βέβαια αν δουλεύεις κάθε μερα 12-13 ώρες και πληρώνεσε τις 8 μετα δεν εχεις ορεξη να κάνεις τιποτα και αν είσαι εκ φυσεως κάπως τοτε δεν κανεις τιποτα αλλο γενικα στη ζωη σου. Και πιστεύω πως εαν απολυθει κάποιος άδικα (οχι εαν κανει λαμογιες) πρέπει να φερθει αντίστοιχα στον εργοδότη χωρις να το τραβήξει. Καταγγελίες κτλ μονο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
gf030 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Αν και εσύ gf030 είσαι από τους μάγκες που ενώ είναι σε μια δουλειά κάνουν τουμπεκί και μόλις τους διώξουν κάνουν καταγγελίες, να χαρώ εγώ υποκρισία. Πραγματικα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ με ποιον μιλας. Απο το να μη γινονται καθολου καταγγελιες ας γινονται μετα την απολυση... Γιατι ισως δεν ξερεις οτι αν πχ. δουλευω σε μια εταιρια και τηλεφωνησω στην ΕΕ να καταγγειλω οτι δουλεουμε 10-12 ωρες χωρις να πληρωνομαστε υπερωριες, η οτι για πληρη 8αωρη εργασια μας δινει 500 το μηνα, θα μου ζητησουν ονομα για να ερθουν για ελεγχο.... και αν το δωσω, την επομενη ως δια μαγειας θα με φωναξουν να μου πουν οτι απολυομαι, εννοειται χωρις να γινει ελεγχος. Αρα η κανεις καταγγελια και χανεις τη δουλεια, (εγω αυτο θα εκανα) η κανεις το κοροιδο μεχρι να βρεις κατι αλλο και μετα να του αλλαξεις τα φωτα. Και γιατι ειναι υποκρισια να καταγγειλεις μολις απολυθηκες; Βαζεις στην ιδια ζυγαρια τον - απο θεση ισχυος - επιχειρηματια με τον βρισκομενο σε αναγκη και πολλακις εκβιαζομενο εργαζομενο; Μηπως να παει η κοπελια να του παρει κι ενα δωρακι για να εκφρασει την ευγνωμοσυνη της που την απελυσε; Γιατι τετοια μυαλα και τετοιες αποψεις απο νεους ανθρωπους, απορω... Κατα τα αλλα... η απολυση ανευ αποζημιωσης ειναι λογος καταγγελιας η οχι;
darklordvader77 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Εγω οταν δουλευα σε καφετερια ως σερβιτορος/καφετζης/λατζέρης κ επαιρνα 20Ε μαύρα δεν ελεγα τιποτα.. διοτι για το χαρτζιλικι πηγαινα μονο! όταν ομως ξεκινησε η αφεντικινα απ τη μια να μου φερνει φαγητο, απ την αλλη να τσιγγουνευεται να παει στο Lidl κ να στελνει εμενα με δικο μου μεσο, να πηγαινω στη λογιστρια, να κουβαλαω τα ψωνια, να πηγαινω πανω στις κορες της καφεδες (αφου οι γαιδουρες βαριοντουσαν να κατεβουν 1 οροφο) κτλ, ε εκει τα πηρα. Τα πηρα, γιατι καταλαβα την ιδεολογια "σε πληρωνω τοσα, αρα για 8 ωρες εισαι δουλος μου,οτι σου ζητησω, θα το κανεις." Κ αυτο ειναι ακομη χειρότερο οταν ξερεις οτι ο αλλος δεν εχει βγαλει μια ρημαδοδραχμη μονος του, κ τα χε ολα ετοιμα.. πως να κατανοησεις τον υπαλληλο αν μια ζωη ησουν αφεντικο? Την εκανα να το καταλαβει βεβαια με διαφορετικο τροπο.. Μια αλλη Κυριακη που ταν να κανω σπαστο,(9-2 κ 6-11) περιμεναμε τον τεχνικο να βαλει καινουργια ηχεια, εγω ημουν αποικω κ αυτη ειχε παει εκδρομη.. Τελικα δε φταιγαν τα ηχεια, ηθελε αλλο ενισχυτη. Πηγε πισω, εφερε αλλον, τα ξαναστησαμε,ερχοταν ωστοσο κοσμος,κτλ. αυτο τελειωσε στις 5.30 το απογευμα δηλαδη λιγο πριν ξεκινησει η επομενη βαρδια μου.. Όταν λοιπον ηρθε κατα τις 9.30 κ μου λεγε ποσο κουραστηκε, της κανω: Τι να πω κ γω Κ. ταδε, ξερετε ποσες ωρες θα κλεισω σημερα εδω? ποσες μου λεει?14ωρες! Περιμενω της κανω να ναι αναλογο κ το μεροκαματο.. εννοειται μου κανει, ειμαι δικαια κτλ. Μου δωσε 40ευρω, όμως ειμαι σιγουρος οτι αν δεν το χα θιξει το θεμα καταλληλα, δε θα μου δινε μονη της ποτε τοσα..
orck Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 δεν ξερω εαν αναφερθηκε αλλα η Λινα δικαιουται επισης και δωρο χριστουγεννων (αναλογικα παει, εργαστηκε το μισο χρονο οποτε θα παρει το μισο, συνηθως το παιρνει τα χριστουγεννα) το υπολοιπο μισο δωρο χριστουγεννων θα το παρει απο την νεα εργασια (γιατι και εκει εργαστηκε μονο τον μισο χρονο) επισης στην νεα δουλεια δικαιουσαι αδεια (οτι και να σου πουνε δεν ισχυει) παλι αναλογικα
JohnEngineer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 δεν ξερω εαν αναφερθηκε αλλα η Λινα δικαιουται επισης και δωρο χριστουγεννων (αναλογικα παει, εργαστηκε το μισο χρονο οποτε θα παρει το μισο, συνηθως το παιρνει τα χριστουγεννα)το υπολοιπο μισο δωρο χριστουγεννων θα το παρει απο την νεα εργασια (γιατι και εκει εργαστηκε μονο τον μισο χρονο) επισης στην νεα δουλεια δικαιουσαι αδεια (οτι και να σου πουνε δεν ισχυει) παλι αναλογικα Οτι το δικαιουται το δικαιουται, πως θα το παρει ομως....? Ελπίζω να είχε υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου.. αλλα και παλι άμα θέλει το αφεντικο της τα δίνει.. σου λέει πήγαινε πλήρωσε δικηγόρο 1000+ ευρώ για να παρεις 1000 ευρώ μάξιμουμ μετά απο κανα δυό χρόνια και άν τα πάρεις... Άν έχει ο αφεντικός και κανα γνωστό στο ΙΚΑ μπορεί να της καθυστερίσει και τα ένσημα της κανα χρόνο... ΠΟΛΛΑ μπορεί να κανει ο αφεντικός..
De@th L0rd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Οτι το δικαιουται το δικαιουται, πως θα το παρει ομως....? Ελπίζω να είχε υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου.. αλλα και παλι άμα θέλει το αφεντικο της τα δίνει.. σου λέει πήγαινε πλήρωσε δικηγόρο 1000+ ευρώ για να παρεις 1000 ευρώ μάξιμουμ μετά απο κανα δυό χρόνια και άν τα πάρεις... Άν έχει ο αφεντικός και κανα γνωστό στο ΙΚΑ μπορεί να της καθυστερίσει και τα ένσημα της κανα χρόνο... ΠΟΛΛΑ μπορεί να κανει ο αφεντικός.. Και αυτός είναι ένας ωραίος λόγος για να διαινίζεται το φαινόμενο της λαμογιάς.Μια ζωή στη "τρομοκρατία" δηλαδη.Μπράβο ωραίος τρόπος σκέψης για να πάει ένα άτομο μπροστά και γενικότερα το σύνολο...Τα αφεντικά είναι υπεράνω του νόμου δηλαδή και ο εργαζόμενος υποτελής.Εν έτη 2009.Μπράβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.