Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη απο XP σε W7RC, πως να κρατησω το Wubi Partition ?

Massiv0r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να μεταβω απο Windows XP σε 7 RC πλεον αλλα εχω πειραξει αρκετα το Linux partition για να το ξαναστηνω απο το μηδεν, εχετε καμια ιδεα πως θα μπορεσω να το κρατησω αθικτο αλλα να μετατρεψω το Partition των XP σε Clean Windows 7 Install ?

Ειχα δοκιμασει να περασω το Wubi σε partition αλλα υπηρχανε πολλα σφαλματα... καμια αλλη ιδεα ? :-D

Κερναω πιτσα γιγας !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφ' όσον το χρησιμοποιείς το linux γιατί δεν το βγάζεις από το wubi να το έχεις σε κανονικό partition?

Δεν ξέρω πως το είχες δοκιμάσει αλλά μπορείς να κάνεις το εξής. Να κάνεις clean install το linux και μετά να πάρεις από το wubi το /home και να το αντιγράψεις στο clean. Έτσι απλά θα εγκαταστήσεις τα προγράμματα και θα έχεις έτοιμες τις ρυθμίσεις σου.

(Δεν έχω την απάντηση σε αυτό ακριβώς που ζητάς, αλλά είπα μήπως αυτό σε βολέψει περισσότερο)

Σκεφτομαι να μεταβω απο Windows XP σε 7 RC πλεον αλλα εχω πειραξει αρκετα το Linux partition για να το ξαναστηνω απο το μηδεν, εχετε καμια ιδεα πως θα μπορεσω να το κρατησω αθικτο αλλα να μετατρεψω το Partition των XP σε Clean Windows 7 Install ?

Ειχα δοκιμασει να περασω το Wubi σε partition αλλα υπηρχανε πολλα σφαλματα... καμια αλλη ιδεα ? :-D

Κερναω πιτσα γιγας !

δε γινεται απο XP να πας σε 7 χωρις καθαρο install. Οπως και δεν μπορεις να πας απο 95 σε XP

Αυτο το Lubi το χα ξαναδοκιμασει και ειχα απιστευτα προβληματα στο Partition,παλι καλα που δεν πειραξα το Original :P

Οσο το σκεφτομαι περισσοτερο νομιζω οτι ειναι κακη ιδεα να αλλαξω τα XP μιας και εχω μπρικι...

Η καλυτερη ιδεα ειναι να κανεις μια native εγκατασταση του linux απο την αρχη.

Ετσι

- δεν θα κρεμεσαι απο τα windows, αν ποτε χρειαστει να κανεις format το partition των windows

- δεν θα κρεμεσαι απο τον ntldr, αν ποτε γινει ασχημος τερματισμος στα windows και σου πει "ntldr not found"

- θα εχεις ολα τα πλεονεκτηματα μιας native εγκαταστασης linux, οπως πχ ξεχωριστο /home partition ωστε να εχεις τα πραγματα σου και τις ρυθμισεις σου στο ακεραιο αν χρειαστει ποτε να επανεγκαταστησεις ή να πας σε αλλη διανομη

- θα εχεις πιο σοβαρο και πιο γρηγορο συστημα αρχειων σε σχεση με το ntfs (ext3) και ακομα πιο γρηγορο αν πας σε ext4.

Γενικα, η εγκατασταση μεσω wubi ειναι σαν να δοκιμαζεις το linux σε demo.

• 1 μήνα μετά...

εχω και εγω το ubuntu μεσω wubi και θελω να κανω φορματ στα xp ακριβως οπως και ο Massiv0r.

απο οτι λετε ειναι καλυτερο να το μεταφερω σε ενα κανονικο partition πριν ωστε να μην επιρεαζονται απο τα win.

θελω να ρωτησω αν το κανω αυτο και μετα φορματ στο c: και περασω τα win θα δουν οτι υπαρχει 2ο λειτουργικο στο δισκο και να ρυθμισει να εμφανιζεται η οθονη επιλογης λειτουργικου κατα το boot ?

ή πρεπει να το φτιαξω μετα καπως ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...