Προς το περιεχόμενο

Amway kαι Network 21

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες εκανα την χαρη σε ενα φιλαρακι μου να παραστω σε ενα meeting της amway για υποστηριξη. Εχωντας παρακολουθησει στο παρελθον τετιου ειδους "Μeeting" k "σεμηναρια" τα εχω απλα πατησει ολα μια μουντζα και δεν ξαναασχοληθηκα ασχετα με το αν ψωνιζω καποια πραγματα απο την ιδια που ειναι οντως ποιοτηκα (για μενα).

Τωρα, χθες δεν περιμενα και τιποτα, τα ιδια και τα ιδια περιμενα να ακουσω και να τα πουν και με τον ιδιο τροπο απο τυπους που ουτε καλα καλα Ελληνικα δεν μιλουσαν και τα γνωστα καραγκιοζιλικια που κανουν τετοιες εταιριες σε τετιου ειδους "εκδηλωσεις". Ομολογω οτι η εκπληξη ηταν μεγαλη γιατι δεν παρουσιαστηκε τιποτε απολυτως απο αυτα που περιμενα, ουτε καποιος προσπαθησε να με πεισει για κατι ουτε και να μου πουλησει κατι.

Για την ακριβεια ο ανθρωπος που μιλουσε ηταν απο την Κρητη και μονο ωραια και καλα δεν μας τα ελεγε. Εκει που περιμενα να ακουσω "περιουσια σε 5-6 μηνες" ερχοταν αυτος και ελεγε για ενα μικρο εξτρα εισοδημα σε βαθος 3-5 ετων. Εκει που περιμενα να ακουσω "ευκολο" ακουγα "δεν χαιδευω αυτια εγω, η υποθεση εχει δουλεια και μαλιστα πολυ και πολυ τρεξιμο και εκπαιδευση για οσους το παρουν σοβαρα". Ο τροπος ο οποιος μιλουσε ηταν αυτος της πελατειακης δικτυωσης. Χωρις να πω πολλα πολλα δεν μου εδωσε την εντυπωση πυραμιδας απο πουθενα γιατι ο καθενας θα πληρωνεται οτι δουλευει και δεν παιζει ρολο ποιος και ποσσοι ειναι πανω απο εσενα.

Τελος παντων μου κινησε το ενδιαφερον γιατι ηταν κατι το οποιο δεν περιμενα, ειδικα μετα τη φραση "οποιος νομιζει οτι θα πλουτισει γρηγορα και χωρις δουλεια να αποχωρισει απο την αιθουσα γιατι δεν προκειται να γινει κατι τετοιο ποτε". Γενικα αυτα που ακουσα ειναι και ενθαρυντικα και αποκαρδιοτικα γιατι μαλλον μας ειπαν την πασα αληθεια αλλα ειναι συστημα που δουλευει (οπως λενε) 100% αν το δουλεψεις οπως ακριβως λεμε στην εκπαιδευση και εχεις ορεξη και υπομονη για μπολικη δουλεια (γι αυτους που θα το παρουν σοβαρα σαν την κυρια δουλεια τους).

Οσοι δεν το παρουν σοβαρα και απλα θελουν να εχουν ενα εξτρα εισοδημα σε βαθος 7-10 ετων της ταξης των 200 - 500 ευρω απο το πουθενα ξοδευοντας μολις 1-2 ωρες την εβδομαδα για περιπου 2 χρονια τοτε μπορουν να μαθουν πως γινεται, απλουστατα.

Εγω τωρα θελω να ρωτησω. Εχει δει κανεις ποτε κατι παρομοιο? Τι ειναι η Network 21? Εχει δουλεψει κανεις με κατι τετοιο? Οχι τιποτε αλλο γιατι δεν δωσαν καμια υποσχεση οι ανθρωποι οτι θα τα παιρνεις χοντρα οτι και αν κανεις και το κυριοτερο δεν σπασαν τα νευρα μου για να μου πουλησουν πραγματα η για να με γραψουν. Τι συμβαινει εδω? Ειναι κατι που δεν βλεπω γιατι δεν εχω δει ξανα κατι τετοιο. Ουτε να χορευουν σαν αμερικανακια, ουτε να τραγουδαν λες και ειναι the Budhapest Sympony Orchestra και αλλα τετοια γελοια. Αν καποιος εχει εμπειρια με αυτο ας την πει για να μαθουμε και 1-2 πραγματα.

Δημοσ.

