Προς το περιεχόμενο

Δουλειά ή Δούλος;

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατέβα Αθήνα ή ψάξου για δημόσιο. Οχι όμως για καθηγητής, διότι πρέπει να περιμένεις οι παλιοι πληροφορικάριοι, να βγουν στη σύνταξη.

Και το εξωτερικό, ξέχνα το για την επόμενη δεκαετία.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
προυποθεση οτι εχεις ορεξη για δουλεια....

1. αν π ρ α γ μ α τ ι κ α δε στεναχωρησεις τους γονεις σου....ΦΥΓΕ! Αμερικα, γερμανια, αγγλια απλα παρε το καπελακι σου και ΦΥΓΕ!!!

Εκει ο ιδρωτας σου πιανει τοπο...

2.πολυ πιο απλα,ευκολα αλλα αργα....

κανε τα.. μερεμετια σε αυτο που ξερεις... στησιμο γουιντοους , δικτυακια, εκτυπωτες, πριζες (φτιαξε και κανα πολυφωτο σε καμια θεια) , αντιβαιρους, προτασεις για νεο εκτυπωτη, φορματ μετα απο 2-3 χρονια κλπ, θα βγαλεις σιγουρα πολυ περισσοτερα απο 700 / μηνα.. αλλα.. τρεξιμο, χαμογελο,εξυπηρετηση και λογικες οχι φθηνες χρεωσεις...

Μακρια απο ΤΕΒΕ - μαγαζια-εμπορευμα κλπ προς το παρον, αν δικτυωθεις και θελουν παροχη υπηρεσιων κανε εναρξη στο σπιτι σου....

Φυγε απ' το υπαλληλικι..τα χρονια περνανε...

Ο θεος μαζι σου....

Απο το στομα μου το πηρες.

Μη σας παραμυθιαζουν οτι και εξω υπαρχει κριση και ειναι ασχημα τα πραγματα κλπ. Ναι οντως, παντου υπαρχει κριση. Στο εξωτερικο ομως, υπαρχει κρατος. Στην ελλαδα υπαρχει...μπ...λο, και γι αυτο δεν βλεπω να υπαρχει ποτε προκοπη...

Μεταναστευση σε μια ανεπτυγμενη χωρα της ευρωπης. Πριν αποκτησετε οικογενειακες υποχρεωσεις και ειναι πια αργα...

Δημοσ.

Μεταναστευση σε μια ανεπτυγμενη χωρα της ευρωπης. Πριν αποκτησετε οικογενειακες υποχρεωσεις και ειναι πια αργα...

Εκεί, κάθεσαι και σε πληρώνουν. Και δεν υπαρχει κρίση, ο ευαγγελάτος παραπληροφορεί. Και οι μισθοί στο εξωτερικό ξεκινάνε από 10000 την εβδομάδα. Χώρια, το κοινωνικό του θεματος, φίλοι, γονείς, γκόμενα κλπ...

Δημοσ.
Εκεί, κάθεσαι και σε πληρώνουν. Και δεν υπαρχει κρίση, ο ευαγγελάτος παραπληροφορεί. Και οι μισθοί στο εξωτερικό ξεκινάνε από 10000 την εβδομάδα. Χώρια, το κοινωνικό του θεματος, φίλοι, γονείς, γκόμενα κλπ...

Ενταξει, εσυ κατσε στην Ελλαδα, μαζι με τα 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες...καθως, και σε αυτο το θεμα(οπως και σε υγεια, παιδεια, υποδομες κλπ-δεν ειναι μονο το εργασιακο θεμα), ειμαστε το ξεφραγο αμπελι της ευρωπης...

Και να εχεις ησυχη τη συνειδηση σου(οι πολιτικοι πετυχαν το σκοπο τους) οτι σαν την Μπανανια μας...την Ελλαδιτσα μας πουθενα!

Αντε απο κει, τους κουτοφραγους πια!

Δημοσ.
Κατέβα Αθήνα ή ψάξου για δημόσιο. Οχι όμως για καθηγητής, διότι πρέπει να περιμένεις οι παλιοι πληροφορικάριοι, να βγουν στη σύνταξη.

Και το εξωτερικό, ξέχνα το για την επόμενη δεκαετία.

Πόσοι θα μπουν πια στο δημόσιο; Αυτή η Αθήνα πόσους θα χωρέσει πια; Να μη μιλήσω για ποιότητα ζωής , έτσι;:devil:

Όσοι δεν έχουνε κάποιο καλό κοννέ για πολύ καλή δουλειά( με πολύ καλά χρήματα, τονίζω το " πολύ καλά") ή όσοι δεν έχουνε οικογενειακή κληρονομιά που να τους εξασφαλίζει κάποιο εισόδημα ή όσοι δεν είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι ( βολεμένοι ) δεν βρίσκω το λόγο να κάτσουν Ελλάδα. Εμάς τους νέους μας έχει γραμμένους το κράτος ( με την ευρεία έννοια)...:mad:

Δημοσ.
Πόσοι θα μπουν πια στο δημόσιο; Αυτή η Αθήνα πόσους θα χωρέσει πια; Να μη μιλήσω για ποιότητα ζωής , έτσι;:devil:

Όσοι δεν έχουνε κάποιο καλό κοννέ για πολύ καλή δουλειά( με πολύ καλά χρήματα, τονίζω το " πολύ καλά") ή όσοι δεν έχουνε οικογενειακή κληρονομιά που να τους εξασφαλίζει κάποιο εισόδημα ή όσοι δεν είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι ( βολεμένοι ) δεν βρίσκω το λόγο να κάτσουν Ελλάδα. Εμάς τους νέους μας έχει γραμμένους το κράτος ( με την ευρεία έννοια)...:mad:

Πιο πολυ μας κραταει πισω η οικογενεια μας και η δικια μας "ανεπαρκεια" στο να μπορεσουμε να ορθοποδησουμε σε μια ξενη χωρα οπου η γλωσσα, συνηθειες, νομοι και πολλα αλλα ειναι ενα τεραστιο βουνο που θα πρεπει να διασχισεις παρα το οικονομικο, εστω και για αρχη.

Το εχω παρει παντως αποφαση, αν δεν δω ασπρη μερα ως τα 33 μου τοτε την εχω κανει Αλεκος για εξω. Δεν ξερω που αλλα σιγουρα θα την κανω. Αυτο το "οριο" εχω βαλει στον εαυτο μου. Ειδικα αν σκεφτεις οτι αυτη τη στιγμη ειναι μια κοπελα φιλη μου στη Σουηδια καποια χρονια τωρα και δουλευει σαν "κομμωτρια" σε θαμνους σε νεκροταφειο απο τις 8:30 ως τις 5 το απογευμα και παιρνει 1800 ευρω στην τσεπη της +τα 770 ευρω που παιρνει σαν φοιτητρια εκει που βρισκεται. Μηπως να κανουμε την προσθεση να δουμε ποσα ειναι αυτα καθε μηνα? Προσοχη, αυτα ειναι για την τσεπη της, το καθαρο δηλαδη μετα τους φορους.

Δημοσ.

Γιατί πιστεύετε, ότι στο εξωτερικό, θα διαπρέψετε? Εχω, αυτήν την απορία. Δλδ οι σουηδοί είναι βλάκες και περιμένουν εμάς να έρθουν να τους σώσουμε?

ξαναλέω, τα πράγματα σε πολλές χώρες της ευρώπης έχουν αλλάξει. Στην αγγλία, πχ φέτος (και για μια δεκαετία ακόμα) υπολογίζεται, πως άνεργοι θα μείνουν και απόφοιτοι γνωστών και μεγάλων πανεπιστημίων. Οπότε εσείς, με το πτυχίο ιεκ ή πολυτεχνείου ανω βούλας, πως θα ορθοποδήσετε?

Η φίλη σου αυτή, μήπως σου χει πει, πως εκεί πάνω, υπάρχει λίγο κρύο και πως μια γκαρσονιέρα στη στοκχόλμη, κάνει κανά 1000ρικο το μήνα? Και επειδή, δε θα είναι αιώνια φοιτήτρια, με 800 ευρώ μπορεί να ανταπεξέλθει? Πέρα από τις τραγικές ωρες ανατολής κ δύσης ή το γεγονός, ότι οι άνθρωποι αυτοί μπεκροπίνουν όλη μέρα, για να πνίξουν τη μιζέρια τους.

Δημοσ.

Ένα δίκιο ο afentikos το έχει πάντως. Όχι ότι είμαι υπέρ της άποψης "σαν την Ελλαδάρα μας πουθενά", ή ότι έξω είναι όλοι βλάκες αλλά ότι η λύση όλων των προβλήματων είναι η φυγή στο εξωτερικό είναι μη ρεαλιστική.

Αν ήταν έτσι όσοι έφευγαν δεν θα ξαναγύριζαν. Όταν λένε για παράδειγμα στο εξωτερικό ο μισθός είναι 100.000 ευρώ (λέμε τώρα) ξεχνάνε να αναφέρουν τα νοίκια, τις μετακινήσεις και το κόστος ζωής γενικότερα. Επίσης οκ τα άλλα κράτη δεν είναι τόσο μπουρδ3λα όσο η Ελλάδα αλλά δεν θα σου κάνει και τεμενάδες η Σουηδία επειδή θα πας να ψάξεις δουλειά εκεί. Ειδικά τώρα με την κρίση.

Γενικότερα είναι και πως θα την παλέψεις έξω. Μπορεί να σου κάτσει μια θεσάρα και να ρίχνεις φάσκελα στον εαυτό σου που δεν έφυγες ναωρίτερα, μπορεί να βγεις να την παλέψεις ένα εξάμηνο να φας όλα σου τα λεφτά και να γυρίσεις γεμάτος εμπειρίες αλλά άδειος στις τσέπες. :P

Δημοσ.

Γιατί πιστεύετε, ότι στο εξωτερικό, θα διαπρέψετε? Εχω, αυτήν την απορία. Δλδ οι σουηδοί είναι βλάκες, και περιμένουν εμάς να έρθουν να τους σώσουμε?

ξαναλέω, τα πράγματα, σε πολλές χώρες της ευρώπης έχουν αλλάξει. Στην αγγλία, πχ φέτος (και για μια δεκαετία ακόμα) υπολογίζεται πως άνεργοι θα μείνουν και απόφοιτοι γνωστών και μεγάλων πανεπιστημίων. Οπότε εσείς, με το πτυχίο ιεκ, ή πολυτεχνείου ανω βούλας, πως θα ορθοποδήσετε?

Η φίλη σου αυτή, μήπως σου χει πει, πως εκεί πάνω, υπάρχει λίγο κρύο και πως μια γκαρσονιέρα στη στοκχόλμη, κάνει κανά 1000ρικο το μήνα? Και επειδή, δε θα είναι αιώνια φοιτήτρια, με 800 ευρώ μπορεί να ανταπεξέλθει? Πέρα από τις τραγικές ωρες ανατολής κ δύσης ή το γεγονός, ότι οι άνθρωποι αυτοί μπεκροπίνουν όλη μέρα, για να πνίξουν τη μιζέρια τους.

Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιους δείκτες που να είναι ευνοικοί για τη χώρα μας, τι δημόσιο χρέος έχουμε, τι ποσοστά ανεργίας, τι ποσοστά διαφθοράς, τι εξάγουμε ή να μου αναφέρεις κάποια ορθά μέτρα και πολιτικές που λαμβάνουν οι πολιτικοί σε όλους τους τομείς της χώρας; Πες μου κάτι που να με κάνει αισιόδοξη για το πόσο τέλεια είναι η Ελλάδα και πόσο μίζερες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης...

Δε λέω ότι είναι ειδυλλιακά τα πράγματα στο εξωτερικό ,ούτε ονειροβατώ αλλά στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε να είστε ανεξάρτητοι και να κάνετε οικογένεια χωρίς εξάρτηση από τους γονείς; Καλή η οικογενειακή προστασία όσο είσαι νέος, μετά τι κάνουμε; Επιμένω ως προς τον παράγοντα ποιότητα ζωής που δεν έχουμε στην Ελλάδα και περισσότερο στην Αθήνα που έχουμε στοιβαχτεί ο μισός +πληθυσμός της χώρας.

Δημοσ.

Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιους δείκτες που να είναι ευνοικοί για τη χώρα μας, τι δημόσιο χρέος έχουμε, τι ποσοστά ανεργίας, τι ποσοστά διαφθοράς, τι εξάγουμε ή να μου αναφέρεις κάποια ορθά μέτρα και πολιτικές που λαμβάνουν οι πολιτικοί σε όλους τους τομείς της χώρας; Πες μου κάτι που να με κάνει αισιόδοξη για το πόσο τέλεια είναι η Ελλάδα και πόσο μίζερες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης...

Δε λέω ότι είναι ειδυλλιακά τα πράγματα στο εξωτερικό ,ούτε ονειροβατώ αλλά στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε να είστε ανεξάρτητοι και να κάνετε οικογένεια χωρίς εξάρτηση από τους γονείς; Καλή η οικογενειακή προστασία όσο είσαι νέος, μετά τι κάνουμε; Επιμένω ως προς τον παράγοντα ποιότητα ζωής που δεν έχουμε στην Ελλάδα και περισσότερο στην Αθήνα που έχουμε στοιβαχτεί ο μισός +πληθυσμός της χώρας.

Οι κυβερνήσεις, από το 91 και μετά, πήραν μέτρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Πχ δάνεια, για μικροεπιχειρηματίες. Βέβαια, αυτά πήγαν σε ημέτερους. Η ισπανία έχει 2 από τις 10 καλύτερες σχολές mba στην ευρώπη. Η ανεργία της, έφτασε κοντά στο 20%. Στο λονδίνο, από 2% προ κρίσης πήγε στο 5%. Και μιλάμε για ένα λονδίνο, όπου οι κατασκευές δίνουν και παίρνουν. Επίσης, τις καλές θέσεις πλέον δεν τις καταλαμβάνουν οι άγγλοι (στα τοπ unis, είναι κοντά στο 5%), αλλά ινδοί, κινέζοι κλπ. Στις ΗΠΑ, πλέον απόφοιτοι MIT, Caltech που δεν είναι αμερικάνοι, δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. 1/100, οι συνεντεύξεις. 1.8 εκ, φέτος οι απόφοιτοι κολλεγιων και unis. Και θα πάει τώρα ο ελληνας, να του ανοίξουν τα πόδια. Δεν το νομίζω. Επιπλέον στις μεσογειακές χώρες, υπάρχει και η οικογένεια, που στηρίζει τα μέλη της. Στη Γαλλία, πχ μετά τα 18, είσαι μόνος. Α, επιπλέον στην ελλάδα, έχουμε και τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης.

Δημοσ.

Στο Λονδινο παντως αυτη τη στιγμη δεν βρισκεις δουλεια με τιποτα. τουλαχιστον στον τομεα μου (τηλεπικοινωνιες) οσοι απο τους συμφοιτητες στο μαστερ βρηκαν, βρηκαν στην επαρχια... και οσοι εχουν δει την αγγλικη επαρχια ξερουν οτι δεν παλευεται και ας παιρνεις και 2μιση χιλιαρικα... ειναι και στον ανθρωπο βεβαια θα μου πειτε. παντως, επειδη ειδα να αναφερεται, στην Αγγλια τουλαχιστον δεν προσλαμβανει κανενας

Δημοσ.

Οι κυβερνήσεις, από το 91 και μετά, πήραν μέτρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Πχ δάνεια, για μικροεπιχειρηματίες. Βέβαια, αυτά πήγαν σε ημέτερους. Η ισπανία έχει 2 από τις 10 καλύτερες σχολές mba στην ευρώπη. Η ανεργία της, έφτασε κοντά στο 20%. Στο λονδίνο, από 2% προ κρίσης πήγε στο 5%. Και μιλάμε για ένα λονδίνο, όπου οι κατασκευές δίνουν και παίρνουν. Επίσης, τις καλές θέσεις πλέον δεν τις καταλαμβάνουν οι άγγλοι (στα τοπ unis, είναι κοντά στο 5%), αλλά ινδοί, κινέζοι κλπ. Στις ΗΠΑ, πλέον απόφοιτοι MIT, Caltech που δεν είναι αμερικάνοι, δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. 1/100, οι συνεντεύξεις. 1.8 εκ, φέτος οι απόφοιτοι κολλεγιων και unis. Και θα πάει τώρα ο ελληνας, να του ανοίξουν τα πόδια. Δεν το νομίζω. Επιπλέον στις μεσογειακές χώρες, υπάρχει και η οικογένεια, που στηρίζει τα μέλη της. Στη Γαλλία, πχ μετά τα 18, είσαι μόνος. Α, επιπλέον στην ελλάδα, έχουμε και τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης.

Πάλι για ημετέρους και οικογενειακή στήριξη καταλήγουμε. Άσε λίγο στην άκρη τι ανεργία έχει στις άλλες χώρες και το πρόβλημα που έχει ο απόφοιτος του MIT κ.λ.π.στην εύρεση εργασίας ( λες και θα πάω να χτυπήσω την ίδια θέση με αυτούς :devil:). Για την Ελλάδα σε ρωτάω. Δεν έχουμε όλοι τίποτα οικόπεδα ή χωράφια ή σπίτια να κληρονομήσουμε( δεν έχουμε όλοι μεγάλο σόι ή πολιτικά βύσματα

να μας χώσουν κάπου).

Αυτήν την στιγμή τρώμε τα λεφτά και την περιουσία των γονιών μας, τρώμε τα έτοιμα, δε μπορούμε να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι (μία χαρά τα πάω με τους γονείς μου αλλά 24 πήγα πια) και είμαστε και υπερχρεωμένοι, μη ξεχνιόμαστε...

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=67046

Δημοσ.
Γιατί πιστεύετε, ότι στο εξωτερικό, θα διαπρέψετε? Εχω, αυτήν την απορία. Δλδ οι σουηδοί είναι βλάκες και περιμένουν εμάς να έρθουν να τους σώσουμε?

ξαναλέω, τα πράγματα σε πολλές χώρες της ευρώπης έχουν αλλάξει. Στην αγγλία, πχ φέτος (και για μια δεκαετία ακόμα) υπολογίζεται, πως άνεργοι θα μείνουν και απόφοιτοι γνωστών και μεγάλων πανεπιστημίων. Οπότε εσείς, με το πτυχίο ιεκ ή πολυτεχνείου ανω βούλας, πως θα ορθοποδήσετε?

Δεν ειπαμε οτι θα παμε και θα γαμησουμε τον κοσμο ολο ρε αφεντικο, για μια καλυτερη ζωη μιλαμε.

Λες για την φιλη μου αν θα της φτανουν τα 800 ευρω οταν τελειωσει για να ζησει. Εγω θα στο γυρισω, αυτη τη στιγμη εγω παιρνω 675 ευρω το μηνα εκ των οποιων τα 250 πανε στο ενοικοιο. Ειμαι στα 425 απο τα οποια πρεπει να φαω, να βγω για τις βολτες μου, τις βενζινες μου, το τηλεφωνο μου, το internet μου.

Η κοπελα αυτη δεν πληρωνει 1000 ευρω (και δεν ειναι τοσα) για το τιποτα ξερεις. Δεν πληρωνει ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Θερμανση, κοινοχρηστα με τον ιδιο τροπο που πληρωνουμε εμεις. Δεν πληρωνει γαλατα και αλλα προιοντα σε εξωφρενικες τιμες που πληρωνουμε εμεις. Αυτα τα 800 ευρω ειναι για την τσεπη της για να δει τι θα τα κανει.

Επισης σκεψου τι δουλεια κανει και παιρνει τοσα λεφτα.

Δημοσ.
Στο Λονδινο παντως αυτη τη στιγμη δεν βρισκεις δουλεια με τιποτα. τουλαχιστον στον τομεα μου (τηλεπικοινωνιες) οσοι απο τους συμφοιτητες στο μαστερ βρηκαν, βρηκαν στην επαρχια... και οσοι εχουν δει την αγγλικη επαρχια ξερουν οτι δεν παλευεται και ας παιρνεις και 2μιση χιλιαρικα... ειναι και στον ανθρωπο βεβαια θα μου πειτε. παντως, επειδη ειδα να αναφερεται, στην Αγγλια τουλαχιστον δεν προσλαμβανει κανενας

Τι τελείωσες αν επιτρέπεται??

Δημοσ.

στην Ελλαδα τελειωσα Επιστημη και Τεχνολογια Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τωρα τελειωνω MSc in Telecommunications στο University College of London

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...