flik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Έχω κάνει μια παραγγελία απο την Κίνα, και το συνολικό τιμολόγιο (μαζί με μεταφορικά) είναι 185 €. Ενώ εχθές μου είπαν οτι τα έστειλαν τα προιόντα, σήμερα μου έστειλαν mail και μου λένε ότι το δέμα κρατήθηκε στο τελωνείο και πρέπει να πληρώσω 30% του τιμολογίου όπως μου έγραψαν. Εγώ ήξερα οτι τελωνείο πληρώνω μόνο στην Ελλάδα γύρω στα 10-15%. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή ισχυρίζονται ότι πρέπει να πληρώσεις τελωνείο για να εξέλθουν τα πράγματα από την Κίνα; Εντελώς παράλογο! Πες τους να πάνε στην... Κίνα κι ακόμα παραπέρα.
flik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 καλά μιλάμε τα έχουν παίξει. Τους ρώτησα οτι χρειάζονται δηλαδή το 30% της αξίας του προιόντος (155) άρα ακόμα 45 ευρώ, και μου στέλνουν το εξής: Dear, Thanks for your letter. no , according to laws of china, you have to pay 130% tariff, 155X130%=201eur. not 45eur. can you understand it, now? You won't pay for additional custom when it get to your country. we will it for you. so don't worry about it. Δηλαδή τα διπλά χρήματα. Φυσικά και τους είπα δεν τα πληρώνω και αν είναι να μου στείλουν τα λεφτά πίσω
Haros Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Κι εγώ πρώτη φορά ακούω για να φύγουν τα πράγματα να κολάνε στο τελωνείο. Άμα η αγορά έχει γίνει από ebay κτλ. Προσπάθησε να την ακυρώσεις να ξεμπερδεύεις, να πάρεις και τα χρήματα σου πίσω.
ge0rge007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Αν δεν είναι απο ebay πες μας απο πού τα πήρες για να ξέρουμε...
disqualified Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 κι αφου ειναι στους νομους της Κινας και αυτοι κανουν εμποριο δεν το ηξεραν? Μου μυριζεται απατη.
giorgos147 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Άσε που το δεύτερο mail που σου έστειλαν είναι εντελώς κακογραμμένο και με εχθρική συμπεριφορά... Ακύρωσε να τελειώνεις.
CptBill Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 μαλλον μιλαμε για ενα απο δεκαδες κινεζινα sites που δηθεν εχουν καλες τιμες. Ξεχνας τα λεφτα σου φυσικα.
ssof Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Έχω κάνει μια παραγγελία απο την Κίνα, και το συνολικό τιμολόγιο (μαζί με μεταφορικά) είναι 185 €. Ενώ εχθές μου είπαν ότι τα έστειλαν τα προϊόντα, σήμερα μου έστειλαν mail και μου λένε ότι το δέμα κρατήθηκε στο τελωνείο και πρέπει να πληρώσω 30% του τιμολογίου όπως μου έγραψαν.Εγώ ήξερα ότι τελωνείο πληρώνω μόνο στην Ελλάδα γύρω στα 10-15%. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Καλησπέρα, μακάρι να βγω λάθος , αλλά τα λεφτά σου ξέχνα τα. Να υποθέσω ότι για τις αγορές σου (από κάποιο κινέζικο eshop με αδιανόητα χαμηλές τιμές )έχεις πληρώσει απευθείας με πιστωτική ή bank transfer και όχι με paypal. Είναι προφανές ότι πρόκειται για απάτη. Πρόσεξε μην στείλεις και άλλα χρήματα για το υποτιθέμενο τελωνείο ή για οποιδήποτε άλλο λόγο.Αν πλήρωνες δασμούς στο τελωνείο θα ήταν στο Ελληνικό και σε καμία περίπτωση στο κινεζικο. Επικοινώνησε με την τραπεζά σου και ζήτησε να ακυρώσεις την συνναλαγή, και άλλαξε και την κάρτα σου. Γράψε και εδώ το site που έκανες την αγορά. Μην αγοράζετε από site που δεν συνεργάζονται με paypal (δεν αρκεί να έχει ένα λογότυπο του paypal στην αρχική σελίδα)
mchrisober Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 φιλε μου ενας φιλος αγορασε απο κινεζικο καταστημα και οχι μονο δεν πληρωσε κανενα τελωνειο, αλλα του ηρθαν τα πραγματα σε μια βδομαδα.
VKostas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Πιό πιθανό είναι να είναι γκάου παρά απατεώνες (έχω αρκετή πείρα από κινέζους...). Πες τους να σου το στείλουν ως δώρο ή ως δωρεάν δείγμα (αξία $0.01 π.χ.). Όπως από Αμερική δλδ. Δεν θα πληρώσεις καθόλου τελωνείο έτσι.
madsc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 99% απάτη, αν σου ζητάει χρήμματα το ίδιο το κατάστημα για να εξέλθει από το τελωνείο προϊόν (και καλά). Ακύρωσε την παραγγελία σου και ζήτα τα χρήμματα σου πίσω αν πλήρωσες με paypal/πιστωτική. Εννοείται δεν τους στέλνεις άλλα χρήμματα, με όποιο τρόπο. Δημοσίευσε το link του καταστήματος προς ενημέρωση των υπόλοιπων και αν θες τα προϊόντα που αγόρασες για να σιγουρευτούμε 100%. Ο τόνος της απάντησης μόνο επαγγελματικός δεν είναι, και πολύ αμφιβάλλω αν τους δώσεις και άλλα χρήμματα ότι θα παραλάβεις οτιδήποτε. /sc
ntaryl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Καλημερα φιλε Μαντευω οτι μαλλον το πηρες απο καποιο σαιτ εκτος Ebay Τα σαιτ εκτος ειναι απατη Απλα προσπαθουν να σου παρουν περισοτερα Μην κανεις βλακεια και δωσεις ακομα ειναι απατη Υ.γ Ξεχνα τα λεφτα σου
gedgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 φιλε μου ενας φιλος αγορασε απο κινεζικο καταστημα και οχι μονο δεν πληρωσε κανενα τελωνειο, αλλα του ηρθαν τα πραγματα σε μια βδομαδα. Δεν είναι όλοι οι Κινέζοι κλέφτες. Έχω αγοράσει δεκάδες φορές από Κίνα (και Χογκ Κογκ) μέσω ebay και paypal και οι συναλλαγές ήταν πάντα άψογες και ταχύτατες (και χωρίς τελωνείο). Δυστυχώς στην περίπτωση του φίλου, οι αντιμετώπιση δείχνει ότι πρόκειται για κλασικό site απατεώνων. Αν η πληρωμή έχει γίνει με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης και όχι με πιστωτική ή paypal, τα χρήματα μάλλον θεωρούνται χαμένα.
flik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Παιδιά σίγουρα την πάτησα, όπως και σίγουρα δεν θα δώσω παραπάνω λεφτά. Θα κάνω τα αδύνανατα δυνατά να πάρω τα 185€ πίσω. Αν και δεν πιστεύω. Το site είναι http://www.coizh.com. Ένας γνωστός του πατέρα μου που παραγγέλνει απο όλον τον κόσμο και απο πολλά site διάφορα αντικείμενα (το έχει για επάγγελμα) μου το πρότεινε, και το εμπιστεύτηκα παρα τους αρχικούς μου ενδοιασμούς βλέποντας τις τιμές και την μη δυνατότητα πληρωμής με paypal. Νομίζω πως έχει προχωρήσει σε καταγγελία του site για την αγορά μου, και ότι προκύψει. Φυσικά θα παραμείνω για άλλη μια φορά πιστός στις αγορές μου απο το ebay σε συνδυασμό με την paypal. Ειδικά αν είναι απο power seller δεν υπάρχει πρόβλημα ποτέ... Ευχαριστώ, και διαδώστε το όσο μπορείτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.