kage Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 κ γω πριν λιγο καιρο το ιδιο ειπα οτι δεν θελω να κατσω να βιδωνω ωρες αλλα το ψαξιμο με μπερδεψε πιο πολυ..μαλλον πρεπει να πας να τα δεις απο κοντα και αν ξερει πωλητης θα σου πει τις διαφορες. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=342513&highlight=%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%B9
DrLo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Συνεχίζω το παλιό αυτό thread ... Θέλω να πάρω μια σχετικά καλή Σέγα για δουλειές στο σπίτι, μαστορέματα κλπ. Λέω να παρω αυτή http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280001264 καθώς έχει όλες τις λειτουγρίες που με ενδιαφέρουν (όχι ότι τις γνωρίζω απλά ακούγονται χρησιμες). Έχει κάποιος αρκετή εμπειρία από τέτοια εργαλεία? Ποιά μάρκα να προτιμήσω και ποιά χαρακτηριστικά σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα?
tarantules Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Ψάχνω εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρω σετ από κατσαβίδια σαν αυτό της φωτογραφίας αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά. Το συγκεκριμένο δεν θυμάμαι από που το αγόρασα αλλά έχει 2 πολύ βασικά για μένα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η περιστροφική βάση του που βολεύει πολύ όταν βιδώνεις μιας και δεν τρίβεται μέσα στη χούφτα του χεριού σου όταν βιδώνεις, και το δεύτερο είναι η μαγνητική του μύτι που βοηθάει πολύ όταν ο χώρος που θες να βιδώσεις είναι πολύ στενός και δεν μπορείς να κρατάς με το άλλο σου χέρι τη βίδα. Δεν ψάχνω ντε και καλά τη συγκεκριμένη μάρκα.Ας και και άλλη.Απλά θέλω να έχει οπωςδήποτε αυτά τα δυο χαρακτηριστικά.Υπάρχει σε σετ κάτι αντίστοιχο; Να και η φωτό
apd453 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Ψάχνω εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρω σετ από κατσαβίδια σαν αυτό της φωτογραφίας αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά. Να και η φωτό Τα profi είναι του Αντζουλάτου . Πάρε τηλ. να σου πούνε που θα το βρεις. Σαν ποιότητα πάντως η εν λόγο μάρκα είναι λίγο μάπα. Από τα καλύτερα για εμένα είναι τα proxxon.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Συνεχίζω το παλιό αυτό thread ... Θέλω να πάρω μια σχετικά καλή Σέγα για δουλειές στο σπίτι, μαστορέματα κλπ. Λέω να παρω αυτή http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280001264 καθώς έχει όλες τις λειτουγρίες που με ενδιαφέρουν (όχι ότι τις γνωρίζω απλά ακούγονται χρησιμες). Έχει κάποιος αρκετή εμπειρία από τέτοια εργαλεία? Ποιά μάρκα να προτιμήσω και ποιά χαρακτηριστικά σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα? Καλά το PC1 πάει να γίνει πράκτικερ;Μη χειρότερα.. Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψουν τα laser και τα low vibration του Bosch, αλλά και με τα μισά λεφτά μπορείς να κάνεις δουλειά (αρκεί να έχει μεταβλητές στροφές, μερικά δεν έχουν)
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Συνεχίζω το παλιό αυτό thread ... Θέλω να πάρω μια σχετικά καλή Σέγα για δουλειές στο σπίτι, μαστορέματα κλπ. Λέω να παρω αυτή http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280001264 καθώς έχει όλες τις λειτουγρίες που με ενδιαφέρουν (όχι ότι τις γνωρίζω απλά ακούγονται χρησιμες). Έχει κάποιος αρκετή εμπειρία από τέτοια εργαλεία? Ποιά μάρκα να προτιμήσω και ποιά χαρακτηριστικά σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα? Kai με μια φτηνή σέγα θα έκανες την δουλειά σου. Αυτό που βάζεις στο λινκ φαίνεται καλό και είναι από καλή μάρκα. Θα κάνεις ό,τι θέλεις άνετα Ψάχνω εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρω σετ από κατσαβίδια σαν αυτό της φωτογραφίας αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά. Το συγκεκριμένο δεν θυμάμαι από που το αγόρασα αλλά έχει 2 πολύ βασικά για μένα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η περιστροφική βάση του που βολεύει πολύ όταν βιδώνεις μιας και δεν τρίβεται μέσα στη χούφτα του χεριού σου όταν βιδώνεις, και το δεύτερο είναι η μαγνητική του μύτι που βοηθάει πολύ όταν ο χώρος που θες να βιδώσεις είναι πολύ στενός και δεν μπορείς να κρατάς με το άλλο σου χέρι τη βίδα. Δεν ψάχνω ντε και καλά τη συγκεκριμένη μάρκα.Ας και και άλλη.Απλά θέλω να έχει οπωςδήποτε αυτά τα δυο χαρακτηριστικά.Υπάρχει σε σετ κάτι αντίστοιχο; Να και η φωτό Κατσαβίδια ωρολογοποιών Για την ποιότητα η τιμή τα λέει όλα
tarantules Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Κατσαβίδια ωρολογοποιών Για την ποιότητα η τιμή τα λέει όλα Ευχαριστώ! Τα profi είναι του Αντζουλάτου . Πάρε τηλ. να σου πούνε που θα το βρεις. Σαν ποιότητα πάντως η εν λόγο μάρκα είναι λίγο μάπα. Από τα καλύτερα για εμένα είναι τα proxxon. Ευχαριστώ!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Ψάχνω για επαναφορτιζόμενο κατσαβόδι, με τα εξής 2 απαραίτητα χαρακτηριστικά: Να είναι μεταβλητών στροφών. Με μπαταρία λιθίου (και αν έχει <<έξυπνο>> φορτιστή, ακόμα καλύτερα) Με λίγο ψάξιμο κατέληξα στο παρακάτω, το οποίο δεν διευκρινίζει επακριβώς αν είναι μεταβλητών στροφών, αλλά στο review ένας χρήστης λέει πως έχει. Καμία πρόταση μέχρι 90 ευρά;; http://www.amazon.co.uk/Bosch-Cordless-Driver-Li-Ion-Battery/dp/B0033UWLW4/ref=sr_1_9?s=diy&ie=UTF8&qid=1319147881&sr=1-9
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Κατσαβίδι θέλεις ή δραπανοκατσάβιδο; Στην φωτογραφία είναι το 2ο
Chrisxxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 bass ρίξε μια ματια και σε μαγαζια τυπου πρακτικερ, είχαν μεγάλες εκπτώσεις σε συγκεκριμένες μαρκες, αρκετά φθηνότερα από αυτά που εβγαζε το skroutz.
leftermann Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 αν θες δραπανοκατσάβιδο, έχω αυτό που διάλεξες, είναι πάρα πολύ καλό. Είναι όντως μεταβλητών στροφών. Αν θες κάτι σε κατσαβίδι, δηλαδή πιό light, δες αυτό. Πανάλαφρο, δυνατό, και ξεχνάς πότε το φόρτισες. Στα πλην η μη δυνατότητα επιλογής ροπής στρέψης.
SpY Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Τα 5 ίσως είναι λίγο μικρό νούμερο για must εργαλεία. Κάθε δουλειά ή εργασία που θες να κάνεις έχει και τα ανάλογα της, όπου απλά ποτέ δεν τα έχεις όλα που θα χρειαστείς. Επίσης κάθε μάρκα έχει τα δικά της "καλά" μοντέλα -ανά δουλειά- και τα υπόλοιπα που υπάρχουν για να υπάρχουν. Υπάρχουν μάρκες που βγάζουν εργαλεία για συγκεκριμένες δουλειές μόνο. Μπορώ να σου δώσω μια ιδέα για semi pro / pro εργαλεία, με οικιακές / φτηνές κατηγορίες δεν ασχολούμε προσωπικά. Προτιμάς μάρκες με lifetime εγγύηση. Μπορείς να κρατήσεις στο μυαλό σου την Stanley σαν entry level κατηγορία σε όλη της τη σειρά εργαλείων. Το αγαπημένο μου από αυτή είναι το σφυρί της Dynagrip στα 300-500gr, μαύρη λαβή, κίτρινο ελαστικό στέλεχος. Κοπανάς όσο/όπου θέλεις δεν μεταφέρει τις δονήσεις στο χέρι σου. Εργαλεία χειρός (κατσαβίδια, πλαγιοκόφτες, πένσες, μυτοτσίμπιδα κοκ) 3ις μάρκες που κάνουν σίγουρα δουλειά είναι Unior, Knipex, Facom. (H σειρά είναι προσωπική προτίμηση της εμπειρίας μου.) Η Knipex σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες βγάζει πολλά patended εργαλεία που βοηθάνε να βγει η δουλειά πολύ πιο γρήγορα και πάντα σωστά - δεν βγάζει τα πάντα όμως, π.χ. κατσαβίδια. Η Facom είναι κορυφαία στα μεγάλα ακριβά της μοντέλα -μόνο- αλλά υπερτιμημένη κατά πολλούς στην Ελλάδα σε όλη της την σειρά. Η Unior με all around γκάμα είναι η πιο κόστος απόδοση στην high end εμπορική σειρά. Αν ξανααγόραζα τώρα, κατσαβίδια θα τα έπαιρνα Unior, Facom, πλαγιοκόφτες Κnipex, πένσες μυτοτσίμπιδα Unior, Knipex. Κατσαβίδια θες τουλάχιστον 3 από flat, 3 από σταυροκατσάβιδα (philips/posydrive). Για συσκευές, PC, ΙΤ θα σε βολέψουν περισσότερο τα Unior με τη μαύρη μύτη (μαγνητικά). Τα Facom με κόκκινο χερούλι (ή πόσο μάλλον με μαύρο) είναι φτιαγμένα για δουλειές μηχανικού. Σε μπρασέλες, τσιμπιδάκια για ψιλοδουλειές η αγαπημένη μου είναι η Solingen (οι κυρίες γνωρίζουν την μάρκα καλύτερα από εμάς ). Σιδεροπρίονα η προτίμηση μου είναι στα σύγχρονα facom με bimetal λάμες της Lenox, (αυτή η εταιρεία είναι απίστευτη σε ότι λάμες βγάζει). Γερμανικά σετάκια, γαλλικά αξίζουν από Stanley, Unior μέχρι Ridgid (Τα Ridgid τα φέρνει σίγουρα ο Ρέππας, Αθηνάς, κέντρο, απλά τσιμπάνε). Και με τις 3ις μάρκες κάνεις την δουλειά σου. Παχύμετρα συμβατικά, (ψηφιακά δεν θα χρειαστείς) μια καλή μάρκα 1/128 ακριβείας είναι η Horex να ξεκινήσεις. Γωνιές μηχανικού και αλφάδια Empire, γωνιές ξυλουργού Vola. Σκύλλες, κάβουρες Visegrip είναι μια πολύ δυνατή μάρκα, αν δεν τα βρεις και θες κάτι που να αντέξει προσανατολίσου σε Ridgid, Unior, Facom. Κολλητήρια χειρός ή σταθμοί Weller, Ersa με αντίστοιχου επιπέδου κολλήσεις, σολντερίνες. Χαρτοκόπτες, λάμες τα θες Tajima. Πρέσσες χειρός για RJ45/11 και απογυμνωτές για πάσης φύσεως καλώδια τις καλύτερες επιλογές θα τις βρεις σε Knipex. Allen με Unior, Facom -τα ίσια μακριά- θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Τρυπάνια τοιχοποιίας (με συμβατικό στρογγυλό κώλο πάντα) η προτίμηση μου είναι στα Irwin Granite, δύσκολα θα κωλόσουν σε μπετό, σπάνιο να στομώσουν ακόμη και αν συναντήσεις σίδερο τρυπώντας μπετό. Με ένα σετάκι (1mm-12mm) τέτοια και με ένα σετ τρυπάνια μετάλλου ( κοβαλτίου 5%-8%-12% ) τρυπάς σχεδόν όλα τα υλικά, άντε μέχρι τα 100άρια stainless. Drill bits 6mm [μύτες δραπάνου] δεν αποχωρίζομαι σε καμία εργαλειοθήκη μου τις USH Industrial black (usa). Πιο μαλακές σαν μέταλλο από τις ίδιες τιτανίου ώστε να μην χαλάνε την βίδα με την 1η, αλλά και αρκετά σκληρές για να μην χαλάνε οι ίδιες. Σαν 2η/3η επιλογή πάμε σε Witte, Wiha (german). Με drill bits μπορείς να κάνεις αρκετούς συνδυασμούς στην ίδια εργαλειοθήκη χρησιμοποιώντας τα είτε σε κατσαβίδι με καστάνια ( η Wiha βγάζει π.