Προς το περιεχόμενο

Aπόλυση...

LiNa P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...ερχομαι σημερα στη δουλεια και το μαθαινω κατα τις 10 το πρωι."Λόγο οικονομικης κρισης.Το ξερεις οτι σ'αγαπαω σαν παιδι μου και οτι μου ειναι πολυ δυσκολο που στο λεω, αλλα σημερα και αυριο παραδιδεις τα αρχεια σου και την δευτερα περνας για την απολυση και την εξοφληση." (παρόλο που ξερω οτι ψαχνει να προσλαβει ατομα του κλαδου μου).

και αυτο μετα απο εναν χρονο "ξεζουμισματος" για 700 ευρώ.

Πως γινεται να συμβαινει αυτό?:-(

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Του έγραφες το απόλυση με ω... :P

Δυστυχώς τελευταία με το πρόσχημα της κρίσης γίνεται χαμός.. Ίσως βρήκε καμια πρακτικάρια να του βγαίνει τζάμπα :)

Δημοσ.

εμ.. για να ξεζουμησει για αλλο ενα χρονο καποιον/αν αλλη, για 700 ευρω και να μην του ζητησει/ς αυξηση????

γνωστο συστημα αν και δεν ξερω αν αναφερεται στην περιπτωση σου...

Δημοσ.
δεν του κάθισες...:mad:

Αυτό ελειπε...να του κατσω κιολας. Δεν φτανει που συχνα καθημερινες εφευγά μετά τις 21:00 γιατι ολο και κατι θυμώταν λιγο πριν τις 17:00...

Δημοσ.
...ερχομαι σημερα στη δουλεια και το μαθαινω κατα τις 10 το πρωι."Λόγο οικονομικης κρισης.Το ξερεις οτι σ'αγαπαω σαν παιδι μου και οτι μου ειναι πολυ δυσκολο που στο λεω, αλλα σημερα και αυριο παραδιδεις τα αρχεια σου και την δευτερα παρνας για την απολυση και την εξοφληση." (παρόλο που ξερω οτι ψαχνει να προσλαβει ατομα του κλαδου μου).

και αυτο μετα απο εναν χρονο "ξεζουμισματος" για 700 ευρώ.

Πως γινεται να συμβαινει αυτό?:-(

Απλα τα πραγματα κοπελια, πολλα μπορει να ειναι αλλα ΜΟΝΟ οικονομικη κριση ΔΕΝ ειναι που σε εδιωξε. Απλα το εχουν μαθει τωρα ολοι και στο ονομα της οικονομικης κρισης θα βγαλουν διπλα, τριπλα και πολλα περισσοτερα χωρις να γινονται "κακοι" τα ιδια τα αφεντικα.

Ειναι πολυ σπαστικο πραγμα πραγματικα και θα επρεπε να μην μπορουσε καποιος να σε απολυσει με τετοιο τροπο (και αν δεν εκανες τιποτα χοντρο και φταις). Τελος παντων καθε εμποδιο σε καλο λενε κοπελια, φροντισε τουλαχιστον να παρεις την αποζημειωση σου στο ακεραιο. Κανε μια βολτα απο την επιθεωρηση εργασιας για να λαβεις πληροφοριες του τι πρεπει να παιρνεις.

Δημοσ.
Τι δουλειά, αν επιτρέπεις;

3D animation εχω τελειωσει αλλα εκτελουσα και χρέη γραφιστα...σε διαφημιστηκα δουλευα αλλα εκτος απο τα τρισδιαστατα ήταν και οι ψηφιακες εκτυπώσεις,αυτοκολλητα και τα σχετικα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:24 ----------

Του έγραφες το απόλυση με ω... :P

Δυστυχώς τελευταία με το πρόσχημα της κρίσης γίνεται χαμός.. Ίσως βρήκε καμια πρακτικάρια να του βγαίνει τζάμπα :)

Ανοιξα το θεμα σε πολυ ταραγμενη φάση της μέρας μου...όχι βεβαια οτι ημουν ποτε ασσος στην ορθογραφια...:-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:25 ----------

κουραγιο... απο αποζημιωση τι θα παιξει;

ημουν με δυο τριμηνες συμβασεις και τους υπολοιπους 6 με αοριστου. Δεν ξερω τι δικαιουμαι, θα βρω την ακρη μου με την επιθεωρηση πιστευω που προτεινε καποιος φιλος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:27 ----------

εμ.. για να ξεζουμησει για αλλο ενα χρονο καποιον/αν αλλη, για 700 ευρω και να μην του ζητησει/ς αυξηση????

γνωστο συστημα αν και δεν ξερω αν αναφερεται στην περιπτωση σου...

αυτο μου ειπαν και καποιοι αλλοι στην δουλεια που ημουν. "γνωστο μου το κολπο του για να αποκτατε δικαιωματα" μου ειπαν.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:33 ----------

Απλα τα πραγματα κοπελια, πολλα μπορει να ειναι αλλα ΜΟΝΟ οικονομικη κριση ΔΕΝ ειναι που σε εδιωξε. Απλα το εχουν μαθει τωρα ολοι και στο ονομα της οικονομικης κρισης θα βγαλουν διπλα, τριπλα και πολλα περισσοτερα χωρις να γινονται "κακοι" τα ιδια τα αφεντικα.

Ειναι πολυ σπαστικο πραγμα πραγματικα και θα επρεπε να μην μπορουσε καποιος να σε απολυσει με τετοιο τροπο (και αν δεν εκανες τιποτα χοντρο και φταις). Τελος παντων καθε εμποδιο σε καλο λενε κοπελια, φροντισε τουλαχιστον να παρεις την αποζημειωση σου στο ακεραιο. Κανε μια βολτα απο την επιθεωρηση εργασιας για να λαβεις πληροφοριες του τι πρεπει να παιρνεις.

Θα μπορουσα να το πιστευα το παραμυθι για την κριση, αλλα ξερω απο την γραμματεια τις δουλειας οτι μπηκε αγγελια για το δημιουργικό της εταιριας.Ειναι σιγουρο οτι δεν εκανα κατι που να σηκωνει απολυση (γιατι λάθη όλοι κανουμε) οποτε καταλήγω στο συμπερασμα οτι ειναι θεμα αποκτησης δικαιωματων όπως μου ειπαν. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλη για την επιθεωρηση εργασιας γιατι πραγματικά μετά απο μια τετοια μερα δεν το είχα σκεφτεί.

Δημοσ.

Μονο πληροφοριες ομως ετσι? Μην το πας για καταγγελια εκτος και αν αυτος ειναι μεγαλο λαμογιο και τα θελει ο "πισινος" του. Απαντησε σε οτι σε ρωτησουν για να βγαλουν το αναλογο ποσο που θα πρεπει να παρεις απο το (πρωην)αφεντικο σου.

Δημοσ.

Απο εκει που με αποσχολουσε ποτε θα περναμε αδεια να κανονιζα τις διακοπες μου, μεσα σε ενα πρωι βρεθηκα σε μονιμη αδεια. Πραγματικά πιστευω οτι μαζι με τον κανενα που δεν χανεται, δεν θα χαθω και εγώ, αλλα με βαζει στην διαδικασια ολου αυτου που ψαξιματος λιγο πριν τις διακοπες που οι περισσοτερες εταιριες κλεινουν.

Και μου το παιζει και "ψυχοπονιαρης", του στυλ "σ'αγαπάω σαν κορη μου και μακαρι να μην επρεπε ποτε να σου ζηταγα να φυγεις" και τα σχετικά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:42 ----------

Μονο πληροφοριες ομως ετσι? Μην το πας για καταγγελια εκτος και αν αυτος ειναι μεγαλο λαμογιο και τα θελει ο "πισινος" του. Απαντησε σε οτι σε ρωτησουν για να βγαλουν το αναλογο ποσο που θα πρεπει να παρεις απο το (πρωην)αφεντικο σου.

δεν το σκεφτομουν για καταγγελια γιατι κινηθηκε στα πλαισια του νομιμου,εχοντας καθε δικαιωμα να απολυει οποιον θελει, ασχετα απο τις λαμογιες που εκανε (χρησιμοποιοντας τις γνωσεις μου στο photoshop...). Αυτο που με αποσχολει ειναι οι νομιμες απολαβες μου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:45 ----------

.. Ίσως βρήκε καμια πρακτικάρια να του βγαίνει τζάμπα :)[

Απο οσο ξερω απο τη γραμματεια για αγγελια για part time εχει βαλει. (Το διορθωσα το topic!!!:-))

Δημοσ.

Γι αυτο πρεπει να περασεις μια βολτα απο εκει. Σιγουρα θα μαθεις το ποσα πρεπει να παρεις. Αν ειναι δυνατον πες να σου εκτυπωσουν το χαρτι κιολας για να το εχεις μαζι σου την ωρα που θα εισαι στο λογιστηριο.

Δημοσ.
Γι αυτο πρεπει να περασεις μια βολτα απο εκει. Σιγουρα θα μαθεις το ποσα πρεπει να παρεις. Αν ειναι δυνατον πες να σου εκτυπωσουν το χαρτι κιολας για να το εχεις μαζι σου την ωρα που θα εισαι στο λογιστηριο.

σε ευχαριστώ παρα πολύ, γιατι δεν ηξερα καν οτι μπορω να εχω και εγγραφος τα οσα υποστηριζει η επιθεωρηση.

και ολα αυτά πανω που προσπαθουσα να παρω αμαξακι...

Δημοσ.
σε ευχαριστώ παρα πολύ, γιατι δεν ηξερα καν οτι μπορω να εχω και εγγραφος τα οσα υποστηριζει η επιθεωρηση.

και ολα αυτά πανω που προσπαθουσα να παρω αμαξακι...

Βαλτη εισαι κοπελια? Ακριβως το ιδιο θα εκανα και εγω αλλα ακριβως οπως και εσυ Τεταρτη με καλεσε, Παρασκευη "γεια σας". Οχι οτι δεν εχω αλλα ειχα βρει και αγοραστη για το παλιο μου και ειχα μπει και στη διαδικασια για δανειο..........τελευταια στιγμη ολα πισω.

Δημοσ.

Έχουν γίνει σύστημα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εδώ μεγάλες εταιρείες καλύπτουν τακτικές ανάγκες τους με πρακτικάριους ( κάνω και εγώ την πρακτική μου αναγκαστικά λόγω ΤΕΙ), με συμβασιούχους και δανεικούς εργαζόμενους. Η λαμογιά μας έχει φάει, με το που άκουσαν κρίση, πριν αρχίσει καν να φαίνεται άρχισαν τις απολύσεις.

Πιστεύω ότι ο θεσμός της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης των σχολών μας έχει καταστρέψει όλους . Ο πρακτικά ασκούμενος είναι ένας εργαζόμενος με 0 δικαιώματα, ούτε δώρα, άδειες και χωρίς να του κολλάνε ένσημα πέραν του επαγγελματικού ατυχήματος και με την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ πραγματικά τους ερχόμαστε τσάμπα. Επιπλέον οι εργαζόμενοι φοιτητές ( εκτός πρακτικής) έχουμε κακομάθει τους εργοδότες, οι περισσότεροι κοιτάμε απλά να βγάζουμε τα έξοδά μας και δεν κοιτάμε που μας τρώνε ένσημα και τα σχετικά.

Ρώτησα εκεί που κάνω πρακτική για κάτι που μου φάνηκε περίεργο στις μισθοδοσίες των πρακτικάριων ( περνάνε από τα χέρια μου οι μισθοδοσίες και τα ένσημα των πρακτικάριων στο γραφείο που είμαι), μου τα μασάγανε και μετά μου λένε "πολλά ρωτάς για πρακτικά ασκούμενη, μην ασχολείσαι τόσο". Στις περισσότερες δουλειές με το που λέω την λέξη "σύμβαση" γίνομαι η κακιά...Ναι, είναι λαμόγια τα αφεντικά αλλα φταίμε σε μεγάλο βαθμό όλοι μας για το χάλι που επικρατεί.

LiNa P η σύμβαση σου τι ωράριο έγραφε; Πώς λες ότι κινήθηκε στα όρια του νόμιμου αφού δε σου πλήρωνε υπερωρίες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...