cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εκεί είναι που θα σου κολλήσει το τρυπάνι(άμα είναι κοφτερό) και θα φέρνει βόλτες μες στο τσοκ(άμα είναι αυτόματο)
Haldol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ίσως να γίνεται σε πολύ μεγάλες τρύπες. Μέχρι 8-10 mm που άνοιξα μ' αυτό τον τρόπο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μία ή δύο φορές μου έχει "γλυστρίσει" το τρυπάνι μεσ' το τσοκ (χωρίς κλειδί) κι ακόμα και τότε εγώ έφταιγα που δε το είχα σφίξει αρκετά, του έδωσα μισή βόλτα ακόμα με το χέρι κι ήταν βράχος μετά.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μου έχει σε συμβεί σε τρύπες από 6mm και μεγαλύτερες, συνήθως σε 8. Ο σημαντικότερος λόγος που κόλλησε ήταν ότι το τρυπάνι ήταν κοβαλτίου καινούριο δηλαδή πολύ κοφτερό. Το ότι το τρυπάνι μετά στριφογύρισε στο τσοκ χαλώντας το τρυπάνι ήταν φταίξιμο του τσοκ που ήταν της πλάκας και περισσότερο να το έσφιγγα δεν έπαιρνε άλλο.
arxaggelos Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Παιδιά προτείνετέ μου κανένα αξιόπιστο σετ τρυπάνια για περιστασιακή οικιακή χρήση. Κάτι οικονομικό, με σχετική ποικιλία (μην έχει 3 αρίδες μόνο μέσα) και να μή σπάσουν με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη. Ξέρω μόνο για τα Bosch και τα B & D όπως πχ αυτά ή αυτά αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει ξερωγώ καμία επαγγελματική μάρκα άγνωστη στον πολύ κόσμο (εμένα) που να είναι πιό ανθεκτική.
haris013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Παιδιά προτείνετέ μου κανένα αξιόπιστο σετ τρυπάνια για περιστασιακή οικιακή χρήση. Κάτι οικονομικό, με σχετική ποικιλία (μην έχει 3 αρίδες μόνο μέσα) και να μή σπάσουν με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη. Ξέρω μόνο για τα Bosch και τα B & D όπως πχ αυτά ή αυτά αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει ξερωγώ καμία επαγγελματική μάρκα άγνωστη στον πολύ κόσμο (εμένα) που να είναι πιό ανθεκτική. τι απαιτήσεις έχεις και τι θα τρυπάς? πολύ καλα τρυπάνια-σκύλους έχει η dewalt,σειρά xlr και sds αλλά είναι τσιμπημένα. απο αυτά που δίχνεις δεν μου γεμίζει το μάτι κανένα (τόσα τρυπάνια σε τόσο χαμηλή τιμή?) γενικά στα εργαλεία ισχύει οτι δώσεις θα πάρεις γιαυτο σε ρωτάω τι απαιτήσεις έχεις ποιό συγκεκριμένα. (πχ αμα θες/χρειαστεί να τρυπίσεις μπετό τα παραπάνω που δίχνεις είναι άχρηστα.)
arxaggelos Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Κοίταξε, δεν κατασκευάζω πράγματα ούτε έχω απαιτήσεις επαγγελματία ή πχ εργαστηρίου. Θέλω μια καλή all-around λύση για το σπίτι και μόνο. Δηλαδή για κανένα τοίχο ή κανένα ξύλο ξερωγώ. Απλά δεν θέλω να τρέχω σε μαγαζί κάθε φορά που χρειάζομαι μια-μια τις αρίδες, γιατί και no-name θα καταλήξω πάρω, και ακριβότερα θα μου βγουν. Έτσι πιστεύω δηλαδή.
haris013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Κοίταξε, δεν κατασκευάζω πράγματα ούτε έχω απαιτήσεις επαγγελματία ή πχ εργαστηρίου. Θέλω μια καλή all-around λύση για το σπίτι και μόνο. Δηλαδή για κανένα τοίχο ή κανένα ξύλο ξερωγώ. Απλά δεν θέλω να τρέχω σε μαγαζί κάθε φορά που χρειάζομαι μια-μια τις αρίδες, γιατί και no-name θα καταλήξω πάρω, και ακριβότερα θα μου βγουν. Έτσι πιστεύω δηλαδή. καλά τα μια-μια είναι σχετικό αν θα είναι no name( εξαρτάται απο που θα ψωνίσεις) οπότε για την χρήση που τα θες δεν χρειάζεσαι κάτι ψαγμένο γνώμη μου να πας στο πρώτο σετακι της bosh, χωρίς να τα έχω δοκιμάσει,μου φαίνονται ποιό καλά. απο b&d οτι φθηνό έχω αγωράσει απο εργαλεία μου έχει βγεί μεγάλη μαπα. τελευταία αγωρά πρόσφατα σχετικά ενα σετ καστάνιας είχα πάρει (οχι για καμια βαρια δουλειά,για το pc κυριώς και τίποτα μικρο δουλειές ) την οποία πέταξα μετά απο κανα μήνα καθώς διέλυσε το καρυδάκι(χωρίς να ζοριστεί φυσικά) και απο ποιότητα κατασκευής σαν κινεζιά ήταν. 1
venumis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Τα 5 ίσως είναι λίγο μικρό νούμερο για must εργαλεία. Κάθε δουλειά ή εργασία που θες να κάνεις έχει και τα ανάλογα της, όπου απλά ποτέ δεν τα έχεις όλα που θα χρειαστείς. Επίσης κάθε μάρκα έχει τα δικά της "καλά" μοντέλα -ανά δουλειά- και τα υπόλοιπα που υπάρχουν για να υπάρχουν. Υπάρχουν μάρκες που βγάζουν εργαλεία για συγκεκριμένες δουλειές μόνο. Μπορώ να σου δώσω μια ιδέα για semi pro / pro εργαλεία, με οικιακές / φτηνές κατηγορίες δεν ασχολούμε προσωπικά. Προτιμάς μάρκες με lifetime εγγύηση. Μπορείς να κρατήσεις στο μυαλό σου την Stanley σαν entry level κατηγορία σε όλη της τη σειρά εργαλείων. Το αγαπημένο μου από αυτή είναι το σφυρί της Dynagrip στα 300-500gr, μαύρη λαβή, κίτρινο ελαστικό στέλεχος. Κοπανάς όσο/όπου θέλεις δεν μεταφέρει τις δονήσεις στο χέρι σου. Εργαλεία χειρός (κατσαβίδια, πλαγιοκόφτες, πένσες, μυτοτσίμπιδα κοκ) 3ις μάρκες που κάνουν σίγουρα δουλειά είναι Unior, Knipex, Facom. (H σειρά είναι προσωπική προτίμηση της εμπειρίας μου.) Η Knipex σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες βγάζει πολλά patended εργαλεία που βοηθάνε να βγει η δουλειά πολύ πιο γρήγορα και πάντα σωστά - δεν βγάζει τα πάντα όμως, π.χ. κατσαβίδια. Η Facom είναι κορυφαία στα μεγάλα ακριβά της μοντέλα -μόνο- αλλά υπερτιμημένη κατά πολλούς στην Ελλάδα σε όλη της την σειρά. Η Unior με all around γκάμα είναι η πιο κόστος απόδοση στην high end εμπορική σειρά. Αν ξανααγόραζα τώρα, κατσαβίδια θα τα έπαιρνα Unior, Facom, πλαγιοκόφτες Κnipex, πένσες μυτοτσίμπιδα Unior, Knipex. Κατσαβίδια θες τουλάχιστον 3 από flat, 3 από σταυροκατσάβιδα (philips/posydrive). Για συσκευές, PC, ΙΤ θα σε βολέψουν περισσότερο τα Unior με τη μαύρη μύτη (μαγνητικά). Τα Facom με κόκκινο χερούλι (ή πόσο μάλλον με μαύρο) είναι φτιαγμένα για δουλειές μηχανικού. Σε μπρασέλες, τσιμπιδάκια για ψιλοδουλειές η αγαπημένη μου είναι η Solingen (οι κυρίες γνωρίζουν την μάρκα καλύτερα από εμάς ). Σιδεροπρίονα η προτίμηση μου είναι στα σύγχρονα facom με bimetal λάμες της Lenox, (αυτή η εταιρεία είναι απίστευτη σε ότι λάμες βγάζει). Γερμανικά σετάκια, γαλλικά αξίζουν από Stanley, Unior μέχρι Ridgid (Τα Ridgid τα φέρνει σίγουρα ο Ρέππας, Αθηνάς, κέντρο, απλά τσιμπάνε). Και με τις 3ις μάρκες κάνεις την δουλειά σου. Παχύμετρα συμβατικά, (ψηφιακά δεν θα χρειαστείς) μια καλή μάρκα 1/128 ακριβείας είναι η Horex να ξεκινήσεις. Γωνιές μηχανικού και αλφάδια Empire, γωνιές ξυλουργού Vola. Σκύλλες, κάβουρες Visegrip είναι μια πολύ δυνατή μάρκα, αν δεν τα βρεις και θες κάτι που να αντέξει προσανατολίσου σε Ridgid, Unior, Facom. Κολλητήρια χειρός ή σταθμοί Weller, Ersa με αντίστοιχου επιπέδου κολλήσεις, σολντερίνες. Χαρτοκόπτες, λάμες τα θες Tajima. Πρέσσες χειρός για RJ45/11 και απογυμνωτές για πάσης φύσεως καλώδια τις καλύτερες επιλογές θα τις βρεις σε Knipex. Allen με Unior, Facom -τα ίσια μακριά- θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Τρυπάνια τοιχοποιίας (με συμβατικό στρογγυλό κώλο πάντα) η προτίμηση μου είναι στα Irwin Granite, δύσκολα θα κωλόσουν σε μπετό, σπάνιο να στομώσουν ακόμη και αν συναντήσεις σίδερο τρυπώντας μπετό. Με ένα σετάκι (1mm-12mm) τέτοια και με ένα σετ τρυπάνια μετάλλου ( κοβαλτίου 5%-8%-12% ) τρυπάς σχεδόν όλα τα υλικά, άντε μέχρι τα 100άρια stainless. Drill bits 6mm [μύτες δραπάνου] δεν αποχωρίζομαι σε καμία εργαλειοθήκη μου τις USH Industrial black (usa). Πιο μαλακές σαν μέταλλο από τις ίδιες τιτανίου ώστε να μην χαλάνε την βίδα με την 1η, αλλά και αρκετά σκληρές για να μην χαλάνε οι ίδιες. Σαν 2η/3η επιλογή πάμε σε Witte, Wiha (german). Με drill bits μπορείς να κάνεις αρκετούς συνδυασμούς στην ίδια εργαλειοθήκη χρησιμοποιώντας τα είτε σε κατσαβίδι με καστάνια ( η Wiha βγάζει π.χ. ένα που έχω βολευτεί ), είτε με τον κατάλληλο αντάπτορα ( 1/4 σε 6mm ) στην καστάνια του 1/4 για περισσότερη δύναμη. Ότι εργαλεία αποφασίσεις ότι θα χρειαστείς που έχει πολλά νούμερα (allen, γερμανικά, drill bits, καστάνια-καρυδάκια κοκ) το παίρνεις set, στην δικιά τους κασετίνα, θήκη. Κουβαλιέται εύκολα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις το σωστό νούμερο όταν το χρειαστείς, δεν τα χάνεις. Μόλις μαζέψεις αρκετά εργαλεία σκέψου τι εργαλειοθήκη θα σε βόλευε να τα έχεις μέσα. Περνόντας στα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για όλες τις μάρκες / μοντέλα τους. Όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα όμως. Τί δουλειά, τί χρήση; Π.χ. τα Black n decker, De walt, Bosch ( τα πράσινα ), εργαλεία χειρός που φέρνει το Praktiker είναι china made οικιακά εργαλεία για μια στο τόσο, και όχι για επίπονες καταστάσεις. Budget κατηγορία για budget δουλειές. Σε καθαρά επαγγελματική χρήση πας σε Makita, Milwaukee ή Hilti που θεωρείται κορυφή, αλλά ξεφεύγει. Αυτά είναι φτιαγμένα για να βγάζουν συνεχόμενη δουλειά 8ωρου-10ωρου με καθημερινή χρήση. Στην ενδιάμεση κατηγορία υπάρχουν πληθώρα από μάρκες και μοντέλα που η κάθε μια στοχεύει σε διαφορετικές ανάγκες και βαλάντια. Σε δραπανοκατσάβιδο ρεύματος αγαπημένο μου είναι το Kress 500 (το πιο δυνατό στην κατηγορία του). Τα επαναφορτιζόμενα δεν τα συμπαθώ προσωπικά -μένουν από ρεύμα, όταν τα χρειάζομαι -. Αν χρειαζόταν να πάρω επαναφορτιζόμενο τώρα θα πήγαινα σε Makita. Αυτά τα ολίγα από εμένα , αν προσδιορίσεις τις δουλειές και την χρήση που θες κάθε εργαλείο ίσως μπορέσω να σε κατατοπίσω καλύτερα. Τα εργαλεία τα μαζεύεις σιγά σιγά ανάλογα με τις ανάγκες σου. /sc Ωραία ολα αυτα αλλά είναι τραγικό που σε ολη αυτη την συλογή δεν υπάρχει κάτι σε made in Greece. Δηλαδή πριν το εμπόριο γίνει παγκόσμιο και ανοίξουν οι αγορές πως έκαναν οι Ελληνες ολες τους κατασκευες που πολλές απο αυτες είναι αξιοθάυμαστες ?
Muchacho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ξενα ηλεκτρικα εργαλεια παντα υπηρχαν στην Ελλαδα.
venumis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ολα τα εργαλεία δεν είναι ηλεκτρικά. επίσης οτι κάνεις με ενα ηλεκτρικό μπορείς να το κάνεις και με ενα που δεν λειτουργεί με ηλεκτρισμό. "Ξενα ηλεκτρικα εργαλεια παντα υπηρχαν στην Ελλαδα." Οι Έλληνες ομως και η Ελλάδα υπάρχει πριν εφευρεθεί ο ηλεκτρισμός. Επίσης κάλιστα θα μπορούσε κάποιος σε χαλυβουργία να κατασκευασει κατσαβίδια, καστάνιες και καρεδάκια. Και να μην μιλάγαμε για Makita,fucon και κάθετι υπερεκτιμημένο.
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μετά το camping μου έλειψε ένα σκεπάρνι.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Φοβερό θέμα, το ξαναφέρνω ψηλά, ένα σετ κατσαβιδιών για τα πολύ απλά που μπορεί να χρειαστεί κανείς σ΄ ένα σπίτι πού μπορώ να βρω ή να παραγγείλω;
gdriver Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 μπορείς να πας στο practiker ή σε ένα ανεξάρτητο μαγαζί με σιδηρικά. επίσης στο διαδίκτυο αν δεν ξέρεις ένα απλό google και καθάρισες. τώρα, μετά από αρκετή ενασχόληση με ηλεκτρονικά θεωρώ απαραίτητα τα μαγνητικά και πολύ μακρια κατσαβίδια. δυστυχώς πέρα από το lidl δεν έχω δει κάπου να τα δίνουν σετ αλλά ένα ένα ξεχωριστά. μακριά απλά κατβαβίδια βρήκα σετ αλλά δεν ήταν μαγνητικά. επίσης να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες μύτες. για μεγάλα μέχρι και πολύ μικρά μεγέθη. τα λεγόμενα ακριβείας. μιλάμε πάντα για σταυροκατσάβιδα, τορξ, αλεν, και ίσια. εννοείτε και ένα καλό κατσαβίδι που να αλλάζει μύτες και καρυδάκια αλλά για βίδες που βρίσκονται πολύ μέσα χωμένες δεν ενδείκτυται η χρήση τους. εδώ θες σταθερά και μακριά.
kanesaxo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Αν γνωρίζει καποιος... Χρειάζομαι κάποια εργαλεία που θα δουλευουν κανα δυο ωρες τη μερα σε διάλειμματα. Αυτα θα είναι μια σπαθοσεγα και ενας γωνιακος τροχός για λιναρισμα. Αμφότερα θα κόβουν pvc. Τα καλα μπαταρίας είναι υπέρ πανάκριβα! Να παρω φθηνά η να πάρω ρεύματος με συνδυασμό μικρής γεννήτριας βενζίνης ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα