Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ASUS P5B

sb01053

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα 2x1GB DIMM Ram και αποφάσισα να βάλω άλλα 2GB.

Σύνολο 4 DIMM.Δουλεύουν και τα 4 μαζί,το Bios δηλαδή τα βλέπει.

Με το που πάω να εγκαταστήσω τα UBUNTU η τα XP 64bit σε άλλο partition,

κολλάει το PC.

Τσεκάρω μια μια τις μνήμες με το Memetest+ και είναι όλες ΟΚ.

Οταν όμως είναι πάνω και οι 4,βγάζει χιλιάδες σφάλματα σε λίγα δευτερολεπτα!!!!:shock:

Χάλασε το Μ/Β ή είναι κάτι άλλο?

Δημοσ.

Γενικά πολλά asus βγάζουν πρόβλημα όταν εχουν και τα 4 dimm σλοτς κατηλλημένα.

Για μένα καλύτερα να πουλήσεις την υπάρχουσα και να πάρεις 4giga σε 2 ακριβώς ίδια καλής ποιότητας dimm.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τις μνήμες σε διάφορες θέσεις και να βελτιώσεις ή να χειροτερέψεις το stability.

Επίσης αν εχεις το ρεύμα στo auto ανέβασε χειροκίνητα εως 2,1-2,15 το vdimm. Αν τα dim θέλουν ούτος η άλλος ψηλό vdimm 2.1-2.2 ανέβασε στο 2,3.

Αν οι μισές θέλουν πολύ και οι άλλες λίγο vdimm την πάτησες.

Γενικά επειδή το p5b εχει αρκετές επιλογές σε ρύθμίσεις μνήμης καλό θα ταν να ψάξεις λίγο χρονισμούς cache latency με memtest κτλ κτλ μέχρι να πετύχεις σταθερές ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Τις καινούργιες βάλε μόνον στο μητρική και δες αν θα σου βγάλει σφάλματα το memtest. Επίσης μπορεί να χρειάζεται η μητρική σου bios update.

Δημοσ.

Εννοείται οτι έχω κάνει bios update :)

Oύτε οι καινούριες,ούτε οι παλιές βγάζουν error όταν είναι μόνες τους!

Μόνο όταν είναι ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Τότε το μόνο που μου περνάει από το μυαλό είναι να μην ταιριάζουν μαζί λόγω ίσως ασυμβατότητας (μάλλον είναι διαφορετικής μάρκας). Στης μητρικής το site είδες αν τις προτείνει η asus; Σε εμένα (είναι με socket 478 το pc με asus) έχω 4x512MB (δύο supertalent και δύο kingston) και δεν είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

Είχα κάνει install τα Ubuntu με τα 2 dimm και τώρα με τα άλλα 2 μου βγάζει

ενώ φορτώνουν αυτό το μήνυμα και κολλάνε!

j8w0ovdpnuyihjzy5zar_thumb.jpg

Δημοσ.
...ρεύμα στο chipset/controller, simple as that!

Τι εννοείς,το Μ/Β ή το τροφοδοτικό?

ΟΙ μνήμες στο 2ο PC παίζουν μια χαρά και χωρίς πρόβλημα (πάλι με Asus M/B!!)

Δημοσ.

Αν δεν είχες ups το μυαλό θα πήγαινε στα σκαμπανεβάσματα των τάσεων....Αν η τάση παίζει έντονα ταλαιπωρεί μνήμες, σκληρό, μητρική. Τέλος καλό όλα καλά όμως :)

Δημοσ.

Το ωραίο είναι οτι όταν τους είχα πάει τις μνήμες να τις τσεκάρουν,μου λέγανε οτι είναι normal και οτι δεν ειναι να τα εμπιστεύεσαι αυτά τα προγράμματα!!!

Και τώρα μου λένε έχουν πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...