PeTr2oS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Καλημέρα.... Είμαι 25 ετών και δουλεύω σαν πωλητής σε κατάστημα κινητής. Έλεγε ο πατέρας μου : ‘σπούδασε παιδί μου γιατι αυριο μεθαύριο θα είναι ένα όπλο στο χέρι σου’ Ε έιπα και εγώ για να το λέει κατι θα ξέρει. Σπούδασα και εγώ Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων και για κανα 2 χρόνια εβγαλα μερκά λεφτάκια.Μεχρι που πήγα φαντάρος. Μετά όμως ήρθε η κρίση. Τι βγάζω βιογραφικά, τι παω στα παλιά μου αφετνικά, τιποτα το μονο που κανουν ειναι να λενε ‘ οκ, οκ, θα σε παρω εγώ’. Και τελικα δουλεύω 12 ώρες την ημέρα απο τις 8:30 μεχρι τις 21:00 με κανα 2 ώρες μεσημέρι για φαγητό οταν δεν εχουμε δουλειά. Βγάζω 675 ευρώ το μήνα και αυτά δεν τα πέρνω όλα γιατι το αφεντικό μου έχει δυσκολίες (πρεπει να φαει σε ακριβά εστιατόρια).... αναθεμα.... Αρα δουλεύουμε συνέχεια για το τιποτα και τελικα έιμαστε και τεμπέλιδες γιατι το Σ/Κ λέμε να πάμε για κανα μπάνιο σαν άνθρωπο..... Αυτά.....
Garnele Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Φυσικά. Κατά το 1000 καλοί (και κακοί και μέτριοι) χωράνε.
GaGaS_Thess Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Καλημέρα.... Είμαι 25 ετών και δουλεύω σαν πωλητής σε κατάστημα κινητής. Έλεγε ο πατέρας μου : ‘σπούδασε παιδί μου γιατι αυριο μεθαύριο θα είναι ένα όπλο στο χέρι σου’ Ε έιπα και εγώ για να το λέει κατι θα ξέρει. Σπούδασα και εγώ Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων και για κανα 2 χρόνια εβγαλα μερκά λεφτάκια.Μεχρι που πήγα φαντάρος. Μετά όμως ήρθε η κρίση. Τι βγάζω βιογραφικά, τι παω στα παλιά μου αφετνικά, τιποτα το μονο που κανουν ειναι να λενε ‘ οκ, οκ, θα σε παρω εγώ’. Και τελικα δουλεύω 12 ώρες την ημέρα απο τις 8:30 μεχρι τις 21:00 με κανα 2 ώρες μεσημέρι για φαγητό οταν δεν εχουμε δουλειά. Βγάζω 675 ευρώ το μήνα και αυτά δεν τα πέρνω όλα γιατι το αφεντικό μου έχει δυσκολίες (πρεπει να φαει σε ακριβά εστιατόρια).... αναθεμα.... Αρα δουλεύουμε συνέχεια για το τιποτα και τελικα έιμαστε και τεμπέλιδες γιατι το Σ/Κ λέμε να πάμε για κανα μπάνιο σαν άνθρωπο..... Αυτά..... να σε ενημερωσω οτι με νομο στην Ελλαδα το σπαστο ωραριο ειναι απαγορευμενο . Απο εκει και περα βεβαια ολοι εδω σε αυτο το κρατος που λεγεται ΕΛΛΑΝΤΑ κανουν οτι γουσταρουν χωρις κανεις να δινει σημασια στους νομους . Δεν ισχυει βεβαια το ιδιο αν φταιει ο υπαλληλος ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ... Απο εκει και περα ειμαι απληρωτος απο τις 15/2/2009 και καθε μερα μας λεει αυριο και αυριο ... Υπομονη δεν μπορεις να κανεις τιποτα παραπανο .... Πηγα Επιθεωρηση εργασιας και μου ειπαν καντε μια καταγγελεια και θα δουμε τι θα κανουμε μελοντικα...
SpY Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 να σε ενημερωσω οτι με νομο στην Ελλαδα το σπαστο ωραριο ειναι απαγορευμενο Ποιος νόμος το λέει αυτο ; (Ενδιαφέρεται ένα φιλαράκι )
ba_eas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δουλεύεις σε κάποια εταιρεία που αρχίζει απο Γ...? Αν ναι σε νιώθω...
PeTr2oS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δουλεύεις σε κάποια εταιρεία που αρχίζει απο Γ...? Αν ναι σε νιώθω... ναι αρχιζει απο Γ.... Αν λες εμενα
iwannam Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Σπούδασα και εγώ Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων αν επιτρεπεται σε ποια σχολη?
ilias_t Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Ζόρικα τα πράγματα... Βασικά, έπεσες στην περίπτωση γιατί με το που τελείωσες το φανταριλίκι, έσκασε η κρίση. Γιατί μου φαίνεται ότι το αντικείμενο που σπούδασες έχει γενικά προοπτικές. Εγώ προτείνω να κυνηγήσεις πιο επιθετικά μια θέση σχετική με τις σπουδές σου. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης υπάρχουν job openings και οι εταιρείες θα χρειάζονται ικανούς μηχανικούς ΠΑΝΤΑ. Έχεις ψάξει στα σχετικά sites (skywalker, kariera κτλ)? Μέχρι πάντως να βρεις κάτι άλλο, υπομονή...
Timour21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 ναι αρχιζει απο Γ....Αν λες εμενα Κουράγιο φίλε κουράγιο, μην το βάζεις κάτω. Πράγματι υπάρχει κρίση στην αγορά (τα λεφτά που δίνουν πλέον είναι λιγότερα απο αυτά που έδιναν πριν απο 3-4 χρόνια) αλλά ενώ δεν ευθυνόμαστε εγώ και εσύ γι'αυτό, εμείς είμαστε τελικά αυτοί που το "λούζονται". Ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι η αγορά είναι "νεκρή", βγάλε το καλοκαίρι και άρχισε να στέλνεις πάλι βιογραφικά (κατά ριπάς!) απο σεπτέμβρη και όλο και κάτι θα προκύψει.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Καλημέρα.... Είμαι 25 ετών και δουλεύω σαν πωλητής σε κατάστημα κινητής. Έλεγε ο πατέρας μου : ‘σπούδασε παιδί μου γιατι αυριο μεθαύριο θα είναι ένα όπλο στο χέρι σου’ Ε έιπα και εγώ για να το λέει κατι θα ξέρει. Σπούδασα και εγώ Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων και για κανα 2 χρόνια εβγαλα μερκά λεφτάκια.Μεχρι που πήγα φαντάρος. Μετά όμως ήρθε η κρίση. Τι βγάζω βιογραφικά, τι παω στα παλιά μου αφετνικά, τιποτα το μονο που κανουν ειναι να λενε ‘ οκ, οκ, θα σε παρω εγώ’. Και τελικα δουλεύω 12 ώρες την ημέρα απο τις 8:30 μεχρι τις 21:00 με κανα 2 ώρες μεσημέρι για φαγητό οταν δεν εχουμε δουλειά. Βγάζω 675 ευρώ το μήνα και αυτά δεν τα πέρνω όλα γιατι το αφεντικό μου έχει δυσκολίες (πρεπει να φαει σε ακριβά εστιατόρια).... αναθεμα.... Αρα δουλεύουμε συνέχεια για το τιποτα και τελικα έιμαστε και τεμπέλιδες γιατι το Σ/Κ λέμε να πάμε για κανα μπάνιο σαν άνθρωπο..... Αυτά..... Welcome to the club φιλε. Ποιο πολυ φταιει η φυση της δουλειας σου απο οτιδηποτε αλλο. Ψαξε βρες το thread "τεχνικος Η/Υ, ενα αποτυχημενο επαγγελμα" και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις τον εαυτο σου και εσυ μεσα σε αυτους. Στη σημερα Ελλαδα αυτο που εχω καταλαβει ως τωρα ειναι δε πα να εχεις οσα χαρτια θελεις, δε πα να εισαι ο καλυτερος απο ολους, αν δεν εχεις μπλα μπλα και δεν "πατας επι πτωματων" δεν κανεις τιποτα. Ο σκετος εργατης φιλε μου μια ζωη σκετος εργατης θα παραμεινει. Ακομα και αν αποφασισεις να κανεις κατι δικο σου πανω στο επαγγελμα παλι θα δεις οτι εχεις να αντιμετωπισεις ανθρωπους που δεν ξερουν και δεν μπορουν να κρινουν την ποιοτητα και το μεγεθος της δουλειας σου γιατι δεν φενεται. Ισως υπαρχουν ορισμενες ευκαιριες για καποιους οι οποιες σιγουρα ειναι καλες αλλα θελει σιγουρα τυχη, γνωστους και φιλους που να ανοιγουν τα στοματα τους οταν βλεπουν κατι και να στο λενε και γενικα τυχη...πολυ τυχη. Αν δεν εισαι εμφανισημη και χαρωπη γκομενα που δεν μιλαει με το στομα αλλα με αλλα μεσα μην περιμενεις να παρεις περισσοτερα απο τα 675 Ευρω. Αυτα τα λεφτα παιρνω και εγω τα τελευταια 5 χρονια απο τα διαφορα αφεντικα που εχω δουλεψει.
PeTr2oS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Ζόρικα τα πράγματα... Βασικά, έπεσες στην περίπτωση γιατί με το που τελείωσες το φανταριλίκι, έσκασε η κρίση. Γιατί μου φαίνεται ότι το αντικείμενο που σπούδασες έχει γενικά προοπτικές. Εγώ προτείνω να κυνηγήσεις πιο επιθετικά μια θέση σχετική με τις σπουδές σου. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης υπάρχουν job openings και οι εταιρείες θα χρειάζονται ικανούς μηχανικούς ΠΑΝΤΑ. Έχεις ψάξει στα σχετικά sites (skywalker, kariera κτλ)? Μέχρι πάντως να βρεις κάτι άλλο, υπομονή... Για να λέμε τα πράγματα και οπως είναι μετα απο καποιο καιρο περιπου 1 χρονο που ψαχνω ενω κανω και αυτην την δουλειά μαζί, βαρέθηκα. Τωρα ξανα αρχίζω ωεο κύκλο ερευνας αν και τα πρώτα αποτελεσματα ειναι πολύ πολυ αασχημα. δεν θελουν ουτε βιογραφικά....
ikaruga24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Για να λέμε τα πράγματα και οπως είναι μετα απο καποιο καιρο περιπου 1 χρονο που ψαχνω ενω κανω και αυτην την δουλειά μαζί, βαρέθηκα. Τωρα ξανα αρχίζω ωεο κύκλο ερευνας αν και τα πρώτα αποτελεσματα ειναι πολύ πολυ αασχημα. δεν θελουν ουτε βιογραφικά.... Το βιογραφικο σου φιλε μου ειναι καθαρα τυπικο. Ποιο πολλα θα πετυχεις αν πας 1-2 (καλες) συστασεις απο καποιες, ισως, ευποληπτες εταιριες-αφεντικα σου παρα με το βιογραφικο το ιδιο. Επισης στην συνεντευξη κολλαει το μπρικι. Η σχολη η οποια εβγαλες μηπως εχει να σου πει καποια προταση? Κανε μια βολτα απο εκει.
iwannam Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 και η οποια ποια ειναι? δεν ειναι ντροπη να την αναφερουμε.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.