Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) Το ηλεκτρικό και το γαλλικό τα ψήνο τρελά. Από εταιρεία ποια να προτιμήσω? Μην δώσουμε πάνω από 100 ευρώ για το κατσαβίδι. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2009 από Dakonblackblade
insomniaK Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Πόσες βίδες θα βιδώσεις στη ζωή σου΄; Σε εταιρείες ξυλοκαταστευών έχουν Makita και Bosch, στο σπίτι αυτό των 40ευρώ με μπαταρία. Δίνεις και άλλα 20 για εξαρτήματα και είσαι βασιλιάς...
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Την τρύπησα! Είχα δοκιμάσει παλιότερα με συμβατικό ντουβαροτρύπανο (σικ) και είχε χμμ, ξεκολλήσει κομμάτι από την επιφάνεια, υποθέτω λόγω των φτερών. Δεν ξέρω αν θα γινόταν και με ξυλοτρύπανο η δουλειά, έτσι και αλλιώς μετά πέρασα κανονικό τρυπάνι για το τούβλο (?) που είχε από πίσω. Όλα αυτά για ένα κουρτινόξυλο στην κωλοφάκην Δανία. Next time: Σπέσιαλ ούπα για γυψοσανίδα (είχα κρεμάσει ντουλάπια σε τέτοια) Downside πως εδώ δεν βρίσκεις εύκολα την ειδική πένσα που χρειάζεται για να το λυγίσεις.
Lucifer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δεν ήξερα πως υπήρχε τέτοιο αριστούργημα ομολογώ (υπάρχει Νόμπελ μηχανικής αλλά και αν το ήξερα, στο Δανέζικο κομμουνιστικό καθεστώς, μάλλον αποκλείεται να έβρισκα. Σκέψου πως δεν έχουν καν λάμπες πάνω από 60 βατ, για να μην το πάω σε πιο εξειδικευμένα μαγικά εξαρτήματα όπως πχ απλό ούπα πέρα από την ηγεμονία του ΙΚΕΑ.
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δεν ήξερα πως υπήρχε τέτοιο αριστούργημα ομολογώ (υπάρχει Νόμπελ μηχανικής αλλά και αν το ήξερα, στο Δανέζικο κομμουνιστικό καθεστώς, μάλλον αποκλείεται να έβρισκα. Σκέψου πως δεν έχουν καν λάμπες πάνω από 60 βατ, για να μην το πάω σε πιο εξειδικευμένα μαγικά εξαρτήματα όπως πχ απλό ούπα πέρα από την ηγεμονία του ΙΚΕΑ. Ναι, κυκλοφορούν φήμες πως το Δόγμα '95 ιδρύθηκε εν μέρει για να αποκρύψουν την δυσκολία εξεύρεσης props στη Δανία
madsc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τα 5 ίσως είναι λίγο μικρό νούμερο για must εργαλεία. Κάθε δουλειά ή εργασία που θες να κάνεις έχει και τα ανάλογα της, όπου απλά ποτέ δεν τα έχεις όλα που θα χρειαστείς. Επίσης κάθε μάρκα έχει τα δικά της "καλά" μοντέλα -ανά δουλειά- και τα υπόλοιπα που υπάρχουν για να υπάρχουν. Υπάρχουν μάρκες που βγάζουν εργαλεία για συγκεκριμένες δουλειές μόνο. Μπορώ να σου δώσω μια ιδέα για semi pro / pro εργαλεία, με οικιακές / φτηνές κατηγορίες δεν ασχολούμε προσωπικά. Προτιμάς μάρκες με lifetime εγγύηση. Μπορείς να κρατήσεις στο μυαλό σου την Stanley σαν entry level κατηγορία σε όλη της τη σειρά εργαλείων. Το αγαπημένο μου από αυτή είναι το σφυρί της Dynagrip στα 300-500gr, μαύρη λαβή, κίτρινο ελαστικό στέλεχος. Κοπανάς όσο/όπου θέλεις δεν μεταφέρει τις δονήσεις στο χέρι σου. Εργαλεία χειρός (κατσαβίδια, πλαγιοκόφτες, πένσες, μυτοτσίμπιδα κοκ) 3ις μάρκες που κάνουν σίγουρα δουλειά είναι Unior, Knipex, Facom. (H σειρά είναι προσωπική προτίμηση της εμπειρίας μου.) Η Knipex σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες βγάζει πολλά patended εργαλεία που βοηθάνε να βγει η δουλειά πολύ πιο γρήγορα και πάντα σωστά - δεν βγάζει τα πάντα όμως, π.