Προς το περιεχόμενο

How convert from ntfs to Fat32 (σε Flash Memory των 8GB

jimmy900

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να μετατρέψω το φλασάκι μου χωρητικότητας 8GB από Ntfs σε Fat32.

Όταν το είχα αγοράσει ήταν fat32 , αλλά το είχα κάνει ntfs για να μεταφέρω αρχεία μεγαλύτερα των 4gb. Τώρα το dvd player μου , δεν το αναγνωρίζει (λέει unsupported usb):mad:, γι'αυτό θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να το κάνω πάλι fat32! Γίνεται? Αν ναι , τότε ποια είναι η διαδικασία?

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

1. Μεταφέρεις όλα τα αρχεία που περιέχει το stick στο σκληρό σου δίσκο

2. Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, τρέχεις το κατάλληλο εργαλείο για format του partition/volume που υπάρχει στο stick. Π.χ. σε Windows, κάνοντας δεξί κλικ στο drive letter του stick και επιλέγοντας από το context menu το Format

3. Επιλέγεις ως νέο τύπο συστήματος αρχείων το FAT32 και επιβεβαιώνεις για να ξεκινήσει το format

4. Όταν τελειώσει, μπορείς να μεταφέρεις πίσω στο stick τα αρχεία που μετακίνησες στο βήμα 1

Δημοσ.

Όταν το flashάκι ή ο οποισδήποτε HDD έχει φορμαριστεί σε NTFS ΔΕΝ έχεις ξανα΄την επιλογή format σε FAT32. Γενικά από FAT32 σε NTFS είναι απλή η διαδικασία με τα βήματα που περιγράφει ο parsifal.

Από NTFS όμως σε FAT32 χρειάζεται ειδικό software. Googlαρέ το και διάβασε κα΄ποιους σχετικούς οδηγούς που υπάρχουν....

Δημοσ.

Damn, έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει αυτό. Αλλά έξτρα software λογικά δεν χρειάζεται. Ακόμη κι αν δε λειτουργεί η εντολή format από command prompt με την παράμετρο /fs:YYY, τότε σβήνοντας το υπάρχον volume από το το Disk Management MMC snap-in των Windows (Start > Run... > diskmgmt.msc) και έχοντας πάντα πάρει backup προηγουμένως τα δεδομένα του stick, θα μπορείς να το επαναδημιουργήσεις επιλέγοντας FAT32 για filesystem.

Τα παραπάνω σε Windows, άλλα Λ/Σ δεν έχουν τέτοια «κολλήματα»...

Δημοσ.

Έχω Windows Vista Ultimate. Δοκίμασα τα βήματα που ανέφερε ο ''parsifal'' και φένεται ότι τα κατάφερα. Είχες δίκιο τελικά σε ότι είπες! Στις ιδιότητες τώρα γράφει Σύστημα Αρχείων: Fat32. Δεν νομίζω πως υπάρχει τώρα κανένα πρόβλημα..

Σας ευχαριστώ και τους 2 σας..:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...