Προς το περιεχόμενο

Aπόλυση...

LiNa P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να το παίξω δικηγόρος του διαβόλου ή να πάρω την θέση του αφεντικού or anything, αλλά έχω μια απορία Lina.

Το αφεντικό σου έδιωξε μόνο εσένα ή ακολούθησαν και άλλοι; Αν ήσουν μόνο εσύ, τι ήταν αυτό που σε "ξεχώρισε" (εννοώ, τι κάνουν οι συνάδελφοί σου που δεν κάνεις εσύ) ώστε να πέσει ο κλήρος σε σένα;

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να το παίξω δικηγόρος του διαβόλου ή να πάρω την θέση του αφεντικού or anything, αλλά έχω μια απορία Lina.

Το αφεντικό σου έδιωξε μόνο εσένα ή ακολούθησαν και άλλοι; Αν ήσουν μόνο εσύ, τι ήταν αυτό που σε "ξεχώρισε" (εννοώ, τι κάνουν οι συνάδελφοί σου που δεν κάνεις εσύ) ώστε να πέσει ο κλήρος σε σένα;

Σε εμενα ειπε οτι θα ακολουθησει αλλο ένα ατομα απο τα γραφεια της εταιριας (απο το εργαστηριο εχουν ηδη φυγει τρεις)αλλά δεν μπορω να το ξερω. Να στα πω λιγο αναλυτικά για να ειναι κατανοητά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:34 ----------

Η εταιρια ειναι διαφημιστηκή και εγω ειμαι 3Danimator. Παντα στο δημιουργικό της τμημα απασχολουσε δυο ατομα. Δυο γραφιστες για την ακριβεια, όπου η μια απο τους δυο η οποια ειναι 8 χρονια στη συγκεκριμενη εταιρια τους και εκτος των αλλων εβγαζε και τα τρισδιαστατα σχεδια εχοντας τις βασικες γνωσεις. Περισυ οταν βρηκα την αγγελια τους και ξεκινησα μαζι τους, εκτελοντας και χρεη γραφιστα, εκεινη θα σταματαγε για την συνολικη αδεια κυησεως των 11 μηνων. εναν μηνα μετα την επιστροφή της απολυθηκα. Και το αδικο σε ολη την υποθεση ηταν οτι κανενας δεν μου εχει πει οτι ημουν εκει μονο και μονο για το διαστημα που θα ελειπε. Αντιθετως διαρκως μου ελεγαν οτι ανεκαθεν ηθελαν να προσθεσουν και εναν animator στο δημιουργικό τους. Για την ακριβεια οταν επεστρεψε μας καλεσαν και τους τρεις δηλωνοντας μας τα καθηκοντας μας βάσει των νεων δεδομενων (δηλαδη ο ένας στις εκτυπωσεις, εκεινη σε μερικες μακετες και εγω στα τρισδιαστατα και στις υπολοιπες μακετες). Και αντι αυτου, απολυθηκα.

Δημοσ.

Όντως, θα μπορούσε τουλάχιστον να σε προειδοποιήσει ώστε να ψάξεις και εσύ κάτι άλλο.

Επειδή διάβασα προτάσεις για καταγγελίες και τα σχετικά, θα σου πρότεινα να το ξεχάσεις για μερικές μέρες ώστε να ηρεμήσεις λίγο. Αφού ξεθολώσεις, σκέψου το ξανά.

Μην γίνεις σαν τους μίζερους που ενώ βρίσκονται σε μια δουλειά κάνουν τουμπεκί πάντα και για τα πάντα, ενώ όταν τους διώξουν αρχίζουν τις καταγγελίες και τα θαψίματα. Αν όντως είχες κάποιο πρόβλημα μπορούσες να το λύσεις όσο δούλευες εκεί. Αλλά θα μου πεις "φοβόσουν μη σε διώξουν". Τώρα που σε έδιωξαν όμως, δεν φοβάσαι πια και λες "να του κάνεις κακό". Αυτό το κάνουν οι δειλοί και δεν θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

Δούλευα 3 χρόνια σε Internet Cafe με 3 ευρώ την ώρα και ξέρω πως είναι αυτό που λένε "εκμετάλλευση". Όταν έφυγα όμως (πέρασα από 4 μαγαζιά), για οποιονδήποτε λόγο και αν ήταν αυτό, δεν "κάρφωνα" τα αφεντικά μου. Κάποιοι το έκαναν όμως και μέχρι σήμερα βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το μηδέν, ως άνθρωποι.

Και στο κάτω κάτω, επειδή ο κόσμος είναι μικρός και το ξέρεις, σκέψου πως θα ακουγόταν στα αυτιά κάποιου μελλοντικού σου εργοδότη "αφού έφυγε, τους κατήγγειλε".