χ. κατσαβίδια. Η Facom είναι κορυφαία στα μεγάλα ακριβά της μοντέλα -μόνο- αλλά υπερτιμημένη κατά πολλούς στην Ελλάδα σε όλη της την σειρά. Η Unior με all around γκάμα είναι η πιο κόστος απόδοση στην high end εμπορική σειρά. Αν ξανααγόραζα τώρα, κατσαβίδια θα τα έπαιρνα Unior, Facom, πλαγιοκόφτες Κnipex, πένσες μυτοτσίμπιδα Unior, Knipex. Κατσαβίδια θες τουλάχιστον 3 από flat, 3 από σταυροκατσάβιδα (philips/posydrive). Για συσκευές, PC, ΙΤ θα σε βολέψουν περισσότερο τα Unior με τη μαύρη μύτη (μαγνητικά). Τα Facom με κόκκινο χερούλι (ή πόσο μάλλον με μαύρο) είναι φτιαγμένα για δουλειές μηχανικού. Σε μπρασέλες, τσιμπιδάκια για ψιλοδουλειές η αγαπημένη μου είναι η Solingen (οι κυρίες γνωρίζουν την μάρκα καλύτερα από εμάς ). Σιδεροπρίονα η προτίμηση μου είναι στα σύγχρονα facom με bimetal λάμες της Lenox, (αυτή η εταιρεία είναι απίστευτη σε ότι λάμες βγάζει). Γερμανικά σετάκια, γαλλικά αξίζουν από Stanley, Unior μέχρι Ridgid (Τα Ridgid τα φέρνει σίγουρα ο Ρέππας, Αθηνάς, κέντρο, απλά τσιμπάνε). Και με τις 3ις μάρκες κάνεις την δουλειά σου. Παχύμετρα συμβατικά, (ψηφιακά δεν θα χρειαστείς) μια καλή μάρκα 1/128 ακριβείας είναι η Horex να ξεκινήσεις. Γωνιές μηχανικού και αλφάδια Empire, γωνιές ξυλουργού Vola. Σκύλλες, κάβουρες Visegrip είναι μια πολύ δυνατή μάρκα, αν δεν τα βρεις και θες κάτι που να αντέξει προσανατολίσου σε Ridgid, Unior, Facom. Κολλητήρια χειρός ή σταθμοί Weller, Ersa με αντίστοιχου επιπέδου κολλήσεις, σολντερίνες. Χαρτοκόπτες, λάμες τα θες Tajima. Πρέσσες χειρός για RJ45/11 και απογυμνωτές για πάσης φύσεως καλώδια τις καλύτερες επιλογές θα τις βρεις σε Knipex. Allen με Unior, Facom -τα ίσια μακριά- θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Τρυπάνια τοιχοποιίας (με συμβατικό στρογγυλό κώλο πάντα) η προτίμηση μου είναι στα Irwin Granite, δύσκολα θα κωλόσουν σε μπετό, σπάνιο να στομώσουν ακόμη και αν συναντήσεις σίδερο τρυπώντας μπετό. Με ένα σετάκι (1mm-12mm) τέτοια και με ένα σετ τρυπάνια μετάλλου ( κοβαλτίου 5%-8%-12% ) τρυπάς σχεδόν όλα τα υλικά, άντε μέχρι τα 100άρια stainless. Drill bits 6mm [μύτες δραπάνου] δεν αποχωρίζομαι σε καμία εργαλειοθήκη μου τις USH Industrial black (usa). Πιο μαλακές σαν μέταλλο από τις ίδιες τιτανίου ώστε να μην χαλάνε την βίδα με την 1η, αλλά και αρκετά σκληρές για να μην χαλάνε οι ίδιες. Σαν 2η/3η επιλογή πάμε σε Witte, Wiha (german). Με drill bits μπορείς να κάνεις αρκετούς συνδυασμούς στην ίδια εργαλειοθήκη χρησιμοποιώντας τα είτε σε κατσαβίδι με καστάνια ( η Wiha βγάζει π.χ. ένα που έχω βολευτεί ), είτε με τον κατάλληλο αντάπτορα ( 1/4 σε 6mm ) στην καστάνια του 1/4 για περισσότερη δύναμη. Ότι εργαλεία αποφασίσεις ότι θα χρειαστείς που έχει πολλά νούμερα (allen, γερμανικά, drill bits, καστάνια-καρυδάκια κοκ) το παίρνεις set, στην δικιά τους κασετίνα, θήκη. Κουβαλιέται εύκολα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις το σωστό νούμερο όταν το χρειαστείς, δεν τα χάνεις. Μόλις μαζέψεις αρκετά εργαλεία σκέψου τι εργαλειοθήκη θα σε βόλευε να τα έχεις μέσα. Περνόντας στα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για όλες τις μάρκες / μοντέλα τους. Όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα όμως. Τί δουλειά, τί χρήση; Π.χ. τα Black n decker, De walt, Bosch ( τα πράσινα ), εργαλεία χειρός που φέρνει το Praktiker είναι china made οικιακά εργαλεία για μια στο τόσο, και όχι για επίπονες καταστάσεις. Budget κατηγορία για budget δουλειές. Σε καθαρά επαγγελματική χρήση πας σε Makita, Milwaukee ή Hilti που θεωρείται κορυφή, αλλά ξεφεύγει. Αυτά είναι φτιαγμένα για να βγάζουν συνεχόμενη δουλειά 8ωρου-10ωρου με καθημερινή χρήση. Στην ενδιάμεση κατηγορία υπάρχουν πληθώρα από μάρκες και μοντέλα που η κάθε μια στοχεύει σε διαφορετικές ανάγκες και βαλάντια. Σε δραπανοκατσάβιδο ρεύματος αγαπημένο μου είναι το Kress 500 (το πιο δυνατό στην κατηγορία του). Τα επαναφορτιζόμενα δεν τα συμπαθώ προσωπικά -μένουν από ρεύμα, όταν τα χρειάζομαι -. Αν χρειαζόταν να πάρω επαναφορτιζόμενο τώρα θα πήγαινα σε Makita. Αυτά τα ολίγα από εμένα , αν προσδιορίσεις τις δουλειές και την χρήση που θες κάθε εργαλείο ίσως μπορέσω να σε κατατοπίσω καλύτερα. Τα εργαλεία τα μαζεύεις σιγά σιγά ανάλογα με τις ανάγκες σου. /sc 4
orck Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 οχι βρε παιδια και facom ειναι καλα αλλα κοστιζουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλα για ερασιτεχνικη περιστασιακη χρηση εχω βρει καλα εργαλεια στο Leroya Merlyn ειναι μια μαρκα που λεγεται Dexter, οτι εχω παρει απο αυτο ειναι εξαιρετικο και σε τιμη οσο κανουν τα φτηνιαρικα του Praktiker
wert Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Από εργαλεία εγώ τα κατάφερα και απέκτησα σχεδόν όλα μέχρι τώρα. Ένα ένα, πάντα έπαιρνα αυτό που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή ή που προέβλεπα ότι θα το χρειαστώ σύντομα. Και φυσικά ότι πληρώσεις παίρνεις. Στα κλειδιά έχω προτίμηση στα Unior τα οποία είναι και αθάνατα φυσικά Για κατσαβίδι με έχει βολέψει ένα stanley με καστάνια. Κάνει τέλεια δουλειά και δεν μένει από ρεύμα ή μπαταρία ποτέ. Έχω φυσικά και τα δρέπανα μου αν χρειαστώ κάτι δύσκολο. Τα τελευτέα χρόνια έχω και ηλεκτροκόλυση για καμιά δουλίτσα σπίτι. Εδώ την πάτησα την πρώτη φορά γιατί είχα πάρει μια φτηνή και φυσικά ζορίστικα. Έτσι πήρα μια καλή μετά για να βάλω μυαλό και το χέρι στην τσέπη Βέβαια εδώ δεν μιλάμε για 5 ή 10 € Αλλά είπαμε και ισχύει. Ότι πληρώσεις παίρνεις. 1
freedubus Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Nαι λιπαντικό αντισκωριακό, για κολλημένες βίδες, παξιμάδια κλπ γενικά είναι απαραίτητο Εγώ βάζω κοκακόλα και χαλαρώνουν τα γκρόβερ. Νομίζω η κοκακόλα έχει κάποιο ίδιο συστατικο με το νταμπλγιουντιφορτι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ψαχνω και εγω σιγα σιγα να αρχισω να εξοπλιζομαι, για μικροδουλειες-πιθανα projects-οτιδηποτε προκυψει. Στοχος ειναι η ικανοτητα να ερθουν εις περας πλειαδα εργασιων, με οσο το δυνατο λιγοτερα εργαλεια (σε χωρο βασικα, και βεβεα χωρις υπερβολες). Η πρωτη σοβαρη κινηση ηταν η αγορα ενος αρκετα ολοκληρωμενου πακετου Dremel. Τωρα βλεπω πως ηρθε ο καιρος για την αγορα ολοκληρομενου πακετου για βιδες (και ειναι πολλα τα ειδη παναθεμα τα). Ετσι ξοδεψα δυο απογευματα στο νετ προσπαθωντας να βρω αυτο που νομιζω μου χρειαζεται. Κατι βρηκα αλλα γενικα δεν ηταν τοσο ευκολο οσο θα ηθελα το να βρω τοσες πληροφοριες οσες θα ηθελα. Κατα