Προς το περιεχόμενο

Imac 24''ALU Fail! - Επική σταδιακή κατάρευση+ Κλάμα + $$$

SiMP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν για να μην μακρυγορώ πριν κανα 3μηνο στο Imac (το έχω 1μιση χρόνο 24'' alu) μισο ψόφησε το DVD-R. Όταν λέω μισοψόφησε εννόω οτι διάβαζε DVD αλλα όχι CD. Μετά απο ατελείωτο googling η μόνη λύση ήταν replace. Επειδή είχα και το macbook είπα οτι θα το αντέξω. Χτές όμως και μετα απο τρείς μέρες που το Mac Os Freezare ακατασχετα πέθανε...ο σκληρός.

Αντέχω το να χάσω τα δεδομένα μιας και τα περισσότερα ειναι backed up. Το θέμα είναι κάθομαι και βρίσκω βεντούζες για να το ανοίξω μόνος μου( Ναί μόνο έτσι ανοίγει και ήδη με πολύ ρίσκο) ή παιρνω τηλέφωνο στα multirama και το στέλνω κάπως εκει? Δεν θα αντέξω να πληρώσω κανα 400αρι για έναν δίσκο(το dvd το φτιάχνω και αυτό ειμαι που είμαι right?).

Για να σας προλάβω προτάσεις τύπου bootare σε single mode/με το cd του OSX κανε umount/fsck_hfs(οι πιο advanced το πιάσατε το νόημα) είναι αχρείαστες τα έχω δοκιμάσει όλα. I have reached the end of the internet. Τι κάνουμε τώρα φιλοι μου? Κλαίμε? Help out.

(Δεν κρατιέμαι αλλα με τα παλιά καλά pc σε 2 ώρες είχε ληθεί το πρόβλημα including format γιατι να μην αλλάζει ο σκληρός ανθρώπινα,grrrrr)

Δημοσ.

δυστυχως service σε mac δυσκολο ειδικα εκτος εγγυσης ειδικα ελλαδα που υπαρχει μονο η rainbow.δεν ειναι εξωτερικο.

Δημοσ.

Αφου εισαι εκτος εγγυησης do it yourself.Εγω τουλαχιστον αυτα θα εκανα.Υπαρχουν απειρα videos στο youtube.Ψαξτο λιγο και θα βρεις ακρη αλλα οτι κανεις καντο με υπομονη και χωρις βιασυνη.Ασε που περα του οτι θα γλιτωσεις τα λεφτα που λες(που πολυ πιθανο να ειναι και περισσοτερα μιας και στην ελλαδα ολα ειναι random) θα εχεις και την ευχαριστηση οτι το εκανες μονος σου.Αυτα απο μενα

Δημοσ.

όλα μια ιδέα είναι. και εγώ την πρώτη φορά που ανοιξα ένα ibook με είχε πιάσει κρύος ιδρώτας. όπως ειπε o triggerman σωστά εργαλεία κάνε το καφεδάκι σου και όλα να γίνουν με μεράκι. το κέρδος θα είναι μεγάλο

Δημοσ.

Εγω θα το εκανα μονος μου.. Δεν αξιζει να δωσεις τα υπερογκα ποσα που ζηταει η apple..

Υ.Γ.: Φανταζομαι στο επομενο apple μηχανημα που θα παρεις , να κανεις επεκταση εγγυησης και να μην αρκεστεις στον μονο 1 χρονο που εμπιστευεται απο default η apple τα μηχανηματα της.

Δημοσ.

Πιστεύω το comment sto youtube video ειναι τελειώς to the point.

"omg, this almost looks like an ad to get apple techs to do this. So much could easily go wrong."

Στην τελική αν μου φύγει καμια βεντούζα πάντα υπάρχει το failblog.

Κανένας απο multirama να ξέρει τι παίζει με imac εκτος εγγύησης?

Δημοσ.

Φιλε μου δεν χρειαζεσαι βεντουζα.. Αυτα ειναι πολυ κυριλε. Κοβεις ενα κομματι ταινιας 5-6εκ (καλης ποιοτητας μην αφησει κολλες) και κολλας το μισο στο τζαμμι και το μισο που περισσευει το τραβας απ εξω. Βγαινει απιστευτα ευκολα.

Επισης να προσεχεις να μην εχεις στατικο ηλεκτρισμο πανω σου (ακουμπα κατι μεταλλικο) και να προσεξεις να αφαιρεσεις σιγα σιγα τους κονεκτορες του πανελ - της i-sight και των ηχειων. Αν βγαλεις το πανελ ειναι ολα μπροστα σου.

Αν κολωσεις πηγαινε στην systemgraph και ρωτα τι θα παρουν σαν εργασια πηγαινοντας τους εσυ το rec και τον δισκο.

Δημοσ.
Φιλε μου δεν χρειαζεσαι βεντουζα.. Αυτα ειναι πολυ κυριλε. Κοβεις ενα κομματι ταινιας 5-6εκ (καλης ποιοτητας μην αφησει κολλες) και κολλας το μισο στο τζαμμι και το μισο που περισσευει το τραβας απ εξω. Βγαινει απιστευτα ευκολα.

Aκριβως ετσι σηκωσα και εγω το "προστατευτικο" της οθονης για να βαλω τον 1,5ΤΒ σκληρο:-D

Δημοσ.

Επισης να προσεχεις να μην εχεις στατικο ηλεκτρισμο πανω σου (ακουμπα κατι μεταλλικο) και να προσεξεις να αφαιρεσεις σιγα σιγα τους κονεκτορες του πανελ - της i-sight και των ηχειων. Αν βγαλεις το πανελ ειναι ολα μπροστα σου.

Αν κολωσεις πηγαινε στην systemgraph και ρωτα τι θα παρουν σαν εργασια πηγαινοντας τους εσυ το rec και τον δισκο.

Aκριβως ετσι σηκωσα και εγω το "προστατευτικο" της οθονης για να βαλω τον 1,5ΤΒ σκληρο:-D

Μπορείτε να εξηγήσετε λίγο καλύτερα το κολπάκι με την ταινία σας παρακαλω?

Δημοσ.
Μπορείτε να εξηγήσετε λίγο καλύτερα το κολπάκι με την ταινία σας παρακαλω?

Aπλα χρησιμοποιησα μια καφετι ταινια για δεματα την οποια κολησα στο προστατευτικο τζαμι , ισα να καλυψει το μαυρο πλαισιο .. Ανασηκωνοντας τωρα την ταινια σηκωνεται και το τζαμι :-D

Παντα βεβαια υπαρχει και η αλλη λυση ...LOL

Δημοσ.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες να επικαλεστείς την νομοθεσία, που επιβάλει 2 χρόνια εγγύηση, θένε δε θένε οι κατασκευαστές.

Και να στο φτιάξει τσάμπα η apple.

Για ρώτα κάνα δικηγόρο.

Δημοσ.

Punky εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα ο haHa ειχε καποια στιγμη αναλυσει εκτενως αυτο το θεμα αλλα αντε να βρω την απαντηση αυτη.... :-(

Δημοσ.
Punky εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα ο haHa ειχε καποια στιγμη αναλυσει εκτενως αυτο το θεμα αλλα αντε να βρω την απαντηση αυτη.... :-(

Γενικοτερα, το θεμα ειναι περιεργο..

Πολλες εταιριες δεν το δεχονται καν κλπ ,γιατι ουσιαστια ο νομος αυτος καθεαυτος δεν λεει για 2 χρονια εγγυηση..

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2369252#post2369252 (ειμαι καλος στο search και το βρηκα μπαμ-μπαμ :lol:)

Μια οδηγια ομως της ΕΕ το λεει.

Οπως και να χει, ενας δικηγορος θα βοηθησει.

Υ.Γ.: Προσωπικα πιστευω πως αν πραγματι ηταν ετσι ο νομος, ολο κ καποιος δικηγορος(οχι απαραιτητα καποιος που ειχε προβλημα με το μηχανημα του, απλα ενας τυχαιος δικηγορος) θα ειχε κανει μηνυση σε καποια εταιρια που δινει μονο 1 χρονο εγγυηση και δεν συμμορφωνεται με τον υποτιθεμενο νομο.(πως πχ κανουν μηνυσεις για παραπλανητικες διαφημισεις κλπ)

Δημοσ.

φιλε μου, θα σου λεγα καντο με χιλια!! ειναι πανευκολο!!

στο λεω αυτο γιατι αναβαθμισα πριν 3 μερες τον σκληρο στον iMac μου (ασπρος) κ με λιγη προσοχη ηταν διαδικασια μισης ωρας να τα κανω ολα.. (ανοιγμα-αναβαθμιση-ξανακλεισιμο του κελυφους)

επειδη ομως οσο ζουμε, μαθαινουμε, ειδα αρκετα βιντεακια για το πως ανοιγει ο iMac G5 αλλα κ ο Alu, κ πιστεψε με δεν ειναι τπτ σε σχεση με τον ασπρο.. o G5 ανοιγει η "πλατη" κ αλλαζεις οτι γουσταρεις, ενω ο Alu εχει λιγοτερα μπελαλιδικα σε σχεση με τον ασπρο.

Βαθμος δυσκολιας: 1) G5 2) Alu 3) White (με 1=ευκολοτερο)

ασε που αφου εχεις τον 24άρι, ειναι λιγοτερο επιφοβο να κανεις τπτ στραβα μιας κ θα χεις μεγαλυτερο χωρο να εξερευνησεις τον..ασθενη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...