SlimData Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Λιγο πολυ συμφωνω με ολους σας και νομιζω πως ολοι καταλαβετε τι θελω να πω... Φιλε μου νικο με 10euro παραπανω σου βρισκω ιδια, αν οχι καλυτερη, gigabyte (μιας και δεν αναφερθηκα μονο σε asus). Αλλα οταν λες "ποιοτικοτερη μητρικη απο μια μαπα κλοκαδικη", την asrock εννοεις ποιοτικοτερη.........??? Και κλεινοντας να πω απλα το εξης. Σωστος ο liopyr, λαθος να γενικολογουμε και να βαζουμε τα παντα σε ενα τσουβαλι, αν και το εκανα κι εγω για την asrock. Γενικα ομως ισχυει μια αρχη. Το overclock ειναι πιεση για τον υπολογιστη και τα υλικα του, εως και κακομεταχειριση. Για να αντεξει λοιπον το υλικο πρεπει να πληρει καποια στοιχειωδη ποιοτικα χαρακτηριστικα. Συνηθως λοιπον μητρικες με δυνατο oc ειναι μητρικες με καλα υλικα. ΣΥΝΗΘΩΣ... Οσο για την asrock, ριχτε μια ματια για την X58 supercomputer, τη μητρικη που προτεινε η εταιρια για τους i7. Cpu στα 300, 600 η 1000euro και η μητρικη να σκαει.... Απαραδεκτο για εμενα... Παντως σεβομαι τις αποψεις ολων.. Καλη συνεχεια παιδες
nikos21aek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Αλλα οταν λες "ποιοτικοτερη μητρικη απο μια μαπα κλοκαδικη", την asrock εννοεις ποιοτικοτερη.........??? Λέω κάποιος που δεν πρόκειται να ασχοληθεί με O/C αν είναι να δώσει περισσότερα λεφτά από την Asrock καλύτερα να τα δώσει για μια ποιοτικότερη μητρική...Παρά μια μάπα με λίγο καλύτερο o/c potential από την asrock και όπου μάπα βάλε άμα θες και Asus σε πολλές περιπτώσεις.. Εγώ πάντως σε μητρικές των 60€ Asrock αντίστοιχες giga ή asus ξεκινάνε από τα 85€..Θα πείς 25€ είναι μικρή διαφορά..Δεκτό αλλά όταν βλέπεις το ποσό μεμονωμένα..Σε σύγκριση με την Asrock είναι +45% για αυτά τα στοιχεία που ζητάς από μια μητρική..Ή 2gb ram αν προτιμάς ή ένα καλύτερο κουτί ή ένα καλύτερο τροφοδοτικό..ή ένα μεροκάματο στην τελική..
cabdik Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 μην τρελαινεστε και με τα ονοματα. χαλαρωστε. μην ξεχνατε αλλωστε οτι και η ASrock, ειναι μια φθηνη ASUS!! δεν ειναι ουτε Biostar, ουτε ECS, ουτε ξερω γω τι αλλο! δεν ειναι τυχαια εταιρια. ναι μεν δεν σου φτιαχνει τις καλυτερες μητρικες, επειδη υπαρχει η ASUS γι αυτο, αλλα στα λεφτα της δεν παιζεται! παρεπιπτοντως, η gigabyte που ειχα πριν την asrock, εμενα με απογοητευσε!
neXTgen Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 βλέπώ φίλε cabdik πως έχεις αυτή : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528444 ποια είναι μια πιο ακριβή υλοποίηση σε asus/msi/etc ... με τα ίδια specs (Radeon HD 3300 on board, 888-890 hd audio, firewire etc) ? για ρίξτε καμιά ιδέα... εγώ από την biostar που έγραφα όταν ξεκίνησα το thread δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανέβω πιο πάνω από την ASROCK του cabdik και το άλλο που σκέφτηκα είναι πως μάλλον αντί για PHENOM II 905 πρέπει να σκεφτώ τη λύση ενός 550 ... πως σας φαίνονται αυτά?
nikos21aek Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 βλέπώ φίλε cabdik πως έχεις αυτή : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528444 ποια είναι μια πιο ακριβή υλοποίηση σε asus/msi/etc ... με τα ίδια specs (Radeon HD 3300 on board, 888-890 hd audio, firewire etc) ? για ρίξτε καμιά ιδέα... εγώ από την biostar που έγραφα όταν ξεκίνησα το thread δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανέβω πιο πάνω από την ASROCK του cabdik και το άλλο που σκέφτηκα είναι πως μάλλον αντί για PHENOM II 905 πρέπει να σκεφτώ τη λύση ενός 550 ... πως σας φαίνονται αυτά? Δεν έχει βγεί και Bios update ακόμη για τον 550 στην Asrock.Λογικά θα τον τον δεί κανονικά αλλά μην έχεις κανένα πρόβλημα..Γιατί δεν τον έχουν στο support list;Πάρε τον 710 να είσαι σίγουρος. Αμα πάρεις την Biostar τότε ναι..Αλλά πώς και από quad πέφτεις σε χ2;
neXTgen Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 το σκέφτομαι... λόγω τιμής ίσως ... αν με πάρει θα πάω για 905.... αλλιώς 550. board δεν έχω αποφασίσει..