χρειαζομαι σωστη λαβη καλης ποιοτητας (καλυτερα με καστανια) για να αποτελεσει καλη πλατφορμα αναπτυξης. Η ερωτηση ειναι : Οσες λαβες περνουν blades , μπορουν να παρουν και blade που ειναι για 1/4 bits ; Και υπαρχουν και σε μεγαλα και μικρα μηκη ; Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αναμεσα σε μαγνητικα και τα απλα ; θα επηρρεασει το μαγνητικο αμα παω να δουλεψω με το PC η με ηλεκτρονικα (και οι μυτες η και ο τροπος που προσαρτωνται πανω στη λαβη) ; Ενα απλο μηχανικο σε συνδυασμο με εναν μαγνητιστη-απομαγνητιστη θα εχει το ιδιο επιθυμητο αποτελεμα (να μπορω δηλαδη να οδηγησω την βιδα μεχρι να παρει 1-2 στροφες). Επισης υπαρχει κανενα που να τα εχει ολα αυτα, αλλα να εχει και την υποδοχη κατω απο τη λαβη να μπορω με ενα κλειδι να δωσω λιγο παραπανω στροφη οπου και αμα χρειαστει ; Δηλαδη σκοπευω για το κατα βαση τελειο all-around κατσαβιδι, με κεφαλες για ολες τις νορμαλ μεγεθους βιδες. Υπαρχει κανεις που να εχει προτασεις απο δικες του γνωσεις ; Υπαρχουν-ξερετε συγκεκριμενα μοντελα που μπορω να κοιταξω; Γενικα θελω κατι σχετικα ποιοτικο που θα κρατησει για παντα σχεδον...αλλα δεν μου χρειαζεται και τιποτα αυστηρα επαγγελματικο για καθημερινη χρηση (που απο οτι καταλαβα ξεφευγουν αρκετα σε τιμες)
peravrexei Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Ένα εργαλείο που μου έχει χρειαστεί πολλές φορές και δεν πιάνει και χώρο: Σέγα Τι Μπομπ ο μάστορας θα ήμουν;
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν μετά από 4 ώρεσ συνεχούς βιδώματος με το χέρι , κάτι έπιπλα από ΙΚΕΑ , αναρωτήθηκα σαν άντρας γιατί δεν έχω και το ανάλογο εργαλέιο. Δηλαδή πρέπει να φτάσει το 2040 για να αποφασίσω να πάρω ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι? ηλεκτρικό τρυπάνι κατσαβίδι απλά 1
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ηλεκτρικό τρυπάνι κατσαβίδι απλά Κόβω τον έτσι μου ότι θα το έχει βιδώσει ως τώρα ο τόπικ στάρτερ, ό,τι κι αν ήταν.
gdriver Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 οπωσδηποτε ενα πολυεργαλειο τυπου dremel. ενα καλο ειναι απο 140 εως 170 watt. με ρυθμιστη στροφων απο 3000 εως και 45 χιλιαδες στροφες. μια πολυ φτηνη και καλη μαρκα ειναι η globus. αν μπορεις να βρεις με ποτενσιομετρικο ρθμιστη στροφων προτιμησε αυτο. στο λεω μονο ομως αν θα κανεις ψιλοσκληρες δουλειες. αν παρεις το ψηφιακο ρυθμιστη τοτε στην πολυωρη εργασια θα σου χαμηλωσει τις στροφες και γενικως θα σβηνει. το κανει βεβαια για την προστασια του αλλα οταν θελεις να τρυπισεις κατι δεν ειναι χρησιμο. επισης ποτηροτρυπανο και πενσες. απο τρυπανοκεφαλες παρε για πολλες επιφανεις. σοβα,μεταλλο,ξυλο,πλακακι,γυαλι. εμενα επισης μου εχει φανει πολυ χρησιμη η μεγγενη και σταθεροποιητης τρυπανιου. αν ασχολησε πολυ ,με ξυλοδουλειες τοτε σεγα οπωσδηποτε. επισης εναν κοφτη (οχι γωνιων) ο οποιος μπορει να γινει και τριβιο. βεβαια υπαρχουν ετοιμα τριβια παλμικα αλλα εμενα δε με εχουν βολεψει οπως το εκκεντρο.
De@th L0rd Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Εγώ βάζω κοκακόλα και χαλαρώνουν τα γκρόβερ. Νομίζω η κοκακόλα έχει κάποιο ίδιο συστατικο με το νταμπλγιουντιφορτι. έχεις κάνει σε επαρχία εσύ,δε παίζει ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα