_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Το μικρό είναι περισσότερο για βίδωμα και μόνο για να κάνεις οδηγούς σε ξύλο. Αυτό που έχω εγώ τουλάχιστον, δεν παίρνει άλλες μύτες τρυπανιού εκτός από τη δική του. Αλλά και να πάρει (με κάποιο αντάπτορα) δεν έχει δύναμη.
manolaskakis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα! Ξεθάβω το θέμα γιατί ψάχνω να αγοράσω εργαλεία για γενική χρήση αλλά και πάνω στην δουλειά μου (ηλεκτρολογος) Θέλω να φτιάξω μια εργαλειοθήκη με ποιοτικά εργαλεία όχι κινεζιες που να μου μείνουν στο χέρι.. Σκέφτομαι για αυτήν την συλλογή http://www.karaiskostools.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new1.tpl&product_id=529&category_id=202&option=com_virtuemart&Itemid=64 και να προσθέσω μερικά πραγματάκια ακόμα.. (κατσαβίδια - καμια πένσα ακόμα - σετ καστανιας - γαλικο κλειδι - παχυμετρο - κοπιδι - ψαλιδι - σπατουλες - φακο - απογυμνωτη - πολυμετρο - μπαλαντεζα - wd40 και οτι ξεχναω ή χρειάζομαι να το συμπληρώνω) Θέλω βοήθεια στην επιλογή ωστε να ψάξω να τα βρω όσο φτηνότερα γίνεται.. *η συλλογή που γράφω της Facom αν τα έπαιρνα ξεχωριστά βγαίνει κάπου στα 300Ε και στην προσφορά την έχει 215 1
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Στα εργαλεία το ποιοτικό και το φτηνό πολύ σπάνια συμβαδίζουν. Άμα τα θες για επαγγελματική χρήση πρέπει να ξοδευτείς και αναλόγως. Η facom πάντως είναι κορυφαία εταιρία. Το αν η τιμή είναι καλή δεν το ξέρω, πρέπει να κάνεις μεγάλη έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις. Επίσης κάτι που λογικά το ξέρεις ήδη, είναι ότι τα εργαλεία ποτέ δεν αγοράζονται όλα μια και έξω. Πάντα θα υπάρχουν και άλλα που χρειάζονται και θα τα προσθέτεις ένα ένα
freedubus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Πολύ δυνατό και ΑΝΤΡΙΚΙΟ τόπικ. Το επαναφέρω ψηλά ρωτώντας Για γενικής χρήσης μυτοτσίμπιδο. Και τα 2 έχουν ίδια τιμή αλλά έχουν κάτι μικροδιαφορές που δεν καταλαβαίνω. http://www.uniortool...14776&prod=8400 http://www.uniortool...14776&prod=8488 Ποιό από τα 2;
freedubus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλω να πάρω ένα εργαλείο για βίδωμα/ξεβίδωμα & απλά τρυπηματα σε ξύλο/μέταλλο/τούβλο/τσιμέντο. Πρέπει να είναι κρουστικό, και όχι απλό δράπανο, σωστά; Με ένα τέτοιο θα είμαι καλυμμένος; http://eshop.karagia...ct.aspx?id=6755 Η να ανέβω σε http://www.buytools.gr/makita-hp1621.html#
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Πολλά θες και δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους. Για να τα κάνεις όλα αυτά ακόμα και εργαλείο των 400€ να πάρεις δεν είναι εγγυημένο ότι θα σε βολέψει. Πάμε τις παραφωνίες μία-μία. Κατά πρώτον. Αυτό είναι δράπανο. Για να βιδώνεις βίδες δεν κάνουν δουλειά γιατί δεν έχουν καθόλου καλό έλεγχο των στροφών(όταν πατάς την σκανδάλη) στις χαμηλές στροφές, δεν έχουν καθόλου ροπή στις χαμηλές στροφές(και στις υψηλές βίδωμα δεν κάνεις) και επίσης δεν μπορείς να το κρατήσεις και να το ελένξεις με το 1 χέρι. 2ον. Τρύπες στο τσιμέντο με ένα τέτοιο μπορείς να κάνεις αλλά θα σου βγει η παναγία. Αλλά για 2 τρύπες το χρόνο ΟΚ. Για να κάνεις καλές τρύπες σε μέταλλο θέλεις στιβαρό εργαλείο και με καλή ροπή.(αυτό δεν έχει τίποτα από τα δύο). Για τρύπες μικρής διαμέτρου(που θέλουν και περισσότερες στροφές) τότε ΟΚ. Επίσης άμα θέλουμε τρύπα σε μέταλλο επιλέγουμε εργαλείο με τσοκ με κλειδί και όχι τις μπακατέλες τα αυτόματα που θα στρίψουν το τρυπάνι μέσα στο τσοκ και θα το χαλάσουν άμα μαγκώσει το τρυπάνι. Το ξύλο και το τούβλο δεν έχουν απαιτήσεις, με αυτό είσαι κομπλέ. Γενική παρατήρηση ότι τα watt του είναι 550 δηλαδή το μινιμουν που υπάρχει. Την εταιρία δεν την έχω δουλέψει αλλά ένα "μπλακεντεκερ" της σειράς είναι αυτό με τα χαρακτηριστικά που έχει. Αν βέβαια είσαι όντως τόσο μαστροχαλαστής όσο μας έχεις δείξει τότε πάρτο νατόχεις εκεί πέρα.(για τα τρυπήματα ε, τις βίδες ξέχνα τις) Η να ανέβω σεhttp://www.buytools....ta-hp1621.html# Ανέβα, ανέβα
freedubus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είμαι μαστροχαλαστής ρε, απλά μαθαίνω τα πάντα the hard way. Θέλω ένα μπλακεντέκε γενικής χρήσης για ο,τι μικροτρύπημα προκύψει που να μπορώ να το κάνω μόνος μου και δεν χρειάζεται να φωνάξω μάστορα με πνευματικό των 1000€: να κρεμάσω μια ραφιέρα, ένα κουρτινόξυλο, ένα γάντζο στο ταβάνι, ένα ντουλάπι στο μπάνιο. Ξέρω οτι οι μύτες παίζουν ίσως σημαντικότερο ρόλο από το ίδιο το δράπανο, αλλά αυτό είναι η βάση όλου του συστήματος. Απλά δεν θέλω να παίρνω μούφες εργαλεία, ακόμα και για "οικιακή/ερασιτεχνική" χρήση, θέλω ποιοτικά πράγματα γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει οτι ένα ποιοτικό εργαλείο συγχωρεί το λάθος του αρχάριου, ένα φτηνό όχι. Εντάξει, τις βίδες τις ξεχνάω. Αλλά δώσε μου ένα μπούσουλα που να κινηθώ περίπου αν μπορείς.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Πάρε το μακιτα το γιαπωνέζικο σκυλί και είσαι κομπλέ
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ε όλα τα θέλεις και συ; Στο #52 δεν είπες για μέταλλο. Για τρύπες μέχρι 5 άντε 6mm δεν υπάρχει πρόβλημα και πιο μεγάλες δε νομίζω να θες. Και επειδή είναι μακιτα πιστεύω θα έχει και καλύτερο τσοκ απο τις κινεζιές.
freedubus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Είπα "απλά τρυπηματα σε ξύλο/μέταλλο/τούβλο/τσιμέντο" ρε κθούλχου. Για γενική χρήση το θέλω.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ε πάρε το μακιτα να τελειώνουμε, μας ταπρηξες. Οι τρύπες 5-6mm που λέω πιο πάνω εννοούσα στο μέταλλο.
freedubus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ε πάρε το μακιτα να τελειώνουμε, μας ταπρηξες. Αφού με μπερδεύεις ρε μαχλέμπουρα.
Haldol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Και για πιο μεγάλες τρύπες σε μέταλλο δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί να ανοίξεις πρώτα μικρότερες, π.χ. πρώτα να τρυπήσεις με 5mm και μετά με τα 8mm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα