Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση του παλιού μου P4. Τι να κοιτάξω;

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ετοιμαζομαι για νεο υπολογιστη. το θεμα ειναι οτι εχω μεινει στον πεντιουμ4. διαβαζω τοπικς αλλων παιδιων αλλα καποια πραγματα μου φαινονται κινεζικα. δεν ζητω λοιπον τοσο μαρκες, οσo καπoιoν ναμoυ πει με χιλια ευρω, τι να κoιταξω σε επεξεργαστη, μνημη, oθoνη, κτλ. παιζω παιχνιδια αλλα oχι φανατικα, δλδ τρακoσια ευρω για καρτα ισως ειναι πoλλα

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα, έγιναν πολλές αλλαγές από την εποχή του Ρ4, και για να μην σε κουράζω σου έβαλα μια super σύνθεση AM3+DDR3.

capturevkx.jpg

Σύνολο 1026 ευρώ.

Δημοσ.

@KaizerSoze

Για επεξεργαστή και με 100€ είσαι υπερκαλυμένος και όσο ανεβαίνεις τόσο πιο δυνατός αλλά από τον p4 ακόμη και αυτός των 100€ είναι 20φορές καλύτερος και παίζει κυριλέ και παιχνίδια και όλα..(εδώ τα παίζει ο P4 χωρίς τρελές απαιτήσεις:lol:)

Για κάρτα γραφικών και με 100€ είσαι σε πολύ καλή κάρτα γραφικών και για τρελές απαιτήσεις το πολύυυυυ να πας 220€ πιο πάνω αγγίζει το πολύ extreme..Οι ΑΤΙ είναι πιο φθηνές λύσεις για τις αποδόσεις που σου δίνουν οι Nvidia μπορεί στα ίδια λεφτά να δίνουν μικρότερη απόδοση αλλά έχουν το Cuda που με αυτό μπορεί να κάνει το decode των HighDefinition ταινιών και να μην χρειάζεσαι τόσο τον επεξεργαστή..

Για οθόνη απλά να έχει DVI και αν υποστηρίζει HDCP έχεις άψογη απόδοση σε High Definition υλικό.Βρίσκεις 19" με 105€ και πλέον έχουν ξεφτυλιστεί και οι 22" παίρνεις με 150€...Οι αναλύσεις οι σωστές είναι 1440χ900 σε 19",1680χ1050 σε 22" και 1920χ1080,1920χ1200 σε 24" και πάνω..Οι αναλογία μετράει..Αν είναι 16:10 έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας αλλά όταν βλέπεις ταινίες ΗD θα έχεις μάυρες μπάρες πάνω-κάτω..Tα υπόλοιπα είναι ψιλολόγια τα νούμερα..Μην τα πολύκοιτας στα χαρακτηριστικά..Το πάνελ μετράει αλλά για να πάρεις nonTN οθόνη ξεφεύγει πολύ στην τιμή...οπότε δεν το κοιτάς αναγκαστικά σε ΤΝ πάνελ θα πας.

Oι Ram δεν είναι τρελή η διαφορά σε ταχήτυτα μεταξύ ddr2 και ddr3.καλό είναι να πας σε ddr3 και ας δώσεις λίγα παραπάνω γιατί όπου να ναι οι ddr2 θα είναι "αρχαίες" στην αγορά..Δεν έχουν τόσο τρελή διαφορά στην ταχήτυτα..πιο πολύ μετράει το πλήθος που θα βάλεις(σ.σ 4gb>2gb) παρά να βάλεις πιο γρήγορες και να πληρώσεις παραπάνω..

Στις μητρικές κοιτάς συμβατότητες...Να μπαίνει ο επεξεργαστής,ραμ κτλ και από εκεί και πέρα όσο πιο καινούριο είναι το chipset τόσο καλύτερα.Αν πάς σε AMD cpu να κοιτάξεις το chipset της μητρικής να έχει Southbridge SB710 ή SB750

Δημοσ.
@KaizerSoze

Για επεξεργαστή και με 100€ είσαι υπερκαλυμένος και όσο ανεβαίνεις τόσο πιο δυνατός αλλά από τον p4 ακόμη και αυτός των 100€ είναι 20φορές καλύτερος και παίζει κυριλέ και παιχνίδια και όλα..(εδώ τα παίζει ο P4 χωρίς τρελές απαιτήσεις:lol:)

Για κάρτα γραφικών και με 100€ είσαι σε πολύ καλή κάρτα γραφικών και για τρελές απαιτήσεις το πολύυυυυ να πας 220€ πιο πάνω αγγίζει το πολύ extreme..Οι ΑΤΙ είναι πιο φθηνές λύσεις για τις αποδόσεις που σου δίνουν οι Nvidia μπορεί στα ίδια λεφτά να δίνουν μικρότερη απόδοση αλλά έχουν το Cuda που με αυτό μπορεί να κάνει το decode των HighDefinition ταινιών και να μην χρειάζεσαι τόσο τον επεξεργαστή..

Για οθόνη απλά να έχει DVI και αν υποστηρίζει HDCP έχεις άψογη απόδοση σε High Definition υλικό.Βρίσκεις 19" με 105€ και πλέον έχουν ξεφτυλιστεί και οι 22" παίρνεις με 150€...Οι αναλύσεις οι σωστές είναι 1440χ900 σε 19",1680χ1050 σε 22" και 1920χ1080,1920χ1200 σε 24" και πάνω..Οι αναλογία μετράει..Αν είναι 16:10 έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας αλλά όταν βλέπεις ταινίες ΗD θα έχεις μάυρες μπάρες πάνω-κάτω..Tα υπόλοιπα είναι ψιλολόγια τα νούμερα..Μην τα πολύκοιτας στα χαρακτηριστικά..Το πάνελ μετράει αλλά για να πάρεις nonTN οθόνη ξεφεύγει πολύ στην τιμή...οπότε δεν το κοιτάς αναγκαστικά σε ΤΝ πάνελ θα πας.

Oι Ram δεν είναι τρελή η διαφορά σε ταχήτυτα μεταξύ ddr2 και ddr3.καλό είναι να πας σε ddr3 και ας δώσεις λίγα παραπάνω γιατί όπου να ναι οι ddr2 θα είναι "αρχαίες" στην αγορά..Δεν έχουν τόσο τρελή διαφορά στην ταχήτυτα..πιο πολύ μετράει το πλήθος που θα βάλεις(σ.σ 4gb>2gb) παρά να βάλεις πιο γρήγορες και να πληρώσεις παραπάνω..

Στις μητρικές κοιτάς συμβατότητες...Να μπαίνει ο επεξεργαστής,ραμ κτλ και από εκεί και πέρα όσο πιο καινούριο είναι το chipset τόσο καλύτερα.Αν πάς σε AMD cpu να κοιτάξεις το chipset της μητρικής να έχει Southbridge SB710 ή SB750

Αψογος...Περιγραφικότατος , απλά και σωστά!!

Δημοσ.
Οι ΑΤΙ είναι πιο φθηνές λύσεις για τις αποδόσεις που σου δίνουν οι Nvidia μπορεί στα ίδια λεφτά να δίνουν μικρότερη απόδοση αλλά έχουν το Cuda που με αυτό μπορεί να κάνει το decode των HighDefinition ταινιών και να μην χρειάζεσαι τόσο τον επεξεργαστή..

να διευκρινησω οτι δεν κανουν μονο οι nvidia για HD. κανουν και οι ATI. Η διαφορά ειναι στα physx. h nvidia υποστηριζει, ενω η ΑΤΙ οχι.

Δημοσ.

ρε μαστορα τι τιτλος ειναι αυτος;αντε ο αλλος να καταλαβει μετα οτι θες ν αγορασεις pc...στο θεμα μας τωρα θα συμφωνησω με τον νικο...

Δημοσ.
να διευκρινησω οτι δεν κανουν μονο οι nvidia για HD. κανουν και οι ATI. Η διαφορά ειναι στα physx. h nvidia υποστηριζει, ενω η ΑΤΙ οχι.

Ναι και η ΑΤΙ μια χαρά είναι για HD ταινίες απλά θα δουλέυει λίγο περισσότερο ο επεξεργαστής...(Klein..)

Και επίσης οι Νvidia υποστηρίζουν και physx στα παιχνίδια που έχει να κάνει με την κίνηση των αντικειμένων στο παιχνίδι.

Δημοσ.

Δειτε και σχολιαστε....

hh1z.jpg

hh2h.jpg

Το καλυτερο κατα την γνωμη μου mid case που θα μπορουσε να εχει...για να εχει την καλυτερη αποδοση για καιρο..

Eβαλα επισης εναν απο τους καλυτερους τετραπυρινους της αγορας...γιατι απ'οτι καταλαβα το pc θα το κρατησει για χρονια παλι το παιδι(?)..:-)

Στην μητρικη και στις μνημες δεν νομιζω να θελει κατι παραπανω...

Σκληρο επισης...πανω απο 500giga θα του φανουν αχρηστα κατα την γνωμη μου..

Οθονη...μια κλασσικη 22αρα με dvi..+ οτι εχει και τα 0 pixel εγγυηση για να μην ψαχνεται αν γινει κατι...

Και τελος τα περιφερειακα του...βολικα & ευχρηστα...

Aκριβως στα λεφτα που θελει...και του περισσευουν και 75 ολοκληρα λεπτα για αλλες αγορες! :-D

Τι λετε;

Δημοσ.
Δειτε και σχολιαστε....

Eβαλα επισης εναν απο τους καλυτερους τετραπυρινους της αγορας...γιατι απ'οτι καταλαβα το pc θα το κρατησει για χρονια παλι το παιδι(?)..:-)

Καλύτερα ο 810 που είναι και Am3 και ας είναι λίγο πιο αργός

στις μνημες δεν νομιζω να θελει κατι παραπανω...

παρακάτω θα χρειαστεί...τα λεφτά που περισσέυουν τα βάζει αλλού..

Σκληρο επισης...πανω απο 500giga θα του φανουν αχρηστα κατα την γνωμη μου..

Κατά τη γνώμη σου..:P

Ρώτα και άλλους που η κάθε ταινία 1080p πιάνει 12gb...Το transformers 1 να κατεβάσει τώρα που βγαίνει το 2 να το δεί για προπόνηση και άλλες 10 ταινίες που θα γουστάρει..+το παρτίσιον για το λειτουργικό...πάπαλαααα:P

Οθονη...μια κλασσικη 22αρα με dvi..+ οτι εχει και τα 0 pixel εγγυηση για να μην ψαχνεται αν γινει κατι...

Και αν πάρει και μία που να υποστηρίζει HDCP για ελάχιστες απώλειες σε HD υλικό ακόμη καλύτερα..

Τι λετε;

Αυτά...:-D:P

Tα υπόλοιπα όλα άψογα!

Δημοσ.
Καλύτερα ο 810 που είναι και Am3

am2+ εβαλα;Grrrr:mad:

:lol:

Σωστος για τον 810.

Αρα παει 34 ευρα κατω...

Οσο για τον σκληρο...δεν κατεβαζουν ολοι ταινιες..:P

Εγω τουλαχιστον...τις κατεβαζω...τις βλεπω...και μετα τρωνε delete.;)

Δημοσ.
Οσο για τον σκληρο...δεν κατεβαζουν ολοι ταινιες..:P

Εγω τουλαχιστον...τις κατεβαζω...τις βλεπω...και μετα τρωνε delete.;)

Θα κάνει εγκατάσταση ένα προ,ένα nba,ένα gtaiv,ένα crysis,ένα tomb raider,ένα grid,ένα nfs,ένα bioshock,ένα wow,ένα cod + το λειτουργικό..πάπαλαααα :P:p:p

Δημοσ.
Θα κάνει εγκατάσταση ένα προ,ένα nba,ένα gtaiv,ένα crysis,ένα tomb raider,ένα grid,ένα nfs,ένα bioshock,ένα wow,ένα cod + το λειτουργικό..πάπαλαααα :P:p:p

Aντε τα παιχνιδια αυτα να ειναι....λεω εγω...85 giga:p(που δεν ειναι τοσα)

Exει ακομα...:P

Δημοσ.
Ναι και η ΑΤΙ μια χαρά είναι για HD ταινίες απλά θα δουλέυει λίγο περισσότερο ο επεξεργαστής...(Klein..)

Και επίσης οι Νvidia υποστηρίζουν και physx στα παιχνίδια που έχει να κάνει με την κίνηση των αντικειμένων στο παιχνίδι.

αν δεις απο κατω, το htpc μου, θα δεις με τι κομματια παρακολουθω και HD ταινιες χωρις προβλημα. δλδ θελω να πω, οτι δεν χρειαζονται πλεον και ΟΙ επεξεργαστες για HD.

και στο κατω κατω, και να δουλεψει και λιγο ο cpu τι πειραζει? τεμπελη θα τον κανουμε?:-D:-D

Δημοσ.
αν δεις απο κατω, το htpc μου, θα δεις με τι κομματια παρακολουθω και HD ταινιες χωρις προβλημα. δλδ θελω να πω, οτι δεν χρειαζονται πλεον και ΟΙ επεξεργαστες για HD.

και στο κατω κατω, και να δουλεψει και λιγο ο cpu τι πειραζει? τεμπελη θα τον κανουμε?:-D:-D

Δεν είπα ότι χρειάζονται... το "klein=σιγά τα αυγά" στην παρένθεση δηλώνει το μέγεθος αυτού του χαρακτηριστικού των Nvidia gpu..

Απλα ίσχύει από εκεί που ένας quad δουλεύει με ATI για HD sto 2-8% με Nvidia δουλεύει στο 1-6% :-D

Σε περίπτωση όμως που έχεις πολύυυυ παλιό επεξεργαστή μονοπύρηνο μετράει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...