Antonis211 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Γεια σας, Αυριο ενας φιλος μου θα παει να παραλαβει τον Η/Υ τον οποιο θελει για παιχνιδια περισσοτερο και να εχει καλα fps. Θα μπορουσατε να προτινετε ενα ασφαλες overclock του επεξεργαστη μεσα απο bios Cpu: amd phenom ii 720 be BOX Mobo: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Ram: 4gb ddr3 1333mhz Ψυκτρα: οχι επειδη ειναι box
Antonis211 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 τι καρτα γραφικων θα εχει το συστημα? Gigabyte Gtx 260 896mb
geobot24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Με την μαμίσια ψύκτρα μην προσπαθήσετε να του κάνετε τπτ τρελό. Αναλόγως και τις επιλογές της μητρικής στο bios παίξτε μόνο με το πολλαπλασιαστή μέχρι το σημείο που χρειαστεί να δώσετε παραπάνω ρεύμα. Θα είναι κάπου γύρω στα 3.2 με 3.3 αναλόγως πάντα και τις δυνατότητες της μητρικής.
Antonis211 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Με την μαμίσια ψύκτρα μην προσπαθήσετε να του κάνετε τπτ τρελό.Αναλόγως και τις επιλογές της μητρικής στο bios παίξτε μόνο με το πολλαπλασιαστή μέχρι το σημείο που χρειαστεί να δώσετε παραπάνω ρεύμα. Θα είναι κάπου γύρω στα 3.2 με 3.3 αναλόγως πάντα και τις δυνατότητες της μητρικής. οκ και θα υπαρχει καποιο προγραμμα που θα εχει το pc για να βλεπει τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη;
geobot24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Το πλέον κατάλληλο για τους phenom ii με μητρικές με chipset 7ΧΧ είναι το Amd Overdrive. Μπαίνεις εδώ: http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15354_15359,00.html και το κατεβάζεις. Έχει ότι πληροφορία θες και επίσης μπορείς να κλοκάρεις τον επεξεργαστή σου από κει...;)
Antonis211 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Το πλέον κατάλληλο για τους phenom ii με μητρικές με chipset 7ΧΧ είναι τοAmd Overdrive. Μπαίνεις εδώ: http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15354_15359,00.html και το κατεβάζεις. Έχει ότι πληροφορία θες και επίσης μπορείς να κλοκάρεις τον επεξεργαστή σου από κει...;) Θα λεει μεχρι ποσο μπορει να παει χωρις κινδυνο; Γινετε και να ενεργοποιησει τον 4 πυρηνα και να κανει overclock χωρις κυνδινο;
geobot24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Στην εικόνα φαίνεται ότι μπορείς να "πειράξεις" πολλές ρυθμίσεις. Όσον αφορά το ξεκλείδωμα του 4ου πυρήνα πρέπει να βρεις το κατάλληλο bios που αντιστοιχεί στην μητρική σου και απλά βάζεις το acc στο auto, με λίγες πιθανότητες πάντως αλλά δεν χάνεις τπτ να δοκιμάσεις.
BaNcU Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Όχι το AMD Overdrive, με καμία παναγία (μιλάει ο παθώντας). ΒIOS και πάλι BIOS. Στον συγκεκριμένο επεξεργαστή για απλά πράγματα, θα μπείς στα BIOS θα βάλεις το Overclock Mode Manual (όχι Automatic), και κουνάς τον Multiplier (x16,x17,x18) μέχρι 3,2 το πολύ, αν σε πετάξει BSOD τότε κατεβάζεις λίγο τον Multiplier αλλά αν έχεις την stock ψύχτρα μην κουνήσεις τα Volt. Κατέβασε CPU-Z, Prime95, OCCT, speedfan.
geobot24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Εχει δικιο ο bancu μονο το bios συνισταται για oc...Απλα για καποιον αρχαριο το aod στο novice mode τα κανει μονο του...Ρυθμιζει τασεις, ρολογια κλπ κλπ.
cabdik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 συμφωνω κι εγω για το AOD. καλυτερα απο BIOS. παει με στοκ ψυκτρα μεχρι 3,4, αναλογα με τη μητρικη παντα. στη δικια μου πηγε μεχρι εκει και με τους 4 πυρηνες και εκανα ενα 3DMark06. αλλα για σοβαρο overclock, θες αλλη ψυκτρα οπωσδηποτε!!!
d3m0n Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Κανένα πρόγραμμα μην χρησιμοποιείται για o/c.Μόνο από bios.
BaNcU Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Εμένα για παράδειγμα μου είχε buggarei το πρόγραμμα και δεν μπορούσα να αρχίσω τα windows με το καινούριο Overclock, αν και είχα ότι χρειαζόταν ενεργοποιημένα, ρώτησα σε forumS και μου είπαν ότι είναι ακόμα υπό development και καλά. Μόλις μπήκα στα Βιοs μέσα σε λίγες ώρες έκανα τη δουλειά μου, και φυσικά δεν αντιμετώπισα και κανένα πρόβλημα. Φυσικά από την άλλη πλευρά λένε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα για να δοκιμάσεις σε συγκεκριμένα ρολόγια και μετά άμα βρεις τη σωστή τιμή, μπαίνεις στα BIOS και αντικαθιστείς τις αντίστοιχες τιμές. Ας πούμε δηλαδή ότι δοκιμάζεις στο AoD στα 3,5 με 1,475 και περνάς κανά δίωρο στο Prime95, μπαίνεις στα ΒΙΟS, και αλλάζεις τις τιμές, και είσαι έτοιμος, αν και εγώ δεν το συνιστώ αυτό .
Antonis211 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 συμφωνω κι εγω για το AOD. καλυτερα απο BIOS. παει με στοκ ψυκτρα μεχρι 3,4, αναλογα με τη μητρικη παντα. στη δικια μου πηγε μεχρι εκει και με τους 4 πυρηνες και εκανα ενα 3DMark06. αλλα για σοβαρο overclock, θες αλλη ψυκτρα οπωσδηποτε!!! τον 4ο πυρηνα θα τον ενεργοποιησει απο το bios χωρις προβλημα; θα μπορει να κανει και overclock με 4 πυρηνες στα 3.2ghz με stock ψυκτρα χωρις κυνδινο;
cabdik Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 μα για να ανοιξει ο τεταρτος πυρηνας, αν ανοιξει, πρεπει να μπεις στο bios και να βαλεις το ACC στο auto. αλλιως δεν υπαρχει πιθανοτητα να ανοιξει! το ACC απο το bios ενεργοποιειται ή απενεργοποιειται! τωρα για το overclocking, εξαρταται καθαρα απο το κομματι που θα πεσεις. αν ο 4ος πυρηνας ειναι χαλασμενος μπορει να μην ανοιξει ποτε, αν ειναι ουτε εντελως χαλασμενος, ουτε εντελως καλος, μπορει να ανοιξει αλλα να μην ανεβαινει. αν τυχεις καλο κομματι, τοτε θα ανεβαινει οσο μπορει. ο δικος μου εφτασε μεχρι 3,4! αλλα δεν τον αφησα εκει λογω ψυξης, αρα στα 3,2 πρεπι να δουλευει ανετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.