cabdik Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 φιλε μου, σορρυ κιολας, αλλα δεν το βλεπω σωστο αυτο που σκεφτεσαι. πας να παρεις ενα board με τα καλυτερα chip της AMD και να κανεις μεγαλες παραχωρησεις σε cpu. το θεωρω λαθος! καλυτερα να πας σε 780G και να ριξεις τη διαφορα χρηματων σε επεξεργαστη! θα σου χρειαστει περισσοτερο απο το motherboard! και το 780G ειναι και πολυ καλο, και πιο φθηνο!
neXTgen Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 δεν έχω καταλήξει βλέπεις ακόμα... απλά δεν έχω σιγουρευτεί για το πόσο είναι πιο χρήσιμο το 4χ από ένα εξαιρετικό 2χ ...το board (σαν το δικό σου, ένα 790g) έχει κι άλλα καλούδια όπως την 3300... ενδεχομένως να έχεις δίκιο καμιά 80ριά ευρώ είναι η διαφορά με το 905... το σκέφτομαι..
nikos21aek Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 δεν έχω καταλήξει βλέπεις ακόμα... απλά δεν έχω σιγουρευτεί για το πόσο είναι πιο χρήσιμο το 4χ από ένα εξαιρετικό 2χ ...το board (σαν το δικό σου, ένα 790g) έχει κι άλλα καλούδια όπως την 3300...ενδεχομένως να έχεις δίκιο καμιά 80ριά ευρώ είναι η διαφορά με το 905... το σκέφτομαι.. Και με τον 810 ακόμη λιγότερο..
cabdik Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 δεν έχω καταλήξει βλέπεις ακόμα... απλά δεν έχω σιγουρευτεί για το πόσο είναι πιο χρήσιμο το 4χ από ένα εξαιρετικό 2χ ...το board (σαν το δικό σου, ένα 790g) έχει κι άλλα καλούδια όπως την 3300...ενδεχομένως να έχεις δίκιο καμιά 80ριά ευρώ είναι η διαφορά με το 905... το σκέφτομαι.. το χ4 θα σου ειναι πολυ πιο χρησιμο απο ενα "εξαιρετικο" χ2, οταν θα κανεις multitasking. εγω εκει βλεπω τις διαφορες! οταν εχω ανοιξει πολλες εφαρμογες ταυτοχρονα, φαινεται η διαφορα δια γυμνου οφθαλμου..! δεν κολλαει πουθενα! και μιλαω π.χ. για winrar, nero, firefox με 4-5 παραθυρα, και βαλε και εναν media player να παιζει μουσικη, παραλληλα ολα αυτα!!
neXTgen Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 o 810 είναι πιο "ενεργοβόρος" ? γενικά τι διαφορές με τον 905 έχει ? cabdik , έδωσες πήρες .. με έπεισες... ! (εύκολο είναι, μουσική γράφω εξάλλου, οπότε κατάλαβαίνετε) απλά πάμε να φτιάξουμε ένα καλό mobo
cabdik Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 o 810 είναι πιο "ενεργοβόρος" ? γενικά τι διαφορές με τον 905 έχει ? cabdik , έδωσες πήρες .. με έπεισες... ! (εύκολο είναι, μουσική γράφω εξάλλου, οπότε κατάλαβαίνετε) απλά πάμε να φτιάξουμε ένα καλό mobo δεν εχω στοχο να σε πεισω για κατι συγκεκριμενο! εμεις εδω προσπαθουμε να βοηθαμε ο ενας τον αλλον, με οτι γνωσεις και εμπειριες εχει ο καθενας. εγω σου μεταφερω την εμπειρια μου δουλευοντας το μηχανημα μου. σε σχεση με το προηγουμενο που ειναι το HTPC μου πλεον. συμφωνω κι εγω με ενα καλο mobo, ειναι η βαση του ολου συστηματος! ομως τα παντα εξαρτονται απο το κοστος. αν εχεις απεριοριστο μπατζετ, δεν το συζηταμε...!!!! αν ομως εχεις ενα συγκεκριμμενο μπατζετ, τοτε ψαχνεις να βρεις υποσυστηματα που θα εχουν μια ισορροπια, σε σχεση παντα με τη δουλεια που θελεις να κανεις με το συγκεκριμενο μηχανημα. γι αυτο σου ειπα πριν, δε συμφωνω με το συνδυασμο 790GX+ 550x2, mobo too much- cpu too little!!! τωρα για cpu, 905-810-720 δεν εχουν τρομερη διαφορα μεταξυ τους σε καταναλωση- για στοκ μιλαμε παντα!- μην τρελαινεσαι. αν τους βαλεις και σε CnQ, δεν καινε τπτ. αμα τους overclockαρεις, τοτε τσουρουφλανε!!! το απογευμα που θα παω σπιτι θα σου πω τι καταναλωση λεει ενα προγραμμα της asrock (IES = Intelligent Energy Saver). οσο και ανακριβες να ειναι, θα καταλαβεις!
neXTgen Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 το budget είναι μάξιμουμ €500 ευρώ για το tower (χωρίς τους δίσκους). πρακτικά κάνω άνετα τη δουλειά μου με 400+-50€ αν θέλετε παίξτε συνδυασμούς από e-shop και προτείνετέ μου .. δηλαδή amd4x, mb, 4gigs ram, τροφοδο + κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.