Προς το περιεχόμενο

DJ Επαγγελματικά Ακουστικά ?

markosf1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά εντοπίζω διαφορές και όσον αφορά την εργονομία τους και όσον αφορά τον ήχο τους.

Κάθε φορά που πάω στο μαγαζί βλέπω την ένταση των ακουστικών του μείκτη στο τέρμα.Αυτό σημαίνει ότι τ ακουστικά του άλλου δεν έχουν καλή ηχομόνωση αλλά ούτε καλό ήχο με ό,τι αύτο συναπάγεται.

Εγώ τα χω στις 2-4 γραμμές βαριά βαριά.Τα φοράω και δεν ακούω τι γίνεται στο μαγαζί πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό όταν έχεις πάνω απ το κεφάλι σου ένα ηχείο να βαράει.

Δημοσ.
[...]

αλλα μη μου πεις οτι εχουν διαφορα τα ακριβα απο τα φτηνα ακουστικα...

Σε τεχνικό επίπεδο (ευκρίνεια ήχου-απόδοση-ηχομείωση),είναι βέβαιο πως υπάρχει (πολύ) μεγάλη διαφορά.

Άλλα αν μιλάς για αναγκαιότητα αξιοποίησης των παραπάνω -και υποθέτω πως αυτό εννοείς- προφανώς εξαρτάται απ'τη φύση της δουλειάς. Ένας dj σε μία καφετέρια για παράδειγμα,με έτοιμο setlist και μοναδική έγνοια το να αλλάζει απλά τα κομμάτια,ε,βολεύεται και με ψείρες-δώρο από κορν φλέηκς.

Το επίπεδο θορύβου,ο βαθμός πολυπλοκότητας της μίξης,οι περιπτώσεις live σύνθεσης,είναι παράγοντες που σχετίζονται με τη ποιότητα των ακουστικών.

Δεν αρνούμαι φυσικά οτι μπορεί να κάνεις καλή δουλειά και με τις ψείρες (ή με φτηνά Pioneer,AKG,κλπ) - στη τελική αν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος απ'τη μουσική που ακούει,έχεις πετύχει. Απλώς βρίσκω λίγο άστοχη την ισοβάθμιση όλων των ακουστικών. =)

και κάτι τελευταίο

2073916026_22f91eecf8.jpg?v=0

Δημοσ.
Σε τεχνικό επίπεδο (ευκρίνεια ήχου-απόδοση-ηχομείωση),είναι βέβαιο πως υπάρχει (πολύ) μεγάλη διαφορά.

Άλλα αν μιλάς για αναγκαιότητα αξιοποίησης των παραπάνω -και υποθέτω πως αυτό εννοείς- προφανώς εξαρτάται απ'τη φύση της δουλειάς. Ένας dj σε μία καφετέρια για παράδειγμα,με έτοιμο setlist και μοναδική έγνοια το να αλλάζει απλά τα κομμάτια,ε,βολεύεται και με ψείρες-δώρο από κορν φλέηκς.

Το επίπεδο θορύβου,ο βαθμός πολυπλοκότητας της μίξης,οι περιπτώσεις live σύνθεσης,είναι παράγοντες που σχετίζονται με τη ποιότητα των ακουστικών.

Δεν αρνούμαι φυσικά οτι μπορεί να κάνεις καλή δουλειά και με τις ψείρες (ή με φτηνά Pioneer,AKG,κλπ) - στη τελική αν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος απ'τη μουσική που ακούει,έχεις πετύχει. Απλώς βρίσκω λίγο άστοχη την ισοβάθμιση όλων των ακουστικών. =)

και κάτι τελευταίο

2073916026_22f91eecf8.jpg?v=0

φυσικα και εχουν διαφορα στον ηχο αφου εχουν μεγαλυ διαφορα στη τιμη ΑΛΛΑ εγω μιλαω πρακτικα!

αυτον τον "ποιοτικο" ηχο κτλ κλτ, θα τα ξεχωρισεις μονο οταν εισαι σπιτι μονος σου χωρις αλλους θορυβους και θα ακους καθαρο ηχο.

οταν ομως εισαι στο club, αναμεσα και χιλιαδες ηχους, το μονο που σε νοιαζει ειναι να ξεχωρισεις τον ηχο απο τα ακουστικα.

οπως πολυ σωστα ειπες για την ενταση.

υπαρχουν ομως και φτηνα ακουστικα με 40 ευρω που βγαζουν ενα πολυ καλο ηχο και εχουν καλη ηχομονωση.

με αυτα εδω δηλαδη που εχω εγω

http://www.corfu-shop.gr/product.php?productid=3018&cat=204&page=1

δουλευω ανετα στο club με το ηχειο πανω απο το κεφαλι μου.

δοκιμασα και τα ακουστικα sony (τα ακριβα) που εχει ο συναδεφλος και δε καταλαβα καμια διαφορα.

(οι ψειρες ειναι για το cafe-bar)

Δημοσ.

best headphones by category για ολα τα βαλαντια(no pioneer in there, what a shock): http://www.headphone.com/guide/by-application/our-10-best-headphones/

Εδω τα καλυτερα 3 headphones βαση ποιοτητας ηχου (ανεξαρτητος τιμης).

http://news.cnet.com/8301-13645_3-10125231-47.html

Τα Ultrasone Edition 9, $1,500 !!!!!!

(ετσι για να προσφερω κ λιγο glamour στο τοπικ μετα τις συζητησεις με τις ψειρες. )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...