Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση του παλιού μου P4. Τι να κοιτάξω;

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε αφου θα παρει νεο pc, δε χρειαζεται να συζηταμε για χρηση cpu!!

οσο γιια το klein= σιγα τα αυγα, δεν το γνωριζα. ουπς!!!:o:o

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ευχαριστω την κοινοτητα. πολλοι ομως παλι δεν τα ξερω. ας πουμε τι ειναι το ssd? am3 να υποθεσω ειναι επεξεργαστης της amd? intel δεν παιρνει πια κανεις?

Δημοσ.
ευχαριστω την κοινοτητα. πολλοι ομως παλι δεν τα ξερω. ας πουμε τι ειναι το ssd? am3 να υποθεσω ειναι επεξεργαστης της amd? intel δεν παιρνει πια κανεις?

ssd ειναι ενα καινουργιο ειδος "σκληρου" δισκου,με απιαστη ταχυτητα σε σχεση με τους κοινους.Γι'αυτο αλλωστε βλεπεις 64gb σε πολυ υψηλη τιμη.B)

ΑΜ3 ειναι ενα απο τα socket της ΑΜD.Χαρακτηριστηκο προηγουμενο socket το ΑΜ2+..

Ιντελ δεν αξιζει,ειναι πολυ ακριβοι σε σχεση αποδοσης/τιμης.Πραγμα που στις μερες μας το κατεχει η AMD.:P

Δημοσ.

SSD

Am3 είναι πράγματι το τελευταίο socket της AMD. Πολύ κόσμος παίρνει intel, έχει εξάλλου τα ηνία στην αγορά των επεξεργαστών τόσο σε απόλυτες επιδόσεις, όσο και μερίδια αγοράς. Απλά, έχουμε πέσει στην περίεργη συγκυρία να περιμένουμε την mainstream σειρά επεξεργαστών της intel το φθινόπωρο, να είναι πολύ ακριβά (και αχρείαστα για τον μέσο χρήστη) τα 1366 συστήματα, και ταυτόχρονα να μην ρίχνει η intel τις τιμές στα παλιά 775 συστήματα (τα οποία και δεν έχουν μέλλον έτσι και αλλιώς λόγω επιλογών της intel). Οπότε...θα δεις πολλές AMD προτάσεις, τουλ μέχρι το φθινόπωρο...:-)

edit: με προλάβανε...^^

Δημοσ.

Η ταχύτητα η ουσιαστική στον υπολογιστή είναι η ταχύτητα του σκληρού και η μπόλικη ram..To πόσο γρήγορα θα bootάρει,το πόσο γρήγορα θα ανοίγουν τα παράθυρα και οι εφαρμογές και πόσο γρήγορα θα κλείνουν είναι θέμα σκληρού και ram..

Γιαυτό και αν βάλεις έναν SSD στον υπολογιστή σου ακόμη και με πολύ αδύνατο επεξεργαστή,έχεις την εντύπωση ότι το pc "πετάει"..Παράδειγμα τα netbook με τους ssd..

Η ταχύτητα του επεξεργαστή βελτιώνει την ταχύτητα εκτέλεσης κάποιων απαιτητικών εφαρμογών και κάποιων διεργασιών.Το πόσο γρήγορα θα γίνει ένα zip ή ένα unzip,το πόσο γρήγορα θα γίνει η μετατροπή ενός βίντεο ή μιας φωτογραφίας από μια άλφα μορφή σε μία άλλη μορφή κτλ εξαρτάται από την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Παιδες σας ευχαριστω, εμαθα αρκετα, και κραταω και τις συνθεσεις που μου δωσατε, θα το ψαξω και μονος μου πριν καταληξω

Αποκει και περα, ανεχτειτε αλλη μια σειρα ερωτησεων για να καταληξω

Επεξεργαστης: Τελικα ολοι μου προτινατε Phenom II. Ο υπολογιστης θα αγοραστει πιθανοτατα εντος εβδομαδας και σιγουρα οχι σε πανω απο 15 μερες. Εχει νοημα να περιμενω intel να βγαλει κατι καλο ή να παρω τον Phenom ii να τελειωνουμε?

Επισης, τι ταχυτητα παιζει ο Phenom και κυριως τι να κοιταξω?? Eιναι am3 που λετε?

Mητρικη: Tι κοιταμε στις μητρικες? Αν παω και του πω "Θελω μητρικη για αυτον τον επεξεργαστη, αυτες τις μνημες, αυτο τον σκληρο" θα μου πει "παρε αυτον". Υπαρχει κατι που να εχει η μητρικη για να προσεξω ΕΚΤΟΣ του να υποστηριζει τα υπολοιπα που θελω?

Τροφοδοτικο/casing: εδω και αν εχω μεσανυχτα. Πραγματικα δεν ξερω καν τι τιμες ισχυος πρεπει να εχω υποψη. Βοηθηστε

Μνημες: Eχω καταληξει σε 2 ddr3 των 4gb. Iσχυει οτι καλυτερα 2 τσιπ πχ των 2 παρα 1 των 4(γενικα μιλωντας)?Επισης, καμια εταιρεια συγκεκριμενα?

Δισκος: Υπαρχει αυτη την στιγμη ενας εξωτερικος διαθεσιμος στο 1Τ που συνηθως οτι κατεβαζω απο ταινιες,σειρες κτλ παει εκει. Οποτε θεωρητικα και ενας 64G SSD ισως μου εκανε. Ομως ειδα οτι ολοι που μου προτινατε ssd ειχατε κοτσαρει και εναν κανονικο sata στα 500g ή στο 1Τ. Τι παιζει, βαζετε στο ssd το λειτουργικο και τον αλλο τον εχετε για αποθηκη? Επισης, σε τι ταχυτητε μιλαμε πλεον?Οι εταιριες ειναι οι κλασικες, wd, plextor, seagate κτλ?

Οθονες, πληκτρολογια, ποντικια κτλ εχω μια αποψη γιατι τα εψαξα προσφατα.

Ευχαριστω εκ των προταιρων, αν μπορειτε βοηθηστε με αναλυτικα για να μην σας πρηζω ξανα. Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Βουρ για AMD, οι Intel θα αργήσουν κανά 6μηνο. Να κοιτάς πυρήνες, ρολόγια (αυτό δεν ρώτησες :-)?). Ναι είναι AM3, μην τολμήσεις να πάς σε AM2+, δεν λέει (είναι παλιό), στο λέω γιατί ένας δικός μου την έπαθε. Για μητρική να σου δώσω ένα παράδειγμα. Θα κοιτάς εκεί που λέει chipset (790GX, SB750), αυτά μας ενδιαφέρουν διότι μετά από το 780,δεν υπάρχει δυνατότητα ξεκλειδώματος πυρήνα (720, 550). Και φυσικά πάντα AM3. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μητρικής είναι ευκολονόητα. Σχετικά με το τροφοδοτικό και με 425άρι βολεύεσαι, αλλά θα πάρεις 525, για λόγους μελλοντικής αναβάθμισης κάρτας γραφικών κτλ. Για case (προσωπικές γνώμες πάντα) σου προτείνω στα 50-60 [/url], , και στα 100 αυτό, και αυτό . Από μνήμες ότι και να πάρεις (Kingston, Corsair, Adata, Trascend), το ίδιο πράμα είναι, και ναι είναι καλύτερα αρά είναι και πιο ακριβά. Αληθεύουν τα σχετικά που είπες με τους δίσκους ( SSD - λειτουργικό, λίγα παιχνίδια, 500 HD - Storage). Aπάντησα λίγο γρήγορα γιατί είδα δεν είχε απάντηση το topic για λίγη ώρα. Πιστεύω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Παιδες σας ευχαριστω, εμαθα αρκετα, και κραταω και τις συνθεσεις που μου δωσατε, θα το ψαξω και μονος μου πριν καταληξω

Αποκει και περα, ανεχτειτε αλλη μια σειρα ερωτησεων για να καταληξω

Επεξεργαστης: Τελικα ολοι μου προτινατε Phenom II. Ο υπολογιστης θα αγοραστει πιθανοτατα εντος εβδομαδας και σιγουρα οχι σε πανω απο 15 μερες. Εχει νοημα να περιμενω intel να βγαλει κατι καλο ή να παρω τον Phenom ii να τελειωνουμε?

Επισης, τι ταχυτητα παιζει ο Phenom και κυριως τι να κοιταξω?? Eιναι am3 που λετε?

Mητρικη: Tι κοιταμε στις μητρικες? Αν παω και του πω "Θελω μητρικη για αυτον τον επεξεργαστη, αυτες τις μνημες, αυτο τον σκληρο" θα μου πει "παρε αυτον". Υπαρχει κατι που να εχει η μητρικη για να προσεξω ΕΚΤΟΣ του να υποστηριζει τα υπολοιπα που θελω?

Τροφοδοτικο/casing: εδω και αν εχω μεσανυχτα. Πραγματικα δεν ξερω καν τι τιμες ισχυος πρεπει να εχω υποψη. Βοηθηστε

Μνημες: Eχω καταληξει σε 2 ddr3 των 4gb. Iσχυει οτι καλυτερα 2 τσιπ πχ των 2 παρα 1 των 4(γενικα μιλωντας)?Επισης, καμια εταιρεια συγκεκριμενα?

Δισκος: Υπαρχει αυτη την στιγμη ενας εξωτερικος διαθεσιμος στο 1Τ που συνηθως οτι κατεβαζω απο ταινιες,σειρες κτλ παει εκει. Οποτε θεωρητικα και ενας 64G SSD ισως μου εκανε. Ομως ειδα οτι ολοι που μου προτινατε ssd ειχατε κοτσαρει και εναν κανονικο sata στα 500g ή στο 1Τ. Τι παιζει, βαζετε στο ssd το λειτουργικο και τον αλλο τον εχετε για αποθηκη? Επισης, σε τι ταχυτητε μιλαμε πλεον?Οι εταιριες ειναι οι κλασικες, wd, plextor, seagate κτλ?

Οθονες, πληκτρολογια, ποντικια κτλ εχω μια αποψη γιατι τα εψαξα προσφατα.

Ευχαριστω εκ των προταιρων, αν μπορειτε βοηθηστε με αναλυτικα για να μην σας πρηζω ξανα. Ευχαριστω και παλι

Πρώτα από όλα κοιτάς τις ανάγκες σου...Σκέφτεσαι καλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το pc που θα αγοράσεις..;)

Και μας λες και εμας..:-D

Και πόσα λεφτά έχεις σκοπό να διαθέσεις έπειτα..(κάτι σαν ταβάνι ας πούμε..)

Δημοσ.
Πρώτα από όλα κοιτάς τις ανάγκες σου...Σκέφτεσαι καλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το pc που θα αγοράσεις..;)

Και μας λες και εμας..:-D

Και πόσα λεφτά έχεις σκοπό να διαθέσεις έπειτα..(κάτι σαν ταβάνι ας πούμε..)

Φιλε Νικο, εχω πει εξαρχης, 1000Ε συνολο(δλδ πρεπει να παρω και οθονη και πληκτρολογιο και ποντικι και ups) και το pc θελω να ειναι καλο για Multitasking χωρις ομως να κανω κατι βαρυ, πχ επεξεργασια βιντεο, απλα συνηθως κανω πολλα πραγματα μαζι. Αποτι εχω καταλαβει θελω δλδ να δωσω βαση σε μνημες και ταχυτητα δισκου.

Επισης, παιχνιδια με ενδιαφερουν αλλα παιζω κυριως Μανατζερ που σιγα τις απαιτησεις και αθλητικα παιχνιδια αλλα μιας και θα παρω και καποια κονσολα δεν νομιζω οτι θα παιξω πολυ δυνατα παιχνιδια στο pc για πολλες ωρες. Καλο θα ηταν δλδ να σηκωνει καποιο παιχνιδακι που θα θελησω αλλα δεν καιγομαι να φυσαει κιολας

ΥΓ. Να ρωτησω, Πλαισιο και τα συναφη, οι τιμες ειναι ιδιες σε site και καταστημα. Γιατι αγχωνομαι λιγο να τον συναρμολογησω, εχω πολυ καιρο να ασχοληθω με components ενος υπολογιστη και δεν θα ηθελα να καψω καινουριο pc, θα προτιμουσα να μου το συνδεεαν

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις τη σύνθεσή σου από εδώ..

Μια 24" οθόνη δηλαδή 1920χ1200 για πολύ μεγάλη επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να μπορείς να ανοίγεις πολλά και διάφορα ταυτόχρονα,να είσαι σε μια ανάλυση που δεν υπάρχει περίπτωση να θελήσεις κάτι μεγαλύτερο κάποια στιγμή και θα είσαι άνετος για πάρα πολύ καιρό στο θέμα οθόνης,να βλέπεις βίντεο 1080p σε όλο τους το μεγαλείο και αν έχεις σκοπό να αγοράσεις και κονσόλα..η ίδια οθόνη βγαίνει με ενσωματωμένο tv-tuner και υποδοχές για να βάλεις και κονσόλα..Λειτουργεί δηλαδή και σαν μια αυτόνομη 24άρα ΗD τηλεόραση(με το τηλεκοντρόλ της,και τα πάντα όλα-άμα θες την πας και βόλτα και την χρησιμοποιείς σαν τηλεόραση δηλαδή)

Υ.Γ. Την Τ240 προτείνω εγώ και απλά σου έδωσα τα λίνκ.Μπορείς να ψαξείς και για κάτι άλλο αντίστοιχο.Το γενικό κράτα μόνο..Δηλαδή 1920χ1200 οθόνη 24" για αρχή..Μην σε τρομάζουν οι ίντσες..Θέμα συνήθειας είναι..:-)

Δημοσ.

Σε ευχαριστω αλλα δεν καιγομαι τοσο για την οθονη. Πηρα προσφατα την led την 46αρα της samsung με dlna που κουμπωνει στο δικτυο και τα βλεπω εκει. Ασε που πεταξα πανω σκληρο και απολαυσα 1080p ανετα.

Ας βρουμε τα αλλα και στο τελος η οθονη(εννοειται ειναι πολυ σημαντικο κομματι αλλα δεν σκοπευω ας πουμε να βλεπω τις ταινιες και τις σειρες μου εκει)

Aυτη η ECS η μητρικη που μου ποτεινετε ολοι, ποιας εταιριας ειναι?Στο eshop δεν την βρισκω. Αποτι προσπαθω να συγκρινω, το Πλαισιο ειναι φθηνοτερο του eshop ή μου φαινεται?

Aυτο πως σας φαινεται?Βοηθηστε και στις λεπτομεριες αν μπορειτε(πχ η μητρικη κανει?)

Δημοσ.

Μια πρόταση για κουτί από εμένα...Με quad επεξεργαστή,4gb ram,ssd για το λειτουργικό και 500gb για αποθηκευτικό.

Θα στο συναρμολογήσουν αλλά επειδή τον ssd δεν τον έχουν τον παίρνεις από πλαίσιο..έναν σκληρό θα μπορέσεις να τον βάλεις άνετα και μόνος σου..ε;:-D

Αυτό είναι κάτι γενικό δεν ξέρω πόσο σκληρό χρειάζεσαι και έβαλα τον 500άρη..Αν θές 640gb ή 1tb βάζεις...πεταμένα λεφτά δεν θα είναι..Πάντα χρειάζεται αποθηκευτικός χώρος..

Επίσης εγώ θα πρότεινα και ένα καλύτερο κουτί..κάτι τέτοιο από e-shop ή κάτι τέτοιο από πλαίσιο αλλά αυτό είναι στη δική σου κρίση..

Επεξεργαστής πιθανόν να σε βολέψει μια χαρά και αυτός...απλά έβαλα τον quad.Θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πιστεύω λόγω του πυρήνα του παραπάνω αν και τα 60€ διαφορά δεν ανταποκρίνονται στην διαφορά απόδοσης και ίσως να μην αξίζουν..Τον πετάς και παίρνεις τότε που θα χρειαστεί quad με 60€ δηλαδή...;)

Όπότε γράψε λάθος στον 810 της πρότασης..710 ftw!:-D

eshopgr1245659356833.png

+

111111l.png

694,52€

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:49 ----------

Aυτο πως σας φαινεται?Βοηθηστε και στις λεπτομεριες αν μπορειτε(πχ η μητρικη κανει?)

Η μητρική δεν κάνει..Είναι για intel i7,καλό είναι να βάλεις έναν ssd στη σύνθεσή σου μιας και θα δώσεις τόσα λεφτά..Τα υπόλοιπα μια χαρά μου φαίνονται..

Α!Και οι Ram που έβαλες είναι πανάκριβες!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:53 ----------

Και επειδή βαριέμαι να τα ξαναφτιάχνω από πλαίσιο δες μια πολύ καλή gaming πρόταση που έφτιαξα πριν λίγες μέρες..Απλά βγάζεις την κάρτα γραφικών και την αντικαθιστάς με μια 4850VaporX(αν δεν παίξεις παιχνίδια και πολύ είναι..και να παίξεις χωρίς τρελές απαιτήσεις πάλι μια χαρά είναι..)

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2783064&postcount=31

Δημοσ.

Που το καταλαβες οτι η μητρικη δεν κανει(ρωταω για να ξερω μην μπερδευτω ξανα)

Αυτο με 1016Ε σου χτυπαει καλυτερα?

Δημοσ.
Που το καταλαβες οτι η μητρικη δεν κανει(ρωταω για να ξερω μην μπερδευτω ξανα)

Από το socket...οι AMD έχουν ΑΜ3 ή ΑΜ2+ socket,οι intel s775(c2d και c2Q) και s1366(i7)

Δημοσ.

Nεο compilation ως προς το τροφοδοτικο γιατι μου ειπανε οτι με τετοια καρτα και τετοιο επεξεργαστη χρειαζομαι κατι καλυτερο

Πειτε μου πως σας φαινεται και αν εχω ξεχασει κατι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...