Προς το περιεχόμενο

Password για σελίδα ΗΤΜL

jamespr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για ακόμα μία φορά. Θέλω να δώσω πρόσβαση σε έναν μόνο χρήστη σε μία σελίδα αφού του γίνει έλεγχος username και password και μετά να του ανοίγει άλλη σελίδα.

Έχω φτιάξει τη σελίδα php που έχει τα πεδία και τη javascript με τη συνάρτηση αλλά μετά μου βγάζει την ίδια σελίδα χωρίς τα πεδία.

Σας στέλνω τι έκανα.

Ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά για το χρόνο σας

Δημοσ.

κ. macabre_sunsets είναι η σελίδα όπου θα γίνεται ο έλεγχος του μοναδικού χρήστη για να του κάνει redirect στη σελίδα add.php όπου μπορεί να προσθέτει δεδομένα.

Σας ευχαριστώ πολύ που κοιτάξατε το θέμα μου

Δημοσ.

Νομίζω πως το Javascript είναι (τελείως) άχρηστο. Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ελέγχοντας απλά τις τιμές του $_POST['username'] και του $_POST['password'].

><?php
if ($_POST["username"] !="" && $_POST["password"] !="")
{
//execute control
if ($_POST["username"] == "dimitris" && $_POST["password"] == "123456")
	echo "Σωστο username και password <br/><br/>"; (απλά για να δεις ότι "μπαίνει" εδώ μέσα)
else
              echo "Λάθος username ή password <br/><br/>";
}
else
{
?>

Βέβαια ούτε αυτός, ούτε ο δικός σου τρόπος είναι ασφαλείς καθώς πολύ εύκολα μπορεί να δει κάποιος τους κωδικούς κοιτώντας τον κώδικα της σελίδας. Το καλύτερο θα ήταν να βάλεις σε μια βάση τα user/pass, ή σε κάποιο αρχείο που να μην είναι public.

Α επίσης αυτό που ξέχασα, η σελίδα που γίνεται το Login, ονομάζεται access.php ή είναι άλλη αυτή η σελίδα?

Δημοσ.

κ. macabre_sunsets σας ευχαριστά πάρα πολύ. Έχετε δίκιο ότι δεν είναι ασφαλής έτσι η σελίδα αλλά είναι για εργασία και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ο καθηγητής δε ζήτησε κάτι τέτοιο και στο internet έβρισκα το σωστό τρόπο που κάνει έλεγχο από βάση.

Να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη λύση που μου δώσατε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...