Προς το περιεχόμενο

Aπόλυση...

LiNa P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα προσλάβει κανέναν κακομοίρη τζάμπα με κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα, στον οποίο πιθανότατα θα δίνει λιγότερα από το βασικό γιατί "μαθαίνει τη δουλειά".

Τα βλέπουμε κάθε μέρα.

Λυπάμαι πολύ Lina. Είναι ό,τι χειρότερο να χάνεις τη δουλειά σου. Υπομονή και κάτι θα βρείς.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eφ' όσον τα κατάλαβατε καλά,καιρός να δουλέψετε πάνω σ' αυτά,για το μέλλον σας.Είναι αλήθεια ότι η δήθεν κρίση έκανε όλα τα λαμόγια να ξιφουλκίσουν και να πετάξουν στα σκουπίδια τις εργασιακές συμβάσεις και τα κεκτημένα γεννεών,με τις αβάντες του πληρωμένου γκουβέρνου.

Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρετε,όχι για σας -είναι χαμένο το παιχνίδι για μια γεννειά- αλλά για τα παιδιά σας.

Καλωσορίσατε στον πραγματικό κόσμο.

Δημοσ.

Επειδη συνεβη το ιδιο σε γνωστη μου και σχεδον δεν το πιστευα, μπορει

καποιος φιλος να μου πει απο ποτε ισχυει η προσληψη στον ιδιωτικο τομεα

με διμηνες - τριμηνες συμβασεις;

Αν ειναι δυνατον καποιο λινκ που να παραπεμπει σε νομο, ψηφισμα η οτι

αλλο ειναι αυτο.

Δημοσ.

Παιδιά, από ότι ξέρω ,συνήθως οι εταιρίες αντί να σε απολύσουν, σου δίνουν μια μικρή αποζημίωση για να υπογράψεις παραίτηση. Ωστόσο , με αυτόν τον τρόπο δεν δικαιούσαι να μπεις στο ταμείο ανεργίας. Εσείς τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση? Δηλαδή, αν η εταιρία που δουλεύατε σας έδινε ένα ποσό που είναι λίγο μεγαλύτερο από την αποζημίωση απόλυσης + 1 χρόνο ταμείου ανεργείας?

Δημοσ.

Ευχαριστω, @black_widow.

Απο οτι βλεπω ψηφιστηκε το 2003 και τροποποιηθηκε παλι το 2004,

στις 23/08...

Ετσι για να καταλαβουμε ολοι ποιοι μας οδηγησαν σιγα σιγα σε αυτον

τον εργατικο μεσαιωνα...

Τα χειροτερα επονται.

Δημοσ.

Όντως η κατάσταση είναι δραματική.

Και το χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις και μια δική σου δουλειά χωρίς να πληρώνεις νταβατζιλίκια στο κράτος, να δεν έχεις κέρδη ή εισόδημα.

Δημοσ.
Παιδιά, από ότι ξέρω ,συνήθως οι εταιρίες αντί να σε απολύσουν, σου δίνουν μια μικρή αποζημίωση για να υπογράψεις παραίτηση. Ωστόσο , με αυτόν τον τρόπο δεν δικαιούσαι να μπεις στο ταμείο ανεργίας. Εσείς τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση? Δηλαδή, αν η εταιρία που δουλεύατε σας έδινε ένα ποσό που είναι λίγο μεγαλύτερο από την αποζημίωση απόλυσης + 1 χρόνο ταμείου ανεργείας?

Καλά τι είναι αυτά που λές?Αυτό δεν γίνεται με τίποτα....

Δημοσ.

Aυτο δεν το καταλαβαινω. Τι θα κερδισει ο εργοδοτης με το να σου δωσει την αποζημειωση + 1 χρονο ταμειο ανεργειας σε μετρητο για να παραιτηθεις? Και γιατι να το κανει απο την αρχη αυτο το πραγμα εξαλου?

Δημοσ.
Aυτο δεν το καταλαβαινω. Τι θα κερδισει ο εργοδοτης με το να σου δωσει την αποζημειωση + 1 χρονο ταμειο ανεργειας σε μετρητο για να παραιτηθεις? Και γιατι να το κανει απο την αρχη αυτο το πραγμα εξαλου?

Γιατί έτσι θα τα δηλώσει στα έξοδα και θα γλιτώσει από εφορία, ενώ στην απόλυση δεν ισχύει αυτό!

Δημοσ.
Και γιατί εσύ σαν εργαζόμενος να του κάνεις την χάρη?

Γιατί συνολικά θα πάρεις παραπάνω. Αλλά το ερώτημα είναι αν τελικά συμφέρει....

Δημοσ.

Να δω πότε ο Ελληνας επιχειρηματιας θα μαθει οτι το ανθρωπινο δυναμικο (εργασια) ειναι συντελεστης παραγωγης και συνεπως όσο χειρότερα τον αντιμετωπιζουμε, τοσο λιγοτερο παραγωγικος θα ειναι.

Και εξηγουμαι : Είναι δικαιωμα του καθε εργοδοτη να απολυει αλλα οι σωστες δουλειες θελουν και σωστες εξηγησεις. Για παράδειγμα οταν προσλαμβανεις κάποιον, πρεπει να του δινεις εκτεταμενο job description, να ξεκαθαριζεις τις απαιτησεις που εχεις απο αυτον ακομα και γραπτως (πχ απαιτηση στοχου απο πωλητη) και σε περιπτωση που βλεπεις οτι δεν παει συμφωνα με το πλανο να τον προειδοποιεις 1-2 φορες οτι κατι τρέχει. Ε!την τριτη φορα του λες "π.χ Κώστα, είχαμε συμφωνησει αυτο, αυτο και αυτο..βλεπεις απο μονος σου ομως οτι δεν μου εβγαλες τη δουλεια που ειχαμε πει ενω εγω τηρησα την οικονομικη συμφωνια μας κτλ, επομενως λυπαμαι και οι δρομοι μας πρεπει να χωρισουν.

Το θεμα ειναι οτι στο Ελλαντα οι εργοδοτες σε ενα μεγαλο βαθμο δεν υλοποιουν τις υποχρεωσεις τους σχετικα με τα συμφωνηθέντα (αυξησεις, μπονους, περιβαλλον εργασιας κτλ) και η συντριπτικη πλειοψηφια δεν ξέρει να συννενοειτε με τους νεοπροσληφθεντες για τις απαιτησεις που εχουν απο αυτους, τους στοχους κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...