χ. ένα που έχω βολευτεί ), είτε με τον κατάλληλο αντάπτορα ( 1/4 σε 6mm ) στην καστάνια του 1/4 για περισσότερη δύναμη. Ότι εργαλεία αποφασίσεις ότι θα χρειαστείς που έχει πολλά νούμερα (allen, γερμανικά, drill bits, καστάνια-καρυδάκια κοκ) το παίρνεις set, στην δικιά τους κασετίνα, θήκη. Κουβαλιέται εύκολα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις το σωστό νούμερο όταν το χρειαστείς, δεν τα χάνεις. Μόλις μαζέψεις αρκετά εργαλεία σκέψου τι εργαλειοθήκη θα σε βόλευε να τα έχεις μέσα. Περνόντας στα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για όλες τις μάρκες / μοντέλα τους. Όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα όμως. Τί δουλειά, τί χρήση; Π.χ. τα Black n decker, De walt, Bosch ( τα πράσινα ), εργαλεία χειρός που φέρνει το Praktiker είναι china made οικιακά εργαλεία για μια στο τόσο, και όχι για επίπονες καταστάσεις. Budget κατηγορία για budget δουλειές. Σε καθαρά επαγγελματική χρήση πας σε Makita, Milwaukee ή Hilti που θεωρείται κορυφή, αλλά ξεφεύγει. Αυτά είναι φτιαγμένα για να βγάζουν συνεχόμενη δουλειά 8ωρου-10ωρου με καθημερινή χρήση. Στην ενδιάμεση κατηγορία υπάρχουν πληθώρα από μάρκες και μοντέλα που η κάθε μια στοχεύει σε διαφορετικές ανάγκες και βαλάντια. Σε δραπανοκατσάβιδο ρεύματος αγαπημένο μου είναι το Kress 500 (το πιο δυνατό στην κατηγορία του). Τα επαναφορτιζόμενα δεν τα συμπαθώ προσωπικά -μένουν από ρεύμα, όταν τα χρειάζομαι -. Αν χρειαζόταν να πάρω επαναφορτιζόμενο τώρα θα πήγαινα σε Makita. Αυτά τα ολίγα από εμένα , αν προσδιορίσεις τις δουλειές και την χρήση που θες κάθε εργαλείο ίσως μπορέσω να σε κατατοπίσω καλύτερα. Τα εργαλεία τα μαζεύεις σιγά σιγά ανάλογα με τις ανάγκες σου. /sc Συμφωνώ σε όλα. Βιδολόγους και τρυπάνια Makita τα έχω 5 χρόνια και βαράνε κάθε μέρα 5-6ώρες
apd453 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Και dewalt και hilti είναι επίσης καλά. 2-3 boss (από τη καλή σειρά) έπεσαν στα χέρια μου και έχω να πω ότι υστερούν σε όλα σε σχέση με τα άλλα. Για ερασιτεχνική χρήση είναι καλά. Ως εκεί. Δε μιλάμε για τις αρίδες και τα κατσαβίδια της boss που είναι μάπα εντελώς. Τα hilti τα έχω αδυναμία αλλά τσούζουν λίγο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Κατσαβίδι θέλεις ή δραπανοκατσάβιδο; Στην φωτογραφία είναι το 2ο Έλα μωρέ, και τα δυό είναι! bass ρίξε μια ματια και σε μαγαζια τυπου πρακτικερ, είχαν μεγάλες εκπτώσεις σε συγκεκριμένες μαρκες, αρκετά φθηνότερα από αυτά που εβγαζε το skroutz. Αρχίσαμε να καλομαθαίνουμε να μας τα φέρνει ο ταχυδρόμος. αν θες δραπανοκατσάβιδο, έχω αυτό που διάλεξες, είναι πάρα πολύ καλό. Είναι όντως μεταβλητών στροφών. Αν θες κάτι σε κατσαβίδι, δηλαδή πιό light, δες αυτό. Πανάλαφρο, δυνατό, και ξεχνάς πότε το φόρτισες. Στα πλην η μη δυνατότητα επιλογής ροπής στρέψης. Τέτοιο μικρό έχω, αλλά θέλω και μεγάλο για μερικές δουλειές που δεν μπορεί το μικρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα