Προς το περιεχόμενο

Έπεσε το ρεύμα και δεν ανάβει το PC

panais_ur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν υπαρχει το κλασσικό πολύπριζο πανω στο οποίο ειναι συνδεδεμένο desktop, οθόνη,ηχεία μόντεμ, φωτάκι. Δεν εχει ασφάλεια, δεν το ειχα βγάλει ποτέ απο την πρίζα και όλα ήταν καλά. Χθές σαν οικολόγος για power saving λογους το βγάζω απο την πριζα.....Πριν λίγο το έβαλα πάλι, ακούστηκε ένα τσάφ, έπεσε ο γενικός, τον σήκωσα και όλα δουλέυουν πλην του desktop. Λοιπόν τι λέτε Μητρική ή Τροφοδοτικό? Πως μπορώ να το εξακριβώσω? Καμίά ιδέα-παρηγοριά? Κανα μαγαζι με γρηγορο service? Ευχαριστω...την τύχη μου μέσα πρωινιάτικο...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην ασχολείσαι και πολύ ξεκίνα για αγορά νέου τροφοδοτικού

Αντικατάσταση άνοιξε το πλαϊνό αφαίρεσε από τις τροφοδοσίες από τα περιφερικά (hd dvd vga (εάν έχει )) λίγο παραπάνω προσοχή θέλει κατά την αφαίρεση (2) τις φυσας από την μητρική λόγο ότι έχει μια εγκοπή ασφάλειας στα πλάγια καλή επιτυχία

Δημοσ.

Μην πέρνεις κι όρκο ότι είναι το PSU...Πολλά μπορούν να συμβούν. Καλά θα ήταν να δοκίμαζες πρώτα ένα άλλο PSU αν μπορείς.

Δημοσ.

Λογικά σε psu είναι το πρόβλημα και μακάρι.Οι περισσότερες καινούργιες μητρικές εμποδίζουν να επεκταθεί το πρόβλημα.Μακάρι να είναι μόνο τροφοδοτικό γιατί είναι πολύ συχνή και άδική ζημιά που πολλές φορές κοστίζει.

p.s πιστεύω να έβγαλες το βίσμα και να το ξαναέβαλες πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο.

Δημοσ.
Λογικά σε psu είναι το πρόβλημα και μακάρι.Οι περισσότερες καινούργιες μητρικές εμποδίζουν να επεκταθεί το πρόβλημα.Μακάρι να είναι μόνο τροφοδοτικό γιατί είναι πολύ συχνή και άδική ζημιά που πολλές φορές κοστίζει.

p.s πιστεύω να έβγαλες το βίσμα και να το ξαναέβαλες πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο.

Απο τη στιγμή που ήταν κλειστός ο η/υ λογικά τροφοδοτικό είναι αλλά και πάλι έχει παραγίνει το κακό!! Τόσο δύσκολο είναι να τα εφοδιάζουν με ένα ηλεκτρονόμο να μην καίγονται??? ¨Εβγαλα και ξανα έβαλα το βυσμα και δοκίμασα και άλλο καλώδιο άλλα έχω διώξει το παλιο pc και δεν έχω άλλο τροφοδοτικο να δοκιμάσω οποτε πρεπει να αγορασω άλλο και να δω...

Δημοσ.

το οτι ηταν κλειστο δεν αποκλειει το να καηκε και κατι πιο μεσα απο το τροφοδοτικο (προσωπικη τραγωδια με επεξεργαστη).

ομως αυτο ειναι το πιο πιθανο να καηκε το τροφοδοτικο μονο και να σου βγει σχετικα φτηνα.

παντως (αν επιτρεπεται) αν ησουν με απλο πολυπριζο πηγαινες γυρευοντας.

Δημοσ.

πριν πας για αλλαγη τροφοδοτικου δοκιμασε αλλη πριζα στο πολυπριζο ή να παρεις ρευμα απ ευθειας απο την παροχη του τοιχου και να αλλαξεις καλωδιο τροφοδοσιας. Ισως εισαι τυχερος και δεν εχει καει το τροφοδοτικο

edit: συγνωμη δεν ειχα δει οτι ειχες αλλαξει καλωδιο

Δημοσ.

Πριν κάνεις όλα αυτά δοκίμασε να γειώσεις το pc σου. Βγάλε το καλώδιο από το τροφοδοτικό και βαλε το δάχτυλο σου στα 3 σιδεράκια που έχει. Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να πάθεις τπτ. Δεν υπάρχει ρεύμα. Απλά να σταματήσεις τον στατικό ηλεκτρισμό θέλουμε. (και μια συμβουλη να χρησιμοποιείς πάντα πρίζα με γείωση)

Δημοσ.
Πριν κάνεις όλα αυτά δοκίμασε να γειώσεις το pc σου. Βγάλε το καλώδιο από το τροφοδοτικό και βαλε το δάχτυλο σου στα 3 σιδεράκια που έχει. Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να πάθεις τπτ. Δεν υπάρχει ρεύμα. Απλά να σταματήσεις τον στατικό ηλεκτρισμό θέλουμε. (και μια συμβουλη να χρησιμοποιείς πάντα πρίζα με γείωση)

Όλες οι σουκο πριζες έχουν γείωση ρε. Αφου κανονικα οταν αλλαζεις εξαρτηματα στο pc πρεπει να ναι στην πριζα για να είναι γειωμένο για να μην καει τπτ. Κι όσο για το πολύπριζο το απλο την παλιομουφα, μονο 2 μέρες ειχα το Pc στο δωματιο κι όλο έλεγα σημερα παω να αγοράσω με ασφάλεια... αμα σε θέλει η τυχη... να δωσω 6 νουμερακια για ο τζόκερ?? ή μηπως 40??

Εν τω μεταξυ ανοιξα το τροφοδοτικο να δω τι σκατα παιζει μεσα μπας και αλλα αηδιες μονο πηνια πυκνωτες και πουθενα(τουλαχιστον εγω δεν καταλαβα) καποιο κυκλωμα ασφαλειας... ΘΕΝΚΣ παιδια..

Δημοσ.

Πως εξακριβωνεις αν ενα τροφοδοτικο εχει καει:

Παιρνεις ενα συρμα. Το ιδανικο ειναι ενας σχετικα μεγαλος και μαλακος συνδετηρας.

Βγαζεις φυσικα το τροφοδοτικο απο το pc. Στο βασικο 20πινο η 24πινο βυσμα που παει στη μητρικη βραχυκυκλωνεις με το συνδετηρα το πρασινο καλωδιακι με ενα απο τα μαυρα.

Βαζεις το τροφοδοτικο στην πριζα και γυρνας το διακοπτακι στο On (αν εχει)

Αν δεν ξεκινησει το ανεμιστηρακι το τροφοδοτικο ειναι για πεταμα.

Σχεδον παντα σε αυτες τις περιπτωσεις το τροφοδοτικο το χανεις. Το θεμα ειναι τι αλλο εχει παρει μαζι του. Παντως στη συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων, σε νεα μηχανηματα δεν χανεις τιποτε αλλο

Δημοσ.
Αφου κανονικα οταν αλλαζεις εξαρτηματα στο pc πρεπει να ναι στην πριζα για να είναι γειωμένο για να μην καει τπτ.

Τώρα αυτό ισχύει?? Μην καταλήξουν κανα δυο άτομα με ηλεκτροπληξία δηλαδή..

Δημοσ.
Όλες οι σουκο πριζες έχουν γείωση ρε. Αφου κανονικα οταν αλλαζεις εξαρτηματα στο pc πρεπει να ναι στην πριζα για να είναι γειωμένο για να μην καει τπτ. Κι όσο για το πολύπριζο το απλο την παλιομουφα, μονο 2 μέρες ειχα το Pc στο δωματιο κι όλο έλεγα σημερα παω να αγοράσω με ασφάλεια... αμα σε θέλει η τυχη... να δωσω 6 νουμερακια για ο τζόκερ?? ή μηπως 40??

Εν τω μεταξυ ανοιξα το τροφοδοτικο να δω τι σκατα παιζει μεσα μπας και αλλα αηδιες μονο πηνια πυκνωτες και πουθενα(τουλαχιστον εγω δεν καταλαβα) καποιο κυκλωμα ασφαλειας... ΘΕΝΚΣ παιδια..

Τι λες στον κοσμο φιλε μου???

Θες να ψησεις κανενα???

Μην κανει κανεις καμια μ@λ@κι@ και αλλαξει τιποτα στο pc,με την πριζα στο ρευμα.

Δημοσ.

δυο φορες την έχω πατήσει με ρεύμα, και τις δύο πήγαν πακέτο τροφοδοτικό/μητρική αν και αυτό μπορεί να μην ισχιει στα νέα pc όπως

είπαν κι άλλα παιδιά εδώ...

η λύση νομίζω είναι ένα ups , η πιο εκνευριστική αγορά που έχω κάνει αλλά και η πιο σωτήρια...τουλάχιστον σε 6 - 7 διακοπές ρεύματος...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:30 ----------

Όλες οι σουκο πριζες έχουν γείωση ρε.

μην είσαι και σίγουρος...το ότι είναι σούκο δε σημαίνει οτι ο ηλεκτρολόγος έχει περάσει

και καλώδιο γείωσης, εκτός αν έχεισ μισοξηλώσει πρίζα και το έχεις δει...

καλή τύχη πάντως με το pc και ας είναι με τις λιγότερες απώλειες...

Δημοσ.

πως μπορει να ισχυει κατι τετοιο οταν εχεις ενα καλωδιο σε ταση 220V?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...