Προσωπική μου άποψη πάντα, κράτα αυτό το σκηνικό ως μια κακή εμπειρία και προσπέρασέ το. Αν το σκέφτεσαι και ασχολείσαι, θα σε φάει, και δεν είναι αμπελοφιλοσοφία αυτό. Ρώτα τον εαυτό σου: "Αξίζει;". Αν απαντήσεις Ναι, τότε καλώς, κάνε και την καταγγελία σου και ό,τι άλλο θέλεις. Αν απαντήσεις Όχι, τότε ήδη είσαι μεγαλύτερη από τον προηγούμενο εργοδότη σου και μην ασχοληθείς ξανά.

Αυτά. Απλά είπα να δείξω και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Δημοσ.

Όντως, θα μπορούσε τουλάχιστον να σε προειδοποιήσει ώστε να ψάξεις και εσύ κάτι άλλο.

Επειδή διάβασα προτάσεις για καταγγελίες και τα σχετικά, θα σου πρότεινα να το ξεχάσεις για μερικές μέρες ώστε να ηρεμήσεις λίγο. Αφού ξεθολώσεις, σκέψου το ξανά.

Μην γίνεις σαν τους μίζερους που ενώ βρίσκονται σε μια δουλειά κάνουν τουμπεκί πάντα και για τα πάντα, ενώ όταν τους διώξουν αρχίζουν τις καταγγελίες και τα θαψίματα. Αν όντως είχες κάποιο πρόβλημα μπορούσες να το λύσεις όσο δούλευες εκεί. Αλλά θα μου πεις "φοβόσουν μη σε διώξουν". Τώρα που σε έδιωξαν όμως, δεν φοβάσαι πια και λες "να του κάνεις κακό". Αυτό το κάνουν οι δειλοί και δεν θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

Δούλευα 3 χρόνια σε Internet Cafe με 3 ευρώ την ώρα και ξέρω πως είναι αυτό που λένε "εκμετάλλευση". Όταν έφυγα όμως (πέρασα από 4 μαγαζιά), για οποιονδήποτε λόγο και αν ήταν αυτό, δεν "κάρφωνα" τα αφεντικά μου. Κάποιοι το έκαναν όμως και μέχρι σήμερα βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το μηδέν, ως άνθρωποι.

Και στο κάτω κάτω, επειδή ο κόσμος είναι μικρός και το ξέρεις, σκέψου πως θα ακουγόταν στα αυτιά κάποιου μελλοντικού σου εργοδότη "αφού έφυγε, τους κατήγγειλε".

Προσωπική μου άποψη πάντα, κράτα αυτό το σκηνικό ως μια κακή εμπειρία και προσπέρασέ το. Αν το σκέφτεσαι και ασχολείσαι, θα σε φάει, και δεν είναι αμπελοφιλοσοφία αυτό. Ρώτα τον εαυτό σου: "Αξίζει;". Αν απαντήσεις Ναι, τότε καλώς, κάνε και την καταγγελία σου και ό,τι άλλο θέλεις. Αν απαντήσεις Όχι, τότε ήδη είσαι μεγαλύτερη από τον προηγούμενο εργοδότη σου και μην ασχοληθείς ξανά.

Αυτά. Απλά είπα να δείξω και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Κοιτα, καθε ανθρωπος οταν απογοητευεται η τσαντιζεται η, έστω οτιδηποτε,βαζει διαφορα με το μυαλο του. Το οτι σκεφτομαι καποια πραγματα πανω στα νευρα μου ειναι αληθεια. Παντα ομως κερδιζει το "δεν θα γινω σαν τα μουτρα σας". Έτσι εχω λειτουργησει και στο παρελθον.παρολο που σε καποιες πραγματικα πιστευα οτι το τραβαει η ψυχουλα τους ποτε δεν εκανα κατι. Οσο για το οσο ημουν εκει, διαμαρτηρηθηκα για πολλά, ασχετα οτ δεν ακουγομουν.

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι διάφορα όταν απογοητεύεσαι ή τσαντίζεσαι. Το ζήτημα είναι να ηρεμήσεις και να το σκεφτείς με καθαρό μυαλό. Επειδή όπως είπε και ο Benjamin Franklin "Ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή"

Καλή επιτυχία στην καινούρια σου δουλειά ;)

Δημοσ.
Είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι διάφορα όταν απογοητεύεσαι ή τσαντίζεσαι. Το ζήτημα είναι να ηρεμήσεις και να το σκεφτείς με καθαρό μυαλό. Επειδή όπως είπε και ο Benjamin Franklin "Ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή"

Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!:-)

"Ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή" θα το σκεφτομαι απο εδω και περα!

Δημοσ.
Έχουν γίνει σύστημα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εδώ μεγάλες εταιρείες καλύπτουν τακτικές ανάγκες τους με πρακτικάριους ( κάνω και εγώ την πρακτική μου αναγκαστικά λόγω ΤΕΙ), με συμβασιούχους και δανεικούς εργαζόμενους. Η λαμογιά μας έχει φάει, με το που άκουσαν κρίση, πριν αρχίσει καν να φαίνεται άρχισαν τις απολύσεις.

Πιστεύω ότι ο θεσμός της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης των σχολών μας έχει καταστρέψει όλους . Ο πρακτικά ασκούμενος είναι ένας εργαζόμενος με 0 δικαιώματα, ούτε δώρα, άδειες και χωρίς να του κολλάνε ένσημα πέραν του επαγγελματικού ατυχήματος και με την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ πραγματικά τους ερχόμαστε τσάμπα. Επιπλέον οι εργαζόμενοι φοιτητές ( εκτός πρακτικής) έχουμε κακομάθει τους εργοδότες, οι περισσότεροι κοιτάμε απλά να βγάζουμε τα έξοδά μας και δεν κοιτάμε που μας τρώνε ένσημα και τα σχετικά.

Ρώτησα εκεί που κάνω πρακτική για κάτι που μου φάνηκε περίεργο στις μισθοδοσίες των πρακτικάριων ( περνάνε από τα χέρια μου οι μισθοδοσίες και τα ένσημα των πρακτικάριων στο γραφείο που είμαι), μου τα μασάγανε και μετά μου λένε "πολλά ρωτάς για πρακτικά ασκούμενη, μην ασχολείσαι τόσο". Στις περισσότερες δουλειές με το που λέω την λέξη "σύμβαση" γίνομαι η κακιά...Ναι, είναι λαμόγια τα αφεντικά αλλα φταίμε σε μεγάλο βαθμό όλοι μας για το χάλι που επικρατεί.

Καλή περίπτωση ήταν όταν ξεχεσα μία προϊσταμένη (αλλου τμηματος, στον ίδιο χώρο) , 2 μήνες πριν τελειώσω την 6μηνη πρακτική μου (αποφοιτος ΤΕΙ).

Βέβαια αυτά εκ του ασφαλούς. Το κέρδος ήταν ότι με σεβαστηκαν μεχρι να τελειώσω, αλλα δεν μου έδωσαν συστατική ( έχω 5 από καθηγητές).

Μόνο την καλιόπη δεν καθάριζα εκεί μέσα...( ιδιωτική τράπεζα ήταν).

Τώρα αν δουλευα κανονικά, δεν θα μπορούσα φυσικά να συμπεριφερθώ μάγκικα, αλλά από την πρώτη μέρα που θα πατούσα στην δουλεία θα φρόντιζα να μην δώσω την εντύπωση του ''καλού'' ανθρώπου και φυσικά, όχι πολλή πάρλα με τους συναδέλφους. Αυτή ήταν η πολύτιμη και αναντικατάστατη εμπειρία της πρακτικής.

Δημοσ.
Καλή περίπτωση ήταν όταν ξεχεσα μία προϊσταμένη (αλλου τμηματος, στον ίδιο χώρο) , 2 μήνες πριν τελειώσω την 6μηνη πρακτική μου (αποφοιτος ΤΕΙ).

Μόνο την καλιόπη δεν καθάριζα εκεί μέσα...( ιδιωτική τράπεζα ήταν).

Βέβαια αυτά εκ του ασφαλούς. Το κέρδος ήταν ότι με σεβαστηκαν μεχρι να τελειώσω, αλλα δεν μου έδωσαν συστατική ( έχω 5 από καθηγητές).

Τώρα αν δουλευα κανονικά, δεν θα μπορούσα φυσικά να συμπεριφερθώ μάγκικα, αλλά από την πρώτη μέρα που θα πατούσα στην δουλεία θα φρόντιζα να μην δώσω την εντύπωση του ''καλού'' ανθρώπου και φυσικά, όχι πολλή πάρλα με τους συναδέλφους. Αυτή ήταν η πολύτιμη και αναντικατάστατη εμπειρία της πρακτικής.

Όλοι πιστευω κραταμε κάποιο "χαρκτηρα" σε καθε νεα δουλεια. Έμενα πχ σε αυτην που εχασα πριν λιγες μερες ηταν οτι στην αρχη δεν τους εκανα τη χαρη για τις υπερωριες. Με ειχα χαλασει πολυ το "εχει βιτσιο με τις υπερωριες και πρεπει να μενεις". Μετα απο λιγο καιρο φαινεται αυτο πραγματικά που είσαι και τι στην ουσια ανεχεσαι και τι όχι.

Αν εισαι καλος ανθρωπος, οσο και την εντυπωση να μην δωσεις θα φανει.

Δημοσ.

εγω λεω να μαζευτουμε καποια ατομα απο δω μεσα να φτιαξουμε τιποτα καλο...γραφιστα εχουμε...οι υπολοιποι να δηλωσουν παρουσιες!

Πφφφ με το να εχεις καποιον εργοδοτη απο πανω σου πραγματικα δεν βγαινει τιποτα. Θα επρεπε να σεβονται το εργατικο δυναμικο τους γιατι χαρη σε αυτους βγαζουν τα κερδη τους κι ομως το αντιθετο συμβαινει. Σε απολυουν οποτε τους κανει κεφη. Θα πρεπε να βρεθει και αυτος στην θεση του απολυμενου ετσι για να εβλεπε την γλυκα.

Τεσπα το θεμα ειναι οτι με 700 ευρω τον μηνα δουλεια δεν γινεται.

Φασουλι φασουλι ΔΕΝ γεμιζει το σακουλι. Κατι δραστικο πρεπει να βρουμε να κανουμε. Να δουλευει ο καθενας για τον εαυτο του οπως τον παλιο καλο καιρο μονο που τωρα πρεπει να γινει με αλλα δεδομενα.

Οσο για την Ελλαδα μαλλον τα παραπανω ειναι ενα απατηλο ονειρο.

Οσο παει και χειροτευρευει, οι πολιτικοι στον κοσμο τους, τα αφεντικα εκμεταλευονται, οι δημοσιοι υπαλληλοι τα ξυνουν και οι εργαζομενοι στον δρομο. Αφου οι 3 πρωτες κατηγοριες ειναι καλα, γιατι να αλλαξει κατι? Τι μας νοιαζει ο απλος κοσμακης?

Δημοσ.

Άλλο πάλι και τούτο με τις υπερωρίες..είναι εκ των ουκ άνευ πλέον να δουλέυεις υπερωρίες και να μην πληρώνεσαι. Σε βαθμό που σε γνωστό μου σε εταιρία θυγατρική γνωστής κρατικής τράπεζας του την είπαν επειδή δεν καθόταν πολλή ώρα παραπάνω (εννοείται ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται..)! Δηλαδή ουσιαστικά δουλεύεις αντί για 8ωρο, 10ωρο και βάλε με μισθό για 7ωρο, είναι να τρελαίνεσαι..

Δημοσ.

Μην κάθεσαι να σκάσεις. Ξέρω ότι νιώθεις χάλια τώρα, αλλά σε λίγο θα βρεις κάποια άλλη δουλίτσα και όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Εξάλλου κανείς δεν χάνεται. Όρεξη για δουλειά και υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές !!!

Πάντως, επειδή δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα, πήγαινε σε μια επιθεώρηση εργασίας και ρώτα να μάθεις τι δικαιούσαι να πληρωθείς. Αποζημίωση, δώρα χριστουγεννών κλπ, άδειες κα.

Καλή συνέχεια και σύντομα σε μια καλή θέση!!!

Δημοσ.

Ναι αλλα ποιος καθεται να ψαχνει-να πηγαινει σε συνεντευξεις ολη την ωρα?

Αφηστε το αλλο ρε κοριτσια, ολες μας δηλωνουν σαν Γραμματέες για να μη δωσουν παραπανω απο 700ευρω.. κ ας εχεις βγαλει μηχανολογος/τοπογραφος/πυρηνικος επιστημονας!

Δημοσ.
Ναι αλλα ποιος καθεται να ψαχνει-να πηγαινει σε συνεντευξεις ολη την ωρα?

Αυτός που θέλει να δουλέψει.Νομίζω. :P

Δημοσ.

Δηλαδη την συμβουλευεις να τον αφησει ατιμωρητο;

Και γιατι ειναι ντροπη να διεκδικησει ολα οσα νομιμα δικαιουται;

Για να βγαλει το ονομα του "καλου παιδιου" και να εχει παντα δουλεια,

εστω και με αυτες της συνθηκες, ενω καποιοι αλλοι που καταγγελουν

και διεκδικουν - για το καλο ολων - να μενουν ανεργοι;

Αν καναν το ιδιο ολοι οι εργαζομενοι πριν μερικα χρονια, να κοιταζουν

ο καθενας την παρτη του δηλαδη, σημερα θα φοραγαμε αλυσιδες

στα ποδια και θα δουλευαμε υπο την απειλη μαστιγιου.

Η καταγγελια ειτε με οργη ειτε με ηρεμια ειναι μονοδρομος, η ατιμωρησια

ειναι αυτη που "δινει θαρρος στο χωριατη για ν'ανεβει στο κρεβατι".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...