Ρε φίλε είσαι σοβαρός. Ξέρεις πόσοι έχουν χάσει λεφτά από την Amway? Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Έχει καμιά δεκαετία στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά τι είναι: Αγοράζεις από αυτούς προιοντα και μετά ψάχνεις άλλους να τα δώσεις. Είσαι δηλαδή "πλασιέ" κατά κάποιον τρόπο. Αυτο όμως δεν σου το λένε ποτέ.

Οι μάγκες τι κάνουν προσπαθούν να βρουν κορόιδα να τα βάλουν μέσα κάτω από το δικό τους όνομα ώστε ότι πωλήσεις κάνουν οι άλλοι να καρπώνονται ένα μικρό κέρδος και αυτοί (ουσιαστικά αυτό είναι στο μυαλό του κάθενα όταν ξεκινάει ότι θα καααααθεται και θα βρει θύματα να κάνουν το καραγκιόζη παρακαλόντας άλλους να αγοράσουν μαλακίες).

Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο ακόμα στοιχεία αλλά είναι σαν να προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι δεν υπάρχουν άτομα που προφέροντας μαγικές λέξεις μπορούν να μετατρέψουν έναν βάτραχο σε κατσίκα. Τζάμπα κόπος δηλαδή. Αυτα φτάνουν.

Τώρα η διαδικασία για να βρει κάποιος "κορόιδα" (όπως προανέφερα) διαφέρει. Μπορεί κάποιος να υποσχεθεί ότι θα κερδίσεις πολλά και γρήγορα, άλλος μπορεί να σου πει ότι θα κερδίσεις ανάλογα με το πόσο θα δουλεψεις κτλ.

Σαν την Amway υπάρχουν δεκάδες άλλες. Όλες έχουν παραπλήσιο concept.

Τα τελευταία δυο τρια χρόνια είναι της μόδας κάποιες εταίριες συμβουλων - επενδύσεων που σου βρίσκουν και καλά το καλύτερο δάνειο ή την καλύτερη επιδότηση κτλ. Λειτουργούν πάλι με τον ίδιο τρόπο (πυραμίδα δηλαδή).

Προσπαθούν να βρουν "κορόιδα" που θα ψαρεύουν πελάτες (όχι αυτούς που θα πάρουν το δάνειο αλλά αυτούς που θα τρέξουν για να βρουν άτομα που θέλουν δάνειο) τάζοντας τους ότι καθε φορά που θα παίρνει κάποιος ένα δάνειο χάρη σ' αυτούς αυτή θα κερδίζουν κάποιο ποσό (600-700 ευρώ κτλ).

Πραγματικά, είναι τόσο αηδιαστικό να βλέπεις άτομα με οικογένεια, άτομα 50-60 χρονών να γελιοποιούν τον εαυτό τους προσπαθοντας να πείσουν ότι θα σε βάλουν στην καλύτερη και ευκολότερη δουλεία κτλ κτλ κτλ κτλ.

Πριν από καμιά δεκαριά μέρες ένας κακομοίρης μεσίληκας προσπαθούσε να με πείσει ότι δουλεύοντας στην εταιρία με τα δάνεια για ένα χρόνο έχει εξασφαλίσει τόσα πολλά που θα αγοράσει mercedes με 60.000 ευρώ και τα μισά έξοδα θα τα καλυψει η εταιρία ως αναγνώριση της προσφοράς του.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Η καλύτερη, συντομότερη και περιεκτικότερη περιγραφή του συστήματος των "πυραμίδων".

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο και εγω σε αυτην την βαρκα ημουν πριν το ακουσω αυτο που ακουσα και ειδα. Αλλα περιμενα και αλλα ειδα γι αυτο και ρωταω αποκλειστικα για την συγκεκριμενη εταιρια και προγραμμα εκπαιδευσης. Γιατι ετσι οπως φενεται διχνει οτι διαφερει πολυ. Δεν "ψαχνεις" τιποτα ετσι οπως το λενε, κανεις μονο 1 φορα εγκαινια το "μαγαζι" σου (e-shop δηλαδη) και απο εκει και μετα υποτιθεται οτι ολοι ψωνιζουν μονοι τους.

Τι να πω δεν ξερω. Αυτο δεν το εχω ξαναδει. Η ειναι καμια καινουργια απατη η εχει καποιες πιθανοτητες κατι να κανεις. Δεν μπορω να ξερω. Παντως εγω αρνητικος ημουν απο την αρχη και τωρα ειμαι απλα αρνητικος σε κατασταση detective. Πρεπει να μαθω γι αυτο για οποιον ξερει κατι -συγκεκριμενα- σε αυτο.

Δημοσ.

Μήπως κατάλαβαν τελικά οτι η "φήμη" τους έχει φτάσει (και έχει πονηρέψει) και τον τελευταίο αγαθό/αδαή άνθρωπο της Ελλάδας και αποφάσισαν μια διαφορετική "προσέγγιση" των υποψήφιων θυμάτων τους?

Δημοσ.

Πιστευω πως αρχιζουν ετσι για να ξεφυγουν απο τα καθιερωμενα "ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ 5000Ε TΟ ΜΗΝΑ" μιας και ο κοσμος εχει πλεον ενημερωθει λιγο πολυ για αυτα τα θεματα,και σε κανουν να σκεφτεις οπως τωρα"Λες να μην ειναι σαν τους αλλους?Αυτοι μπορει να μην ειναι απατεωνες".Μην ανησυχεις μεινει 2-3 βδομαδες και σιγουρα θα σου πεταξουν την ιδεα σαν κατι ευκολο μιας και εσυ "Δεν εισαι σαν τους αλλους,εχεις ορεξη για δουλεια και μπορεις να βγαλεις πολλα"

ΟΥΣΤ

Δημοσ.
Πιστευω πως αρχιζουν ετσι για να ξεφυγουν απο τα καθιερωμενα "ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ 5000Ε TΟ ΜΗΝΑ" μιας και ο κοσμος εχει πλεον ενημερωθει λιγο πολυ για αυτα τα θεματα,και σε κανουν να σκεφτεις οπως τωρα"Λες να μην ειναι σαν τους αλλους?Αυτοι μπορει να μην ειναι απατεωνες".Μην ανησυχεις μεινει 2-3 βδομαδες και σιγουρα θα σου πεταξουν την ιδεα σαν κατι ευκολο μιας και εσυ "Δεν εισαι σαν τους αλλους,εχεις ορεξη για δουλεια και μπορεις να βγαλεις πολλα"

ΟΥΣΤ

Ακριβως το ιδιο ειπα και εγω αλλα μου λενε οτι δεν εχεις να χασεις τιποτα να δοκιμασεις γιατι οτι λεφτα δωσεις για εγραφη μπορεις μεσα σε 3 μηνες αν δεν γουσταρεις να παρεις τα λεφτακια σου στο ακαιρεο πισω και να τους πεις "γεια σας". Παντως επεμεναν οτι ΔΕΝ ειναι ουτε απλη υποθεση ουτε οτι δεν θελει δουλεια. Χρειαζεται οπωσδηποτε εκπαιδευση που την παρεχουν οι ιδιοι (network 21) που αν οντως κανεις οτι πουν και οπως το πουν θα εχεις 100% αποτελεσματα αναλογα με τις βλεψεις σου. Μπορεις να παιρνεις ψιχουλα, μπορεις να παιρνεις και πολλα αν τα βαλεις να δουλεψουν ολα (και εσυ μαζι) οπως πρεπει.

Δεν ξερω τι να πω. Το φιλαρακι μου "ψηθηκε" και μπηκε στο "κολπο". Εγω προσωπικα δεν.... Μου φενεται πως θα τον αφησω να το δει αυτος μονος του μιας και το εχει παρει αποφαση και θα δω τις ενεργειες του και εργασιες του. Μαλλον αυτος θα μου ειναι το καλυτερο μαθημα.

Παντως ξαναλεω, οποιος ξερει αποκλειστικα για το Network 21 προγραμμα ας μας πει και εμας κατι που προφανως δεν ξερουμε.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι να πω. Το φιλαρακι μου "ψηθηκε" και μπηκε στο "κολπο". Εγω προσωπικα δεν.... Μου φενεται πως θα τον αφησω να το δει αυτος μονος του μιας και το εχει παρει αποφαση και θα δω τις ενεργειες του και εργασιες του. Μαλλον αυτος θα μου ειναι το καλυτερο μαθημα.

Το καλυτερο αυτο ειναι

Δημοσ.

Ποιό Network21 και πράσινα άλογα. Όλα το ίδιο concept χρησιμοποιούν που σου εξήγησα ποιό πάνω.

Πες τον φίλο σου να μην δώσει φράγκο γιατί θα τα κλαίει.

Δημοσ.
nick[;2780021'']Αν είσαι τσακάλι πάντως μπορεί να κάνεις τρελή μπάζα...

Ναι, αν είσαι "μάγκας" και κοροιδέψεις τους φίλους και γνωστούς σου να μπουν κατω από σένα τάζοντας τους λαγούς με πετραχίλια.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά παντού ισχύει κανόνας της πυραμίδας

Το 10% τα τρώει και το άλλο 90% δουλεύει για αυτούς

Εκπαίδευση χρειάζεται

Η Network 21 και κάθε εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να σου δώσει μια γενική εκπαίδευση πάνω στο κομμάτι του δικτυακού μάρκετιγκ,

κανένας δεν πλούτισε τελειώνοντας μόνο το λύκειο

Όμως τα λεφτά υπάρχουν στο δικτυακό μάρκετιγκ και πολλά μάλιστα, όπως και στο ασφαλιστικό τομέα, όπως και στο δημοσιογραφικό τομέα κτλ

Κάποιοι μεγαλοασφαλιστές χέζονται στο τάληρο, κάποιοι ούτε 500 ευρώ δε βγάζουν

Γιατί Ευαγγελάτος και Χατζηνηκολάου τα τρώνε χοντρα και απλός δημοσιογράφος σε μια τοπική εφημερίδα ψωφάει στην πείνα? Όλοι τους έχουν τελειώσει την ίδια σχολή, όμως κάποιοι το έψαξαν παραπάνω το θέμα, τους βοήθησε η τύχη, είχαν και τα κατάλληλα μέσα στο κάτω κάτω, ρε αδερφέ

Μην κρίνετε όλα και όλους, ψάξτε, αναλύστε το μόνοι Σας, ότι και αν κάνετε

Σε αυτήν τη ζωή πρέπει να είσαι ο κορυφαίος στο είδος σου για να τα τρως, αλλιώς θα είσαι στο 90% και θα ταϊζεις το 10% των πλουσίων

• Moderators
Δημοσ.
Ρε φίλε είσαι σοβαρός. Ξέρεις πόσοι έχουν χάσει λεφτά από την Amway? Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Έχει καμιά δεκαετία στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά τι είναι: Αγοράζεις από αυτούς προιοντα και μετά ψάχνεις άλλους να τα δώσεις. Είσαι δηλαδή "πλασιέ" κατά κάποιον τρόπο. Αυτο όμως δεν σου το λένε ποτέ.

Οι μάγκες τι κάνουν προσπαθούν να βρουν κορόιδα να τα βάλουν μέσα κάτω από το δικό τους όνομα ώστε ότι πωλήσεις κάνουν οι άλλοι να καρπώνονται ένα μικρό κέρδος και αυτοί (ουσιαστικά αυτό είναι στο μυαλό του κάθενα όταν ξεκινάει ότι θα καααααθεται και θα βρει θύματα να κάνουν το καραγκιόζη παρακαλόντας άλλους να αγοράσουν μαλακίες).

Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο ακόμα στοιχεία αλλά είναι σαν να προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι δεν υπάρχουν άτομα που προφέροντας μαγικές λέξεις μπορούν να μετατρέψουν έναν βάτραχο σε κατσίκα. Τζάμπα κόπος δηλαδή. Αυτα φτάνουν.

Τώρα η διαδικασία για να βρει κάποιος "κορόιδα" (όπως προανέφερα) διαφέρει. Μπορεί κάποιος να υποσχεθεί ότι θα κερδίσεις πολλά και γρήγορα, άλλος μπορεί να σου πει ότι θα κερδίσεις ανάλογα με το πόσο θα δουλεψεις κτλ.

Σαν την Amway υπάρχουν δεκάδες άλλες. Όλες έχουν παραπλήσιο concept.

Τα τελευταία δυο τρια χρόνια είναι της μόδας κάποιες εταίριες συμβουλων - επενδύσεων που σου βρίσκουν και καλά το καλύτερο δάνειο ή την καλύτερη επιδότηση κτλ. Λειτουργούν πάλι με τον ίδιο τρόπο (πυραμίδα δηλαδή).

Προσπαθούν να βρουν "κορόιδα" που θα ψαρεύουν πελάτες (όχι αυτούς που θα πάρουν το δάνειο αλλά αυτούς που θα τρέξουν για να βρουν άτομα που θέλουν δάνειο) τάζοντας τους ότι καθε φορά που θα παίρνει κάποιος ένα δάνειο χάρη σ' αυτούς αυτή θα κερδίζουν κάποιο ποσό (600-700 ευρώ κτλ).

Πραγματικά, είναι τόσο αηδιαστικό να βλέπεις άτομα με οικογένεια, άτομα 50-60 χρονών να γελιοποιούν τον εαυτό τους προσπαθοντας να πείσουν ότι θα σε βάλουν στην καλύτερη και ευκολότερη δουλεία κτλ κτλ κτλ κτλ.

Πριν από καμιά δεκαριά μέρες ένας κακομοίρης μεσίληκας προσπαθούσε να με πείσει ότι δουλεύοντας στην εταιρία με τα δάνεια για ένα χρόνο έχει εξασφαλίσει τόσα πολλά που θα αγοράσει mercedes με 60.000 ευρώ και τα μισά έξοδα θα τα καλυψει η εταιρία ως αναγνώριση της προσφοράς του.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Συμφωνω απολυτα...

Topic starter συνεχισε να εισαι καχυποπτος, απλα ο ομιλητης εκανε χρηση μιας μεθοδου πειθους, επικαλουμενος το ηθος του πομπου. Και αντιγραφω (νομιζω ηταν και στα σχολικα βιβλια αυτο παρεμπιπτοντως)..

Με την επίκληση στο ήθος του πομπού επιχειρείται να κερδηθεί η εμπιστοσύνη

στο πρόσωπο του πομπού, ώστε οι θέσεις – εισηγήσεις του να γίνουν αποδεκτές.

Αυτό επιτυγχάνεται π.χ. με λανθάνοντα αξιολογικό χαρακτηρισμό, ώστε ο πομπός

να ταυτιστεί με ένα θετικό πρότυπο συμπεριφοράς και να αποκτήσει κύρος.

Οποτε συνεχισε κατα την γνωμη μου να πιστευεις ο,τι εχει αποδειχθει πρακτικα για το πυραμιδικο συστημα :)

είχαν και τα κατάλληλα μέσα στο κάτω κάτω, ρε αδερφέ

Σε αυτήν τη ζωή πρέπει να είσαι ο κορυφαίος στο είδος σου για να τα τρως, αλλιώς θα είσαι στο 90% και θα ταϊζεις το 10% των πλουσίων

Συμφωνω και με τα δυο που ανεφερες, τα οποια ομως δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους και δεν συνδεονται απαραιτητα... Αλλωστε αν εχεις τα καταλληλα μεσα δεν χρειαζεται απαραιτητα να εισαι κορυφαιος και το αντιστροφο. Πραγμα το οποιο δεν αντιλαμβανομαι πως εφαρμοζεται στο συστημα της πυραμιδας.

ΕΝΤΙΤ: Μολις συνειδητοποιησα πως απαντησα σε ενα θεμα που εχει ανοιχθει πριν 4 μηνες και κατα πασα πιθανοτητα ο τοπικ σταρτερ εχει ηδη αποφασισει τι να κανει. Ελεος!

Δημοσ.
Μολις συνειδητοποιησα πως απαντησα σε ενα θεμα που εχει ανοιχθει πριν 4 μηνες

χεχε :)

Γνωρίζω τη Network 21 από προσωπική εμπειρία, και είναι όντως ίδια με τις υπόλοιπες ομάδες. Απλά σου λένε διαφορετικά ψέματα (ή έστω ανακρίβειες).

Δημοσ.

Συμφωνω και με τα δυο που ανεφερες, τα οποια ομως δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους και δεν συνδεονται απαραιτητα... Αλλωστε αν εχεις τα καταλληλα μεσα δεν χρειαζεται απαραιτητα να εισαι κορυφαιος και το αντιστροφο. Πραγμα το οποιο δεν αντιλαμβανομαι πως εφαρμοζεται στο συστημα της πυραμιδας.

Είναι απίστευτο αυτό που λες

Το να έχεις ένα κατάλληλο μέσο - θα αναριχιθείς στην κορυφή, αλλά δε θα μείνεις για πολύ εκεί

Στο δικτυακό μάρκετιγκ, το μέσο είναι ένας γνωστός ο οποίος θα σου πει όλα τα μυστικά, τι παίζεται εκεί μέσα, με ποιο τρόπο δουλεύεται κτλ

Αλλά πρέπει να τα μάθεις και να τα εφαρμόσεις!!!

Είναι απίστευτό στον εικοστό πρώτο αιώνα να μιλάς για δικτυακό μάρκετιγκ ώς πυραμίδα

Ξυπνήστε ρε!!!!

Υπάρχει απόλυτη άγνοια του χώρου στην Ελλάδα!!!

Ψάξτε το μόνοι Σας, κανονικότατο και νομιμότατο επάγγελμα είναι πια!!!

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...